«Μια δεύτερη θητεία Μητσοτάκη θα ήταν το “τελειωτικό χτύπημα” για τους θεσμούς στη χώρα»

Συνέντευξη στο Attica TV, στην εκπομπή «Χωρίς Μακιγιάζ», με τη Βούλα Κεχαγιά και τον Γιώργο Χουδαλάκη.

Το βίντεο της συζήτησης

 

Σημεία της συνέντευξης

* Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας. Και δυστυχώς δεν είναι μόνο «εθνικό». Είναι και διεθνές, με τη χώρα στα «μανταλάκια» διεθνών ΜΜΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

* Η απερχόμενη κυβέρνηση έχει δώσει «μαύρα» δείγματα γραφής χειραγώγησης και εργαλειοποίησης των θεσμών. Είναι ενδεικτικά τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα της PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μια δεύτερη θητεία Μητσοτάκη θα ήταν το «τελειωτικό χτύπημα» για τους θεσμούς στη χώρα.

* Η χώρα μας έχει ανάγκη από μεγάλες και τολμηρές αλλαγές. Αλλαγές που χρειάζονται ευρεία προοδευτική, κοινωνική και πολιτική, πλειοψηφία. Και αυτοδυναμία να έχουμε, συνεργασία θα επιδιώκουμε. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι επίκαιρη με όρους κοινωνικών αναγκών.

* Η υπόσχεση του κ. Μητσοτάκη για «αύξηση μισθών 25% στην 4ετία» είναι μια απάτη. Όχι μόνο δεν υπάρχει καμιά εγγύηση γι’ αυτό, αλλά αποκρύπτει τη διάκριση ονομαστικών και πραγματικών μισθών. Με τον πληθωρισμό που είχαμε και την ακρίβεια, η αγοραστική δύναμη καταβαραθρώθηκε.

* Μόνο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για άμεση αύξηση μισθών και ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και μείωση έμμεσων φόρων μπορεί να εγγυηθεί την αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης, την ανακούφιση της κοινωνίας και την ανάκαμψη οικονομίας και εισοδημάτων.

* Και για να είναι διατηρήσιμη στον χρόνο αυτή η ανάκαμψη πρέπει η νέα προοδευτική πλειοψηφία να δρομολογήσει ένα νέο βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο και να ανακτήσει τη δημοσιονομική κυριαρχία χωρίς λιτότητα ή έμμεση φτωχοποίηση μέσω πληθωρισμού.

 

 

Για την ανασύνθεση της Αριστεράς | Άρθρο στις «Παρεμβάσεις» της εφημερίδας «Η εποχή» ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Φανή Πετραλιά. Η Φανή προσωποποίησε με έναν σπάνιο τρόπο τη σύζευξη της χειραφετημένης γυναίκας, της ενεργής διαννοούμενης, της μαχητικής δημοσιογράφου & της ακάματης συνδικαλίστριας. Παιδί μιας εποχής που παρά τις δυσκολίες της ευνοούσε το ταίριασμα του λογισμού με τ' όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο, η Φανή Πετραλιά ήταν πρότυπο & σημείο αναφοράς. Θα τη θυμόμαστε ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Η σκέψη μας στους αγαπημένους της ανθρώπους. ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr