«Αλαζονική προς την κοινωνία η κυβέρνηση»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Το Βήμα» και στον δημοσιογράφο Άρη Ραβανό.

 

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM, πριν μια εβδομάδα στο Βήμα, είπε «τώρα ή ποτέ για την ελληνική οικονομία» και εξέφρασε την ισχυρή του πεποίθηση ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει με ταχείς και υψηλούς ρυθμούς. Συμμερίζεστε αυτή την εκτίμηση;

Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολα διλήμματα και κρίσιμες επιλογές. Βεβαίως σε σύγκριση με τη προηγούμενη δεκαετία η Ελλάδα έχει σήμερα σημαντικές δυνατότητες λόγω και του έργου της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εκτός μνημονίων. Τα ταμεία του κράτους είναι θωρακισμένα με ένα ισχυρό απόθεμα ρευστότητας. Με την πολιτική της ΕΚΤ η χώρα μπορεί να δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια. Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μαζί με το ΕΣΠΑ εξασφαλίζουν σημαντικούς πόρους.

Όμως οι δυνατότητες αυτές δεν είναι μόνιμου χαρακτήρα. Και ανάλογες δυνατότητες στο παρελθόν δεν απέτρεψαν κρίσεις ακόμη και χρεοκοπία. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε διατηρήσιμα οφέλη μόνο αν οι διαθέσιμοι πόροι αξιοποιηθούν στοχευμένα, με διαφάνεια, προς όφελος όλων. Δυστυχώς αυτές οι προϋποθέσεις δεν θεωρώ ότι υφίστανται σήμερα με ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Η χώρα μας έχει ευκαιρίες με τα ευρωπαϊκά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης ή είστε απαισιόδοξος;

Οι πόροι του Ταμείου είναι χρήσιμοι αλλά δεν προσφέρονται για πανηγυρισμούς και για νέα «success story». Πρώτον διότι η χώρα βγαίνει από μια μεγάλη κρίση με πολλές από τις αίτιες της να παραμένουν ενεργές. Δεύτερον διότι η όποια ανάκαμψη θα είναι άνιση μεταξύ κλάδων και κοινωνικών ομάδων. Και τρίτον διότι η απουσία διαφάνειας και διαβούλευσης για την κατανομή των πόρων υποδηλώνει ότι οι γνωστές κλειστές ομάδες συμφερόντων και οι πελατειακές λογικές έχουν ήδη λάβει τις θέσεις τους, υποκαθιστώντας τον αναγκαίο διαφανή σχεδιασμό.

Γιατί θέτετε ζήτημα δημοκρατικής τάξης για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης;

Διότι οι αποφάσεις και οι επιλογές που θα γίνουν υπερβαίνουν το χρόνο μίας κυβερνητικής θητείας. Άρα για να εξασφαλιστεί συνέχεια και αξιοπιστία στη πολιτική της χώρας θα έπρεπε να είχε προηγηθεί ευρεία κοινωνική διαβούλευση, πολιτικός διάλογος και γιατί όχι κάποια συνεννόηση μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Εμείς για να συντάξουμε την Αναπτυξιακή Στρατηγική οργανώσαμε 15 Αναπτυξιακά Περιφερειακά Συνέδρια και δεν βγήκαμε χαμένοι από εκείνη τη διαδικασία. Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με αλαζονεία και επιδεικνύει έναν ανούσιο  ψευδοβοναπαρτισμό όχι μόνο προς την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και προς την κοινωνία.

Στο Φόρουμ των Δελφών είπατε ότι θα υπάρχουν προαπαιτούμενα. Θα προσομοιάζουν αυτά με μνημόνιο;

Το Ταμείο Ανάκαμψης δεν συνιστά μνημόνιο με τη γνωστή έννοια. Όμως η εκταμίευση των δόσεων θα γίνεται εφόσον τηρούνται κάποια προαπαιτούμενα. Είναι στο χέρι κάθε κυβέρνησης να πει ποια θα είναι αυτά. Αν λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης  βάλει ως προαπαιτούμενο, ας πούμε, τον εργασιακό νόμο που βρίσκει αντίθετη όλη την αντιπολίτευση, είναι προφανές ότι το κάνει για να δημιουργήσει προβλήματα σε μια μελλοντική κυβέρνηση. Έτσι όμως δυναμιτίζει το πολιτικό κλίμα και υπονομεύει την πολιτική σταθερότητα.

Το δικό σας σχέδιο που στοχεύει; Οι βασικοί άξονες της πρότασής σας;

Η στρατηγική ιδέα είναι να συνδυάσουμε την πράσινη μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό με την παραγωγική ανασυγκρότηση, προκειμένου να ανακόψουμε τη χρόνια αποβιομηχάνιση και να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό υπόδειγμα υψηλής προστιθέμενης αξίας με ορούς οικολογικής βιωσιμότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Πρώτος στόχος είναι λοιπόν να ενισχύσουμε την εγχώρια προστιθέμενη αξία. Δεύτερος  η διάχυση των αποτελεσμάτων σε όλη την κοινωνία. Για παράδειγμα δεσμεύουμε για αυτό το 50% των αδειών ΑΠΕ προκειμένου να δοθούν αποκλειστικά σε ενεργειακές κοινότητες, νοικοκυριά, μικρές επιχειρήσεις, αγρότες και τοπικές κοινωνίες. Τρίτος στόχος είναι το ισχυρό και καθολικό κοινωνικό κράτος, ισχυρό ΕΣΥ, σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, πολιτικές ενάντια στις ανισότητες και τους αποκλεισμούς.

Μήπως είναι υπερφιλόδοξο ή θολό; Ρωτώ διότι η κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ότι το πλαίσιο της Ε.Ε. είναι συγκεκριμένο.

Όχι, η κριτική αυτή δείχνει άγνοια των ευρωπαϊκών κανονισμών. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι αυτό που παρουσιάζει προβλήματα συμβατότητας με το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Το εργασιακό νομοσχέδιο, για παράδειγμα, έρχεται σε σύγκρουση με τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων και ειδικά με το 2ο κεφάλαιο που αφορά στους «δίκαιους όρους εργασίας». Αντίθετα, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι απόλυτα συμβατό με το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Αποτελεί συνέχεια της ολιστικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής που είχαμε εκπονήσει ως κυβέρνηση και η οποία είχε εγκριθεί από τους Θεσμούς. Συμβαδίζει σε μεγάλο βαθμό με σχέδια άλλων χωρών, όπως της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, που είναι πιο κοντά και στις δικές μας ανάγκες.

Η εκτίμησή σας για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα; Αποτελεί τροχοπέδη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας;

Ας μιλήσουν οι αριθμοί. Πέρα από την αύξηση των καταθέσεων κατά 20 δισ. ευρώ περίπου, οι τράπεζες έχουν αντλήσει μέχρι τώρα από την ΕΚΤ ρευστότητα ύψους 44 δισ. ευρώ. Περί τα 30 δισ. ευρώ, από αυτά, λιμνάζουν στα ταμεία της Τράπεζας της Ελλάδας ενώ θα μπορούσαν να διοχετευτούν στην οικονομία. Άρα πρόβλημα υπάρχει και έχει να κάνει με τον κερδοσκοπικό χαρακτήρα και τη νοοτροπία των τραπεζών, το κανονιστικό πλαίσιο, την κατάσταση της οικονομίας. Ευχές, εκκλήσεις ή φραστικές απειλές δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Εκείνο που χρειάζεται σε μας και σε κλίμακα Ευρώπης είναι ο δεσμευτικός επανακαθορισμός, της κοινωνικής ευθύνης των τραπεζών, ο σαφής προσδιορισμός των κοινωνικών και των αναπτυξιακών υποχρεώσεων τους.

Γιατί ζητάτε αναβάθμιση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας;

Διότι ό,τι δεν κάνουν οι τράπεζες κάποιος πρέπει να το κάνει και αυτό είναι ευθύνη του κράτους. Γι αυτό υποστηρίζω τη δημιουργία ενός παράλληλου συστήματος χρηματοδοτικών εργαλείων που θα καλύπτουν το χρηματοδοτικό κενό. Παντού υπάρχει. Σ’ εμάς χρειάζεται περισσότερο διότι έχουμε το πιο συγκεντρωμένο και ολιγοπωλιακό τραπεζικό σύστημα σε όλη την Ευρώπη. Δεν υπάρχουν πλουραλισμός, ούτε εναλλακτικές. Ευτυχώς προλάβαμε και δημιουργήσαμε την Αναπτυξιακή Τράπεζα, το θεσμικό πλαίσιο για την παροχή μικροπιστώσεων που όμως μένει αδρανές, τα επενδυτικά ταμεία με τη συμμετοχή δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Όμως τα εργαλεία αυτά πρέπει να αναπτύσσονται διαρκώς, να προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και ειδικά η Αναπτυξιακή Τράπεζα πρέπει να προικοδοτηθεί με τρόπο ώστε να μπορεί να δανείζεται αυτόνομα από τις αγορές. Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να εφαρμόσει σε όλες του τις διαστάσεις  το νόμο που της αφήσαμε.

Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η πρόταση του διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα για την δημιουργία μιας bad bank ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων;

Θέλω να σας θυμίσω ότι στόχος της δικής μας κυβέρνησης ήταν η δημιουργία ενός σχήματος που προσέγγιζε την ιδέα αυτή, ο «ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους». Το «παλέψαμε» όλο  2015 και το 2016. Όμως τότε όλοι ήταν εναντίον τόσο οι Θεσμοί όσο και το εγχώριο σύστημα.

Τώρα είμαστε σε άλλη φάση. Σημασία πλέον δεν έχει το σχήμα αλλά οι όροι. Κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να υπάρξει άλλη βοήθεια προς τις τράπεζες χωρίς αναπτυξιακές και κοινωνικές δεσμεύσεις από μέρους τους. Το σκάνδαλο που έγινε πρόσφατα στην τράπεζα Πειραιώς -διότι σκάνδαλο ήταν η τεράστια αναίτια ζημιά του Δημοσίου προς όφελος κάποιων μετόχων- δεν πρέπει να παραγραφεί ούτε να επαναληφθεί. Αρκετά.

Η κυβέρνηση καταγράφει σημαντική φθορά, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν κερδίζει. Σας προβληματίζει αυτή η κατάσταση;

Η φθορά της κυβέρνησης είναι απότοκη της πλήρους αδυναμίας που επιδεικνύει στο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της πανδημίας και της οικονομικής δυσχέρειας που πλήττει μεγάλα τμήματα της κοινωνίας. Οι πολίτες έχουν βαρεθεί τις παλινωδίες, τις αντιφατικές αποφάσεις, τον επικοινωνιακό χαρακτήρα των κυβερνητικών πράξεων, την παρατεταμένη αίσθηση αβεβαιότητας που υπονομεύει κάθε αφήγημα κανονικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει την παρέμβασή του προσπαθώντας να δείξει στην κοινωνία ότι υπάρχει βιώσιμη εναλλακτική που θα υπηρετεί τα συμφέροντα της πλειοψηφίας. Μελετάμε τα δημοκοπικά ευρήματα με προσοχή πάντοτε, ωστόσο θεωρώ ότι είναι ακόμα νωρίς για να φανούν οι μετατοπίσεις που, πάντως, κυοφορούνται.

Τι πρέπει να αλλάξει στο κόμμα για να γίνει πιο ελκυστικό; Μήπως απωθούν κάποια στελέχη σας. Είναι θέμα ύφους;

Όλα παίζουν ρόλο στο πολιτικό ανταγωνισμό. Όμως, ταυτόχρονα ζούμε μια κρίση του κομματικού  φαινομένου που δεν μπορεί να ξεπεραστεί μόνο στο επίπεδο ύφους ή  με λογικές πολιτικού μάρκετινγκ ή καλλιστείων.  Πρέπει να συζητήσουμε  ποιος είναι, στην εποχή μας, ο ρόλος των κομμάτων ως θεσμών εκπροσώπησης και δημοκρατίας. Ελκυστικό στη δική μου αντίληψη είναι ένα κόμμα που αντιστέκεται στη κρίση του κομματικού φαινομένου, αναζητά νέα πιο συμμετοχικά πρότυπα οργάνωσης και λειτουργίας, προσπαθεί να είναι κόμμα ζωντανό, εν κινήσει. Ένα κόμμα κοινωνικά υπεύθυνο, που μελετά τα προβλήματα, επισημαίνει τις παθογένειες και αγωνίζεται για λύσεις για τη κοινωνία και ιδιαίτερα όσους δεν έχουν δυνατότητα ή φωνή. Που επίσης δεν παραλείπει να εκπαιδεύει και να εκπαιδεύεται το ίδιο διαρκώς, στη δημοκρατία, το διάλογο, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη,  Αυτό που έχει να κάνει λοιπόν  ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να ενισχύει, χωρίς ετεροκαθορισμούς, αυτήν ακριβώς  την «ελκυστικότητα» που τον κατέστησε πρωταγωνιστική δύναμη, το προοδευτικό πόλο στο πολιτικό μας σύστημα. Και είμαι βέβαιος πως έτσι θα επηρεάσει θετικά και το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του.

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,887

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Στο Περιστέρι. Η Δυτική Αθήνα υπερψηφίζει την πρόταση προοδευτικής αλλαγής του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ για #ΔικαιοσύνηΠαντούΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1η ΟΜ Περιστερίου Συριζα Προοδευτική Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πετρούπολης Σύριζα Αιγάλεω ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων 3η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 2η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 5η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου "Νέα Ζωή" Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας Νεολαια Συριζα Περιστεριου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Νεολαία Σύριζα Πετρούπολης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω #εκλογες2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μία ημέρα έμεινε για τις #εκλογές2023.Μιά ημέρα για την 21η Μάη.Με αγωνιστικότητα για την πολιτική αλλαγή.Με αποφασιστικότητα ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις αγωνίες της κοινωνίας.Με αυτοπεποίθηση για την πρόταση προοδευτικής διεξόδου του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.Με σύμμαχο τον λαό.Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις-παράσταση νίκης σε Αθήνα, Πάτρα & Ηράκλειο να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη #Τσίπρα.Μια ημέρα για #ΔικαιοσύνηΠαντού. ΓΔρ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr