«Ανατρέψαμε την παράδοση παραγκωνισμού του Νομού Λασιθίου»

Συνέντευξη στην εφημερίδα Ανατολή και στον δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό.

 

Κύριε Δραγασάκη, γιατί επιλέξατε να κάνετε τώρα τη συγκεκριμένη συνάντηση στην Ιεράπετρα; Ποιος θα είναι ο χαρακτήρας της;

Είναι μια απολογιστική συζήτηση που κρίναμε αναγκαίο να την κάνουμε σε «νεκρό» πολιτικό χρόνο, δεν θέλαμε να συνδεθεί με εκλογικές διαδικασίες. Θέλουμε να κάνουμε μια ψύχραιμη ανάλυση γιατί θεωρούμε ότι τα τελευταία χρόνια ήταν κρίσιμα για τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή. Θέλουμε να μιλήσουμε και σε πιο προσωπικό τόνο, τόσο εγώ όσο και ο βουλευτής κ. Θραψανιώτης, που έτρεξε όλα αυτά τα χρόνια μαζί με τα τοπικά μας στελέχη. Να δούμε τι κάναμε στο Νομό αλλά και στην Ιεράπετρα, από όπου έλκω την καταγωγή μου, γνωρίζοντας προσωπικά τα προβλήματα. Επομένως η συνάντηση θα έχει απολογιστικό αλλά και πολιτικό χαρακτήρα.

Ποιο θεωρείτε εσείς ότι είναι τα σημαντικότερα που καταφέρατε να φέρατε εις πέρας στο Νομό Λασιθίου και ποια δεν καταφέρατε ή δεν προλάβατε να κάνετε;

Αυτό που κάναμε είναι ότι ανατρέψαμε την παράδοση παραγκωνισμού του Νομού Λασιθίου. Στο σχεδιασμό για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, ο Νομός Λασιθίου δεν υπήρχε και για πρώτη φορά με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στο «κάδρο» για να γίνουν Σχολές. Επιπλέον σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, στο Ν. Λασιθίου αντιστοιχούσε το 1,5% των χρημάτων που έρχονταν στην Κρήτη, ποσοστό που κάναμε 6%, δηλαδή το πενταπλασιάσαμε. Για πρώτη φορά ο Νομός είδε σημαντική αύξηση σε δημόσιους πόρους, όπως δείχνουν και τα σχετικά στοιχεία. Βεβαίως η υστέρηση παραμένει και για αυτό η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Επίσης, θέσαμε προτεραιότητες και βάλαμε μπροστά τα θέματα υγείας. Όταν αναλάβαμε, το 2015, το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας ήταν υπό κατάρρευση. Τώρα ολόκληρος ο Νομός έχει αναβαθμιστεί στον τομέα της υγείας. Εστιάσαμε επίσης στον τομέα της ύδρευσης και άρδευσης με συγκεκριμένα έργα (Φράγμα Μπραμιανών, κ.ά.). Αναφορικά με το έργο της προσαγωγού διώρυγας, πέρυσι είχα δώσει στον κ. Δήμαρχο και στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ ένα χρονοδιάγραμμα και τους είπα να παρακολουθούν τις σχετικές ημερομηνίες μέρα-μέρα, ώστε όπου κολλάει το έργο, να το ξεκολλάμε. Διότι ενώ ξεκινήσαμε και φτάσαμε στο τέλος, μετά μου αναφέρθηκε ότι πρέπει να γίνουν απαλλοτριώσεις. Δεν αρκεί μόνο η πολιτική βούληση, αν θέλεις να γίνει κάτι. Πρέπει να υπάρχει καθημερινή παρακολούθηση σε συνδυασμό με την πίεση της κοινωνίας. Εμάς μας ικανοποιούσε που ο λαός του Αγίου Νικολάου, της Ιεράπετρας, της Σητείας, διεκδικούσε τα εύλογα αιτήματά του. Ήταν μια πίεση που αξιοποιούσαμε.

Και τι δεν κάνατε ή δεν προλάβατε να αποπερατώσετε στα τέσσερα αυτά χρόνια και στο Λασίθι και ευρύτερα στην Κρήτη;

Αυτό που δρομολογήσαμε αλλά δεν προλάβαμε να κάνουμε είναι το έργο του ΒΟΑΚ και θα αναφερθούμε αναλυτικά σε αυτό στην εκδήλωση. Αν μπορεί να βελτιωθεί ο σχεδιασμός, τότε να βελτιωθεί, αλλά εάν δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, τότε ο σχεδιασμός που είχαμε κάνει πρέπει να προχωρήσει ως έχει. Επίσης, σε σχέση με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι στο Ηράκλειο, εμείς θέλαμε να γίνει ένας σχεδιασμός, ένα master plan που λένε οι μηχανικοί, που να περιλαμβάνει όλη την νοτιοανατολική Κρήτη. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να εξεταστεί η σύνδεση της Ιεράπετρας με το νέο αεροδρόμιο από τη νότια πλευρά του νησιού. Επομένως οι ευρύτεροι αυτοί σχεδιασμοί δεν τελείωσαν.

Πώς σχολιάζετε εσείς όλα όσα ακούγονται τους τελευταίους μήνες από το νέο Υπουργείο Υποδομών περί της επιβολής διοδίων για τον ΒΟΑΚ;

Επειδή αυτό είναι κάτι που έχω μελετήσει παλαιότερα για όλη τη χώρα, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει εντελώς τα διόδια, υπό μία προϋπόθεση: ότι υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι. Στην υπόλοιπη Ευρώπη μπορείς να πας με 2-3 διαφορετικούς τρόπους σε έναν προορισμό, με τρένο, με αεροπλάνο, με άλλον παρακαμπτήριο δρόμο. Όταν έχεις ένα μονοπώλιο δρόμου και βάλεις διόδια, αυτό δημιουργεί προβλήματα. Ξέρω, βέβαια, ότι υπάρχει και κόσμος που λέει «ας γίνει το έργο και ας πληρώνουμε και διόδια». Εγώ λέω «ας προχωρήσει το έργο και ας συζητηθούν όλα αυτά σε ένα επίπεδο δημοκρατικού διαλόγου με την Περιφέρεια, τα Υπουργεία, με τους πολίτες». Εξάλλου υπάρχουν διόδια μικρά, υπάρχουν διόδια μεγάλα. Το πρώτο είναι ο σχεδιασμός του έργου, το δεύτερο να συμφωνηθεί το μοντέλο χρηματοδότησης, έτσι κι αλλιώς το Δημόσιο θα χρηματοδοτήσει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Και εκεί μπορεί να δει κανείς ένα συνδυασμό επιλογών. Αλλά θέλει προσοχή γιατί θα πρέπει να υπάρχουν και εναλλακτικοί οδοί ή κοινωνικά κριτήρια.

Τελικά κ. Δραγασάκη μελέτες υπήρξαν για τον ΒΟΑΚ; Ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής τόνισε ότι με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του αυτό που βρήκε ήταν «κάποια σκιτσάκια».

Εμείς κάναμε στην Κρήτη συναντήσεις, κατέβηκαν υπουργοί, υπήρξαν ανακοινώσεις, έγιναν διαγωνισμοί, βγήκαν προκηρύξεις. Ο κ. Καραμανλής είναι νέος άνθρωπος και θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός όταν αναφέρεται σε αυτά τα θέματα.

Η συζήτηση αύριο θα εμπεριέχει και την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και την εγγραφή νέων μελών στην πλατφόρμα isyriza;

Βεβαίως. Θα μιλήσω καταρχήν για το νόημα, για την ανάγκη που υπάρχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που έκανε το ιδρυτικό του συνέδριο το 2013. Έπειτα από ενάμιση χρόνο έγινε κυβέρνηση, άρα δεν πρόλαβε να «χτιστεί» όπως θα έπρεπε, να «ριζώσει» στην κοινωνία, να έχει μια παρουσία παντού. Υπάρχει λοιπόν ένα θέμα «μεγαλώματος» του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει και ένα θέμα ποιοτικό. Το κόμμα πρέπει να αναβαθμιστεί λειτουργικά. Εμείς είχαμε πει ότι θέλουμε «δημοκρατία των μελών», όχι απλώς δημοκρατία των ομάδων και των τάσεων. Αλλά και προγραμματικά, πρέπει να δούμε με βάση τις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Το ένα κεφάλαιο, λοιπόν, είναι τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το δεύτερο, όμως, είναι ότι απέναντι σε αυτό το οποίο ζούμε χρειάζεται μια ευρύτερη συμπαράταξη, όλων των προοδευτικών δυνάμεων. Άρα, μιλούμε για έναν ΣΥΡΙΖΑ πιο ισχυρό και πιο ελκυστικό, ούτως ώστε να μπορεί ταυτόχρονα να ηγείται μιας ευρύτερης παράταξης. Η οποία παράταξη μπορεί να έχει μέσα και άλλες συλλογικότητες και κόμματα και διάφορες συνεργασίες προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να παίξει το ρόλο του «άλλου πόλου», του προοδευτικού πόλου στην πολιτική ζωή.

Θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και ένα κόμμα σε «κοινοβουλευτική εφηβεία», που προσπαθεί να ωριμάσει πολιτικά;

Γ.Δ.: Με την έννοια ωρίμανση εννοώ ένα κόμμα που αξιοποιεί την πείρα του ειδικά τώρα. Για πρώτη φορά η Αριστερά κυβέρνησε στην Ελλάδα. Έχουμε τώρα μια μεγάλη εμπειρία που πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά. Το θέμα είναι τι «μαθήματα» και τι συμπεράσματα βγάζουμε και πως τα ενσωματώνουμε αυτά στην πορεία μας από εδώ και πέρα. Αυτό είναι βασικό στοιχείο ενός ώριμου οργανισμού, να μην κάνεις τα ίδια λάθη κάθε φορά αλλά να μαθαίνει από αυτά.

Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξουν και αλλαγές (οργανωτικές, κλπ) και στις Τοπικές-Νομαρχιακές Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ;

Στην αρχή υπήρχε μια ευρύτερη συζήτηση με πολλές παραλλαγές. Αυτό που τώρα υλοποιούμε είναι ότι κορμός παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ που όμως διευρύνεται. Η Επιτροπή Προγράμματος με πρόεδρο τον Γιώργο Σταθάκη περιλαμβάνει και στελέχη που δεν ήταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη πολιτικά ή πνευματικοί άνθρωποι από τον ευρύτερο αριστερό και προοδευτικό χώρο. Στην Οργανωτική Επιτροπή που θα κάνει την προετοιμασία και για το Συνέδριο, θα βρίσκονται μέλη της Κ.Ε. του κόμματος αλλά και στελέχη πέρα από το ΣΥΡΙΖΑ  που έχουν δραστηριοποιηθεί μαζί του σε διάφορους τομείς. Το ίδιο πρέπει να γίνει και στις Νομαρχιακές Επιτροπές και στις Οργανώσεις βάσης. Εγώ πήγα τις προάλλες στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, όπου εκλέγομαι, σε εκδήλωση υποδοχής 100 νέων μελών. Και αυτό είναι το καλύτερο διότι εκεί βλέπεις τον κόσμο συγκεκριμένα, ανθρώπους που έχουν αγωνιστεί σε διάφορους τομείς, είναι δραστήριοι κοινωνικά. Είναι οι άνθρωποι που έρχονται στον ΣΥΡΙΖΑ για να βρουν ένα έντιμο και Αριστερό πλαίσιο. Οι ίδιοι λένε «απογοητευτήκαμε από εκεί που ήμασταν και ερχόμαστε εδώ να βρούμε αυτό που ψάχνουμε». Έναν χώρο αξιών και ανιδιοτέλειας. Επομένως, έτσι θα προχωρήσουμε. Είναι μια υπόθεση που, όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, αφορά όλους μας, αφορά τον ίδιο τον πολίτη, δεν είναι μια στενά κομματική υπόθεση.

Ο κ. Τσίπρας θα έλθει τελικώς στα μέρη μας από το νέο έτος;

Ο Τσίπρας έχει επισκεφτεί τα μέρη μας πολλές φορές στο παρελθόν και είμαι βέβαιος ότι θα έρθει και πάλι. Άλλωστε τα 4-5 τελευταία χρόνια ήλθαν πολλοί Υπουργοί για να δουν επί τόπου τα προβλήματα και να δώσουν λύσεις.

Κλείνοντας κ. Δραγασάκη, θα ήθελα από εσάς ένα σχόλιο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό που βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή της

Πρέπει να σας πω ότι χαίρομαι που επιτέλους η Ν.Δ. βλέπει ότι το προσφυγικό δεν ήταν ένα πρόβλημα που δήθεν δημιούργησε ή ευνόησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο. Από κει και πέρα πρέπει να δεις την κατεύθυνσή σου και αυτή πρέπει να είναι η αναζήτηση λύσεων στο πλαίσιο της Ευρώπης. Διότι το ένα πρόβλημα είναι από πού έρχονται οι πρόσφυγες (πόλεμοι, πείνα, κλπ) ενώ το άλλο είναι ότι η Ευρώπη προσπαθεί να το αποφύγει. Έτσι αναλογεί σε μας δυσανάλογο βάρος. Άρα από τη μία είναι το ευρωπαϊκό πλαίσιο και από την άλλη οι ανθρωπιστικές αξίες με τις οποίες πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Τώρα η Ν.Δ. έχει δυσκολίες, γιατί επί χρόνια καλλιεργούσε την ξενοφοβία, «χάιδευε» αυτιά. Εγώ δεν θέλω να κάνω στείρα αντιπολίτευση και κρατώ το θετικό ότι ως κοινωνία κατανοούμε σήμερα καλύτερα το πρόβλημα και επίσης κατανοούμε ότι δεν υπάρχει άλλη έξοδος παρά να το αντιμετωπίσουμε με σχέδιο, με ανθρωπισμό, διότι όλα τα άλλα παράγουν παρενέργειες και κάνουν το πρόβλημα χειρότερο.

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,888

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Στο Περιστέρι. Η Δυτική Αθήνα υπερψηφίζει την πρόταση προοδευτικής αλλαγής του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ για #ΔικαιοσύνηΠαντούΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1η ΟΜ Περιστερίου Συριζα Προοδευτική Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πετρούπολης Σύριζα Αιγάλεω ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων 3η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 2η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 5η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου "Νέα Ζωή" Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας Νεολαια Συριζα Περιστεριου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Νεολαία Σύριζα Πετρούπολης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω #εκλογες2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μία ημέρα έμεινε για τις #εκλογές2023.Μιά ημέρα για την 21η Μάη.Με αγωνιστικότητα για την πολιτική αλλαγή.Με αποφασιστικότητα ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις αγωνίες της κοινωνίας.Με αυτοπεποίθηση για την πρόταση προοδευτικής διεξόδου του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.Με σύμμαχο τον λαό.Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις-παράσταση νίκης σε Αθήνα, Πάτρα & Ηράκλειο να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη #Τσίπρα.Μια ημέρα για #ΔικαιοσύνηΠαντού. ΓΔρ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr