Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία για ΔΕΠΑ – ELFE

Απάντηση σε Επερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για ΔΕΠΑ – ELFE.

 

Η δική μου άποψη ήταν ότι δεν έπρεπε να έρθει εδώ αυτή η επερώτηση, κύριοι συνάδελφοι, τουλάχιστον γι’ αυτό το θέμα. Αλλά εφόσον ήρθε, είμαστε όλοι εδώ να βοηθήσουμε να διαλευκανθεί το οτιδήποτε. Και το λέω αυτό για τον εξής λόγο. Εάν δεν υπήρχαν οι συνεντεύξεις του κ. Κιτσάκου θα κάνατε επερώτηση; Έγινε ποτέ ερώτηση εδώ στη Βουλή για τα χρέη της ΔΕΠΑ; Αν ήταν τόσο σοβαρό και σας απασχολούσε τόσο έντονα το θέμα της ΔΕΠΑ, γιατί δεν βρέθηκε ένας βουλευτής να κάνει ερώτηση γι’ αυτό; Όλες οι ερωτήσεις που γίνονταν και όλες οι πιέσεις που δεχόμασταν εμείς ήταν για τους εργαζομένους της ELFE. Θα αναφερθώ μετά σε αυτό.

Δεύτερον, η επερώτηση, όπως γνωρίζετε, είναι μία ανώτερη μορφή κοινοβουλευτικού ελέγχου, έχουμε τη γραπτή ερώτηση, έχουμε την επίκαιρη ερώτηση. Η επερώτηση είναι ένας θεσμός πολύ χρήσιμος για θέματα που προκαλούν ένα ευρύτερο ενδιαφέρον, γι’ αυτό και προβλέπεται η δυνατότητα να μιλήσουν όλα τα κόμματα. Δεν είδα πολύ ενδιαφέρον από τα κόμματα. Μπορεί να έρθουν να τοποθετηθούν, μακάρι να έρθουν. Δεν ήταν, δηλαδή, ένα θέμα που προκάλεσε ένα ευρύτερο ενδιαφέρον, ούτε στη Βουλή ούτε και στον Τύπο. Αλλά όπως είπα, καθετί επιτρέπει να προκύψει και ένα θετικό στοιχείο και ήδη, η τοποθέτηση του Υπουργού, του κ. Σταθάκη και στη συνέχεια οι πληροφορίες του Υπουργού Δικαιοσύνης απέδειξαν ότι δεν υπάρχει θέμα σκανδάλου που να αφορά την κυβέρνηση. Αυτό που υπάρχει, όμως, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, ένα «κουβάρι» νομικών και δικαστικών περιπλοκών που αφορούν την ELFE και ίσως σε μια άλλη ευκαιρία αξίζει να συζητήσουμε αυτό το πρόβλημα. Τι θα κάνουμε τελικά, πώς θα διασφαλίσουμε την προοπτική αυτής της επιχείρησης, της παραγωγικής διαδικασίας και τις θέσεις των εργαζομένων. Και πρέπει να σας πω -δεν αναφέρθηκε σήμερα εδώ- ανάμεσα στα πολλά που μας απασχόλησαν, διότι μας απασχολούσε το θέμα αυτό από τη σκοπιά των εργαζομένων, ήταν ακόμη και το θέμα της αναγκαστικής διαχείρισης. Και είχαμε προετοιμαστεί μήπως κάνουμε μία τέτοια κίνηση. Αλλά δυστυχώς και αυτή προϋπέθετε συνέργεια των τραπεζών και εξεύρεση επενδυτή, ούτως ώστε να μπορέσει να κινηθεί αυτή η διαδικασία.

Εγώ άκουσα με προσοχή, καταρχήν τον αντιπρόεδρο τον κ. Χατζηδάκη αλλά και όλους τους ομιλητές. Αυτό που άκουσα εδώ, ως θέμα είναι τρεις φράσεις: «Επεδίωξε να χαρίσει η κυβέρνηση», «επιχειρήθηκε να πουληθούν (ακίνητα)» και «γνώριζαν». Αυτές οι τρεις φράσεις στοιχειοθετούν όλο το σκηνικό.

Επεδίωξε να πουλήσει… Πούλησε;

Να χαρίσει… χάρισε;

Συζητάμε, δηλαδή, κάτι για το οποίο, κατά την άποψη τη δική σας, μπορεί να υπήρχε πρόθεση, αλλά δε συνέβη ποτέ.

Αλλά και «επιχειρήθηκε να πωληθούν ακίνητα», τα οποία διαπιστώνουμε ότι δεν μπορούσαν να πουληθούν, αφού είναι δεσμευμένα.

Κι ακόμα, ως κατηγορία, «γνώριζαν όλοι οι Υπουργοί». Πρέπει να είναι, κύριοι συνάδελφοι, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κάποιος ή Υπουργός για να γνωρίζει ότι η ΛΑΡΚΟ έχει χρέη; Πρέπει να είναι κάποιος ειδικός για να γνωρίζει ότι η Χαλυβουργική χρωστούσε επί χρόνια στη ΔΕΗ και της κόπηκε το ρεύμα; Απαιτεί, δηλαδή κυβερνητική ιδιότητα για να γνωρίζουμε κάτι, το οποίο το γράφει καθημερινά ο Τύπος;

Επομένως, επειδή δεν υπάρχει θέμα, εγώ θέλω να αξιοποιήσω την παρουσία μου εδώ για να εξηγήσω στο μέτρο που είχα σχέση με το θέμα, πρώτον, από ποια σκοπιά το αντιμετωπίσαμε. Και θέλω, ακριβώς, να τονίσω ότι το θέμα για την κυβέρνηση δεν ήταν θέμα ΔΕΠΑ, ήταν θέμα εργαζόμενοι της ΒΦΛ -όπως τη θυμόμαστε οι παλιότεροι, ELFE σήμερα- και μιας παραγωγικής διαδικασίας που, όπως σωστά είπε ο συνάδελφος της Νέας Δημοκρατίας, είναι πνεύμονας ζωογόνος, κρίσιμος για την περιοχή της Καβάλας. Και δεν κρύβουμε ότι σε επίπεδο κυβερνητικό, ασχοληθήκαμε με διάφορες ιδιότητες και πολλές φορές συζητώντας τη λύση που μπορούμε να βρούμε. Όπως ασχοληθήκαμε κι ασχολούμαστε, όπως είπα, με την περίπτωση της ΛΑΡΚΟ, με την περίπτωση των Ναυπηγείων Σύρου. Εδώ είναι ο συνάδελφος ο κ. Φλαμπουράρης αλλά και ο κ. Πιτσιόρλας, τότε που είχε μία ευθύνη… πόσες συσκέψεις έγιναν για να βρεθεί μια λύση.

Ο «Μαρινόπουλος», επίσης. Και στο δικό μου Γραφείο, ως Αντιπρόεδρος, είχαμε κάνει μία ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των τραπεζών. Τι κάναμε; Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε να βρεθεί λύση, διότι η λύση του Μαρινόπουλου προφανώς δεν ήταν θέμα κυβέρνησης, ήταν θέμα τραπεζών. Τέτοιες ενέργειες, λοιπόν, έγιναν από την κυβέρνησή μας, πιστεύω κι από άλλες, καθώς πρέπει να γίνονται, να αναζητούμε και να διευκολύνουμε λύσεις ιδίως όταν αφορά θέματα ανεργίας, απασχόλησης, αλλά και κρίσιμων παραγωγικών δραστηριοτήτων. Εκείνο που μετρά, όμως, είναι η θεσμικά έγκυρη και τυπική απόφαση.

Η άλλη, λοιπόν, παρατήρηση που θα ήθελα να κάνω αν και έχει φανεί, είναι ότι για το θέμα που συζητάμε σήμερα δεν υπήρξε ποτέ απόφαση κυβερνητικού οργάνου. Ούτε του ΚΥΣΟΙΠ ούτε προφανώς του Υπουργικού Συμβουλίου. Που σημαίνει ότι ακόμη και αν γίνονταν συζητήσεις ήταν στη σφαίρα της ανταλλαγής απόψεων και διαβουλεύσεων, όπως σας είπα πριν, η κυρία Τζάκρη όταν ήταν Υφυπουργός Βιομηχανίας είχε κάνει ορισμένες ενέργειες, είχε πάρει ορισμένες πρωτοβουλίες. Ποτέ όμως ως Αντιπρόεδρος και προεδρεύων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής δεν [μου] ήρθε το θέμα, που σημαίνει ότι η όποια ιδέα δεν είχε ωριμάσει για να πάρει το μανδύα κυβερνητικής απόφασης.

Το έτερο σημείο αφορά την προσωπική μου συμμετοχή όπου, απ’ ότι καταλαβαίνω συνίσταται σε τοποθέτηση του κ. Κιτσάκου σε  συνέντευξή του, ότι σε μία σύσκεψη του είπα «πρόσεξε να μην κόψεις το ρεύμα, να μην κόψεις το φυσικό αέριο διότι μας ενδιαφέρουν οι εργαζόμενοι, αλλά φρόντισε και να μην ανεβάσεις το χρέος». Και εσείς το ίδιο δε θα λέγατε; Τι το κακό, δηλαδή, εδώ; Αυτό δεν είναι το ζητούμενο; Δες τι μπορείς να κάνεις κλπ.

Γιατί βάλατε όμως το όνομά μου και πρώτο μάλιστα, να έρθω εδώ να απολογηθώ, όπως γράφουν κάποιες εφημερίδες, για να φανεί ότι στο σκάνδαλο αυτό ενέχεται όλη η κυβέρνηση και σίγουρα ενέχεται και ο Αντιπρόεδρος. Και μάλιστα, άκουσα τον κ. Γεωργιάδη… Τώρα κατάλαβα τι όνειρα βλέπει το βράδυ ο κ. Γεωργιάδης… Ειδικά Δικαστήρια ή μήπως σκέφτεται και άλλα πράγματα και άλλα όνειρα… εξορίες [ας πούμε]… Ας βλέπει ο ελληνικός λαός πώς αντιλαμβάνονται ορισμένοι την επάνοδο τους στην εξουσία. Δε λέω όλοι, αλλά ορισμένοι τουλάχιστον.

Επομένως, αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε ως συμπέρασμα νομίζω φάνηκε ότι υπάρχουν ευθύνες και υπάρχουν και ερωτήματα προς διερεύνηση. Πώς δημιουργήθηκε αυτό το περίπλοκο νομικό «κουβάρι» που λέγεται ELFE; Πώς δημιουργήθηκαν τα χρέη, όπως εξήγησε ο Υπουργός, με τα ανατοκιζόμενα έφτασαν στα σημερινά τους επίπεδα; Πώς έφτασε να ελέγχεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, πριν από το 2015, όλα αυτά… Και αναρωτιέμαι, έγινε ποτέ φορολογικός ή άλλος έλεγχος στην ELFE; Kι αν δεν έγινε, ποιος έχει ευθύνη; Και άλλα πολλά.

Το πρόβλημα, λοιπόν, της ΝΔ είναι ότι έχει ζωτική ανάγκη να πάει στις εκλογές με μία «λίστα σκανδάλων». Το έχει ανάγκη διότι πρέπει να δημιουργηθεί μία ισορροπία. Από τη μία πλευρά είναι πραγματικά σκάνδαλα που διερευνώνται, από την άλλη πλευρά πρέπει να δημιουργηθεί μία αντίρροπη εικόνα. Το δράμα είναι κύριοι και κυρίες, συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας ότι όποια πέτρα κι αν σηκώσουμε στην Ελλάδα, κάτι δικό σας θα βρούμε από κάτω.

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,907

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Μαζί - Να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς & στη Δυτική ΑθήναΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας#ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Εχθές ο κ. Σκέρτσος υποτίθεται ότι... αποκάλυψε τα «fake news» του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία & το εισόδημα. Για το πώς οι έμμεσοι φόροι σε συνθήκες πληθωρισμού αυξάνουν τη φορολογική επιβάρυνση το αναλύσαμε εχθές. Σήμερα, ας δούμε πώς ο πληθωρισμός μειώνει το πραγματικό εισόδημα.❌ Ο κ. Σκέρτσος ισχυρίστηκε ότι: «Οι μισθοί αυξήθηκαν δεν μειώθηκαν». ❌ Και για την Έκθεση του ΟΟΣΑ που έλεγε το ακριβώς αντίθετο, ο κ. Σκέρτσος ισχυρίστηκε ότι «Έγινε τον Νοέμβριο του 2022. Όχι τον Απρίλιο του 2023... άρα δεν ήταν επίκαιρη…».📉Αφού δεν τους αρέσει λοιπόν η Έκθεση του ΟΟΣΑ, ας δούμε τι λέει η Έκθεση της Κομισιόν (Country Report) που δημοσιεύτηκε στις 25.5.2023, άρα είναι εντελώς… επίκαιρη. ❗️Το πρώτο που λέει είναι ότι «ο πραγματικός μισθός στην Ελλάδα για το 2022 μειώθηκε κατά 4,7%, γιατί η ονομαστική αύξησή του υπολειπόταν της αύξησης του πληθωρισμού». Άρα επιβεβαιώνει επί της ουσίας την Έκθεση του ΟΟΣΑ. ❗️Το δεύτερο που λέει είναι ότι η αύξηση που δόθηκε εντός Απριλίου αναμένεται να αποκαταστήσει «μερικώς» την περαιτέρω μείωση των πραγματικών μισθών το 2023. 1️⃣ Συμπέρασμα 1ο: Οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν το 2022, & με «τη βούλα» της Κομισιόν, επομένως ο κ. Σκέρτσος ψεύδεται εφόσον υποστηρίζει το αντίθετο. 2️⃣ Συμπέρασμα 2ο: Οι πραγματικοί μισθοί αναμένεται να μειωθούν & το 2023 εάν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής. 3️⃣ Συμπέρασμα 3ο: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον πληθωρισμό ως εργαλείο για να μειώνει αφανώς το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μέσω ανεπαρκών αυξήσεων που δεν καλύπτουν την άνοδο του πληθωρισμού και μέσω των έμμεσων φόρων που «πολλαπλασιάζονται» εξαιτίας της ακρίβειας. Με τους δυο αυτούς τρόπους εγκαθιστά ένα σύστημα εσωτερικής υποτίμησης των μισθών οι συνέπειες της οποίας θα φανούν σωρευτικά τα επόμενα χρόνια. 🚮 Όσο για την… υπόσχεση της ΝΔ για αυξήσεις 25% είναι εντελώς αίολη & απατηλή αφού δεν δεσμεύεται για την αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης των μισθών. 🚫 Αυτή ήταν η πολιτική της ΝΔ για 4 χρόνια & αυτή & χειρότερη θα είναι εάν δεν ανατραπούν οι συσχετισμοί στις 25 Ιούνη. #ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Και με τη «βούλα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής [Έκθεση Μακροοικονομικών Ανισορροπιών, σ.12], ο υψηλός πληθωρισμός στην Ελλάδα πυροδοτείται από τα υψηλά κέρδη. Αυτά που η ΝΔ άφησε ανεξέλεγκτα, χωρίς έλεγχο στις αγορές. Υπερκέρδη που είναι η άλλη όψη της αφαίμαξης του εισοδήματος εξαιτίας των έμμεσων φόρων που η ΝΔ άφησε άθικτους. Αυτή ήταν η 4ετία ΝΔ & Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή & χειρότερη θα είναι μια νέα, αν δεν ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στις 25 Ιούνη#ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr