«Για πρώτη φορά η Ελλάδα αποκτά ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο»

Σημεία ομιλίας στο γεύμα που παρέθεσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

 •  Η έξοδος από τα μνημόνια δημιουργεί σημαντικές δυνατότητες. Η οικονομία έχει μπει σε ένα δρόμο ανάκαμψης η οποία εδραιώνεται και ισχυροποιείται για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο.
 • Πλέον, έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε με σύνεση και σωφροσύνη βεβαίως, προς όφελος της κοινωνίας, τους βαθμούς ελευθερίας που έχουμε κατακτήσει στη διαμόρφωση της εθνικής μας στρατηγικής και της οικονομικής και κοινωνικής πολίτικης. Είναι η ανάκτηση της κυριαρχίας μας στη χάραξη της πολιτικής, η δυνατότητά μας δηλαδή να ορίζουμε τις τύχες μας με δίκη μας ευθύνη. Κι αυτό είναι σημαντικό. Επί 8 χρόνια το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας, οι προτεραιότητες της πολιτικής, οι στόχοι, ακόμη και τα μέσα υλοποίησής τους, είχαν περάσει στον έλεγχο των δανειστών. Η χώρα είχε παγιδευτεί σε μια κατάσταση περιορισμένης κυριαρχίας, χαμηλής αυτοεκτίμησης και γενικευμένης κρίσης εμπιστοσύνης.
 • Τώρα, με το τέλος των μνημονίων και την ανάκτηση της κυριαρχίας μας έχουμε τη δυνατότητα, μέσα από μια νέα αυτογνωσία, να ανακτήσουμε τη συλλογική μας αυτοπεποίθηση, να ορίσουμε τις προτεραιότητες, να προτάξουμε τους στόχους της ανάπτυξης που θέλουμε, στο πλαίσιο πάντα των ευρωπαϊκών περιορισμών, αλλά με αυξημένους βαθμούς ελευθερίας και με δική μας ευθύνη.
 • Η δεύτερη δυνατότητα που έχουμε είναι να αξιοποιήσουμε υπέρ της κοινωνίας και της ανάπτυξης το δημοσιονομικό χώρο που έχουμε κατακτήσει με τη μείωση των δημοσιονομικών στόχων που είχαν συμφωνηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Σήμερα λοιπόν, μπορούμε να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους χωρίς τη λήψη μέτρων και χωρίς περικοπές, μέσω της ανάκαμψης της οικονομίας, της περιστολής της φοροδιαφυγής και της ορθολογικής χρήσης των δημόσιων πόρων.
 • Μετά από 8 χρόνια λιτότητας και περικοπών, μπαίνουμε λοιπόν σε μια φάση στην οποία είναι δυνατή η λήψη μόνιμου χαρακτήρα μέτρων για στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, στήριξη της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, υπό τον όρο βεβαίως, ότι τα εν λόγω μέτρα δεν θα θέτουν σε αμφισβήτηση τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους.
 • Η διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, τουλάχιστον για τα επόμενα 15 χρόνια, καθώς και η σχετική θωράκιση της οικονομίας έναντι εξωγενών αναταράξεων με το απόθεμα ρευστότητας που έχουμε δημιουργήσει, μας επιτρέπουν πλέον, να σχεδιάσουμε τη δράση μας σε ορίζοντα μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο και να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες μας για το επόμενο έτος, για την επόμενη τετραετία, αλλά και για τη δεκαετία 2020- 2030. Όμως, ο κόσμος που ζούμε είναι γεμάτος από αβεβαιότητες και εστίες κινδύνων. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει στο μέλλον νέες κρίσεις. Οι δυνατότητες λοιπόν που συνεπάγεται η έξοδος από τα μνημόνια υπόκεινται σε περιορισμούς και ρίσκα. Έχουν συνεπώς τη διάσταση μιας εθνικής ευκαιρίας που πρέπει να αξιοποιήσουμε σε όφελος της κοινωνίας.
 • Η σημαντικότερη εγγύηση, ότι η έξοδος από τα μνημόνια θα έχει κοινωνικό και αναπτυξιακό αντίκρυσμα, είναι ότι για πρώτη φορά η χώρα αποκτά αναπτυξιακό σχέδιο. Η χώρα δεν διέθεσε ποτέ ένα τέτοιο σχέδιο, ούτε πριν από την κρίση, ούτε μετά από αυτή. Σήμερα, διαθέτει μια συνεκτική ολιστική αναπτυξιακή στρατηγική που αποτελεί τον οδικό χάρτη για το μέλλον, την αφετηρία για το σχεδιασμό σε ορίζοντα τετραετίας και δεκαετίας των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και μετασχηματισμών.
 • Προχωρούμε στη διαμόρφωση μιας δομής μόνιμης διαβούλευσης με τους κοινωνικούς φορείς, σχετικά με την εξειδίκευση και την υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής.
 • Βασική προτεραιότητα για την αμέσως επόμενη περίοδο είναι η επιτάχυνση του σημαντικού έργου που γίνεται ήδη για τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας με νέες δράσεις του ΕΣΠΑ και χρηματοδοτικά εργαλεία που θα στηρίζουν την καινοτομία, την εξωστρέφεια, τη συνεργασία.
 • Και είναι μια ιστορική αντίφαση το γεγονός που ζούμε ότι έπρεπε να έρθει μια κυβέρνηση με κορμό την αριστερά για να δρομολογήσει και να ολοκληρώσει μεταρρυθμίσεις που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έγιναν από τον περασμένο ή και τον προπερασμένο αιώνα. Αναφέρομαι στο Κτηματολόγιο, τους δασικούς χάρτες, την οριοθέτηση του αιγιαλού, την εξυγίανση των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων, τον εκσυγχρονισμό του εταιρικού δικαίου, την ψηφιοποίηση της διαδικασίας έναρξης επιχειρήσεων και πλήθος άλλων που υλοποιήθηκαν, ή έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση τους ή σχεδιάζονται στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής. Μεταξύ αυτών είναι η περαιτέρω μείωση και απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης, η επιτάχυνση των επενδύσεων, η θέσπιση ενός νέου νόμου για τις στρατηγικές επενδύσεις που θα καλύψει και τις βιομηχανικές, η ψηφιοποίηση ολοένα και περισσότερων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις, η εξυγίανση των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων στα Οινόφυτα και στη συνέχεια στο Καλοχώρι, εδώ στη Θεσσαλονίκη, η δημιουργία μιας δομής υποστήριξης ειδικά των μικρών επιχειρήσεων μετά από διαβούλευση με τα επιμελητήρια και άλλους φορείς. Ο τομέας του ιδιωτικού χρέους αποτελεί επίσης, μια σημαντική προτεραιότητα, καθώς μια νέα γενιά μέτρων είναι αναγκαία για τον απεγκλωβισμό κοινωνικών ομάδων από την παγίδα της υπερχρέωσης και τη δημιουργία προγραμμάτων δεύτερης ευκαιρίας.
 • Πέρα, λοιπόν, από την εξειδίκευση και την υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής στο υπουργείο Oικονομίας και Aνάπτυξης έχουμε αρχίσει την προεργασία για το νέο ΕΣΠΑ που θα έχει αυξημένους πόρους και ουσιαστικά για τη νέα γενιά υποδομών, μεταρρυθμίσεων και μετασχηματισμών για τη δεκαετία 2020-2030. Θα πρόκειται ίσως για την πιο κρίσιμη δεκαετία, καθώς η κεντρική πρόκληση δεν θα αφορά τόσο το παρελθόν και τις πληγές της κρίσης, όσο την οργάνωση του μέλλοντος τη νέα γενιά υποδομών για την ψηφιακή εποχή και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, την κλιματική αλλαγή και τη θεσμική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
 • Το κρίσιμο από εδώ και πέρα δεν θα είναι ο έλεγχος των δανειστών. Θα έχουμε βέβαια τους περιορισμούς που θέτουν το ευρωπαϊκό πλαίσιο και η λειτουργία των παγκόσμιων αγορών. Αλλά κατά τα άλλα, οι αποφάσεις και οι ευθύνες θα είναι δικές μας. Όμως, υπό αυτά τα δεδομένα καθοριστικό ρόλο παίζουν πλέον, οι πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας, της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος να αξιοποιούμε ευκαιρίες, να δημιουργούμε δυνατότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα, να συνάπτουμε πολυδιάστατες συμμαχίες σε ένα πολυκεντρικό κόσμο, να οικοδομούμε μια κοινωνία με αλληλεγγύη και αυτοπεποίθηση και όχι μια κοινωνία φοβική σε μια χώρα περίκλειστη.
 • Από την άποψη αυτή θα ήθελα να τονίσω ότι το αναπτυξιακό μέλλον της Μακεδονίας και της βόρειας Ελλάδας συνδέεται καθοριστικά με την ανάπτυξη της ευρύτερης βαλκανικής και την ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων. Και τούτο γιατί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και ειδικότερα της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, η μοναδική γεωγραφική και η γεωστρατηγική της θέση, οι υποδομές, το ανθρώπινο δυναμικό όλα αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν και να δώσουν προστιθέμενη αξία σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο Βαλκανικής Συνανάπτυξης ως μια περιφερειακή σύμπραξη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συστήματος. Η σημερινή συγκυρία δίνει τη δυνατότητα κατά την άποψη της Κυβέρνησης για ένα αμοιβαία αποδεκτό συμβιβασμό. Η απόρριψη του συμβιβασμού δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε ένα ευνοϊκότερο συμβιβασμό στο μέλλον. Το κόστος ευκαιρίας μετρούμενο με εθνικούς όρους μπορεί επομένως να αποδειχτεί εξαιρετικά υψηλό.
 • Ο τρόπος που τίθεται το ζήτημα της λεγόμενης υπερφορολόγησης ορισμένες φορές είναι προβληματικός. Πρώτον, διότι η συζήτηση αυτή αφαιρείται από την πραγματικότητα της χρεοκοπίας της χώρας. Δεύτερο, διότι με τους όρους που γίνεται επιτρέπει να μιλούν για υπερφοroλόγηση και αυτοί που πράγματι πληρώνουν δυσανάλογα μεγάλους φόρους και εκείνοι που δεν πληρώνουν καθόλου φόρους. Τρίτο, διότι η μείωση της φορολογίας εμφανίζεται ως πανάκεια για τις επενδύσεις, τη μείωση της φοροδιαφυγής κ.λ.π. Τι έγινε όμως στο παρελθόν όταν μειώθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές; Ούτε οι επενδύσεις αυξήθηκαν, ούτε η φοροδιαφυγή μειώθηκε, αντίθετα τα φορολογικά έσοδα ήταν επί χρόνια κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης γεγονός που μαζί με τη φοροδιαφυγή συνέβαλαν στη χρεοκοπία της χώρας. Γύρω από το ζήτημα της φορολογίας υπάρχουν λοιπόν πραγματικά προβλήματα που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε, υπάρχει όμως και ένας φορολαϊκισμός που σας προτείνω να τον απορρίψετε γιατί δεν βοηθάει ούτε στην κατανόηση του πραγματικού προβλήματος, ούτε στην αντιμετώπισή του. Πραγματικό πρόβλημα είναι ότι πράγματι σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες ιδίως ελεύθερων επαγγελματιών, υπήρξε υπερβολική επιβάρυνση ιδίως σε περιπτώσεις που συμπίπτουν υψηλές εισφορές και υψηλή φορολογία.
 • Τελευταίο ζήτημα στο οποίο θα ήθελα να αναφερθώ είναι η λεγόμενη παροχολογία. Πρόκειται για μια συγκαλυμμένη συντεχνιακή λογική. Και τούτο ορισμένοι ονομάζουν αναπτυξιακό μέτρο και ενοχοποιούν ως παροχολογία ότι βοηθά άλλες κοινωνικές ομάδες: αναπτυξιακό μέτρο η μείωση της φορολογίας επί των κερδών και των μερισμάτων, παροχολογία κάθε αύξηση των μισθών ή στήριξη των αδυνάτων. Αν θέλουμε μια βιώσιμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη τότε, κάθε βήμα προόδου πρέπει να αποτυπώνεται στη ζωή των πολιτών να έχει κοινωνικό αντίκρυσμα.
 • Η έξοδος από τα μνημόνια δεν αρκεί για να λυθούν όλα τα προβλήματα με μιας, εδώ και τώρα. Όσο πιο γρήγορα προχωρήσουμε στη νέα γενιά αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων, τόσο θα μπορέσουμε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος από τα χρόνια της κρίσης. Οι μεταρρυθμίσεις λοιπόν με αυτό το περιεχόμενο, όχι μόνο θα συνεχιστούν μετά τα μνημόνια, αλλά και πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη ένταση και βάθος.
Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,888

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Στο Περιστέρι. Η Δυτική Αθήνα υπερψηφίζει την πρόταση προοδευτικής αλλαγής του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ για #ΔικαιοσύνηΠαντούΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1η ΟΜ Περιστερίου Συριζα Προοδευτική Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πετρούπολης Σύριζα Αιγάλεω ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων 3η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 2η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 5η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου "Νέα Ζωή" Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας Νεολαια Συριζα Περιστεριου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Νεολαία Σύριζα Πετρούπολης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω #εκλογες2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μία ημέρα έμεινε για τις #εκλογές2023.Μιά ημέρα για την 21η Μάη.Με αγωνιστικότητα για την πολιτική αλλαγή.Με αποφασιστικότητα ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις αγωνίες της κοινωνίας.Με αυτοπεποίθηση για την πρόταση προοδευτικής διεξόδου του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.Με σύμμαχο τον λαό.Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις-παράσταση νίκης σε Αθήνα, Πάτρα & Ηράκλειο να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη #Τσίπρα.Μια ημέρα για #ΔικαιοσύνηΠαντού. ΓΔρ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr