«Η ΝΔ είναι το κόμμα που 4 χρόνια βελτίωσε τη ζωή λίγων και φτωχοποίησε τους πολλούς»

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και στη δημοσιογράφο Νικόλ Λειβαδάρη.

Σημεία από τη συνέντευξη

* Η ΝΔ μείωσε ονομαστικά κάποιους φόρους. Γιατί όμως η φορολογική επιβάρυνση την περίοδο 2019-23 είναι 2 δισεκατομμύρια ευρώ/κατ’ έτος μεγαλύτερη σε σχέση με το 2015-19; Γιατί οι έμμεσοι φόροι, που άφησε άθιχτους η ΝΔ, λόγω πληθωρισμού «τσάκισαν» το εισόδημα.

* H ΝΔ είναι το κόμμα που επί τέσσερα χρόνια «πάλεψε» για να μπορεί να είναι αφορολόγητη μια δωρεά ύψους έως και 4,4 εκατομμυρίων ευρώ ανά δωρεοδόχο και για να φορολογείται η εργασία πέντε φορές περισσότερο από τα μερίσματα.

* Η ΝΔ είναι το κόμμα που για δύο χρόνια αφήνει τον πληθωρισμό και την ακρίβεια να κατατρώνε το εισόδημα και να καταβαραθρώνουν την αγοραστική δύναμη. Καμία ονομαστική αύξηση στους μισθούς δεν ήταν μεγαλύτερη από τον πληθωρισμό. Άρα είχαμε μείωσή τους στην πραγματικότητα.

* Το ότι σε μια περίοδο ενεργειακής κρίσης, υψηλού πληθωρισμού και αύξηση επιτοκίων η Ελλάδα έμεινε όρθια οφείλεται στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 2018 μας έβγαλε από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος, έφτιαξε το «μαξιλάρι».

* Λέει το ΚΚΕ ότι θέλει να βελτιώσει τη θέση των εργαζομένων. Πώς θα το πετύχει; Με την παραμονή του κ. Μητσοτάκη στην εξουσία; Λέει το ΠΑΣΟΚ ότι θέλει αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών. Πώς θα το κάνει; Με τον κ. Μητσοτάκη επικεφαλής της ΕΥΠ;

 

Για την ανασύνθεση της Αριστεράς | Άρθρο στις «Παρεμβάσεις» της εφημερίδας «Η εποχή» ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Φανή Πετραλιά. Η Φανή προσωποποίησε με έναν σπάνιο τρόπο τη σύζευξη της χειραφετημένης γυναίκας, της ενεργής διαννοούμενης, της μαχητικής δημοσιογράφου & της ακάματης συνδικαλίστριας. Παιδί μιας εποχής που παρά τις δυσκολίες της ευνοούσε το ταίριασμα του λογισμού με τ' όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο, η Φανή Πετραλιά ήταν πρότυπο & σημείο αναφοράς. Θα τη θυμόμαστε ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Η σκέψη μας στους αγαπημένους της ανθρώπους. ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr