«Η ΝΔ είναι το κόμμα που 4 χρόνια βελτίωσε τη ζωή λίγων και φτωχοποίησε τους πολλούς»

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και στη δημοσιογράφο Νικόλ Λειβαδάρη.

Σημεία από τη συνέντευξη

* Η ΝΔ μείωσε ονομαστικά κάποιους φόρους. Γιατί όμως η φορολογική επιβάρυνση την περίοδο 2019-23 είναι 2 δισεκατομμύρια ευρώ/κατ’ έτος μεγαλύτερη σε σχέση με το 2015-19; Γιατί οι έμμεσοι φόροι, που άφησε άθιχτους η ΝΔ, λόγω πληθωρισμού «τσάκισαν» το εισόδημα.

* H ΝΔ είναι το κόμμα που επί τέσσερα χρόνια «πάλεψε» για να μπορεί να είναι αφορολόγητη μια δωρεά ύψους έως και 4,4 εκατομμυρίων ευρώ ανά δωρεοδόχο και για να φορολογείται η εργασία πέντε φορές περισσότερο από τα μερίσματα.

* Η ΝΔ είναι το κόμμα που για δύο χρόνια αφήνει τον πληθωρισμό και την ακρίβεια να κατατρώνε το εισόδημα και να καταβαραθρώνουν την αγοραστική δύναμη. Καμία ονομαστική αύξηση στους μισθούς δεν ήταν μεγαλύτερη από τον πληθωρισμό. Άρα είχαμε μείωσή τους στην πραγματικότητα.

* Το ότι σε μια περίοδο ενεργειακής κρίσης, υψηλού πληθωρισμού και αύξηση επιτοκίων η Ελλάδα έμεινε όρθια οφείλεται στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 2018 μας έβγαλε από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος, έφτιαξε το «μαξιλάρι».

* Λέει το ΚΚΕ ότι θέλει να βελτιώσει τη θέση των εργαζομένων. Πώς θα το πετύχει; Με την παραμονή του κ. Μητσοτάκη στην εξουσία; Λέει το ΠΑΣΟΚ ότι θέλει αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών. Πώς θα το κάνει; Με τον κ. Μητσοτάκη επικεφαλής της ΕΥΠ;

 

~ Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από έναν #ΣΥΡΙΖΑΠΣ που & ακούει τα «θέλω» της αλλά & τα μετασχηματίζει σε συνεκτικό σχέδιο & εφαρμόσιμες πολιτικές. Για να κερδίσει αξιοπιστία ως κυβερνητικό κόμμα μαζί με την πολιτική του «τι» χρειάζεται & μια πολιτική του «πώς» θα γίνουν όσα προτείνει.~ Ο #ΣΥΡΙΖΑΠΣ πρέπει να αλλάξει πολλά αλλά δεν πρέπει να αλλάξει ράγες. Όπου η Αριστερά θέλησε να υπάρξει απλώς ως μια κιβωτός της αριστερής παράδοσης στην καλύτερη περίπτωση έμεινε στάσιμη, αλλά & όπου επέλεξε να φύγει δήθεν μπροστά με πρότυπο κόμματα όπως το δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ διαλύθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί κάνει θαύματα αν στηριχτεί στις δικές του σημαντικές επιτυχίες, αν διορθώσει τα δικά του λάθη & υπερβεί τις δικές του αδυναμίες, αν αξιοποιήσει δημιουργικά & μετατρέψει σε μαθήματα για το μέλλον τη δίκη του σπάνια, αν όχι μοναδική διεθνώς, εμπειρία.* «Ποιον ΣΥΡΙΖΑ» - Σημερινό άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

2 μήνες πριν

Φωτογραφία εξωφύλλου του χρήστη Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
«Ούτε ώρα για χάσιμο» για τον #ΣΥΡΙΖΑΠΣ | Στην Η Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί σήμερα ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr