«Ιστορικό ορόσημο το τέλος των μνημονίων»

Το τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας αποτελεί ένα ιστορικό ορόσημο.

Η νέα συγκυρία αποτελεί ένα «ξέφωτο», μια ευκαιρία για τη χώρα και όχι μόνο για την κυβέρνηση, με θετικά και δυνατότητες, αλλά και μεγάλες προκλήσεις. Μια ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε για να επουλώσουμε τις πληγές της κρίσης και τα τραύματα από τη μακροχρόνια λιτότητα, να τελειώσουμε με τις παθογένειες του παρελθόντος και  να δρομολογήσουμε τους μεγάλους μετασχηματισμούς που θα θωρακίσουν την κοινωνία από μελλοντικές κρίσεις.

Η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια σ’ ένα διεθνές περιβάλλον εντεινόμενης αβεβαιότητας. Η πρόκληση δεν αφορά μόνο εμάς αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

Το τέλος των μνημονίων αποτελεί λοιπόν και μια νέα αφετηρία για μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία για μια προοδευτική συστράτευση για να κλείσουμε το δρόμο στην Ακροδεξιά και τη συντηρητική παλινόρθωση, για τις αναγκαίες μεγάλες αλλαγές σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

* Δήλωση στην Εφημερίδα των Συντακτών

 

Ομιλία, αύριο Δευτέρα, στις 19:00, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννης Μπαλάφας «Η άνοδος... Η πτώση... Το αύριο. ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, το χρονικό 2021 - 2024» (Αμφιθέατρο «Μιχάλης Κακογιάννης», Πειραιώς 206).Μαζί με Athanasia Anagnostopoulou, Κώστα Γαβρόγλου, Έφη Μπαρμπάτση & Φάμελλος Σωκράτης ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Σήμερα, άρθρο στην Εφημερίδα "Η Αυγή" της Κυριακής~ Ανταγωνιστικές αφηγήσεις για το 2015 & ο #ΣΥΡΙΖΑ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr