«Κοινωνική κρίση διαρκείας αν δεν εφαρμοστούν οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ»

Ραδιοφωνική συνέντευξη στο Κόκκινο 105,5, στην εκπομπή «Ένα βλέμμα» του δημοσιογράφου Νίκου Ξυδάκη.

Το ηχητικό της συνέντευξης

 

Σημεία από τη συνέντευξη

  • Το 2021 θα είναι έτος καμπής για τα επόμενα χρόνια. Ο Προϋπολογισμός του 2021, υπό αυτό το πρίσμα, είναι εντελώς «στον αέρα». Ακατάλληλος και ανεπίκαιρος. Είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί συμπληρωματικός Προϋπολογισμός.
  • Ζούμε μια κρίση ιδιαίτερη και πολυδιάστατη, που δημιουργεί ανάγκες διαφορετικών χρονικοτήτων. Ανάγκες τόσο για το «σήμερα» και το «αύριο» όσο και για την επόμενη 10ετία.
  • Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη υπέστη μια διπλή διάψευση το 2020. Διάψευση στην υγεία, όπου το καλοκαίρι θεωρούσε ότι «τελειώσαμε» με τον ιό, αλλά και στην οικονομία όπου το καλοκαίρι προέβλεπε ελάχιστη ύφεση και εκρηκτική ανάκαμψη μετά.
  • Ό,τι εξαναγκάζεται να κάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι στον αντίποδα της λογικής της ΝΔ. Για αυτό και εμφανίζεται τόσο αμήχανη στο να λάβει έγκαιρα και επαρκή μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας.
  • H σημερινή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μοιάζει όλο και πιο πολύ με την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη των αρχών της δεκαετίας του ‘90, με Υπουργό τον κ. Μάνο και τις γνωστές επιλογές στην οικονομία και τα εξίσου γνωστά αποτελέσματά τους.
  • Τόσο η Έκθεση Πισσαρίδη όσο και η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνονται παρωχημένες στις αντιλήψεις τους, σε αντίθετη κατεύθυνση από τις τάσεις που η πανδημία κινητοποίησε. Όσα προτείνουν μοιάζουν με επαναφορά της «Συναίνεσης της Ουάσινγκτον».
  • Το τέλος της πανδημίας, όταν έρθει, το πιθανότερο είναι να ακολουθηθεί από μια ανάκαμψη τύπου «Κ» ασυνεχή, ανισόρροπη και άνιση, με την κοινωνική πλειοψηφία από τη μία ν’ ακούει για δισ. κονδυλίων και επενδύσεων για λίγους και από την άλλη να βιώνει δράματα.
  • Εάν η κυβέρνηση δεν λάβει τους μήνες που έρχονται μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας, σαν αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, φοβάμαι ότι θα ζήσουμε κοινωνική κρίση διαρκείας.
📕 Ομιλία την Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Ξανθού «Το κόκκινο νήμα - #Υγεία, #Κοινωνία, #Πολιτική» (Εκδόσεις Θεμέλιο). Στις 18:30 στην αίθουσα «Γεώργιος Καράντζας» του μεγάρου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος). ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του συντρόφου & φίλου Αλέκου Φλαμπουράρη. Στη μακρά διαδρομή του ήταν πάντα παρών στους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία & προκοπή. Είχε αποφασιστική συμβολή στην πορεία της Αριστεράς & στο κυβερνητικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Γ.Δρ. ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr