Ομιλία Γ. Δραγασάκη κατά την παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τις μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις σε δημόσια διαβούλευση

Φίλες και φίλοι καλησπέρα. Όταν πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, παρουσιάζαμε στην Αθηναΐδα το εκλογικό μας πρόγραμμα είχαμε πει ότι για εμάς το πρόγραμμα δεν είναι απλά ένα κείμενο, δεν είναι κάτι στατικό. Είναι μια διαρκής διαδικασία, μια σχέση και ένας διάλογος  με την κοινωνία. Σήμερα είμαστε εδώ για να οργανώσουμε αυτόν το διάλογο, να του δώσουμε όσο γίνεται πιο συγκεκριμένη μορφή και υπόσταση. Αργήσαμε ίσως λίγο, αλλά αυτό έγινε διότι θέλαμε να έρθουμε με μια συγκροτημένη πρόταση η οποία να εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα να είναι και μια πρόταση για διάλογο μαζί σας και γενικότερα με την κοινωνία.

 

Βεβαίως δεν αρχίζουμε από το μηδέν. Η σχέση της Αριστεράς με το χώρο της μικρής επιχειρηματικότητας, της αυτοαπασχόλησης, των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των εμπόρων είναι μια σχέση ιστορική, θα έλεγε κανείς, σφυρηλατημένη με αγώνες σε δύσκολους καιρούς και στις πιο διαφορετικές εποχές. Σήμερα, όμως, για πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο πόλεμο, καλούμαστε σήμερα να θέσουμε σε νέες βάσεις αυτή τη σχέση και να ανοίξουμε νέους δρόμους που να αντιστοιχούν στα νέα καθήκοντα που έχουμε μπροστά μας και εμείς ως πολιτική δύναμη αλλά και εσείς ως ένα τμήμα της κοινωνίας που πλήττεται σκληρά από την κρίση και την πολιτική των μνημονίων.

 

Η πρότασή μας λοιπόν για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις εντάσσεται σε μια στρατηγική ευρύτερη, η οποία θέλει να συνδέσει την έξοδο από την κρίση που ζούμε με την παραγωγική ανασυγκρότηση και την επαναβιομηχάνιση της χώρας, όχι με βάση στερεότυπα του παρελθόντος, που έχουν ξεπεραστεί, αλλά με βάση τις σύγχρονες  παγκόσμιες τάσεις και δυνατότητες που διανοίγονται, παρά την κρίση που ζούμε.

 

Θα αναρωτηθεί κανείς: είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα να κάνουμε πράγματα που δεν έγιναν στον 20ο, όπως η δημιουργία σύγχρονης βιομηχανίας και σύγχρονης παραγωγικής βάσης, με αναζωογόνηση του πρωτογενούς και του βιομηχανικού τομέα αλλά και των παραγωγικών υπηρεσιών ; Η απάντησή μας -και δεν είναι απάντηση βολουνταριστική- είναι ότι ναι, πρέπει και μπορούμε να θέσουμε αυτούς του στόχους. Διότι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η ανάπτυξη στηρίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό, στη γνώση, τη συνεργασία, τη συλλογικότητα, εφόδια δηλαδή που διαθέτουμε και που μπορούμε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο.   

 

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν αποτελεί άθροισμα διαπιστώσεων ούτε περιορίζεται σε έναν κατάλογο αιτημάτων. Είναι η διατύπωση μιας νέας στρατηγικής για τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.

 

Και σήμερα δημιουργούνται μικρές επιχειρήσεις, και είναι πολλές. 42.000 μικρές επιχειρήσεις άνοιξαν πέρυσι. Όμως το 90% από αυτές ήταν στην εστίαση και ελάχιστες στη μεταποίηση. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ποιες και πώς θα επιβιώσουν. Εμείς λοιπόν δεν θέλουμε τη μικρή επιχείρηση ως αποθήκη ανέργων αλλά ως μέρος μιας παραγωγικής δομής, ικανής να δημιουργεί απασχόληση, εισόδημα, νέες ικανότητες και γνώσεις. Εμείς δεν θέλουμε τη μικρή επιχείρηση να επιβιώνει όπως – όπως, πολλές φορές και στα όρια της φορολογικής, της εργατικής ή της περιβαλλοντικής νομιμότητας. Η στρατηγική που εμείς προτείνουμε είναι να συζητήσουμε μαζί έναν παραγωγικό τρόπο ένταξης της μικρής επιχείρησης στην οικονομία, αλλά και στον διεθνή καταμερισμό εργασίας, μέσα βεβαίως από τα κατάλληλα σχήματα, τις αναγκαίες δικτυώσεις, τις ποικίλες μορφές συνεργατικής οργάνωσης, τις υποδομές, την αναγκαία τεχνική και ερευνητική υποστήριξη.  

 

Προτείνουμε επίσης παραγωγικές συμφωνίες μέσα από τις οποίες θα διευθετήσουμε υποχρεώσεις και δικαιώματα, αμοιβαία και μεταξύ μας και με την κοινωνία. Αυτό όμως, για να γίνει, απαιτεί σχέδιο συνεκτικό και μακρόπνοο. Χρειαζόμαστε χρηματοδοτικά εργαλεία και άλλες δημόσιες πολιτικές οι οποίες να στηρίζουν το σχέδιο αυτό, αλλά και αυτενέργεια, ευρηματικότητα και αυτοοργάνωση των ίδιων των μικρών επιχειρηματιών και των αυτοαπασχολούμενων.

 

Η πρότασή μας λοιπόν για τη μικρή επιχειρηματικότητα είναι σε διάλογο όχι μόνο με την κοινωνία αλλά και με άλλα τμήματα του προγράμματός μας. Θα ακολουθήσουν ανάλογες εκδηλώσεις για το χρηματοδοτικό ζήτημα, για το σχέδιό μας για την απασχόληση, για τη φορολογική μεταρρύθμιση κλπ.  Επομένως θα χρειασθεί να οργανώσουμε και εδώ το διάλογο, την «ανταλλαγή» ύλης, ενέργειας και γνώσεων, ούτως ώστε να βρούμε τις κατάλληλες και κοινές συνισταμένες,  χωρίς να φοβηθούμε να ανοίξουμε και θέματα που ενδεχομένως να περικλείουν αντιθέσεις ή και διαφορές. Αυτό θα είναι το πιο  γόνιμο στοιχείο. Να συζητήσουμε δηλαδή ανοικτά και τέτοιου είδους ζητήματα, όχι μόνο τα εύκολα αλλά και τα δύσκολα.

 

Το τρίτο στοιχείο είναι ότι το πρόγραμμά μας συνολικά και η συγκεκριμένη πρόταση που παρουσιάζουμε σήμερα δεν είναι ένα πρόγραμμα τεχνικής αρμονίας. Δεν αγνοεί τις αντιθέσεις και τις συγκρούσεις που υπάρχουν στην κοινωνία. Αντίθετα, θέλουμε να βγάλουμε στην επιφάνεια υπαρκτές αντιθέσεις και να συζητήσουμε τρόπους για την επίλυσή τους. Η πορεία μας, μ’ αυτή την έννοια, θα είναι αντιπαραθετική και συγκρουσιακή, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές αλλά και σε κάθε πολιτική που εμποδίζει την ανόρθωση της χώρας, σε σύγκρουση με τα καρτέλ, τα ολιγοπώλια και τα μονοπώλια, σε σύγκρουση με τη διαφθορά, με το οικονομικό έγκλημα, και τις αιτίες που δημιουργούν όλα αυτά τα προβλήματα.

 

Και δεν θα είναι μικρές οι αντιστάσεις που θα βρούμε στο δρόμο για τις αναγκαίες αλλαγές και ανατροπές. Για εμάς, όπως είχαμε πει και στην Αθηναΐδα,  το πρόγραμμα είναι η βάση για την οικοδόμηση κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών. Συμμαχίες δεν χτίζονται μόνο με κοινές επιθυμίες ούτε με άθροισμα δυσαρεσκειών ή αιτημάτων αποσπασματικών, αλληλοαναιρούμενων μεταξύ τους. Οι συμμαχίες συγκροτούνται στη βάση υλοποιήσιμων πολιτικών που ανοίγουν νέους δρόμους μέσα από τις οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν και διαφορετικής τάξης αιτήματα και ανάγκες. Η πρότασή μας, λοιπόν,  έχει, εκτός των άλλων, και αυτή την αποστολή. Να τη δούμε σαν μια βάση στο να κτίσουμε συμμαχίες, να ενώσουμε κατ’ αρχήν τον ίδιο τον κοινωνικό χώρο των μικρο-μεσαίων επιχειρηματιών, αλλά και ευρύτερα να υπάρξει μια βάση συνεννόησης με τον κόσμο της εργασίας και ιδιαίτερα της μισθωτής και εξαρτημένης εργασίας, της αυτοαπασχόλησης, με τον αγροτικό κόσμο κλπ. Πιστεύουμε ότι μπορεί να οικοδομηθεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, ικανή όχι μόνο να αντισταθεί στη συνεχιζόμενη κοινωνική και οικονομική κατάρρευση, αλλά και για να αποτελέσει την κοινωνική βάση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας ο οποίος θα αναλάβει τις τύχες της χώρας για την έξοδο από την κρίση και την οικοδόμηση μιας νέας οικονομίας και κοινωνίας.

Τέλος, από ποια σκοπιά, με ποιες αξίες θα δώσουμε αυτές τις μάχες; Με τις αξίες του άκρατου ατομικισμού, του καταναλωτισμού και του τυφλού ανταγωνισμού; Πολλοί επιστήμονες λένε ότι σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη μια «τρίτη βιομηχανική επανάσταση». Για να αξιοποιήσουμε όμως αυτές τις δυνατότητες προς όφελος της κοινωνίας και του κόσμου που ζει σε συνθήκες ανέχειας, είναι αναγκαία μια πολιτική που θα υιοθετεί δεσμευτικά τους στόχους αυτούς. Η επανάσταση αυτή έχει ανάγκη από τις αξίες της συλλογικότητας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας. Αυτές είναι οι αξίες της Αριστεράς. Στη βάση αυτών των αξιών σας καλούμε να οργανώσουμε τη δράση μας, και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ακριβώς γι’ αυτό η εισήγηση αποτολμά να ανοίξει και θέματα που ως τώρα δεν τα είχαμε συζητήσει επαρκώς. Προσπαθεί να ανιχνεύσει και αποτολμά να επανα-ορίσει με νέους όρους το περιεχόμενο της έννοιας της επιχειρηματικότητας, του κέρδους, της ανταγωνιστικότητας, έτσι ώστε να δούμε και τα θέματα αυτά από τη σκοπιά των αναγκών της κοινωνίας και όχι από τη σκοπιά εκείνη που θέλει το κέρδος να είναι αυτοσκοπός, αδιαφορώντας για τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

 

Από την άποψη αυτή νομίζω ότι η πρόταση που καταθέτουμε μπορεί να αποτελέσει μια βάση ούτως ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια μόνιμη δομή, ένα φόρουμ θα έλεγαν κάποιοι, έναν χώρο διαλόγου και κοινής δράσης, όπου με έναν τρόπο ευέλικτο αλλά αποτελεσματικό θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, με στόχο και να βελτιώσουμε περαιτέρω, να εμβαθύνουμε αλλά και να οργανώσουμε τη σκέψη και τη δράση μας, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις κοινές ανάγκες και τις προσδοκίες που μας ενώνουν.

 

Μπορείτε επίσης να δείτε [ακούσετε] την ομιλία πατώντας εδώ –>

http://www.youtube.com/watch?v=2JywMxvLx08&feature=youtu.be

 

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,887

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Στο Περιστέρι. Η Δυτική Αθήνα υπερψηφίζει την πρόταση προοδευτικής αλλαγής του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ για #ΔικαιοσύνηΠαντούΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1η ΟΜ Περιστερίου Συριζα Προοδευτική Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πετρούπολης Σύριζα Αιγάλεω ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων 3η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 2η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 5η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου "Νέα Ζωή" Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας Νεολαια Συριζα Περιστεριου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Νεολαία Σύριζα Πετρούπολης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω #εκλογες2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μία ημέρα έμεινε για τις #εκλογές2023.Μιά ημέρα για την 21η Μάη.Με αγωνιστικότητα για την πολιτική αλλαγή.Με αποφασιστικότητα ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις αγωνίες της κοινωνίας.Με αυτοπεποίθηση για την πρόταση προοδευτικής διεξόδου του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.Με σύμμαχο τον λαό.Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις-παράσταση νίκης σε Αθήνα, Πάτρα & Ηράκλειο να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη #Τσίπρα.Μια ημέρα για #ΔικαιοσύνηΠαντού. ΓΔρ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr