Συνάντηση με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου

Συνάντηση με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, Kate Smith, είχε σήμερα, Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι εξελίξεις γύρω από την επικείμενη αποχώρηση του Η.Β. από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ζήτημα της μελλοντικής σχέσης των δύο μερών.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης υπογράμμισε τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να ακολουθηθεί, εκατέρωθεν, πολιτική αρχών στη διαδικασία του «Brexit».

Η κυρία Smith από την πλευρά της παρέθεσε τις βρετανικές θέσεις και επιδιώξεις στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επί τάπητος τέθηκαν και πρακτικά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως το νομικό πλαίσιο που θα διέπει τη διαβίωση τόσο των Ελλήνων στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα.

Ο Αντιπρόεδρος και η Πρέσβης επέμειναν στην ανάγκη περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου κυρίως στην οικονομία και τον πολιτισμό, καθώς και σε άλλα πεδία. Στην κατεύθυνση αυτή, ο κύριος Δραγασάκης ανέλυσε τις δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των στόχων της νέας «Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».

«Με βάση τις προσδοκίες που καλλιεργήσαμε στον λαό, αυτό που πετύχαμε το 2015 ήταν ένας επώδυνος συμβιβασμός. Αν όμως κρίνουμε βάσει αυτού που παραλάβαμε, η κυβέρνηση #ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να διευρύνει το όριο του εφικτού & αποτελέσματα που ωφέλησαν τον λαό & τη χώρα».~ Τώρα, ομιλία στο τριήμερο συνέδριο της Η Εποχή «Αποτιμώντας την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ» στη θεματική συνεδρία «Με το πιστόλι στον κρόταφο (Ιανουάριος 2015 - Αύγουστος 2015)».Απευθείας εδώ: www.facebook.com/share/v/1ATwBjyndz/ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr