Συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, Mohamed Meer Alraeesi, είχε σήμερα, Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι εντεινόμενες διμερείς οικονομικές σχέσεις και οι ενισχυόμενες προοπτικές επενδύσεων στη χώρα μας.
Πρώτο πολύ σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση αυτή ήταν η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας το Μάρτιο του 2018 μεταξύ του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) και της κρατικής εταιρείας επενδύσεων των ΗΑΕ, Mubadala για τη δημιουργία κοινού επενδυτικού σχήματος, ύψους 400 εκατ. ευρώ, με σκοπό επενδύσεις αποκλειστικά στην Ελλάδα.
Επιπρόσθετα, ο Αντιπρόεδρος και ο Πρέσβης αναφέρθηκαν στο Μνημόνιο Συνεργασίας για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την Καινοτομία, που θα υπογραφεί το επόμενο διάστημα μεταξύ των Υπουργείων Οικονομίας Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Ακόμη, συζητήθηκαν οι δυνατότητες διεύρυνσης της οικονομικής συνεργασίας με προσέλκυση Εμιρατινών επενδύσεων στην Ελλάδα. Ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε τον Πρέσβη των ΗΑΕ για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες υλοποιεί η Κυβέρνηση και ευνοούν την επενδυτική δραστηριότητα, στην κατεύθυνση της απλούστευσης των διαδικασιών και της κατάργησης των γραφειοκρατικών εμποδίων. Ειδικότερα, έκανε ειδική μνεία στη δημιουργία χωρικών προϋποθέσεων για τη διενέργεια επενδύσεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, την αποσαφήνιση των χρήσεων γης, την κατάρτιση των δασικών χαρτών κ.ά.
Τέλος, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επίλυση παλαιότερων εκκρεμοτήτων σε ό,τι αφορά την επένδυση στο Ελληνικό, στην οποία συμμετέχουν κεφάλαια από τα ΗΑΕ, με τον κ. Δραγασάκη να επισημαίνει ότι ο σχεδιασμός προχωρά κανονικά και εντός του 2018 θα κινηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που προβλέπονται στο επενδυτικό πλάνο.
Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis
1 ημέρα πριν
«Το εγχείρημα “πρώτη φορά Αριστερά” οδήγησε στην οριστική έξοδο από τα μνημόνια»
shorturl.at
Συνέντευξη στο CNN Greece και στην δημοσιογράφο Εριφύλη Πετράκου. Το εγχείρημα «πρώτη φορά Αριστερά» εν μέσω οικ...Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
2 ημέρες πριν
Γιάννης Δραγασάκης: Η «Αριστερή Παρένθεση» ήταν στην πραγματικότητα μια συνωμοσία ενάντια στη Δημοκρατία - Dnews
www.dnews.gr
Τι συνέβαλε ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ με ηγέτη τον Τσίπρα να γίνει πηγή ελπίδας και πολιτική έκφραση της κοινωνικής οργής...Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
1 μήνας πριν
Δέκα χρόνια μετά
dragasakis.gr
Καθώς κλείνει η επέτειος για τα πενήντα χρόνια από τη Μεταπολίτευση και προσεγγίζουμε τα δέκα χρόνια από την ...Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
2 μήνες πριν
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε το 2015 την ιστορική πρόκληση της διακυβέρνησης για να στηρίξει την κοινωνία»
shorturl.at
Ομιλία στο θεματικό τραπέζι «Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
2 μήνες πριν
«Ισχυρή Αριστερά σε ένα πλειοψηφικό συνασπισμό προοδευτικών δυνάμεων για τη διακυβέρνηση της χώρας»
shorturl.at
Ομιλία στην παρουσίαση του βιβλίου Ιστόρηση 50 χρόνων. Από τα κέντρα λήψης αποφάσεων ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ των Αντώνη ...Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
Latest Twetter Feeds
Could not authenticate you.
Newsletter