Συνέντευξη στην εφημερίδα “ΑΥΓΗ”: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ΠΑΣΟΚ αλλά η Αριστερά του 21ου αιώνα”

Ελεγχόμενο αναπτυξιακό έλλειμμα και σοκ επενδύσεων για έξοδο από την ύφεση και καταπολέμηση της ανεργίας

 

Ως μοχλός πίεσης και εκβιασμών λειτουργεί το χρέος, λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην “Αυγή” ο Γιάννης Δραγασάκης και υποστηρίζει ότι έχει αρχίσει “η άτυπη επεξεργασία νέου Μνημονίου”. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η πολιτική “των μόνιμων ελλειμμάτων και των υψηλών χρεών δεν είναι αριστερή πολιτική”, αλλά στις σημερινές συνθήκες χρειάζεται ένα “ελεγχόμενο αναπτυξιακό έλλειμμα” κι ένα “σοκ επενδύσεων” για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την καταπολέμηση της ανεργίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ΠΑΣΟΚ, αλλά η Αριστερά του 21ου αιώνα, τονίζει ο Γιάννης Δραγασάκης και υπογραμμίζει ότι για την Αριστερά “ποτέ δεν υπήρξαν εύκολες και ανώδυνες λύσεις”, ενώ -όπως λέει- ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει “την πιο πλατιά πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία στη βάση ενός προγράμματος που θα έχει ψηφίσει ο λαός”. 

———————————————————

 

* Πόσο πιθανή είναι κάποια ρύθμιση του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές είτε με κούρεμα είτε με απομείωσή του με επιμήκυνση της αποπληρωμής του; Αν επιλεγεί μια τέτοια απόφαση, θα συνοδεύεται από νέο Μνημόνιο – νέα μέτρα, επομένως και συνέχιση του ελέγχου των δανειστών – εταίρων μας;

 

Ακόμη και το ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Άρα νέα ρύθμιση του χρέους είναι αναπόφευκτη. Αυτό όμως που συζητούν είναι είτε παράταση του χρόνου αποπληρωμής είτε μείωση των επιτοκίων της πρώτης δανειακής σύμβασης και όχι η μείωση του χρέους. Ακόμη λοιπόν κι αν γίνει «κάτι», το χρέος θα παραμείνει αρκετά υψηλό, ώστε να εξακολουθήσει να λειτουργεί ως μοχλός πίεσης και εκβιασμών.

 

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος του ερωτήματός σας, την απάντηση έχουν δώσει οι κ. Σόιμπλε και Ντράγκι. Η άτυπη επεξεργασία του νέου Μνημονίου -ή όπως αλλιώς ονομαστεί- έχει ήδη αρχίσει και ας το αρνείται ο κ. Σαμαράς.

 

* Η κυβέρνηση Σαμαρά υποστηρίζει ότι θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του χρόνου. Πόσο πραγματικό είναι αυτό και τι μπορεί να σημαίνει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα;

 

Το θέμα είναι πολιτικό και όχι λογιστικό. Τα προγράμματα λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης έχουν φτάσει σε αδιέξοδο, και όχι μόνο στην Ελλάδα. Η Ιρλανδία, χώρα υπόδειγμα για τον κ. Σαμαρά, έχει επιστρέψει σε ύφεση. Η Πορτογαλία μάλλον θα χρειαστεί και άλλο πρόγραμμα. Και στην Ελλάδα η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ τους υποχρεώνει να αναζητήσουν κάποιους τακτικίστικους ελιγμούς. Ένας από τους σχεδιασμούς που συζητούν καιρό τώρα είναι, σε συνεργασία με την τρόικα, να εμφανίσουν ένα κάποιο πρωτογενές πλεόνασμα, έστω και πλασματικό, και με βάση αυτό να γίνει προσπάθεια δανεισμού από τις αγορές στο δεύτερο εξάμηνο του 2014. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να συναινέσουν πολλά κέντρα ισχύος διεθνώς, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ακόμα. Όμως, ακόμη και αν αυτό συμβεί, θα έχει ως αντάλλαγμα την ακόμη μεγαλύτερη υποταγή της κυβέρνησης και της χώρας στα κέντρα αυτά.

 

 

* Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του Μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης θα γίνει με μονομερή απόφαση ή έπειτα από διαπραγματεύσεις; Υπάρχουν οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί συσχετισμοί για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής; Πόσο ρίσκο έχει αυτή και μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

 

 

Τα ερωτήματα αυτά έχουν απαντηθεί με τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε πρόσφατη συνέντευξή του, τις κατέστησε ακόμη ευκρινέστερες. Είπε ότι, αν υπάρξουν εκβιασμοί, δεν θα μείνουν αναπάντητοι. Δεν έχω λοιπόν να προσθέσω κάτι περισσότερο σε όσα είπε ο πρόεδρος του κόμματος.

 

* Πώς απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην κατηγορία των πολιτικών του αντιπάλων ότι θα αναβιώσει την πολιτική των ελλειμμάτων ή θα προχωρήσει στην κρατικοποίηση της οικονομίας ή ακόμη ότι θα επιστρέψουμε στην προηγούμενη κατάσταση;

 

Ο στόχος της Αριστεράς δεν είναι μια κοινωνία ελλειμμάτων και χρεών που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Το ιδανικό της Αριστεράς είναι μια κοινωνία πρόληψης, κοινωνικής και οικολογικής ασφάλειας, δικαιοσύνης, ισότητας. Ο Μαρξ ήταν εκείνος που πρώτος είπε ότι έχουμε υποχρέωση να παραδίδουμε στις επόμενες γενιές ένα περιβάλλον καλύτερο από αυτό που παραλάβαμε και μια δημοσιονομική κατάσταση που δεν θα αφαιρεί πόρους από τις μελλοντικές γενιές.

 

Η πολιτική των μόνιμων ελλειμμάτων και των υπέρογκων χρεών δεν είναι αριστερή πολιτική και γι’ αυτό δεν θέλουμε να αναβιώσει. Ήταν αντίθετα η πολιτική των αντιπάλων μας και του χρηματιστικού κεφαλαίου, το οποίο κερδοσκοπεί με τον δανεισμό των κρατών. Ακριβώς γι’ αυτό είναι προκλητική η προσπάθεια ορισμένων να εμφανίσουν την Αριστερά ότι από τη «φύση» της είναι υπέρ των ελλειμμάτων και των χρεών, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

 

 

* Στις συνθήκες όμως του καπιταλισμού που ζούμε, ποια είναι η στάση και η θέση της Αριστεράς;

 

Βεβαίως στις συγκεκριμένες συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης που ζούμε ένα ελεγχόμενο αναπτυξιακό έλλειμμα θα βοηθούσε στην έξοδο από την ύφεση και ακριβώς γι’ αυτό διεκδικούμε την εξαίρεση των δημόσιων επενδύσεων από το πρωτογενές έλλειμμα και τη χρηματοδότησή τους από ευρωπαϊκούς πόρους.

 

* Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται επίσης από τους αντιπάλους του με τον κρατισμό και τις κρατικοποιήσεις. Πώς απαντάτε στις κατηγορίες αυτές;

 

Μα κρατικοποιήσεις έγιναν στην Ελλάδα από δικές τους κυβερνήσεις. Και το κράτος που έχουμε δικό τους δημιούργημα είναι. Για εμάς η κρατικοποίηση δεν είναι αυτοσκοπός ούτε συνιστά από μόνη της αριστερή πολιτική. Αν οι κρατικοποιήσεις συνιστούσαν αριστερή πολιτική, τότε ο πιο αριστερός πολιτικός της Ελλάδας θα ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και στη συνέχεια ο Ανδρέας Παπανδρέου. Αριστερή πολιτική είναι η διεύρυνση της σφαίρας των κοινών αγαθών και η εξασφάλιση της πρόσβασης σ’ αυτά όσων τα έχουν ανάγκη. Αριστερή πολιτική είναι η μετατροπή του κρατικού σε κοινωνικό, η κοινωνικοποίησή του, ώστε να είναι κοινό αγαθό, κτήμα όλων, καθώς και η υπαγωγή τόσο του κρατικού όσο και του ιδιωτικού σε μια πολιτική που υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

 

 

Στις συγκεκριμένες συνθήκες εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε μια οικονομία πλουραλιστική, σε αντίθεση με την ιδιωτική ή κρατική μονοκαλλιέργεια, που θα στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: Έναν δημόσιο τομέα απαλλαγμένο από τη διαφθορά και τις πελατειακές νοοτροπίες, με διαφάνεια, δημόσια λογοδοσία και κοινωνικό έλεγχο. Έναν ιδιωτικό τομέα που δεν θα είναι κρατικοδίαιτος και θα υπόκειται σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο κανόνων και δεσμεύσεων, κοινωνικών και οικολογικών. Και έναν τομέα της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, που δεν θα έχει πρωταρχικό σκοπό το κέρδος και τη μεγιστοποίησή του, αλλά την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας, με δημοκρατία, αλληλεγγύη και συνεργατικότητα.

 

 

* Η κατηγορία που εκτοξεύουν οι αντίπαλοι, αλλά όχι μόνο, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τείνει να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Ποιες είναι οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να μην επαναληφθεί η πρακτική του “γκρίζου” καπιταλισμού, της διαφθοράς, της διαπλοκής της, των “δικών μας παιδιών”, της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, κατηγορίες που οι πολίτες αποδίδουν κατά βάση στο “καθεστώς ΠΑΣΟΚ”;

 

Όλο το πρόγραμμά μας αποσκοπεί στην ανατροπή και την υπέρβαση του παλιού καθεστώτος. Τους μεγαλύτερους φόβους άλλωστε για να μην γίνουμε ΠΑΣΟΚ τους εκφράζει ακριβώς ο κόσμος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, από πολλές πλευρές του πολιτικού φάσματος, από το ΚΚΕ μέχρι τη Χρυσή Αυγή, γίνεται προσπάθεια να απαξιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτιζόμενος με το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ.

 

Υπάρχει μια προπαγάνδα, που ενδεχομένως διευκολύνεται από το γεγονός ότι και εμείς οι ίδιοι δεν προβάλλουμε επαρκώς τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος και το πρότυπο κοινωνικής οργάνωσης που επιδιώκουμε. Επίσης πολλές φορές θεωρούμε δεδομένο ότι ο κόσμος γνωρίζει τι είναι και τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πολλοί άνθρωποι έχουν τη στρεβλή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ που καλλιεργούν οι αντίπαλοί μας.

 

Σε μια εποχή που ο κόσμος ξανανακαλύπτει την ανάγκη της Αριστεράς, εμείς έχουμε χρέος να «ξανασυστηθούμε» στην κοινωνία, να προβάλουμε το πραγματικό πρόσωπο και την πραγματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ως της Αριστεράς του 21ου αιώνα.

 

 

* Έχεις πολλές φορές υποστηρίξει ότι εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχουν εύκολες και ανώδυνες λύσεις. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τους νέους με ανεργία στα ύψη και μισθούς σε ελεύθερη πτώση, τους συνταξιούχους, τους υπαλλήλους του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα; Πώς εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ την αποκατάσταση αδικιών;

 

Για την Αριστερά, για τον κόσμο της εργασίας, ποτέ δεν υπήρξαν εύκολες ή ανώδυνες λύσεις. Εύκολες λύσεις -αλλά καταστροφικές για την κοινωνία- ήταν αυτά που έκαναν οι κυβερνήσεις του παρελθόντος: λύσεις ευκολίας, λύσεις κοντόφθαλμες με βάση πάντα το ταξικό, το μερικό, το αποσπασματικό συμφέρον, σαν να μην υπήρχε επόμενη ημέρα ή επόμενες γενιές.

 

Το «εδώ που φτάσαμε» έχει να κάνει με την πρωτόγνωρη σε καιρό ειρήνης βαθμίδα των δυσκολιών. Η ανεργία π.χ., αν ήταν αποτέλεσμα της ύφεσης και της πτώσης της κατανάλωσης, μπορούσε να αντιμετωπιστεί με μια πολιτική με αιχμή την αύξηση της ζήτησης. Όμως, όπως έδειξε και η έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, η ανεργία πλέον οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην καταστροφή μέρους του παραγωγικού δυναμικού. Η αντιμετώπιση της ανεργίας, συνεπώς, εκτός από μέτρα αύξησης της ζήτησης και ενεργοποίησης του αργού παραγωγικού δυναμικού, απαιτεί ένα σοκ επενδύσεων, σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, δυναμική ανάπτυξη μορφών κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Γι’ αυτό και στο πρόγραμμά μας θέλουμε να συνδυάζουμε μέτρα και πολιτικές μακράς πνοής με μέτρα και πολιτικές άμεσης ανακούφισης.

 

 

* Μια από τις προτάσεις σου, που προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, ήταν αυτή για την έκδοση ομολόγων ειδικού σκοπού. Τι είναι αυτά και γιατί το ΠΑΣΟΚ διέβλεψε δραχμή πίσω από αυτή την πρόταση;

 

Υπάρχει μια παγκόσμια συζήτηση στην οποία συμμετέχουν κοινωνικά κινήματα, προοδευτικοί επιστήμονες, αυτοδιοικητικές αρχές κ.λπ. Το ζητούμενο είναι η ανάδειξη εναλλακτικών μέσων ρευστότητας και χρηματοδότησης, νέων μορφών πίστωσης και χρήματος, η απεξάρτηση από τους συγκεντρωτικούς και κερδοσκοπικούς μηχανισμούς που ελέγχουν το χρήμα και τη ροή του. Μεταξύ αυτών είναι και η χρήση διάφορων ομολόγων ειδικού σκοπού καθώς και εναλλακτικών, παράλληλων νομισμάτων με ισχύ σε τοπική ή περιφερειακή κλίμακα. Υπάρχουν βεβαίως ποικίλες εκδοχές των μέσων αυτών και διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές προσεγγίσεις.

 

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το θέμα μας ενδιαφέρει και ως Αριστερά και ως κοινωνία. Και ως Επιτροπή Προγράμματος συζητούμε διάφορες πρωτοβουλίες για να δούμε πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε τέτοιες αναζητήσεις, αλλά και να αξιοποιήσουμε ό,τι μπορεί να μας φανεί χρήσιμο ως εφαρμόσιμη πολιτική.

 

* Έθεσες βέβαια και ένα ευρύτερο θέμα «μη συμβατικών» λύσεων και μέσων πολιτικής.

 

Κυρίως ήθελα, μέσα από το παράδειγμα αυτό, να αναδείξω τη σημασία της πολιτικής και ειδικά της αριστερής πολιτικής σε μια μεταβατική ιστορική φάση σαν αυτή που ζούμε. Η πολιτική πρέπει να διεκδικήσει τον δικό της σχετικά αυτόνομο ρόλο και να μην μεταθέτει τις δικές της ευθύνες με έναν μεταφυσικό τρόπο γενικώς «στο κίνημα». Διότι και το κίνημα θέλει κατεύθυνση, πολιτικά στηρίγματα, πολιτικό προσανατολισμό. Η πολιτική, στηριγμένη στη γνώση, τα κινήματα, το φρόνημα του λαού και τη λαϊκή αυτενέργεια, μπορεί να ανοίγει νέους δρόμους και να ανακαλύπτει νέες λύσεις εκεί που όλα μοιάζουν σκοτεινά και αδιέξοδα. Μια τέτοια πολιτική με έναν τέτοιο ρόλο χρειαζόμαστε σήμερα.

 

 

* Από μια μερίδα της κοινής γνώμης, και βεβαίως από μια τάση στο εσωτερικό της Αριστεράς, τίθεται θέμα αποχώρησης από το ευρώ, αν και υπό προϋποθέσεις που είναι δύσκολο να υλοποιηθούν (σ.σ.: ταυτόχρονη και συμφωνημένη αποχώρηση πολλών χωρών, συμφωνημένες ισοτιμίες νομισμάτων και ελέγχους στην κυκλοφορία κεφαλαίων). Υπάρχουν πραγματικές δυνατότητες αλλαγής της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής;

 

 

Και στα θέματα αυτά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε και πήρε συγκεκριμένες αποφάσεις. Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν πλέον τη βάση για τον σχεδιασμό της πολιτικής και της δράσης όλου του κόμματος. Η ουσία των αποφάσεών μας είναι ότι, ανεξάρτητα από τις απόψεις του καθενός για το ευρώ, η διέξοδος από την κρίση δεν θα προέλθει μέσα από εθνικούς ανταγωνισμούς και αλλεπάλληλες υποτιμήσεις των νομισμάτων, αλλά με αλλαγές και μετασχηματισμούς στο κράτος και την κοινωνία, καθώς και με τον συντονισμένο αγώνα των εργαζομένων και των λαών, για να μπει τέλος στη λιτότητα και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, στην κάθε χώρα ξεχωριστά και σε όλη την Ευρώπη.

 

 

Σε ό,τι αφορά τη σκοπιμότητα να αγωνιστούμε για κοινωνικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές και τη δυνατότητα να πετύχουμε νίκες, η παγκόσμια ιστορία δείχνει ότι δυνατότητες υπάρχουν, μαζί βέβαια με κινδύνους. Μάλιστα οι δυνατότητες αυτές δεν εξαρτώνται από τη θέληση των ισχυρών, αλλά από την ενότητα και τη δύναμη των αδυνάτων. Και αυτό ισχύει τόσο για την Ε.Ε. όσο και για τον καπιταλισμό γενικότερα. Είναι δηλαδή ζήτημα συσχετισμών.

 

 

* Για το κρίσιμο θέμα των συμμαχιών, πολιτικών και κοινωνικών, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία προγραμματικού χαρακτήρα;

 

 

Είμαστε σε επαφή και συμμετέχουμε σε ό,τι κινείται στο ευρύτατο φάσμα από τα αριστερά της Σοσιαλδημοκρατίας μέχρι την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Και υπάρχει ένας διευρυνόμενος συνεχώς αστερισμός πρωτοβουλιών, κινήσεων και ομάδων. Μας ενδιαφέρει ο διάλογος και συζητούμε με όλες και όλους χωρίς αποκλεισμούς.

 

Σε ό,τι αφορά ειδικότερες πρωτοβουλίες, αυτό θα το αποφασίσουν τα όργανα του κόμματος. Το βέβαιο είναι ότι, ακόμη και στην περίπτωση που ο λαός με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο μας δώσει αυτοδυναμία, εμείς θα επιδιώξουμε την πιο πλατιά κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία στη βάση του προγράμματος που θα έχει ψηφίσει ο λαός.

 

https://www.avgi.gr/article/943751/giannis-dragasakis-o-suriza-den-tha-ginei-pasok-alla-i-aristera-tou-21ou-aiona

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,822

Βουλευτής | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ομιλία στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ «Διέξοδοι & προοπτικές της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας / Η πρόταση του #ΣΥΡΙΖΑ - #Προοδευτική_Συμμαχία»▶️ Δείτε απευθείας την εκδήλωση ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων που οδήγησε στον θάνατο και τον ξεριζωμό ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνισμού με μεγάλη ιστορία. Δεν ξεχνούμε πως οι Πόντιοι πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα συνέβαλαν καθοριστικά στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανόρθωση της χώρας παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες.Στηρίζουμε ενεργά την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης, τη διεθνή αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας σε επιστημονικό και διπλωματικό επίπεδο. Γνωρίζουμε ότι η διεθνής αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας αλλά και ο διάλογος στη βάση του διεθνούς δικαίου, είναι η απάντηση σε κάθε μορφής εθνικισμό και αναθεωρητισμό που φέρνει νέους πολέμους, νέες γενοκτονίες και νέες εθνοκαθάρσεις. Αλλά και η βάση για την ανάπτυξη σχέσεων ειλικρινούς συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού στην περιοχή μας. ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Δήλωση για το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Σήμερα στο Περιστέρι* Μάθε πώς & που ψηφίζεις 👉 www.syriza.gr/page/ekloges.html#15Μαιου #ΣτειλεΤονΛογαριασμο ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Η αυριανή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Προέδρου & της Κεντρικής Επιτροπής του #ΣΥΡΙΖΑ-#Προοδευτική_Συμμαχία δεν είναι απλά μια ακόμη «τυπική» εσωτερική δραστηριότητα που αποφάσισε το πρόσφατο Συνέδριό μας. Η 15η Μάη λαμβάνει τον χαρακτήρα ενός γεγονότος-σταθμού για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στη χώρα. Με γνώμονα τις ανάγκες & τις προσδοκίες της κοινωνίας, λοιπόν, ας αξιοποιήσουμε την αυριανή μέρα, ως ένα εφαλτήριο για μια νέα δυναμική πορεία. Κι από τη Δευτέρα, από όποια θέση κι αν βρίσκεται η καθεμιά & ο καθένας μας, όλες & όλοι μαζί θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη για μια νέα αρχή. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό ζητούμενο της αυριανής ημέρας. Ένας ΣΥΡΙΖΑ πιο ισχυρός, πιο ενωμένος, πιο αποφασιστικός. Στον αγώνα την πολιτική αλλαγή & την προοδευτική διέξοδο. ΓΔρΓιάννης Δραγασάκης, Υποψήφιος για την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Περιφέρεια Αττικής* Μάθε πώς & που ψηφίζεις 👉 www.syriza.gr/page/ekloges.html#15Μαιου #ΣτειλεΤονΛογαριασμο ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis
RT @leftgr:«Διέξοδοι και προοπτικές της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας»: Δείτε ζωντανά την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά https://t.co/JDRYOFQnjM
RT @atsipras:Από σήμερα είμαστε ένα άλλο κόμμα. Πιο μαζικό, λαϊκό, νεανικό, ριζοσπαστικό. Και θέλω να υπενθυμίσω: Ο ΣΥΡΙΖΑ των 3… https://t.co/z1C5r6ev2r
RT @Neolaia_Syriza:Περισσότερα απο 150.000 μέλη, προσήλθαν μαζικά στις κάλπες σε όλη την Ελλάδα! Χιλιάδες νέοι/ες συστρατεύονται στη… https://t.co/1KNN0Yjw7Y
RT @syriza_gr:.@atsipras: Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές – Μεγάλο βήμα για να ξαναφέρουμε… https://t.co/DV93yXCpUW

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr