Συνέντευξη στη Real News

Συνέντευξη στην εφημερίδα Real News και τον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή.

Αντέχει η κυβέρνηση την ψήφιση νέων προαπαιτούμενων, όπως φέρονται να ζητούν κάποιοι εκ των δανειστών; Και γιατί το πράττουν;

Η κυβέρνηση προχωρεί με βάση τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής. Δεν έχει δεχτεί κανένα συγκεκριμένο αίτημα για παρέκκλιση από τα συμφωνηθέντα. Άλλωστε, κάθε μονομερής αλλαγή των συμφωνημένων διαδικασιών θα μπορούσε να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου.

Ο κ. Σόιμπλε πολλές φορές επιμένει για την αποπομπή ή την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Εκτιμάτε ότι το Grexit ήρθε για να μείνει; Ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός; 

Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. Αλλά θα υποχωρήσει δραστικά με την ψήφιση της συμφωνίας και κυρίως με την ολοκλήρωσή της που θα καθιστά το δημόσιο χρέος βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο σε βάθος χρόνου.

Ωστόσο, αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε από τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών αυτό είναι ότι το Grexit δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά το μέλλον της Ευρώπης. Μια Ευρώπη που δεν θα χωράει την Ελλάδα δεν θα χωράει και άλλες χώρες. Επομένως θα είναι διαρκώς ευάλωτη σε συστημικούς κινδύνους και φυγόκεντρες τάσεις.

Ακριβώς γιʼ αυτό, τους εν λόγω κινδύνους δεν πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με όρους εθνικής αναδίπλωσης, αλλά με όρους ανοικτής πολιτικής συμμαχιών που θα μας κρατάει μέσα στις διαδικασίες που θα διαμορφώνουν τις εξελίξεις.

Τα capital controls μέχρι πότε θα παραμείνουν; Μπορείτε να μας δώσετε έναν «οδικό χάρτη»;

Οι έλεγχοι θα συνεχίσουν μέρα με τη μέρα να χαλαρώνουν. Όμως ο «οδικός χάρτης» για την πλήρη κατάργηση των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές σε μεγάλο βαθμό συμπίπτει με τον «οδικό χάρτη» για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς το πιστωτικό σύστημα και τις οικονομικές προοπτικές γενικότερα.

Το πρώτο βήμα είναι να οριστικοποιηθεί και να ψηφιστεί από τη Βουλή η νέα συμφωνία.

Το δεύτερο βήμα είναι να αυξηθεί η ρευστότητα από την ΕΚΤ και μάλιστα με τρόπο που να επιτρέπει την αποκλιμάκωση των επιτοκίων.

Το τρίτο βήμα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών χωρίς κούρεμα καταθέσεων.

Ο χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, πλην απροόπτων, είναι ο Οκτώβριος με απώτατο όριο το τέλος του έτους.

Στο σημείο αυτό ανοίγει και ο δρόμος για να αρθούν πλήρως οι έλεγχοι στις κινήσεις κεφαλαίων και στους όποιους περιορισμούς θα έχουν απομείνει ως τότε.

Αν σας ρωτήσω για τυχόν κούρεμα καταθέσεων θα μου απαντήσετε όχι. Το υπαινιχθήκατε άλλωστε.  Πού το στηρίζετε όμως;

Πρώτον, όπως είναι γνωστό, οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ προστατεύονται. Αν λοιπόν η προστασία αυτή αρθεί,  θα υπάρξει  ανεπανόρθωτη κρίση εμπιστοσύνης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη προς τα πιστωτικά συστήματα.

Δεύτερον, σε ό,τι αφορά στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ,  αυτές  αντιπροσωπεύουν μικρό ποσοστό, λιγότερο του 20%, και μάλιστα πρόκειται κυρίως για τρεχούμενους λογαριασμούς επιχειρήσεων. Ενδεχόμενο κούρεμα αυτών των καταθέσεων θα έπληττε την πραγματική οικονομία και την απασχόληση.

Τρίτον, κάθε κούρεμα καταθέσεων θα είναι μια τιμωρία για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που κράτησαν τα χρήματά τους στη χώρα έναντι εκείνων που διατηρούν τα χρήματα και τους λογαριασμούς τους στο εξωτερικό.

Τι χρήματα θα χρειαστούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών; Γιατί κάποιοι  κάνουν λόγο ακόμα και για 25 δισ. Και
υπάρχει ενδεχόμενο ενοποίησης τραπεζών;

Θέμα ενοποίησης τραπεζών, κατά τη γνώμη μου, υπάρχει σχετικά με τις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό. Πρέπει να προχωρήσει, και ήδη κάποια βήματα γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Για το εσωτερικό της χώρας τέτοιο θέμα δεν έχει τεθεί από καμία πλευρά. Άλλωστε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θεωρείται υπερσυγκεντρωμένο.

Σε ό,τι αφορά στις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, εκτιμούμε ότι οι προβλεπόμενοι στη συμφωνία πόροι είναι υπεραρκετοί. Σε κάθε περίπτωση, η θέση της κυβέρνησης είναι ότι οι τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν επαρκώς. Είμαστε όμως αντίθετοι σε υπερβολές που ενδεχομένως υποκρύπτουν σκοπιμότητες.

Κρίσιμο θέμα είναι επίσης η ανακεφαλαιοποίηση να γίνει με τρόπο που να απαντά στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος.

Είστε ικανοποιημένος από το τραπεζικό σύστημα τους 6 μήνες που κυβερνάτε; Είναι επαρκείς οι αλλαγές που έχουν γίνει;

Με βάση τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στο παρελθόν, εμείς κληρονομούμε ένα καθεστώς στο οποίο το τραπεζικό σύστημα, τύποις και ουσία, είναι εκτός του ελέγχου της ελληνικής κυβέρνησης. Και μάλιστα υπό το πρόσχημα  της αποτροπής κυβερνητικών παρεμβάσεων, έχει στηθεί ένα σύστημα συμφερόντων που  ανακυκλώνεται διαρκώς, ανεξαρτήτως πολιτικών καταστάσεων.

Για εμάς, βασικός όρος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών  θα είναι η ενίσχυση των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, της διαφάνειας, της αντιμετώπισης φαινομένων διαπλοκής και διαφθοράς, η αξιολόγηση με αδιάβλητα συστήματα, και η ριζική αλλαγή και ανανέωση, όπου χρειαστεί, όχι μόνο των διοικήσεων αλλά όλου του ανώτατου στελεχικού δυναμικού. Υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων στελεχών με άριστη κατάρτιση, πολλά από τα οποία διαπρέπουν στο εξωτερικό και στα οποία πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες  να συμβάλουν στην ανόρθωση και την ανασυγκρότηση της κοινωνίας.

Οι κινήσεις Βαρουφάκη με το plan b δεν ήταν σε γνώση της κυβέρνησης; Πώς κρίνετε τις τελευταίες παρεμβάσεις του πρώην υπουργού που μοιάζει να θέλει να βάλει στο κάδρο των ευθυνών τον Πρωθυπουργό;

Εκείνο με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να αντλήσει από τις αφηγήσεις του  Βαρουφάκη όπλα για να πλήξει τον πρωθυπουργό. Αλλά προς τι όλα αυτά; Αν κάποιος  θέλει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ, δεν έχει παρά να αποδεχτεί τις προτάσεις του κ. Σόιμπλε ή του Eurogroup. Τι θα χρειάζονταν τα συνωμοτικά σχέδια όταν οι εν λόγω προτάσεις έχουν υποβληθεί με τον πιο επίσημο τρόπο;

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, εμείς ποτέ δεν κρύψαμε το ενδιαφέρον μας να μελετήσουμε κάθε συμβατική ή εναλλακτική δυνατότητα για να βρούμε λύση  στην οικονομική ασφυξία και το οξύ πρόβλημα ρευστότητας. Ούτε κρύψαμε ποτέ ότι απευθυνθήκαμε παντού, σε όλο τον κόσμο, αναζητώντας χρηματοδοτικές δυνατότητες όχι για να χρηματοδοτήσουμε τη μετάβαση στη δραχμή, όπως με ύποπτη ευκολία γράφουν και ξαναγράφουν κάποια έντυπα, αλλά για να αποφύγουμε το νέο δάνειο και το νέο μνημόνιο, πράγμα το οποίο δυστυχώς δεν πετύχαμε.  Και όταν έρθει η ώρα, η κυβέρνηση έχει να πει πολλά για φίλους και αντιπάλους και με στοιχεία. Επί του παρόντος όμως μια τέτοια συζήτηση δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, αφού τα προβλήματα υφίστανται και οι πληγές  παραμένουν ανοικτές.

Ποιες οι εκτιμήσεις σας σχετικά με τις προοπτικές της οικονομίας και την ύφεση που φέρνει το νέο  Μνημόνιο;

Επί του παρόντος θέλουμε να αναλύσουμε τους υφεσιακούς παράγοντες και να ποσοτικοποιήσουμε τις επιπτώσεις τους, με στόχο να διαμορφώσουμε έναν αναπτυξιακό «οδικό χάρτη» με ορίζοντα τετραετίας.

Εντοπίζουμε τρεις κυρίως παράγοντες: την αβεβαιότητα, τις συνέπειες από τα υφεσιακά δημοσιονομικά μέτρα και, τέλος, τις συνέπειες από την τραπεζική υπολειτουργία. Οι απόψεις των ειδικών συγκλίνουν ότι θα έχουμε μια σχετικά σοβαρή αλλά, ελπίζουμε,  σύντομης διάρκειας ύφεση. Η ύφεση, χωρίς τα όποια αντισταθμιστικά μέτρα, μπορεί να φτάσει αθροιστικά το 4%-5%, ανάλογα και με τις διεθνείς εξελίξεις, και θα κορυφωθεί τους επόμενους 6 με 8 μήνες. Από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα μπορούσε να αρχίσει η ανάκαμψη.

Με ποιον τρόπο θα μπορούσε αυτή η ύφεση να περιορισθεί; 

Με την ψήφιση της συμφωνίας, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τη ρύθμιση του χρέους θα υποχωρήσει η αβεβαιότητα. Οι υφεσιακές τάσεις θα αμβλυνθούν περαιτέρω με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και βέβαια με την αποτροπή νέων υφεσιακών μέτρων, την εξασφάλιση ρευστότητας, τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού, καθώς και με την εμπροσθοβαρή εκταμίευση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, τη λήψη μέτρων για την απεμπλοκή και την ενθάρρυνση δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, την εξασφάλιση πρόσθετων πόρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας -που θα αυξηθεί- και της ανθρωπιστικής κρίσης.

Στη βάση των μακροοικονομικών δεδομένων που προανέφερα,  θα εντοπισθούν από όλα τα υπουργεία, και σε στενή συνεργασία και διάλογο με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς, συγκεκριμένα και εξειδικευμένα μέτρα άμεσης και μεσοπρόθεσμης απόδοσης.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προετοιμασία -αν και όχι με τους ρυθμούς που θα θέλαμε, λόγω των διαπραγματεύσεων- για το νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, που θα γίνει κύρια προτεραιότητα μετά την ψήφιση της συμφωνίας. 

Στην ΚΕ προτείνατε την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ. Τι σας ώθησε να κάνετε αυτή την πρόταση; Πώς την αντιλαμβάνεστε; Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ  να τα καταφέρει;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται σε πορεία αποσύνθεσης ούτε διάσπασης. Είναι σε πορεία ανασύνθεσης και ουσιαστικής επανίδρυσής του.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έδειξε ότι υπάρχουν πράγματι άτομα που νοιώθουν πρώτα ΚΟΕ και μετά ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτα ΔΕΑ, ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ  κλπ και μετά ΣΥΡΙΖΑ. Κάποια από τα άτομα αυτά ίσως  αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν τα διώχνει κανείς. Η ίδια  συνεδρίαση όμως έδειξε ότι ένας πυρήνας του νέου ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ήδη. Είναι όλοι αυτοί που αισθάνονται πρώτα ΣΥΡΙΖΑ και μετά κάτι άλλο. Είναι όλοι αυτοί και αυτές που βλέπουν πρώτα τη συλλογική ευθύνη και ύστερα τη δική τους ιδιαίτερη φιλοδοξία.

Με πυρήνα αυτό το έμπειρο δυναμικό, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανοιχτεί στη νεολαία, τα κινήματα, τους ενεργούς πολίτες και να επανιδρυθεί στην πράξη σε ένα μεγάλο, δημοκρατικό, πλουραλιστικό αλλά και ενιαίο κόμμα της Αριστεράς, ένα κόμμα των μελών του.

Αν και δύσκολο, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί τελικά να τα καταφέρει να βρει τον τρόπο να  στηρίζει την κυβέρνηση χωρίς να χάσει τα κινηματικά και ριζοσπαστικά του  χαρακτηριστικά, να δημιουργήσει ένα νέο παράδειγμα πέρα από τον αναχωρητισμό των ακροαριστερών ομάδων και την ενσωμάτωση της Σοσιαλδημοκρατίας.

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,907

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Μαζί - Να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς & στη Δυτική ΑθήναΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας#ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Εχθές ο κ. Σκέρτσος υποτίθεται ότι... αποκάλυψε τα «fake news» του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία & το εισόδημα. Για το πώς οι έμμεσοι φόροι σε συνθήκες πληθωρισμού αυξάνουν τη φορολογική επιβάρυνση το αναλύσαμε εχθές. Σήμερα, ας δούμε πώς ο πληθωρισμός μειώνει το πραγματικό εισόδημα.❌ Ο κ. Σκέρτσος ισχυρίστηκε ότι: «Οι μισθοί αυξήθηκαν δεν μειώθηκαν». ❌ Και για την Έκθεση του ΟΟΣΑ που έλεγε το ακριβώς αντίθετο, ο κ. Σκέρτσος ισχυρίστηκε ότι «Έγινε τον Νοέμβριο του 2022. Όχι τον Απρίλιο του 2023... άρα δεν ήταν επίκαιρη…».📉Αφού δεν τους αρέσει λοιπόν η Έκθεση του ΟΟΣΑ, ας δούμε τι λέει η Έκθεση της Κομισιόν (Country Report) που δημοσιεύτηκε στις 25.5.2023, άρα είναι εντελώς… επίκαιρη. ❗️Το πρώτο που λέει είναι ότι «ο πραγματικός μισθός στην Ελλάδα για το 2022 μειώθηκε κατά 4,7%, γιατί η ονομαστική αύξησή του υπολειπόταν της αύξησης του πληθωρισμού». Άρα επιβεβαιώνει επί της ουσίας την Έκθεση του ΟΟΣΑ. ❗️Το δεύτερο που λέει είναι ότι η αύξηση που δόθηκε εντός Απριλίου αναμένεται να αποκαταστήσει «μερικώς» την περαιτέρω μείωση των πραγματικών μισθών το 2023. 1️⃣ Συμπέρασμα 1ο: Οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν το 2022, & με «τη βούλα» της Κομισιόν, επομένως ο κ. Σκέρτσος ψεύδεται εφόσον υποστηρίζει το αντίθετο. 2️⃣ Συμπέρασμα 2ο: Οι πραγματικοί μισθοί αναμένεται να μειωθούν & το 2023 εάν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής. 3️⃣ Συμπέρασμα 3ο: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον πληθωρισμό ως εργαλείο για να μειώνει αφανώς το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μέσω ανεπαρκών αυξήσεων που δεν καλύπτουν την άνοδο του πληθωρισμού και μέσω των έμμεσων φόρων που «πολλαπλασιάζονται» εξαιτίας της ακρίβειας. Με τους δυο αυτούς τρόπους εγκαθιστά ένα σύστημα εσωτερικής υποτίμησης των μισθών οι συνέπειες της οποίας θα φανούν σωρευτικά τα επόμενα χρόνια. 🚮 Όσο για την… υπόσχεση της ΝΔ για αυξήσεις 25% είναι εντελώς αίολη & απατηλή αφού δεν δεσμεύεται για την αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης των μισθών. 🚫 Αυτή ήταν η πολιτική της ΝΔ για 4 χρόνια & αυτή & χειρότερη θα είναι εάν δεν ανατραπούν οι συσχετισμοί στις 25 Ιούνη. #ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Και με τη «βούλα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής [Έκθεση Μακροοικονομικών Ανισορροπιών, σ.12], ο υψηλός πληθωρισμός στην Ελλάδα πυροδοτείται από τα υψηλά κέρδη. Αυτά που η ΝΔ άφησε ανεξέλεγκτα, χωρίς έλεγχο στις αγορές. Υπερκέρδη που είναι η άλλη όψη της αφαίμαξης του εισοδήματος εξαιτίας των έμμεσων φόρων που η ΝΔ άφησε άθικτους. Αυτή ήταν η 4ετία ΝΔ & Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή & χειρότερη θα είναι μια νέα, αν δεν ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στις 25 Ιούνη#ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr