Συνέντευξη στην “Εφημερίδα των Συντακτών” (στο δημοσιογράφο Φώτη Παπούλια): “Η τρικομματική είναι ο ρεαλισμός της υποταγής”

**Η συνέντευξη (με περικοπές) όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα –>   http://www.efsyn.gr/?p=22524

                                 

                             ————————————————————

** Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης –>  

1.  Κύριε Δραγασάκη, πόση απόσταση χωρίζει το ρεαλισμό της Αριστεράς από τις “φωνές” για επιστροφή στη «κοινωνική διαμαρτυρία»;

Η κρίση που ζούμε αλλάζει το νόημα και τα όρια του ρεαλισμού. Πόσο «ρεαλιστικά», εκτός από κοινωνικά βάρβαρα, είναι στα αλήθεια τα «μνημόνια» της λιτότητας μετά και την αποκάλυψη του δήθεν λάθους με τον «πολλαπλασιαστή»;

Το σύστημα των κυρίων Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη μας καλωσορίζει υποκριτικά στο «ρεαλισμό» τους. Αυτός είναι ο ρεαλισμός της υποταγής. Όμως υπάρχει και ο ριζοσπαστικός ρεαλισμός της διεκδίκησης και της ανατροπής που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ακριβώς γι’ αυτό  δεν υπάρχει αντίφαση ανάμεσα στην ανάπτυξη ριζοσπαστικών κοινωνικών κινημάτων και στην άσκηση της εξουσίας αν θέλουμε πράγματι να ανατρέψουμε τον μαφιόζικο καπιταλισμό των «κουμπουροφόρων», τις δομές της διαφθοράς και της διαπλοκής, και να βγούμε από την πολιτική της λιτότητας.

Επιτέλους χρειαζόμαστε μια εξουσία που δεν θα φοβάται το λαό αλλά θα στηρίζεται σ’ αυτόν. Μόνον έτσι θα ανοίξουμε νέους δρόμους και θα ξεκολλήσουμε από το τέλμα στο οποίο μας έχουν οδηγήσει οι «ρεαλιστές» της υποταγής. 
 
2. Πάντως μία διήμερη συζήτηση στη κεντρική επιτροπή για το αν ο Πρόεδρος καλώς ή κακώς έκανε ταξίδια και συναντήσεις, μάλλον δεν είναι ένδειξη σοβαρότητας…

Αντιθέτως. Η Κεντρική Επιτροπή συζήτησε σοβαρά, ανάμεσα σε πολλά άλλα, και το ζήτημα των ταξιδιών της ηγεσίας στο εξωτερικό έτσι ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα για την επίτευξη των στόχων μας. Και οι στόχοι μας δεν είναι άλλοι από τη διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος, την προβολή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την έξοδο από την κρίση, τη διερεύνηση των δυνατοτήτων που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες στον αγώνα μας καθώς και των ορίων των δυνατοτήτων αυτών στην προσπάθεια οικοδόμησης μιας σταθερής βάσης για την άσκηση πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

Κατά την προσωπική μου άποψη τα ως τώρα αποτελέσματα πιστοποιούν ότι η εξωστρέφεια, η διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος και η «διπλωματία της διεκδίκησης» που επιχειρούμε συνιστούν σημαντική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μια παρακαταθήκη για τη χώρα μας συνολικά.
 
3. Αρκετοί σύντροφοί σας σχολιάζουν ότι είστε ο εκφραστής της “βίαιης ωρίμανσης”, είναι και πόσο απαραίτητη αυτή για να κυβερνήσετε;

Ο όρος «βίαιη ωρίμανση» πράγματι χρησιμοποιήθηκε αρχικά από εμένα, όμως αναφέρεται σε ένα σχέδιο που έχουμε συλλογικά επεξεργαστεί. Στόχος μας είναι να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ένα κόμμα δημοκρατικό, συνεκτικό  και ενιαίο, ικανό να κάνει και να υλοποιεί πολιτική, εξοπλισμένο με ένα ακόμη πιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, με προοπτική αλλά και άμεσα υλοποιήσιμο. Κάνουν λάθος όσοι θέλουν να δουν πίσω από τη «βίαιη ωρίμανση» αλλαγή ή εγκατάλειψη των σκοπών μας. Αυτό που μας απασχολεί δεν είναι πώς θα αλλάξουμε τους στόχους μας ή τις δεσμεύσεις μας, αλλά πώς θα γίνουμε ικανοί για να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις τους.

4. Πάντως ασκείται κριτική στην ηγεσία του κόμματος ότι “ακολουθεί δεξιά πολιτική”, θα θυσιάσετε αρχές στο βωμό της κυβερνησιμότητας;

Τα επιτελεία και χαλκεία του κου Σαμαρά, με υποχείριο συχνά τον κο Βενιζέλο και άλλοθι τον κο Κουβέλη, επεξεργάζονται διαρκώς στρατηγικές αντιμετώπισης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Το ένα σκέλος έχει ως εξής: Για να τρομάξουν τα μεσαία στρώματα εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ως ένα αναρχοαυτόνομο, κοινωνικά ανεύθυνο «άκρο» ενώ την ίδια στιγμή, για να δημιουργήσουν σύγχυση στην Αριστερά, τον εγκαλούν για δεξιά στροφή. Πρόκειται για ένα μεθοδευμένο σχέδιο υπονόμευσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από τους αντιπάλους του και δεν θα πρέπει κανείς να πέφτει στην παγίδα του. Το άλλο σκέλος συνίσταται σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να δικαιολογήσουν τις δικές τους κραυγαλέες ασυνέπειες. Επειδή οι ίδιοι άλλα έλεγαν και άλλα κάνουν, κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

5. Το ΔΝΤ αναγνώρισε το “πολλαπλασιαστικό του” λάθος, πως θα πιέσετε ώστε να αλλάξει το πρόγραμμα;

Κατ’ αρχάς, πρόκειται για «λάθος» ή συνειδητή επιλογή; Διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις επί του θέματος. Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν περιμέναμε την οποιαδήποτε παραδοχή από την πλευρά του ΔΝΤ για να αγωνιστούμε για την κατάργησή τους. Τώρα η ανάγκη αυτή γίνεται ακόμη πιο επιτακτική.

6. Αρκετή συζήτηση γίνεται για “νέο κούρεμα” του χρέους, πώς όμως θα καλυφθεί το κόστος;

Είναι γνωστό ότι τα δάνεια δεν μπορούν να πληρωθούν όταν κάποιος μείνει άνεργος ή μια οικονομία μπει σε ύφεση. Γι’ αυτό και διεθνώς έχουν γίνει πάνω από 145 μεγάλες διαγραφές κρατικών χρεών και εκατοντάδες άλλες μικρότερες.

Γι’ αυτό και εμείς από την αρχή χρησιμοποιήσαμε ως παράδειγμα τη ρύθμιση των γερμανικών χρεών με διεθνή συμφωνία το 1953. Και επειδή το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, προτείνουμε μια ευρωπαϊκή διάσκεψη ώστε να μπορούν να εξετασθούν εναλλακτικές λύσεις και να αντιμετωπισθούν συλλογικά οι αναπόφευκτες συνέπειες.

Σημειώνω ότι η πρότασή μας, αν και θεωρήθηκε αιρετική και ουτοπική αρχικά, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.     

7. Μιλάτε για ιδιωτικοποιήσεις, στελέχη του κόμματός σας ομνύουν στην επιστροφή στον κρατισμό, πως θα συγκεράσετε τις δύο απόψεις;

Όχι, δεν είναι έτσι ακριβώς. Είμαστε αντίθετοι με τις ιδιωτικοποιήσεις ως στρατηγική για την ανάπτυξη και ως αντίληψη για την κοινωνία.  Τα όρια μιας κοινωνίας όπου όλα είναι ιδιωτικά τα γνώρισε η ανθρωπότητα τον 19ο αιώνα. Δεν χρειάζεται να επιστρέψουμε εκεί για να διαπιστώσουμε ότι μια κοινωνία χωρίς δημόσια αγαθά, χωρίς δημόσιες υποδομές και αναπτυξιακά εργαλεία γίνεται μια ζούγκλα.

Είμαστε αντίθετοι με τις κρατικοποιήσεις ως αυτοσκοπό διότι τα όρια και αυτής της κατάστασης τα ζήσαμε.  Κρατικές επιχειρήσεις έγιναν σε πολλές περιπτώσεις θερμοκήπια διαφθοράς, διαπλοκής και εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων.

Γι’ αυτό αναζητούμε μορφές κοινωνικοποίησης και κοινωνικού ελέγχου των δημόσιων επιχειρήσεων αλλά και κοινωνικών και περιβαλλοντικών δεσμεύσεων στη δράση των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Τέλος, κεντρική θέση στο πρόγραμμά μας έχει η δυναμική ανάπτυξη ενός «χώρου» κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας ως βασικού πυλώνα μιας νέου τύπου «μικτής οικονομίας», μιας οικονομίας πλουραλιστικής, με πολλαπλές μορφές ιδιοκτησίας και επιχειρηματικότητας.
 
8. Η κυβέρνηση ασκεί οικονομική πολιτική με φόρους στην ακίνητη περιουσία, χαράτσια, μια φορολογική λεηλασία, εσείς τι αντιπροτείνετε;

Προτείνουμε τη δημιουργία περιουσιολογίου ως βασικό πυλώνα μιας ολοκληρωμένης φορολογικής μεταρρύθμισης. Η σημασία του περιουσιολογίου δεν έχει πλήρως κατανοηθεί. Γιατί πιστεύετε ότι μέχρι τώρα, επί δύο αιώνες, δεν έχουμε περιουσιολόγιο; Η απάντηση είναι ότι η υπάρχουσα χαοτική κατάσταση επιτρέπει στους έχοντες να αποκρύπτουν ακόμη και με νόμιμους τρόπους την περιουσία τους. 

Το περιουσιολόγιο μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να γίνει ένα ισχυρό εργαλείο απόδοσης φορολογικής δικαιοσύνης. Πρώτον το περιουσιολόγιο πρέπει να είναι πλήρες, να καταγράφει δηλαδή όλες τις μορφές περιουσίας -και όχι μόνο την ακίνητη- τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε οι πολίτες να φορολογηθούν βάσει της πραγματικής τους φοροδοτικής ικανότητας και να ελαφρυνθούν τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.  Δεύτερον, πρέπει να υπάρχει η πολιτική βούληση να το εφαρμόσει με συνέπεια.

Δυστυχώς, η παρούσα κυβέρνηση, ενώ στα λόγια αναγνωρίζει την ανάγκη ύπαρξης περιουσιολογίου, όχι μόνο δεν έχει κάνει ακόμη τίποτα αλλά σύμφωνα και με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχεδιάζει να φέρει ως περιουσιολόγιο μια καρικατούρα του. Εμείς, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μελετούμε το περιουσιολόγιο έτσι όπως εφαρμόζεται στις ΗΠΑ, στη Γερμανία και άλλες χώρες, και, αξιοποιώντας τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές και εμπειρίες, σχεδιάζουμε ένα περιουσιολόγιο προσαρμοσμένο στις ελληνικές συνθήκες, το οποίο θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. 

9. Η τρικομματική κυβέρνηση θα εξαντλήσει το βίο της ή και υπό ποιες προϋποθέσεις θα οδηγηθούμε σε εκλογές;

Στρατηγική της κυβέρνησης είναι να προσπαθεί να κερδίζει χρόνο. Γι’ αυτό και καλλιεργούν μια εικονική οικονομική πραγματικότητα την οποία συνοδεύουν με διαρκείς και αντιδημοκρατικές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αλλά και κάθε κοινωνικής ομάδας που σηκώνει κεφάλι. Την ίδια ώρα, η κοινωνία απειλείται καθημερινά με κατάρρευση. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών αυξήθηκαν σε ένα μόλις έτος κατά 12 δις ευρώ. Αυτό και μόνο μαρτυράει πως η κοινωνία έχει φτάσει πια σε οριακό σημείο και οι προοπτικές είναι απρόβλεπτες, ανοιχτές σε όλα τα ενδεχόμενα. Εμείς θεωρούμε ότι είναι επιτακτική εθνική ανάγκη να ανακοπεί αυτή η πορεία καταστροφής, να σταματήσει η λιτότητα, να δημιουργηθούν συνθήκες για μια νέα πορεία της χώρας. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν φύγει αυτή η κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό.  

10. Αν πάρετε την εξουσία με ποιους συμμάχους θα κυβερνήσετε;

Η δυνητική κοινωνική εμβέλεια της πολιτικής μας πρότασης υπερβαίνει τα 2/3 της κοινωνίας. Παλαιότερα λέγαμε ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική αποκλείει το 1/3 της κοινωνίας από τα αγαθά του πολιτισμού. Σήμερα το σχήμα έχει αντιστραφεί. Το 1/3 της κοινωνίας ζει ήδη σε συνθήκες πλήρους απόγνωσης, χωρίς δουλειά και χωρίς εισόδημα. Το άλλο 1/3 ζει ανάμεσα στην ανέχεια και την πλήρη ανασφάλεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει ακόμη μεγάλα περιθώρια αύξησης. Όμως δεν έχουμε την αυταπάτη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορεί μόνος του να εκφράσει εκλογικά όλον αυτόν τον κόσμο. Γι’ αυτό είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες με κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, ομάδες ή και με μεμονωμένα πρόσωπα, που υπάρχουν ή θα αναδειχθούν στην πορεία, στη βάση πολιτικών συγκλίσεων και προγραμματικών συμφωνιών. 

 

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,887

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Στο Περιστέρι. Η Δυτική Αθήνα υπερψηφίζει την πρόταση προοδευτικής αλλαγής του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ για #ΔικαιοσύνηΠαντούΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1η ΟΜ Περιστερίου Συριζα Προοδευτική Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πετρούπολης Σύριζα Αιγάλεω ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων 3η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 2η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 5η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου "Νέα Ζωή" Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας Νεολαια Συριζα Περιστεριου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Νεολαία Σύριζα Πετρούπολης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω #εκλογες2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μία ημέρα έμεινε για τις #εκλογές2023.Μιά ημέρα για την 21η Μάη.Με αγωνιστικότητα για την πολιτική αλλαγή.Με αποφασιστικότητα ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις αγωνίες της κοινωνίας.Με αυτοπεποίθηση για την πρόταση προοδευτικής διεξόδου του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.Με σύμμαχο τον λαό.Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις-παράσταση νίκης σε Αθήνα, Πάτρα & Ηράκλειο να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη #Τσίπρα.Μια ημέρα για #ΔικαιοσύνηΠαντού. ΓΔρ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr