Συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών

Συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και τον δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο.

Σε ποια φάση της διαπραγμάτευσης συνειδητοποιήσατε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν είναι συμβατό με την παραμονή στην ευρωζώνη;

Δεν ήταν ασύμβατο με την παραμονή στην ευρωζώνη το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Αρκετοί στόχοι του θα μπορούσαν να είχαν υλοποιηθεί αν δεν επιβαλλόταν το καθεστώς της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας ως μέσο πίεσης και εκβιασμού της ελληνικής κυβέρνησης. Ακόμη και σʼ αυτές τις ακραία αντίξοες συνθήκες όμως, δεν πρέπει να υποτιμάμε ότι ένα μέρος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, όπως οι δράσεις για την ανθρωπιστική κρίση, νομοθετήθηκε ήδη από τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης.

Δεν ετέθη επομένως ως όρος η εγκατάλειψή του;

Όχι με τον τρόπο αυτό. Εκείνο που ζητούσαν ο κ. Σόιμπλε και η μεγάλη πλειονότητα του Eurogroup ήταν, πριν από τη συζήτηση του όποιου δικού μας προγράμματος, πριν από τη συζήτηση της όποιας νέας συμφωνίας, να ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση του 2ου Μνημονίου και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά είχε αναλάβει, χωρίς να υλοποιήσει, από τις ευρωεκλογές -από τον Μάιο του 2014- και μετά. Εκείνο λοιπόν που ετέθη ήταν το ευρύτερο θέμα της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας. Το αν δηλαδή μετράει ή όχι η ψήφος ενός ολόκληρου λαού.

Εμείς υποστηρίξαμε ότι έπρεπε και μπορούσε να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα στο οποίο θα αποτυπωνόταν η δημοκρατικά εκφρασμένη βούληση του λαού και το οποίο θα σεβόταν το ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Στη βάση αυτή επετεύχθη ο συμβιβασμός της 20ής Φεβρουαρίου, ο οποίος όμως στη συνέχεια υπονομεύθηκε από τις δυνάμεις που δεν ήθελαν συμφωνία αλλά ανατροπή της κυβέρνησης ή οικειοθελή έξοδο από το ευρώ.

Αυτόν τον αγώνα δώσαμε. Ηταν ένας αγώνας για τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, τον σεβασμό της λαϊκής κυριαρχίας, τον τερματισμό της λιτότητας. Αυτός ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχίζεται, σήμερα από εμάς, αύριο και από άλλους λαούς. Και νιώθουμε περήφανοι για τον αγώνα αυτό, έστω κι αν το ώς τώρα αποτέλεσμα δεν δικαιώνει την προσπάθειά μας.

Κατείχατε στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση το κομβικό πόστο που αφορούσε τα της οικονομίας. Ηταν επαρκώς προετοιμασμένο το κόμμα για αυτή τη διαπραγμάτευση; Ρωτούμε διότι θυμόμαστε τη φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι «η Μέρκελ δεν θα μπορεί να πει “όχι” στα αιτήματά μας».

Το πώς προετοιμάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών αλλά και για μια μάχη που συντάραξε την Ευρώπη, το πώς εργάστηκαν τα όργανα του κόμματος και οι διάφορες συνιστώσες του από τις εκλογές του 2012 και μετά, όλα αυτά -όπως άλλωστε και το πώς έκανε τη διαπραγμάτευση- αποτελούν ένα κεφάλαιο το οποίο πρέπει να απαντηθεί με τρόπο ολοκληρωμένο, συλλογικό και υπεύθυνο. Το χρωστούμε στους εαυτούς μας, σε όσες και όσους δούλεψαν σκληρά, με ανιδιοτέλεια όλα αυτά τα χρόνια, στην ελληνική κοινωνία αλλά και στην ευρωπαϊκή Αριστερά, που αντλεί έμπνευση, πείρα και γνώση από το δικό μας εγχείρημα.

Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω στην παρούσα φάση είναι ότι τα όποια λάθη ή παραλείψεις επηρέασαν μεν, αλλά δεν είναι αυτά που καθόρισαν το αποτέλεσμα. Αυτό κρίθηκε και κρίνεται στο πεδίο των συσχετισμών σε ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα και από τις εγγενείς πολιτικές απαιτήσεις που έχει ένα εγχείρημα που φιλοδοξεί να ανοίξει έναν νέο δρόμο και να αλλάξει το κυρίαρχο υπόδειγμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Πολλοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει περιθώριο άσκησης αυτόνομης πολιτικής -πόσο μάλλον αριστερής και προοδευτικής- εντός του ασφυκτικού πλαισίου των Μνημονίων. Ήταν άλλωστε μια βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου. Σήμερα «προσγειωθήκατε», όπως ανέφερε και ο Αλέξης Τσίπρας;

Πρέπει κατʼ αρχάς να γίνει εδώ μια διάκριση ανάμεσα σε μέτρα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία, πολλά από τα οποία ήταν, ούτως ή άλλως, αναγκαίο να ληφθούν και μάλιστα προ πολλού, από τη μια πλευρά, και στο Μνημόνιο και την τρόικα ως μοντέλο επιβολής πολιτικής, από την άλλη. Ως προς το δεύτερο, άποψή μου ήταν και παραμένει ότι το μοντέλο αυτό καταστρατηγεί τη δημοκρατία, αποτελεί προσβολή της αξιοπρέπειας αλλά και οπισθοδρόμηση για την Ευρώπη. Αυτά τα πιστεύαμε και συνεχίζουμε να τα πιστεύουμε. Δυστυχώς, για πολιτικούς πρωτίστως λόγους, στην Ευρώπη επέλεξαν τη συνέχιση αυτού του μοντέλου ως μια πράξη δικής μας τιμωρίας και παραδειγματισμού άλλων. Για εμάς όμως το Μνημόνιο δεν εξαντλεί το κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Αποτελεί ένα μόνο μέρος του.

Οι βασικοί άξονες του νέου εκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ τι θα περιλαμβάνουν; Θα εφαρμοστεί ανεξάρτητα από την πορεία των Μνημονίων;

Το έργο της νέας κυβέρνησης θα είναι εξαιρετικά απαιτητικό και δύσκολο. Θα πρέπει κατʼ αρχάς να αναγνωρίσουμε ότι η συμφωνία δημιουργεί δεσμεύσεις. Αυτό που θα επιδιώξουμε όμως είναι, πρώτον, να εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα με τρόπο που να ελαχιστοποιεί ή να αντισταθμίζει τις αρνητικές τους επιπτώσεις με μια σειρά από συγκεκριμένα μέτρα, εντός του προβλεπόμενου δημοσιονομικού πλαισίου. Στην κατεύθυνση αυτή, θα επιδιωχθεί η στήριξη των αγροτών και άλλων πληττόμενων στρωμάτων με συγκεκριμένα μέτρα και προγράμματα. Δεύτερον, θα επιδιώξουμε μια συμφωνία για το δημόσιο χρέος, που θα το καθιστά μακροχρόνια βιώσιμο και θα διευκολύνει ταυτόχρονα, μαζί και με άλλα μέτρα, την αντιστάθμιση των υφεσιακών τάσεων και το πέρασμα της οικονομίας στην ανάκαμψη μέσα στο 2016. Τρίτον, τα μέτρα του Μνημονίου θα ενταχθούν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος ριζοσπαστικών αλλαγών, οι οποίες αποτελούν ήδη, ούτως ή άλλως, αναπόσπαστο μέρος του δικού μας σχεδίου. Οι αλλαγές αυτές θα θέτουν, τέταρτον, τις βάσεις ενός νέου αναπτυξιακού και παραγωγικού υποδείγματος που έχουμε ανάγκη ως χώρα.

Πορευτήκατε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη για πολλές δεκαετίες στα ίδια κόμματα, από το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ. Νιώσατε προδομένος από τη στάση του τις τελευταίες εβδομάδες;

Όχι. Γνώριζα τις απόψεις του και δεν με εξέπληξε η στάση του. Πρόκειται για πολιτικές επιλογές τις οποίες προσωπικά θεωρώ αδιέξοδες και για τους ίδιους και για την Αριστερά και για τη χώρα. Διότι προσπαθούν να απαντήσουν σε νέες προκλήσεις με παλιές συνταγές. Δυστυχώς οι εξελίξεις αυτές επιβεβαίωσαν ότι ο στόχος για μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ διότι κάποιες συνιστώσες συνέχισαν να λειτουργούν ως κόμματα εντός του κόμματος.

Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι ότι οι όποιες «αποκολλήσεις» και αποχωρήσεις, που κάποιοι θέλουν να εμφανίζουν ως «αποσύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ», δεν πρέπει να γίνουν διάσπαση του κόσμου της Αριστεράς ούτε της κοινωνικής πλειοψηφίας που αναζητά την πολιτική της έκφραση μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι τα όποια λάθη μπορούν να διορθωθούν στην πράξη. Ομως η αποτυχία του εγχειρήματος που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πλήξει την κυβερνητική προοπτική της Αριστεράς στην Ελλάδα μακροπρόθεσμα και να επηρεάσει αρνητικά και την υπόθεση της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη.

Με ποιους θα συνεργαστείτε αν δεν προκύψει αυτοδυναμία για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Η επόμενη τετραετία θα είναι από τις πιο κρίσιμες της μεταπολιτευτικής περιόδου. Τα σύνθετα και απαιτητικά καθήκοντα απαιτούν μια ευρεία αλλά και συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που, υπό τις παρούσες συνθήκες, μόνο με την αυτοδύναμη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρξει.

Ταυτόχρονα, η νέα τετραετία θα είναι μια περίοδος θεσμικού μετασχηματισμού της κοινωνίας. Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί άλλο με τον παλιό τρόπο, χωρίς δηλαδή μια ριζική, δημοκρατική αλλαγή στο πολιτικό σύστημα, στο μοντέλο διακυβέρνησης, στη σχέση του κράτους με τους πολίτες και της εξουσίας με τα κοινωνικά κινήματα, τις παραγωγικές δυνάμεις και την κοινωνία.

Αναπόφευκτα θα πάμε σε κυβερνήσεις προγραμματικών συγκλίσεων και συνεργασιών. Αυτό όμως απαιτεί κόμματα αρχών, συγκεκριμένων προγραμμάτων και κοινωνικών αναφορών. Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα διευκολύνει αυτή τη μετάβαση καθιερώνοντας την απλή αναλογική και καταργώντας το bonus των 50 εδρών, όπως έχει δεσμευθεί.

Τα διλήμματα επομένως των εκλογών αφορούν όχι τόσο το παρελθόν όσο το μέλλον: με ποια ηγεσία, ποιο όραμα και ποιο ήθος θα βάλουμε τις βάσεις για μια νέα αρχή.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,887

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Στο Περιστέρι. Η Δυτική Αθήνα υπερψηφίζει την πρόταση προοδευτικής αλλαγής του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ για #ΔικαιοσύνηΠαντούΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1η ΟΜ Περιστερίου Συριζα Προοδευτική Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πετρούπολης Σύριζα Αιγάλεω ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων 3η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 2η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 5η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου "Νέα Ζωή" Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας Νεολαια Συριζα Περιστεριου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Νεολαία Σύριζα Πετρούπολης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω #εκλογες2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μία ημέρα έμεινε για τις #εκλογές2023.Μιά ημέρα για την 21η Μάη.Με αγωνιστικότητα για την πολιτική αλλαγή.Με αποφασιστικότητα ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις αγωνίες της κοινωνίας.Με αυτοπεποίθηση για την πρόταση προοδευτικής διεξόδου του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.Με σύμμαχο τον λαό.Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις-παράσταση νίκης σε Αθήνα, Πάτρα & Ηράκλειο να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη #Τσίπρα.Μια ημέρα για #ΔικαιοσύνηΠαντού. ΓΔρ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr