Συνέντευξη στο περιοδικό “ΝΕΜΕΣΙΣ”_Πολιτικές εξελίξεις_

1. Προ ολίγου καιρού ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Κόμματος σας, είχε δηλώσει ότι «ο ΣΥΝ έχει δώσει το στίμα μίας ενοχλητικής αριστεράς του ρίσκου». Ασπάζεστε εσείς αυτό το συμπέρασμα;

Ασφαλώς. Η Αριστερά υπάρχει για να ρισκάρει και για να ενοχλεί. Όμως, σημασία έχει ποιοι ενοχλούνται και γιατί. Παραφράζοντας μια γνωστή ρήση, θα έλεγα “πες μου ποιον ενοχλείς, να σου πω ποιος είσαι”.

 Πράγματι, ο ΣΥΝ είναι σε διαρκή πόλεμο ιδίως με εκείνες τις πολιτικές που περιορίζουν δικαιώματα και με εκείνα τα συμφέροντα που κερδοσκοπούν και επεκτείνονται σε βάρος του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και γενικά σε βάρος των δημόσιων αγαθών. Είναι συνεπής στον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις πολιτικές διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, μεταναστών, παιδιών, και γενικά των αδυνάτων. Είναι αντίθετος στο θρησκευτικό και τον εθνικιστικό φανατισμό. Ο ΣΥΝ πρωτοστατεί επίσης σε κινήματα που στρέφονται ενάντια στην αμερικάνικη ηγεμονία και τάσσεται ενάντια στη συμμετοχή Ελλήνων στρατιωτών και πολιτών σε πολεμικές επιχειρήσεις ιμπεριαλιστικής έμπνευσης και λογικής.

Προσπαθούμε επίσης στην πολιτική μας αντιπαράθεση να είμαστε συγκεκριμένοι και, όπου μπορούμε, να συνοδεύουμε την κριτική μας με προτάσεις εναλλακτικές. Νομίζω ότι κυρίως αυτό ενοχλεί, το συγκεκριμένο και το εναλλακτικό. Με τις γενικόλογες καταγγελίες δεν ιδρώνει πλέον το αυτί κανενός. 

2. Εδώ και αρκετό καιρό – πριν το σκάνδαλο των ομολόγων – «σερνόταν» αυτή η αχλή της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου; Φρονείτε ότι αυτό κάνει καλό, όχι μόνο στο κυβερνών, αλλά σε όλα τα κόμματα;

  Η εκλογολογία αυτή βολεύει την κυβέρνηση, αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση. Ιδιαίτερα ενισχύει τις ηγεσίες των κομμάτων αυτών, αφού αναστέλλει ή υποστέλλει την εσωκομματική κριτική. Επίσης υποχρεώνει τους βουλευτές να είναι σε εγρήγορση. Τέλος, η εκλογολογία μας κάνει όλους και όλες να ασχολούμαστε με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, παρά με το διακύβευμά τους. Έτσι, παρόλο που δεν είναι εύκολο πια να διακρίνει κανείς ως πού φτάνει το συνειδητό και που αρχίζει το αυθόρμητο, το βέβαιο είναι ότι η εκλογολογία συνιστά μέρος ενός, έτσι κι αλλιώς, ρηχού, εν πολλοίς εικονικού και σίγουρα παρακμιακού δικομματικού πολιτικού ανταγωνισμού.

3. Στο προηγούμενο διάστημα, παρατηρήθηκαν δύο τακτικές του Συνασπισμού απέναντι στα άλλα κόμματα. Αφενός το άνοιγμα προς τον Περισσό – που τελικώς δεν προχώρησε – και εν συνεχεία η άρνηση του κ. Αλαβάνου να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ανακόψει ελπιδοφόρες προοπτικές για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας. Παρατηρήσατε λάθος χειρισμούς στις δύο αυτές περιπτώσεις;

Δεν πρόκειται για χειρισμούς, αλλά για σταθερούς άξονες της πολιτικής

μας.

  Σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ, έχουμε μεγάλες διαφορές ως προς το πώς καταλαβαίνει ο καθένας μας σήμερα το σοσιαλισμό και πώς αγωνίζεται γι’ αυτόν. Ωστόσο, είναι πεποίθησή μας ότι παρά αυτές και άλλες διαφορές, υπάρχει χώρος για κοινή δράση. Και το ότι ο χώρος αυτός δεν αξιοποιείται, δε βοηθά τους εργαζόμενους. Το κατεστημένο βοηθά.

 Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ και γενικότερα την ευρωπαϊκή  σοσιαλδημοκρατία: κυβερνήσεις κεντροαριστερές υπήρξαν πολλές. Πουθενά όμως δεν ανέκοψαν την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού. Ούτε οδήγησαν σε άμβλυνση, έστω, των ανισοτήτων, Άρα, αν  ο στόχος τους ήταν αυτός, η αποτυχία τους, δυστυχώς, είναι σαφής.

 Το ΠΑΣΟΚ, ειδικότερα, πέρα από το ότι έστρωσε το χαλί για τη ΝΔ, ακόμη και σήμερα στη βουλή ψηφίζει ή συμφωνεί επί της ουσίας στα πιο βασικά νομοσχέδια, συνδιαμορφώνει με τη ΝΔ το νέο θεσμικό οικονομικό πλαίσιο. Δεν υπάρχει, επομένως, καμία προγραμματική βάση για σύγκλιση ή για συνεργασία. Αυτό δε σημαίνει ότι και στην περίπτωση αυτή, δεν πρέπει να αξιοποιούνται και να αναζητούνται δυνατότητες για κοινή δράση με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, με τμήματα του ΠΑΣΟΚ, με όποιον, εν πάση περιπτώσει, θέλει να αντιταχθεί σε αρνητικές για τον κόσμο της εργασίας και το περιβάλλον πολιτικές.

4. Οικογενειοκρατία, μιντιοκρατία: να δυο κουσούρια από τα οποία δε φαίνεται να πάσχει ο Συνασπισμός. Κάτι, ωστόσο, τον κρατάει καθηλωμένο. Ποια είναι τα μειονεκτήματα του κόμματος κατά τη δική σας άποψη;

Το βασικό μειονέκτημα του Συνασπισμού είναι ταυτόχρονα και το βασικό πλεονέκτημά του. Αυτό είναι η ριζοσπαστική αμφισβήτηση από αριστερή και οικολογική σκοπιά. Αμφισβητούμε τα πάντα, αρχίζοντας από τους εαυτούς μας. Χωρίς να αρνούμαστε την ιστορία του αριστερού κινήματος, έχουμε την πεποίθηση ότι η Αριστερά του 21ου αιώνα θα είναι πολύ διαφορετική από εκείνη του 20ου ή του 19ου αιώνα. Η δράση των εργαζομένων και της νεολαίας θα διαμορφώσει νέα υποδείγματα. Κι αυτό ήδη συμβαίνει. Η αμφισβήτησή μας, όμως, αυτή δεν είναι μηδενιστική, μεταμοντέρνα ή αναρχική. Είναι συνειδητή, συγκεκριμένη και προσανατολισμένη στην ανάκαμψη της Αριστεράς, στην ακόμη πιο στενή σύνδεσή της με την οικολογία, στην επικαιροποίηση, με νέους ενδεχομένως όρους, του αιτήματος για το σοσιαλισμό, ένα σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία.

Αυτός ο προσανατολισμός είναι το πλεονέκτημά μας. Μας επέτρεψε να διαγνώσουμε έγκαιρα νέες τάσεις, νέες δυναμικές, νέα κινήματα και να συνδεθούμε μαζί τους. Είναι όμως και το μειονέκτημά μας. Αποσταθεροποιεί στερεότυπα, κινδυνεύει από τον ελιτισμό, αν χάσει τη λαϊκότητά του, είναι μια δύσκολη και παγκόσμια διαδικασία που δεν εξαρτάται μόνο από μας. Η προοπτική όμως είναι ελπιδοφόρα.

5. Παρόλο που ο Συνασπισμός είναι καθηλωμένος στο 3%;

Ναι. Διότι παρά αυτό το χαμηλό ποσοστό, ο ΣΥΝ και γενικότερα οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και της οικολογίας είχαν μια τόσο αποφασιστική συμβολή στο κίνημα για την παιδεία, για τα δικαιώματα, για το περιβάλλον.

Εκείνο που χαρακτηρίζει το Συνασπισμό καταρχήν, είναι η ανθεκτικότητα, η ζωντάνια του. Για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας μας, έχουμε μια Αριστερά ανανεωτική και ριζοσπαστική. Προηγούμενες προσπάθειες δεν επέζησαν, όπως π.χ. το ΚΚΕ εσ., αν και πολλές ιδέες του δικαιώθηκαν. Επίσης, ο ΣΥΝ είναι το μόνο κόμμα που δημιουργήθηκε σε συνθήκες δικομματισμού και άντεξε. Όλα τα άλλα έσβησαν ή έχασαν την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι ο ΣΥΝ καλύπτει έναν υπαρκτό χώρο, ανταποκρίνεται σε μια ανάγκη της κοινωνίας και της εποχής μας.

Γι’ αυτό και όσοι προέβλεψαν ότι ο ΣΥΝ δε θα άντεχε, ότι θα εκτοπιζόταν από το ΚΚΕ ή θα αφομοιωνόταν από το ΠΑΣΟΚ – θυμίζω ότι αυτή την πρόβλεψη κάνει η ηγεσία του ΚΚΕ συνεχώς από τότε που υπάρχει ο ΣΥΝ – απλά διαψεύστηκαν.

6.  Είχατε γράψει πριν από λίγο καιρό σε ένα άρθρο σας: «…Η τηλεόραση, στο μεταξύ, διαμόρφωσε νέα πρότυπα που έχουν να κάνουν κυρίως με τη δημόσια εικόνα, παρά με το περιεχόμενο. Διαμορφώθηκαν νέοι τύποι πολιτικών, οι πολιτικοί των τηλεοπτικών παραθύρων». Σωστό αυτό που λέτε, αλλά μήπως θα πρέπει να βάλετε λίγο νερό στο κρασί σας, από την άποψη ότι τα τηλεοπτικά παράθυρα – όσο αποκρουστικά κι αν εμφανίζονται – είναι ένα πολύ καλό όπλο;

Δεν έχω αντίθεση με την τηλεόραση και τα παράθυρά της, αρκεί να μπορεί κανείς να διατυπώνει σκέψεις, επιχειρήματα, συλλογισμούς και όχι γρυλισμούς. Το ερώτημα είναι τι κάνει κανείς όταν κυριαρχεί το τελευταίο. Προσωπικά, έχω δώσει στον εαυτό μου το δικαίωμα να μη συμμετέχει.

  7.  Μετά τα καρτέλ, τα ομόλογα και μετά τα ομόλογα οι πυρκαγιές. Θα τα θυμάται αυτά ο ψηφοφόρος μέχρι την κάλπη ή θα τα έχει σκεπάσει η ελπίδα της υποσχεσιολογίας;

Θα τα θυμάται, πιστεύω. Τα αποσπασματικά γεγονότα, όμως, από μόνα τους δε δημιουργούν αυτομάτως την αντίστοιχη πολιτική συνείδηση. Χρειάζεται χρόνος, δράση, βιώματα, αλλά και βοήθεια., ώστε να συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε ήδη σ’ ένα νέο καπιταλισμό, που αμφισβητεί πλέον όχι μόνο το εισόδημα, αλλά και το περιβάλλον, τα δικαιώματα, τα δημόσια αγαθά, τις βάσεις της ζωής και της συγκροτημένης κοινωνίας. Χρειάζεται, συνεπώς, κι ένας νέος αντικαπιταλισμός που δε θα εξαντλείται σε γενικόλογες καταγγελίες, αλλά θα γίνει στοιχείο της καθημερινής ζωής, της καθημερινής δράσης, εκεί που υπάρχει η απειλή, ει δυνατόν πριν επέλθει η καταστροφή, στους ελεύθερους χώρους, στο πράσινο, στις παραλίες, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, εκεί που ζούμε, εκεί που δουλεύουμε, παντού. Και χρειάζεται μια Αριστερά παρεμβατική που δε θα κρύβεται πίσω από άλλοθι ή δικαιολογίες. Διότι, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στη δράση της αριστεράς, υπάρχουν και πολλές δυνατότητες στις οποίες νομίζω ότι δεν ανταποκρινόμαστε επαρκώς είτε λόγω ιδεοληψιών του παρελθόντος είτε λόγω έλλειψης κοινής δράσης και συντονισμού.

8. Τι προσδοκάτε από το Συνασπισμό σε μία επικείμενη εκλογική αναμέτρηση; Γιατί αν λάβουμε υπ’ όψιν τα λεγόμενα στελεχών του ΣΥΝ, θα βρεθείτε πάνω από το 3,3% των προηγούμενων εκλογών…  

Όπως ήδη σας είπα, κατά τη γνώμη μου, ο ΣΥΝ έκανε πολλά και με αυτό το οριακό 3%. Όμως, η ίδια η δράση του ΣΥΝ, ο ρόλος που, εκ των πραγμάτων, παίζει, οι προσδοκίες που γέννησε και οι ανάγκες που υπάρχουν, μας επιβάλλουν σήμερα ένα άλμα και ποσοτικό και ποιοτικό. Δεν αρκεί η είσοδος στη βουλή. Πρέπει να αποκτήσουμε την αναγκαία “κρίσιμη μάζα”, ώστε να μπορεί να απειληθεί ο δικομματισμός ή έστω να σπάσει η αλαζονεία του. Αυτό σημαίνει να απομακρυνθούμε από το 3% το οποίο συχνά μας παγιδεύει στο σήμερα και δεν επιτρέπει το μακροχρόνιο σχεδιασμό. Σημαίνει επίσης έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών, ώστε να μπορούμε να είμαστε εκεί που μας ζητάνε. Η συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς και της οικολογίας, η σημαντική παρουσία του ΣΥΝ στους αγώνες, αλλά και “σε ό,τι κινήθηκε” στα χρόνια αυτά, η ανάκαμψη των κοινωνικών κινημάτων και η συμμετοχή μας σ’ αυτά, η δράση μας στην Ευρώπη με το κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς, το ευρωπαϊκό κοινωνικό φόρουμ και τα κινήματα, αυτοί και άλλοι παράγοντες, μας κάνουν ρεαλιστικά αισιόδοξους ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας.

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,887

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Στο Περιστέρι. Η Δυτική Αθήνα υπερψηφίζει την πρόταση προοδευτικής αλλαγής του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ για #ΔικαιοσύνηΠαντούΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1η ΟΜ Περιστερίου Συριζα Προοδευτική Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πετρούπολης Σύριζα Αιγάλεω ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων 3η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 2η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 5η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου "Νέα Ζωή" Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας Νεολαια Συριζα Περιστεριου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Νεολαία Σύριζα Πετρούπολης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω #εκλογες2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μία ημέρα έμεινε για τις #εκλογές2023.Μιά ημέρα για την 21η Μάη.Με αγωνιστικότητα για την πολιτική αλλαγή.Με αποφασιστικότητα ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις αγωνίες της κοινωνίας.Με αυτοπεποίθηση για την πρόταση προοδευτικής διεξόδου του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.Με σύμμαχο τον λαό.Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις-παράσταση νίκης σε Αθήνα, Πάτρα & Ηράκλειο να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη #Τσίπρα.Μια ημέρα για #ΔικαιοσύνηΠαντού. ΓΔρ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr