Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

1) Ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, πριν πάμε πιο εξειδικευμένα στο καθένα;

 

Από αυτά που ανακοινώθηκαν νομίζω ότι το βασικό είναι τα φορολογικά, γιατί αφορούν πολύ κόσμο και τον αφορούν άμεσα. Νομίζω ακόμη, από τις πρώτες ενδείξεις που έχουμε, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν έχουν ένα κόστος γύρω στα 5 δις € για τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό που ακόμη βέβαια δεν ξέρουμε είναι αν είναι ολόκληρο το πακέτο επειδή συνήθως αυτά ανακοινώνονται τμηματικά. Εν πάση περιπτώσει, θέλω να πω, μπορεί να υπάρξουν και άλλα μέτρα που να κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

 

Πάντως και αυτά που ήδη ανακοινώθηκαν είναι μια φοροεπιδρομή, πλήττει πολλούς και το χειρότερο είναι ότι τα έσοδα που θα εισπραχθούν δε θα βελτιώσουν τη ζωή μας, δηλαδή, δεν πρόκειται για φόρους που μπαίνουν για να βελτιωθεί π.χ. το κοινωνικό κράτος, η παιδεία, η υγεία. Αντίθετα μπαίνουν για να «βουλώσουν» τρύπες που δημιούργησε η ίδια η κυβερνητική πολιτική.  Σας θυμίζω ότι εδώ και 4 χρόνια που είναι κυβέρνηση η ΝΔ έκανε απλόχερες φοροαπαλλαγές, μείωνε φορολογικούς συντελεστές, χάριζε φόρους σε ισχυρές κοινωνικές ομάδες, γενικά στους έχοντες, ακόμη και στην εκκλησία.

 

Κατά συνέπια, με αυτούς τους φόρους δε θα βελτιώσουμε τη ζωή μας, διότι εμείς ως αριστερά δε θα είχαμε αντίρρηση σε μια φορολογία η οποία θα βελτίωνε τη ζωή του κόσμου. Αλλά, όπως ήδη είπα, θα «βουλώσουν» τρύπες, σπατάλες, εξοπλισμούς μη αναγκαίους και γενικά πληρώνουμε την πολιτική της κυβέρνησης.

 

Πρέπει επίσης να σας πω ότι αυτοί οι φόροι που επιβάλλονται, αυτή η φοροεπιδρομή είναι επί δικαίων και αδίκων. Διότι άλλο να προσπαθείς να φορολογήσεις το πλεόνασμα, όπως είναι τα εισοδήματα από μερίσματα και άλλο να κυνηγάς το υστέρημα. Διότι όταν λες ότι ένας επαγγελματίας με 6 ή 7 χιλιάδες € ετήσιο εισόδημα πρέπει να πληρώσει φόρο, αυτό είναι υστέρημα. Είναι άλλο να κυνηγάς αυτόν που όντως κάνει φοροδιαφυγή και άλλο να την πληρώνουν και όσοι είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

 

2) Άκουσα χθες τον κ. υπουργό να λέει, ούτε λίγο ούτε πολύ,  ότι όποιος δηλώνει εισόδημα κάτω από 8.000 € στην ουσία κλέβει. Δηλαδή έβαλε τους πάντες σε ένα τσουβάλι…

 

Έχετε απόλυτο δίκιο. Δηλαδή τα μέτρα αυτά, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν τη φοροδιαφυγή,  όπως δημαγωγικά λέει ο κ. Αλογοσκούφης, αλλά την επιβραβεύουν και μπορεί και να τη φουντώσουν. Διότι, εάν π.χ. κάποιος έκοβε αποδείξεις όλο αυτό τον χρόνο και έρχεται τώρα το υπουργείο και λέει ότι είναι φοροφυγάς, τότε δικαιώνεται ο διπλανός του που δεν έκοβε καθόλου αποδείξεις.

Επομένως και με τον τρόπο αυτό, με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου που ισχύει, αλλά και με την περαίωση, με το κλείσιμο δηλαδή των βιβλίων όπως – όπως, με τους δύο αυτούς τρόπους, επιβραβεύεται η φοροδιαφυγή και τιμωρείται για μια ακόμη φορά ο έντιμος φορολογούμενος όποιος κι αν είναι αυτός.

 

Επίσης, επειδή λέγεται ότι δε θίγονται οι μισθωτοί, πρέπει να σας πω ότι αυτό δεν είναι σωστό, όχι μόνο γιατί ο μισθωτός που έχει π.χ. ένα αυτοκίνητο θα πληρώσει τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, και τους αυξημένους έμμεσους φόρους, αλλά αυτή τη στιγμή ο μισθωτός φορολογείται όχι για πραγματικά εισοδήματα, αλλά για ονομαστικά εισοδήματα. Δηλαδή, η μικρή αύξηση που πήραν φέτος οι μισθωτοί θα φορολογηθεί. Αλλά αυτή η αύξηση δεν είναι πραγματικό εισόδημα αφού είναι κατά κανόνα μικρότερη από τον πληθωρισμό. Ακριβώς γι’ αυτό, υπάρχει ο νόμος 2873 του 2000, ο οποίος υποχρεώνει τον υπουργό Οικονομικών, ανά διετία να κάνει τιμαριθμική αναπροσαρμογή της φορολογικής κλίμακας, ακριβώς για να προστατεύεται ο μισθωτός από αυτή την πληθωριστική φορολογία. Όμως, αυτό που προβλέπει ο παραπάνω νόμος δε γίνεται. Πρόκειται, δηλαδή, για μια παράβαση καθήκοντος, διότι για ποιον τελικά ισχύουν οι νόμοι; Ελπίζω το θέμα αυτό να δουν και τα συνδικάτα και να το θέσουν μαζί, βεβαίως, με τα άλλα αιτήματα που έχουν. Διότι δε μπορεί να περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι ακόμη και αυτοί οι νόμοι που ψηφίζονται δεν εφαρμόζονται όταν έχουν κάτι θετικό για τους εργαζόμενους..

 

Επομένως, είναι μια φοροεπιδρομή επί δικαίων και αδίκων με την έννοια που προανέφερα, είναι θυσίες χωρίς ελπίδα διότι δε λύνονται προβλήματα αλλά «βουλώνονται» τρύπες που δημιουργεί η ίδια η κυβερνητική πολιτική, δεν αντιμετωπίζεται αλλά επιβραβεύεται η φοροδιαφυγή και προσωπικά δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο να αυξηθεί η φοροδιαφυγή εξαιτίας αυτών των μέτρων.

 

Τέλος, θα ήθελα να πω ότι κάποια μέτρα που εμείς ως αριστερά χρόνια τώρα λέμε, ότι δηλαδή υπάρχουν στην Ελλάδα κέρδη και μορφές εισοδημάτων που δε φορολογούνται, υπό την πίεση των καταστάσεων και για χρυσώσει το χάπι, υποχρεώνεται η κυβέρνηση αυτή να κάνει κάποιο βήμα. Εννοώ τη φορολογία στα εισοδήματα από μερίσματα τα stock Options κλπ. Αλλά πρέπει να σας πω ότι αυτό το κάνει σε λάθος χρόνο και με λάθος τρόπο. Δηλαδή αυτά τα μέτρα έπρεπε να έχουν παρθεί στην ανοδική φάση και της οικονομίας και του χρηματιστηρίου, δηλαδή να φορολογηθούν αυτά που «τσέπωσαν» οι ξένοι στην ουσία και τα πήραν και έφυγαν. Και αν γινόταν αυτό τότε, ενδεχομένως τα πράγματα να ήταν πολύ καλύτερα και δε χρειαζόταν όλη αυτή φοροεπιδρομή. Το δεύτερο είναι ότι, η λογική η δική μας είναι η εξής: ο κάθε φορολογούμενος έχει ένα λογαριασμό στην εφορία και εκεί μέσα  μπαίνουν όλα τα εισοδήματα από όλες τις πηγές και φορολογούνται με την κλίμακα. Δηλαδή, αν κάποιος π.χ. έχει εισόδημα από μερίσματα, εάν έχει συνολικά εισοδήματα μεγάλα βεβαίως θα φορολογηθεί με τον αντίστοιχο  συντελεστή. Αν όμως κάποιος π.χ. έχει 10 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και πάρει κάποια ευρώ μέρισμα, η δική μας λογική δεν είναι ότι αυτός πρέπει να φορολογηθεί, αν δεν έχει μεγάλα εισοδήματα από άλλες πηγές.  Δηλαδή το θέμα δεν είναι να ενοχοποιηθεί το μέρισμα ως μέρισμα, αλλά να φορολογηθεί το μεγάλο εισόδημα που προκύπτει από αυτό και από άλλες πηγές.

 

3) Άρα λοιπόν και εκεί ισχύει το «επί δικαίων και αδίκων…», δηλαδή ο μικρομέτοχος να αντιμετωπίζεται όπως κάποιος που έχει μεγάλα εισοδήματα…

 

Ακριβώς. Ο μικρομέτοχος που έχει και άλλα εισοδήματα να φορολογηθεί και αυτός αν το συνολικό του εισόδημα υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο. Το θέμα είναι το συνολικό εισόδημα που προκύπτει, είτε από εργασία είτε από μερίσματα είτε από ενοίκια είτε από αλλού, να έχει μια προοδευτικότητα η φορολόγηση. Αν είναι «μικρός», ανεξάρτητα από πού είναι το εισόδημά του, δεν πρέπει να φορολογηθεί. Αν είναι «μεγάλος» το αντίστροφο.

 

Τέλος, επαναλαμβάνω, αυτά είναι μια δέσμη μέτρων και  δεν είμαι βέβαιος ότι είναι η οριστική. Αυτά τα παίρνει τώρα για να καθησυχάσει και την Ε.Ε. ότι θα ελεγχθεί το έλλειμμα και δε θα έχουμε μια νέα επιτήρηση που θα ήταν κόλαφος πραγματικά για την κυβέρνηση. Και θα έρθει το προσχέδιο του προϋπολογισμού στις αρχές Οκτωβρίου, οπότε τότε μπορεί να διαπιστωθεί ότι ούτε αυτά τα μέτρα επαρκούν.

 

4) Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες πάντως λένε ότι επίκειται αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ….

 

Θα είχαν προχωρήσει σε αύξηση του ΦΠΑ, αλλά τους φοβίζει ο πληθωρισμός. Πρέπει να σας πω ότι η αύξηση του ΦΠΑ και επί ΠΑΣΟΚ συζητιόταν, αλλά επειδή έχει πληθωριστική επίπτωση δεν την έκαναν, αύξησε η κυβέρνηση της ΝΔ κατά μια μονάδα (1%) το ΦΠΑ. Σας επισημαίνω και το εξής: στην πολιτική έχει σημασία και ο χρόνος, δηλαδή σημασία έχει πότε κάνεις κάτι. Αυτή τη στιγμή θα ‘πρεπε κανονικά να γίνονται ελαφρύνσεις  και μειώσεις του ΦΠΑ διότι έχουμε συρρίκνωση της κατανάλωσης και συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης του κόσμου. Δηλαδή, θα ‘πρεπε αυτή τη στιγμή να βοηθηθεί ο κόσμος να μπορεί να επιβιώσει, να αγοράσει, να καλύψει τις ανάγκες του. Δεν είναι η στιγμή αύξησης της φορολογίας, είναι η στιγμή των φοροελαφρύνσεων. Αλλά επειδή η κυβέρνηση εφάρμοσε την πολιτική που είπαμε ήδη πριν, με φοροαπαλλαγές απλόχερες και ασύνετες, με σκανδαλώδεις ρυθμίσεις υπέρ των τραπεζών, υπέρ ισχυρών κοινωνικών ομάδων, τώρα παλινδρομεί.

 

5) Είναι οι χθεσινές ανακοινώσεις ομολογία αποτυχίας αυτής της πολιτικής; Το ΠΑΣΟΚ το είπε σαφώς …

 

Βεβαίως. Γι’ αυτό κάνει και το άλλο τρυκ. Λέει τι θα κάνει η κυβέρνηση που θα έχουμε μετά το 2010 ή το 2014. Αυτό είναι και αστείο, είναι και αντιδημοκρατικό. Θα είχε νόημα να γινόταν μια τέτοια συζήτηση στη βάση ενός συνολικού μεσομακροχρόνιου προγράμματος. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι παρά επικοινωνιακά τρυκ με τα οποία προσπαθούν να θολώσουν τα νερά.

 

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,887

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Στο Περιστέρι. Η Δυτική Αθήνα υπερψηφίζει την πρόταση προοδευτικής αλλαγής του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ για #ΔικαιοσύνηΠαντούΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1η ΟΜ Περιστερίου Συριζα Προοδευτική Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πετρούπολης Σύριζα Αιγάλεω ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων 3η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 2η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 5η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου "Νέα Ζωή" Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας Νεολαια Συριζα Περιστεριου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Νεολαία Σύριζα Πετρούπολης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω #εκλογες2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μία ημέρα έμεινε για τις #εκλογές2023.Μιά ημέρα για την 21η Μάη.Με αγωνιστικότητα για την πολιτική αλλαγή.Με αποφασιστικότητα ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις αγωνίες της κοινωνίας.Με αυτοπεποίθηση για την πρόταση προοδευτικής διεξόδου του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.Με σύμμαχο τον λαό.Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις-παράσταση νίκης σε Αθήνα, Πάτρα & Ηράκλειο να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη #Τσίπρα.Μια ημέρα για #ΔικαιοσύνηΠαντού. ΓΔρ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr