Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό_ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ_ Για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

 

• Καλημέρα κύριε Δραγασάκη.

 

 

Γεια σας.

 

 

• Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά που κάνατε σεις και όλη η επιτροπή, δεν το λέμε μόνο για σας, αλλά είναι η πρώτη φορά που πιστώνεται στο ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε προγραμματικό λόγο και ότι κάθε δυο μέρες παρουσίαζε προγραμματικές θέσεις με συνεντεύξεις τύπου, παρέμβαση που τον ανέβασε πολύ. Δηλαδή μέσα σε ένα μήνα έγιναν «θαύματα» και αυτό πιστώνεται σε ένα μεγάλο τμήμα και σε σας. Πείτε μας, λοιπόν, πώς εκτιμήσατε το εκλογικό αποτέλεσμα; Τι παρατηρήσεις, σχόλια έχετε να κάνετε;

 

 

Το αποτέλεσμα οπωσδήποτε είναι μια σημαντική επιτυχία, όπως είπε χθες βράδυ και ο Αλέξης Τσίπρας, δεδομένων των συνθηκών. Κυρίως, δηλαδή, αποδείξαμε ότι μπορούμε, όταν θέλουμε, να δουλέψουμε συντονισμένα και συλλογικά, να ανατρέψουμε δυσμενείς καταστάσεις, να διαψεύσουμε δυσμενείς προβλέψεις και να επιτύχουμε μια θετική δυναμική. Αυτό ήταν το στοίχημα που είχαμε βάλει και νομίζω το κερδίσαμε. Από εκεί και πέρα βέβαια, προσωπικά θα ήθελα ένα αποτέλεσμα πάνω από το 5%. Πιστεύω ότι αν είχαμε μια εβδομάδα ακόμη θα το πετυχαίναμε, γιατί είχαμε αποκτήσει μια ρότα, μια δυναμική.

 

 

Βέβαια και το 4,5% δεν είναι ευκαταφρόνητο, αλλά πιστεύω ότι γενικά πρέπει να αντλήσουμε ένα θετικό μήνυμα απ’ αυτή τη μάχη, να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να βάλουμε πιο φιλόδοξους στόχους. Θεωρώ δηλαδή ότι παρά το ότι το εκλογικό ποσοστό δεν είναι το παν για ένα αριστερό κόμμα,  πρέπει πάντως, έχουμε ανάγκη, από ποσοστά της τάξης του 6%-7% τουλάχιστον για να φύγουμε από τη ζώνη που δημιουργεί υπαρξιακά ερωτήματα κάθε φορά.

 

 

Και πιστεύω ότι αν αξιοποιήσουμε, όπως είπα, ό,τι θετικό πετύχαμε και αντίστοιχα αν αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα μεν αλλά και με νηφαλιότητα  και προσοχή τα διάφορα ελλείμματα που έχουμε και προβλήματα που μας ταλάνισαν, πιστεύω ότι αυτό δε θα είναι ένας ανέφικτος στόχος.

 

 

• Πάντως ένα δημοσκοπικό εύρημα από τα exit polls δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές σε σχέση με τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα, αν είχε τη χαμηλότερη συσπείρωση της τάξης του 63-64%, παρ’ όλα αυτά κατέγραψε ένα σπουδαίο ποσοστό. Αυτό σημαίνει ότι πλέον -αν θέλετε και τη δικιά μου εκτίμηση- υπάρχει μια βάση πλέον του ΣΥΡΙΖΑ, ένας κόσμος που το ακολουθεί και το ακούει, και το ακούει με προσοχή όλη αυτή την περίοδο, αλλά υπάρχει και μια δυναμική η οποία εξηγείται κιόλας με αυτό που είπατε και σεις νωρίτερα.

 

 

Έχει δυο στοιχεία αυτό το αποτέλεσμα που πετύχαμε τα οποία δεν πρέπει να υποτιμήσει κανείς.

 

 

Το ένα είναι ότι προβάλλει, απ’ ό,τι βλέπω και εγώ από τις έρευνες που γίνονται, ένα κοινωνικό προφίλ, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας πολιτικός χώρος που ταυτοποιείται  σε μεγάλο βαθμό με το νέο εργαζόμενο, με την υπό διαμόρφωση νέα εργατική τάξη θα έλεγα με μια παραδοσιακή ορολογία και βέβαια και γενικά με τους νέους αλλά και όσους έχουν μια αυξημένη ευαισθησία για το περιβάλλον. Άρα στην ουσία μιλάμε για ένα πολιτικό υποκείμενο με σαφείς κοινωνικές και οικολογικές αναφορές. Αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο το οποίο πρέπει να ενισχύσουμε.

 

 

Το δεύτερο είναι ότι σε συνθήκες σαρωτικής ανόδου του ΠΑΣΟΚ, συνήθως η Αριστερά πιέζεται μέχρι και αφανισμού. Και πρέπει να σας πω ότι υπήρχαν κάποιες δημοσκοπικές έρευνες πριν τις εκλογές που έδειχναν τη δυνατότητα του ΠΑΣΟΚ να έχει μια διαφορά 10 μονάδων. Αυτές οι έρευνες που έδειχναν το ενδεχόμενο των 10 μονάδων, έδειχναν το ΣΥΡΙΖΑ στο 3%.

 

 

• Και πιο κάτω. Υπήρχε κυλιόμενη έρευνα που τον έδειχνε στο 2,2%.

 

 

Άρα, θέλω να πω το ότι το ΠΑΣΟΚ είχε αυτή τη σαρωτική νίκη τύπου ‘81 και ταυτόχρονα όμως εμείς είχαμε το σημερινό αποτέλεσμα, δείχνει αντοχή αλλά και μια δυνατότητα. Μια δυνατότητα που ακριβώς μας επιτρέπει, όπως είπα, να βάλουμε και πιο φιλόδοξους στόχους στο μέλλον.

 

 

• Κύριε Δραγασάκη, κατά την άποψή σας έχουμε μια νέα Βουλή και εντελώς νέο συσχετισμό δυνάμεων και μια κυβέρνηση η οποία δείχνει  ότι ο προγραμματικός της λόγος αξιοποιήθηκε από την πλευρά των πολιτών και το εμπιστεύονται. Ποιες είναι οι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ κατά το επόμενο διάστημα;

 

 

Όλα αυτά πρέπει να τα συζητήσουν συλλογικά τα όργανα του κόμματος και του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως επειδή αρχίζοντας την εκλογική μάχη απευθυνθήκαμε στον κόσμο της Αριστεράς και είπαμε πως, ό,τι και αν πετύχουμε -εγώ τουλάχιστον, το είχα πει αυτό και δημόσια- αν νικήσουμε, θα είναι νίκη του κόσμου της Αριστεράς. Με αυτή την έννοια λοιπόν πρέπει ο κόσμος της Αριστεράς να έχει έναν βαρύνοντα λόγο στις υποθέσεις. Βεβαίως, αυτά πρέπει κάπως να συγκροτηθούν, να βρούμε τις διαδικασίες, να βρούμε τους τρόπους.

 

 

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, εγώ θεωρώ ότι έχουμε δυο μεγάλα καθήκοντα. Το ένα είναι να κάνουμε το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ κόμμα και να κάνουμε το ΣΥΡΙΖΑ μια λειτουργική και αξιόπιστη μορφή συμμαχίας. Λέω να κάνουμε το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ κόμμα διότι, κατά την άποψή μου, όπως λειτουργούσε ως τώρα ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, δεν ήταν κόμμα. Ήταν σε μεγάλο βαθμό ένα άθροισμα παραγόντων, παρεών, ομάδων. Δε νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσει έτσι. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ πρέπει να γίνει ένα δημοκρατικό, αριστερό, συλλογικό κόμμα και να διατηρήσει βεβαίως την πρωτοβουλία και τη θετική του συμβολή στην ευρύτερη συσπείρωση των δυνάμεων της Αριστεράς μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ που και εκεί όμως το τι ακριβώς θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα λειτουργεί, πώς θα εξασφαλίζει ένα θετικό αποτέλεσμα, πρέπει να τεθεί προς συζήτηση αξιοποιώντας όλα όσα έχουν προηγηθεί, θετικά και αρνητικά.

 

 

• Κύριε Δραγασάκη, βεβαίως υπήρχαν τα χαρακτηριστικά που λέτε, δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να είναι το κόμμα του νέου εργαζόμενου, αυτό έδειξε και η κοινωνιολογική ανάλυση του κόσμου που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη μεριά όμως είδαμε μια άνοδο στην επαρχία που παλιότερα δεν ήταν το δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα είδαμε ότι υπήρξαν ποσοστά μικρότερα στις μεγάλες πόλεις Α’ και Β’ Αθηνών και Α’ και Β’ Πειραιά. Πού νομίζετε ότι οφείλεται αυτό;

 

 

Πρέπει να μελετηθούν αυτά. Πάντως και στην Αθήνα δεν πήγαμε άσχημα, δεδομένης πάλι της κατάστασης, των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί της οργανωτικής αμορφίας, της κακής επαφής με τον κόσμο. Επομένως σε όλα αυτά δεν έχω να δώσω κάποια έγκυρη απάντηση. Το εκλογικό αποτέλεσμα χρήζει μελέτης και, όχι μόνον αυτό, αλλά και ιστορικά να το δούμε και να βγάλουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα. Τα λέω αυτά διότι θεωρώ ότι έχουμε μεγάλες εφεδρείες, μη αξιοποιημένες δυνατότητες.

 

 

Να φέρω ένα απλό παράδειγμα. Στο χώρο μας έχουμε αφθονία διανοουμένων, επιστημόνων υψηλού επιπέδου. Τι αξιοποιούμε απ’ όλες αυτές τις δυνατότητες; Ακόμη και πολλά από τα προβλήματα που εμφανίστηκαν δεν πρέπει να τα προσεγγίσουμε μόνο εμπειρικά. Ακόμη και εκεί, υπάρχει χώρος να δει κανείς και θεωρητικά και επιστημονικά πώς έχει το θέμα, πώς εξελίχθηκε ιστορικά, ποιες είναι οι αντικειμενικές αιτίες, ποιες οι δυνατές λύσεις κ.λπ. Δηλαδή, όταν οι παλιοί έλεγαν δεν υπάρχει επαναστατική πράξη χωρίς επαναστατική θεωρία, δεν εννοούσαν κάποια συνθήματα ή κάποια τσιτάτα. Εννοούσαν ακριβώς  ότι η Αριστερά πρέπει να οικοδομήσει τη δράση της αξιοποιώντας και τη δική της εμπειρία αλλά και την επιστημονική επεξεργασία των εμπειριών των δικών της και άλλων.

 

 

Άρα, θέλω να πω, χωρίς βιασύνες αλλά με συνείδηση ότι έχουμε ένα στόχο κοινό, συλλογικό που θέλουμε να υπηρετήσουμε, να βρούμε και τις κατάλληλες μορφές με τις οποίες θα γίνει αυτό, αποβάλλοντας συμπεριφορές, οι οποίες διέπονται από έναν παραγοντισμό, από έναν άκρατο υποκειμενισμό, μια απολυτοποίηση της δικής του αλήθειας ο καθένας. Όλα αυτά δοκιμάστηκαν, ηττήθηκαν. Επομένως, το ζητούμενο είναι να «ξανα-ανακαλύψουμε» την αριστερά ως ένα χώρο προσφοράς και συλλογικής οργάνωσης των ατομικών συμβολών και δράσεων.

 

 

• Κύριε Δραγασάκη, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό αυτό που είπατε ότι ήταν μια νίκη του κόσμου της Αριστεράς και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο ο κόσμος της Αριστεράς να έχει λόγο στο κοινό εγχείρημα που υπάρχει. Κρατώ επίσης τις δυο επισημάνσεις ότι πρέπει ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ να γίνει κόμμα…

 

 

Και μάλιστα κόμμα των μελών του.

 

 

• Μάλιστα. Τα κρατώ αυτά γιατί τα θεωρώ πολύ σημαντικές επισημάνσεις.

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,887

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Στο Περιστέρι. Η Δυτική Αθήνα υπερψηφίζει την πρόταση προοδευτικής αλλαγής του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ για #ΔικαιοσύνηΠαντούΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1η ΟΜ Περιστερίου Συριζα Προοδευτική Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πετρούπολης Σύριζα Αιγάλεω ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων 3η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 2η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 5η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου "Νέα Ζωή" Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας Νεολαια Συριζα Περιστεριου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Νεολαία Σύριζα Πετρούπολης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω #εκλογες2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μία ημέρα έμεινε για τις #εκλογές2023.Μιά ημέρα για την 21η Μάη.Με αγωνιστικότητα για την πολιτική αλλαγή.Με αποφασιστικότητα ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις αγωνίες της κοινωνίας.Με αυτοπεποίθηση για την πρόταση προοδευτικής διεξόδου του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.Με σύμμαχο τον λαό.Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις-παράσταση νίκης σε Αθήνα, Πάτρα & Ηράκλειο να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη #Τσίπρα.Μια ημέρα για #ΔικαιοσύνηΠαντού. ΓΔρ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr