«Σχεδιάζουμε το μέλλον μας – Βγάζουμε τη χώρα από την κρίση»

Κυρίες και Κύριοι,

 

Τραπεζικός τομέας για την οικονομία και την κοινωνία

Η ιστορία των τραπεζών είναι παράλληλη αν όχι ταυτόσημη με την οικονομική ιστορία της χώρας. Τόσο σε περιόδους ακμής όσο και σε περιόδους δύσκολες, η πορεία των τραπεζών, του κράτους και της κοινωνίας ήταν παράλληλη. Πολλά μαθήματα και διδάγματα μπορούμε να αντλήσουμε από το παρελθόν.

Περιορίζομαι στο, κατά τη γνώμη μου, πιο ουσιώδες. Δηλαδή στο ότι κανείς  από τους τρεις αυτούς πόλους δεν μπορεί να κινηθεί αυτόνομα από τους άλλους, χωρίς την αμοιβαία και ενεργή στήριξη των υπολοίπων.

Κι αυτό πρέπει να κάνουμε και σήμερα. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε κράτος, κοινωνία και τράπεζες να κινηθούμε προς την ίδια κατεύθυνση, πράγμα που είναι κοινή υπόθεση, κοινή ευθύνη. Από αυτό προκύπτει το κεντρικό καθήκον των τραπεζών στην παρούσα φάση: να επανασυνδεθούν με τις ανάγκες της οικονομίας και με τις προσδοκίες της κοινωνίας.

Ανακτούμε την ευθύνη για το σχεδιασμό του μέλλοντός μας

Η επέτειος, λοιπόν, αυτή είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε για το μέλλον, για τις προοπτικές, την επόμενη ημέρα, για την κυβέρνηση, για τις τράπεζες, για κάθε τομέα ξεχωριστά, για την κοινωνία ως σύνολο.

Και αυτό αποτελεί από μόνο του ένα τεράστιο βήμα, ένα άλμα μπροστά. Διότι όπως και αν ονομαστεί τελικά, όποιο και αν είναι στις λεπτομέρειές του, το μεταμνημονιακό καθεστώς, τον κύριο ρόλο  στις εξελίξεις θα τον παίξουν πλέον οι δικές μας επιλογές, οι δικές μας αποφάσεις. Το μέλλον θα είναι στα χέρια μας. Γι’ αυτό και έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας αλλά και μεγαλύτερη ευθύνη για όλους.

Πέντε ισχυρές προϋποθέσεις για τη μετάβαση στη μεταμνημονιακή εποχή

Βγαίνουμε από τα μνημόνια όχι επειδή κάποιοι μας «κάνουν χάρη», αλλά επειδή ως κυβέρνηση και ως κοινωνία δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να βάλουμε τέλος σε μια επώδυνη για το λαό και τη χώρα ιστορική περίοδο.

Πρώτον, ολοκληρώνουμε την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση του τρίτου στη σειρά Προγράμματος προσαρμογής. Είναι το μόνο που ολοκληρώνεται έγκαιρα, με επιτυχία, χωρίς «ουρές» και αστερίσκους. Γι’ αυτό και μπορούμε σήμερα να μιλάμε για τέλος των μνημονίων.

Δεύτερον, παρά τη διαρκή καταστροφολογία και την ασταμάτητη εκλογολογία από ορισμένες δυνάμεις, εξασφαλίσαμε συνθήκες αξιοσημείωτης πολιτικής σταθερότητας και καταστήσαμε τη χώρα πόλο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Τρίτον, έπειτα από μια βαθιά και παρατεταμένη ύφεση η ελληνική οικονομία έχει μπει σε τροχιά ανάκαμψης, η οποία εδραιώνεται, αναμένεται να έχει διάρκεια και αποτελεί πλέον μια νέα αφετηρία, ένα νέο δεδομένο πάνω στο οποίο μπορούμε να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα μας.

Τέταρτον, η εξασφάλιση δημοσιονομικής βιωσιμότητας και η ολοκλήρωση σημαντικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και τη Διοίκηση -παρά το σημαντικό έργο που μένει να γίνει ακόμα- βελτιώνουν το επενδυτικό περιβάλλον και την κοινωνική αποτελεσματικότητα του κράτους.

Πέμπτον, η κοινωνία στη μεγάλη πλειοψηφία της απορρίπτει την επιστροφή στο παρελθόν, απαιτεί τη ριζική αντιμετώπιση των αιτιών, στηρίζει μέτρα και πολιτικές που καταπολεμούν φαινόμενα διαφθοράς, μειώνουν τις ανισότητες και αποκαθιστούν αδικίες.

Το δικό μας σχέδιο, απάντηση στις προκλήσεις της εποχής

Κυρίες και κύριοι,

Η μετάβαση της χώρας μας από τα μνημόνια σε μια νέα κανονικότητα γίνεται σ’ ένα διεθνές περιβάλλον εντεινόμενης αβεβαιότητας.

Ακριβώς γι’ αυτό, στόχος της κυβέρνησης ήταν και παραμένει να θωρακίσουμε την πορεία μας και να καταστήσουμε όσο γίνεται πιο ασφαλή την πρόσβασή μας στις αγορές κεφαλαίων.

Προχωρούμε με σταθερά βήματα. Βγαίνουμε από τα μνημόνια μ’ έναν τρόπο συμφωνημένο με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Μ’ ένα σχέδιο που διασφαλίζει την επίτευξη των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων χωρίς νέα μέτρα και δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις και στήριξη του κοινωνικού κράτους.

Βγαίνουμε από τα μνημόνια με ισχυρά αποθέματα ασφαλείας, με μια ρύθμιση του χρέους που αναμένεται να οριστικοποιηθεί έως τις 21 Ιουνίου και μια ολιστική «Στρατηγική Ανάπτυξης για το Μέλλον» που αποτελεί το δικό μας σχέδιο  για τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Οι προκλήσεις που πηγάζουν από τη διεθνή αβεβαιότητα είναι υπαρκτές, δεν αντιμετωπίζονται όμως ούτε με τη δραματοποίηση τους ούτε με κινδυνολογία, αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο, διάλογο και ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις.

Οι προκλήσεις της εποχής μας δεν αντιμετωπίζονται με μια αντίληψη περίκλειστης χώρας αλλά μ’ ένα νέο ρόλο της Ελλάδας, που αντιμετωπίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση, οικοδομεί πολυδιάστατες διεθνείς συμμαχίες, πρωταγωνιστεί για την επίλυση των περιφερειακών προβλημάτων, δρα ως δύναμη ειρήνης, σταθερότητας, συνεργασίας και συνανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

Νέα γενιά προωθητικών μεταρρυθμίσεων για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη

Κυρίες και κύριοι,

Τα  τελευταία χρόνια, η λέξη «μεταρρύθμιση» ταυτίστηκε, όχι αδικαιολόγητα, με τη λιτότητα, τη διαρκή μείωση των εισοδημάτων, την περικοπή των κοινωνικών δαπανών, τις απολύσεις. Το ερώτημα λοιπόν «αν μετά τα μνημόνια θα συνεχιστούν ή όχι μεταρρυθμίσεις» είναι άστοχο και παραπλανητικό. Διότι το πραγματικό ερώτημα δεν είναι «αν» αλλά «ποιες», ποιες μεταρρυθμίσεις, ποιες αλλαγές,  με ποιο περιεχόμενο, σε όφελος ποιων δυνάμεων και ποιας προοπτικής για την κοινωνία;

Για εμάς, κεντρική προτεραιότητα στη νέα φάση που μπαίνουμε είναι η μείωση της ανεργίας και η ανάπτυξη με δυο ποιοτικούς προσδιορισμούς, τη βιωσιμότητα και τη δικαιοσύνη. Μεταρρύθμιση, λοιπόν, στη φάση αυτή δεν είναι ό,τι προωθεί τη λιτότητα, αλλά ό,τι αναιρεί τις συνέπειες της, ό,τι δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ό,τι βοηθά, επενδύσεις, ό,τι ενισχύει την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και το κοινωνικό κράτος, αλλά και ό,τι μειώνει τη γραφειοκρατία, τηn ταλαιπωρία των πολιτών, τις αδικίες, τις ανισότητες.

Και ήδη γίνονται πολλά προς αυτήν την κατεύθυνση, ορισμένα από τα οποία καλύπτουν ελλείμματα όχι ετών αλλά δεκαετιών. Για να περιοριστώ στο πεδίο του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος, η χώρα αποκτά λοιπόν επιτέλους, κτηματολόγιο, δασικούς χάρτες, χάραξη αιγιαλού, σαφείς χρήσεις γης, οργανωμένες υποδομές υποδοχής επιχειρήσεων,  ένα ενιαίο νόμο για  τις δημόσιες συμβάσεις, στη θέση των τετρακοσίων που υπήρχαν πριν, σύγχρονο εταιρικό δίκαιο, νέα απλά καθεστώτα αδειοδότησης και λειτουργίας επιχειρήσεων. Τόσο αυτές όσο και άλλες μεταρρυθμίσεις που δρομολογούνται στο δικαστικό σύστημα και τη δημόσια  διοίκηση απαιτούν χρόνο για να εδραιωθούν και να αποδώσουν, χρόνο που υπερβαίνει τον εκλογικό κύκλο.  Η υλοποίησή τους απαιτεί, λοιπόν, συνέχεια και συνέπεια.

H «Αναπτυξιακή Στρατηγική για το Μέλλον» είναι στην πραγματικότητα μια στρατηγική μεταρρυθμίσεων και μετασχηματισμών για την αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος και τη μετάβαση σ’ ένα πρότυπο ανθεκτικής, Βιώσιμης και Δίκαιης Ανάπτυξης. Όχι μόνο η επομένη τετραετία λοιπόν, αλλά όλη η επομένη δεκαετία θα είναι μια  δεκαετία  μεγάλων μετασχηματισμών, αφού μόνο έτσι θα επουλώσουμε τα τραύματα που άνοιξε η κρίση, θα ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις  προκλήσεις της νέας βιομηχανικής επανάστασης και της κλιματικής αλλαγής.

Προχωρούμε σε ρήξη με το παρελθόν

Κυρίες και κύριοι,

Επειδή είδα κάποιους βαρύγδουπους τίτλους για «εγκλήματα»,  «ευθύνες» και αλλά συναφή,  από την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα ήθελα να  κλείσω με λίγα λόγια αλήθειας για τις τράπεζες προς όλους εκείνους που θέλουν, αν και υπόλογοι, να εμφανίζονται ως τιμητές.

Το μόνο, λοιπόν, που θέλω να πω είναι ότι η κοινωνία αλλά και οι ίδιες τράπεζες πλήρωσαν βαρύ τίμημα για τον εναγκαλισμό στο παρελθόν του κομματικού συστήματος με ΜΜΕ, επιχειρηματικά συμφέροντα και τραπεζικά ιδρύματα.

Τα απλήρωτα ογκώδη δάνεια των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα, η κατάρρευση ιστορικών εκδοτικών συγκροτημάτων, τα τραύματα στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος αλλά και των τραπεζών είναι εδώ σαν σκιάχτρα, να μας θυμίζουν ένα παρελθόν που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας οριστικά.

Θέλω επίσης  με αφορμή ένα σχόλιο του Προέδρου της Ένωσης, για τα κριτήρια επιλογής των διοικήσεων, να συμφωνήσω μαζί του, ότι πράγματι ορισμένες από τις ρυθμίσεις που επιβλήθηκαν, υπό τις εξαιρετικές συνθήκες των τελευταίων ετών, πρέπει να επαναξιολογηθούν και να βελτιωθούν.

Και για να περιοριστώ σ’ ένα μόνο παράδειγμα, επισημαίνω ότι στα Πανεπιστήμια ο θεσμός του επισκέπτη καθηγητή είναι εξαιρετικά χρήσιμος. Κανένα ίδρυμα όμως δεν μπορεί να πάει μπροστά μόνο με επισκέπτες καθηγητές.

Όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο ρόλος των τραπεζών ξαναγίνεται κρίσιμος. Η μείωση των κόκκινων δανείων, έπειτα από χρόνια αδράνειας,  με την ενεργητική αξιοποίηση του θεσμικού πλαισίου που έχουμε διαμορφώσει, ξανακάνει τις τράπεζες ικανές να συμβάλουν πιο ενεργά  στη χρηματοδότηση της οικονομίας.

Κυβέρνηση και τράπεζες, μακριά από πελατειακές λογικές του παρελθόντος, θέτουμε τις βάσεις για σχέσεις θεσμικές, με όρους διαφάνειας. Και έχουμε διανύσει ήδη αρκετό δρόμο στην κατεύθυνση αυτή, Κυβέρνηση και Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Σήμερα, στο πλαίσιο του θεσμικού πλαισίου που δημιουργούμε για τη διαβούλευση, την εξειδίκευση και την υλοποίηση της Αναπτυξιακής Στρατηγικής, μπορούμε να αναβαθμίσουμε  και να διευρύνουμε αυτή τη συνεργασία με τη μορφή ενός μόνιμου Φόρουμ Διαλόγου και συνεργασίας ανάμεσα στις τράπεζες, την κυβέρνηση και τους κοινωνικούς φορείς.

 

* Ομιλία σε εκδήλωση για τα 90 χρόνια της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,887

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Στο Περιστέρι. Η Δυτική Αθήνα υπερψηφίζει την πρόταση προοδευτικής αλλαγής του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ για #ΔικαιοσύνηΠαντούΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1η ΟΜ Περιστερίου Συριζα Προοδευτική Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πετρούπολης Σύριζα Αιγάλεω ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων 3η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 2η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 5η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου "Νέα Ζωή" Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας Νεολαια Συριζα Περιστεριου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Νεολαία Σύριζα Πετρούπολης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω #εκλογες2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μία ημέρα έμεινε για τις #εκλογές2023.Μιά ημέρα για την 21η Μάη.Με αγωνιστικότητα για την πολιτική αλλαγή.Με αποφασιστικότητα ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις αγωνίες της κοινωνίας.Με αυτοπεποίθηση για την πρόταση προοδευτικής διεξόδου του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.Με σύμμαχο τον λαό.Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις-παράσταση νίκης σε Αθήνα, Πάτρα & Ηράκλειο να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη #Τσίπρα.Μια ημέρα για #ΔικαιοσύνηΠαντού. ΓΔρ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr