«4+1 πυλώνες για βιώσιμη έξοδο από την κρίση»

Ομιλία στην πολιτική εκδήλωση Δάφνης – Υμηττού με θέμα «Ανάπτυξη με βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον».

Βασικά σημεία της ομιλίας:

4+ 1 πυλώνες της στρατηγικής της κυβέρνησης

 • Το «ξέφωτο»: H πορεία για την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, την απεμπλοκή από τη σκληρή επιτροπεία και το σπάσιμο του φαύλου κύκλου της λιτότητας, ο σχεδιασμός της μεταμνημονιακής Ελλάδας.
 • Η Οικονομία: Η πορεία της οικονομίας και οι προοπτικές της, η μετάβαση από την ύφεση στη σταθεροποίηση, και από την αποδιάρθρωση στην παραγωγική ανασυγκρότηση και το νέο υπόδειγμα Δίκαιης και Βιώσιμη Ανάπτυξης.
 • Η Κοινωνία: Η πορεία της κοινωνίας από τη μαζική ανεργία και την περιθωριοποίηση της εργασίας στην πλήρη και αξιοπρεπή απασχόληση και την αναβάθμιση της εργασίας. Η μετάβαση από τα άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας στην οικοδόμηση της σύγχρονου ανθεκτικού και αλληλέγγυου Κοινωνικού Κράτους.
 • Η Πολιτική: Ανάκτηση της αξιοπιστίας της πολιτικής και μετάβαση σ’ ένα αξιόπιστο δημοκρατικό πολιτικό σύστημα.
 • Η Αριστερά. Η πορεία για την οικοδόμηση μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς του 21ου αιώνα ικανή να δρα και να διεκδικεί ρόλο σε όλα τα πεδία στα οποία διαμορφώνονται οι συσχετισμοί και οι αποφάσεις, και στη κοινωνία και στη διακυβέρνηση, και σ’ εθνικό και σ’ ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ενίσχυση της οργανωμένης παρουσίας, της πολιτικής επιρροής και των δεσμών του ΣΥΡΙΖΑ με τη κοινωνία.

 

Οι απαιτούμενες δράσεις για τη στήριξη των πυλώνων

 • Η πορεία προς την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, την απεμπλοκή από τη σκληρή επιτροπεία και το σπάσιμο του φαύλου κύκλου της λιτότητας 

Ο τερματισμός των μνημονίων και της σκληρής επιτροπείας αποτελεί βασικό διακύβευμα της  πολιτικής περιόδου που διανύουμε. Η πορεία λοιπόν για την υλοποίηση αυτού του  στόχου είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας. Επιδιώκουμε καθαρή έξοδο, χωρίς νέο μνημόνιο, χωρίς νέα προαπαιτούμενα, χωρίς πιστοληπτική γραμμή.

Η επιτροπεία ήταν ένα ειδικό καθεστώς στα όρια της αποικιοκρατίας. Το καθεστώς αυτό επιβλήθηκε ως όρος της δανειακής σύμβασης και  καταργείται μαζί με τα μνημόνια και τη λήξη της δανειακής σύμβασης. Το μεταμνημονιακό καθεστώς επιδιώκουμε να είναι αντίστοιχο των άλλων χωρών που ήταν σε πρόγραμμα, πχ στην Πορτογαλία.

Οι αντίπαλοι μας και κυρίως ο υπόδικος και ο γκρίζος ελληνικός καπιταλισμός και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι θα κάνουν ότι μπορεί να διανοηθεί κανείς για να ανακόψουν αυτή τη πορεία: ψέματα, συκοφαντίες, μαύρη προπαγάνδα, προβοκάτσιες.

Κρίσιμο οκτάμηνο μπροστά, αλλά σαφής και ορατή η διαδρομή. Χρειάζεται ετοιμότητα και αποφασιστικότητα. Από μας χρειάζεται ψυχραιμία,  σταθερότητα  στην υλοποίηση του δικού μας σχεδίου, εμμονή στις δικές μας αρχές, τις δικές μας αξίες.

Το κρίσιμο είναι αφενός να διασφαλίσουμε τη χαραγμένη διαδρομή ως το τέλος και αφετέρου να αξιοποιήσουμε παραγωγικά αυτό το ξέφωτο όχι για χαλάρωση αλλά ως ένα παράθυρο ευκαιρίας, ως μια νέα αφετηρία για να αξιολογήσουμε την ως τώρα πορεία μας, να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας, και να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα, πιο ώριμοι τώρα με τη πείρα που έχουμε αποκτήσει την ανάπτυξη και υλοποίηση του σχεδίου μας για το υπόλοιπο της θητείας μας και για τη  επόμενη τετραετία.

 • Η πορεία της οικονομίας και οι προοπτικές: Από την ύφεση στη σταθεροποίηση και από την αποδιάρθρωση στην παραγωγική ανασυγκρότηση και το νέο υπόδειγμα βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης

Στην εποχή μας η δημοσιονομική κυριαρχία είναι προϋπόθεση για τη λαϊκή κυριαρχία και την άσκηση προοδευτικής πολιτικής.

Βασική  διαπίστωσή μας από την αρχή της κρίσης ήταν πως αυτή δεν ήταν μόνο δημοσιονομική, δεν ήταν μια μόνο κρίση του δημοσίου τομέα αλλά κρίση συστημική και του ιδιωτικού τομέα και του κράτους και του πολιτικού συστήματος.

Γι’ αυτό και βασική μας προγραμματική πρόταση ήταν και είναι ότι την έξοδος από την κρίση πρέπει να την κατανοήσουμε με όρους ενός νέου παραγωγικού συστήματος και βαθιών αλλαγών στο κράτος  και το πολιτικό σύστημα.

Αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας αντιμετωπίσαμε μια κατάσταση οικονομικής αποδιάρθρωσης  και δημοσιονομικής ασφυξίας. Οι καταθέσεις έφευγαν από τις τράπεζες ήδη πριν από τις εκλογές με ρυθμό 500 εκατ. με 1 δισ. την ημέρα. Στο τέλος Φεβρουαρίου τα Δημόσια Ταμεία ήταν στο «κόκκινο» και καθιστούσε δύσκολη τη πληρωμή των μισθών και των συντάξεων. Ήταν κι αυτό μέρος σχεδίου για αριστερή παρένθεση δηλαδή για πρόωρη απονομιμοποίηση και κατάρρευση της Κυβέρνησης.

Πού βρισκόμαστε σήμερα;

 • Σήμερα μετά από δύο χρόνια σχετικής σταθεροποίησης η οικονομία έχει μπει σε ανοδική τροχιά. Οι βασικοί δείκτες της οικονομίας κινούνται θετικά.
 • Όμως δεν αρκεί η ανάκαμψη. Χρειάζεται ανασυγκρότηση ώστε να πάμε σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, ανθεκτικό στις κρίσεις και οικολογικά βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο.

Τι σημαίνει αυτό;

 • Να βάλουμε τέλος στην αποβιομηχάνιση και να κάνουμε τη βιομηχανία, σε παραδοσιακούς και νέους τομείς, βασικό πυλώνα της ανάπτυξης μαζί με τουρισμό και πρωτογενή παραγωγή.
 • Νέο παραγωγικό υπόδειγμα σημαίνει επενδύσεις στη γνώση και την έρευνα, σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή. Σημαίνει ακόμη στήριξη της εργασίας και σεβασμός των εργασιακών δικαιωμάτων διότι οι εργαζόμενοι είναι οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου και βασική πηγή πείρας, γνώσης και καινοτομίας. Σημαίνει επομένως και μια νέα κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα.

Τι κάνουμε λοιπόν;

 • Το πρώτο είναι η συνειδητοποίηση αυτού του μεγάλου πολιτικού και θεσμικού κενού.
 • Το δεύτερο είναι η κάλυψη αυτού του πολιτικού και θεσμικού κενού.

Οπότε:

 1. Συγκροτούμε τομεακές και κλαδικές πολιτικές εκεί που δεν υπάρχουν (φάρμακα, ενέργεια, αγροδιατροφή κ.ά.)
 2. Συγκροτούμε πολιτικές και διαδικασίες για τη δημιουργία ή την ενίσχυση διακλαδικών διασυνδέσεων και ενισχύουμε τις ενδογενείς δυνάμεις της ανάπτυξης.
 3. Σχεδιάζουμε νέο σύστημα αδειοδότησης, εποπτείας και ελέγχου των αγορών.
 4. Δημιουργούμε νέα εργαλεία χρηματοδότησης και αναπτυξιακή τράπεζα.
 5. Δημιουργούμε νέους θεσμούς συμμετοχής της κοινωνίας στην αναπτυξιακή διαδικασία.
 • Κοινωνική οικονομία
 • Ενεργειακές κοινότητες
 • Μικροπιστώσεις
 1. Με αρχή τα περιφερειακά συνέδρια έχουμε αρχίσει ένα ανοιχτό διάλογο με τις περιφέρειες και την κοινωνία.

 

Η πορεία της κοινωνίας από  τη μαζική ανεργία και φτωχοποίηση στην πλήρη απασχόληση, την αξιοπρεπή εργασία και στην ανασυγκρότηση του σύγχρονου,  ανθεκτικού και αλληλέγγυου κοινωνικού κράτους.

Ο τρίτος πυλώνας της πολιτικής μας, αλλά πρώτος σε σημασία είναι η κοινωνική δικαιοσύνη. Απόψεις που θεωρούσαν ότι οι ανισότητες προάγουν την ανάπτυξη, εγκαταλείπονται σήμερα ακόμη και από πολλούς από τους εμπνευστές τους. Η διεύρυνση των ανισοτήτων επιβραδύνει την ανάπτυξη και δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για τον ακροδεξιό και εθνικιστικό λαϊκισμό.

Το οικονομικό πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί μαζί και μέσω της αντιμετώπισης του κοινωνικού προβλήματος. Η ανάκαμψη της οικονομίας μέσω της απασχόλησης και μέσω της καταπολέμησης της φτώχειας και των ανισοτήτων.

Η κατάσταση που παραλάβαμε

 • Ανεργία
 • Εργασιακή ζούγκλα
 • Υγεία – Παιδεία σε αποδιάρθρωση
 • Ανθρωπιστική κρίση

Τι κάναμε

 • Πρώτη προτεραιότητα, να ανακόψουμε την πτώση
 • Να βοηθήσουμε πρώτα αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη
 • Μια βεντάλια μέτρων ενάντια στις ανισότητες
 • Στήριξη της εργασίας
 • Ανάκαμψη μέσω της απασχόλησης

Η σημερινή κυβέρνηση έδειξε ότι ακόμη και υπό ασφυκτικές  δημοσιονομικές συνθήκες αν υπάρχει η θέληση μπορεί να βρεθεί ο τρόπος να αμβλυνθούν τουλάχιστον οι ακραίες αδικίες και ακραίες μορφές φτώχειας.

Για το μέλλον όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Τα επιμέρους μέτρα πρέπει να αποτελέσουν συστατικά ενός νέου κοινωνικού κράτους. Τη θέση του πελατειακού κράτους και των μηχανισμών του πρέπει να την πάρουν διαφανείς δημόσιες πολιτικές που θα αναγνωρίζουν δικαιώματα και θα  διασφαλίζουν καθολική πρόσβαση σε όσους το δικαιούνται και όχι επιλεκτική εξυπηρέτηση κομματικών πελατειών όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

 • Η Πολιτική. Η αξιοπιστία της πολιτικής. Η μετάβαση σ’ ένα αξιόπιστο δημοκρατικό πολιτικό σύστημα

Ο κόσμος δεν μας ψήφισε μόνο για τα μνημόνια ή για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Μεγάλο μέρος του κόσμου στρατεύτηκε μαζί μας και παραμένει μαζί μας ή μας παρακολουθεί με κριτικό τρόπο διότι κατανοεί πως τα προβλήματα που ζούμε συνδέονται με τη λειτουργία του συστήματος που επέτρεψε κλεψιές και σπατάλες, και εξέθρεψε διαφθορά και διαπλοκή. Πολύ ψηλά λοιπόν και στη δίκη μας ατζέντα.

Και έγιναν πολλά και θα γίνουν περισσότερα. Το απόστημα έσπασε. Αλλά αυτό που βλέπουμε τώρα που μπορούμε να δούμε και «από τα μέσα» είναι ότι το ψάρι σίγουρα βρωμάει από την κεφαλή όπως λέει ο λαός μας, το πρόβλημα σίγουρα ξεκινάει από τα ρετιρέ αλλά υπάρχει και η μεσαία διαπλοκή και η διάχυτη διαφθορά.

Η αντιμετώπιση λοιπόν του προβλήματος  δεν είναι  θέμα μόνο νόμων, δικαστηρίων, και διοικητικών πράξεων. Τελικά είναι θέμα πολιτικού συστήματος, τρόπου διακυβέρνησης, επιχειρηματικής ηθικής,  αλλά και αξιακών σταθερών συνολικά  της κοινωνίας. Διότι μέσω του πολιτικού συστήματος αναπαράγεται και γίνεται δομικό πρόβλημα.

Σημαντικό καθήκον, είναι λοιπόν   η διαμόρφωση ενός πολιτικού συστήματος και ενός μοντέλου διακυβέρνησης που  δεν θα αναπαράγει ενδογενώς τη διαπλοκή και τη διαφθορά όπως γινόταν στο παρελθόν αλλά θα την αποκλείει. Κι αυτό συνδέεται και με τη συνταγματική μεταρρύθμιση.

 • Αριστερά. Η πορεία για την οικοδόμηση μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς του 21ου αιώνα ικανή να δρα και να διεκδικεί ρόλο ταυτόχρονα σε όλα τα πεδία στα οποία διαμορφώνονται οι συσχετισμοί και οι αποφάσεις, και στην κοινωνία και στη διακυβέρνηση, και σ’ εθνικό και σ’ ευρωπαϊκό  επίπεδο. Η ενίσχυση της οργανωμένης παρουσίας,  της πολιτικής επιρροής και των δεσμών του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία

Το πιο κρίσιμο ζητούμενο τώρα και στο μέλλον είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών  προς την ίδια την πολιτική λειτουργία, τη δημοκρατία και τους θεσμούς της.

Ειδικά στη χώρα μας είναι εντελώς κρίσιμο η κοινωνία να πεισθεί η ίδια από τις εμπειρίες της για τη δυνατότητα της να κάνει σχέδια και να τα υλοποιήσει συντονισμένα, όντας η ίδια το πραγματικό υποκείμενο της ανάπτυξης.  Η κληρονομιά του παρελθόντος είναι βαριά όμως μπαίνουν οι βάσεις για την υπέρβαση όχι μόνο της κρίσης αλλά και του χρεοκοπημένου μοντέλου που μας έφερε σε αυτήν.

Η χώρα χρειάζεται μετασχηματισμό. Χρειάζεται  αναζωογόνηση της δημιουργικότητας και της επιχειρηματικότητας με  όρους καινοτομίας, εξωστρέφειας και με όρους μιας νέας επιχειρηματικής ηθικής, κοινωνικής αποδοχής και νομιμοποίησης.

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,887

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Στο Περιστέρι. Η Δυτική Αθήνα υπερψηφίζει την πρόταση προοδευτικής αλλαγής του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ για #ΔικαιοσύνηΠαντούΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1η ΟΜ Περιστερίου Συριζα Προοδευτική Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πετρούπολης Σύριζα Αιγάλεω ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων 3η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 2η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 5η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου "Νέα Ζωή" Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας Νεολαια Συριζα Περιστεριου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Νεολαία Σύριζα Πετρούπολης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω #εκλογες2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μία ημέρα έμεινε για τις #εκλογές2023.Μιά ημέρα για την 21η Μάη.Με αγωνιστικότητα για την πολιτική αλλαγή.Με αποφασιστικότητα ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις αγωνίες της κοινωνίας.Με αυτοπεποίθηση για την πρόταση προοδευτικής διεξόδου του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.Με σύμμαχο τον λαό.Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις-παράσταση νίκης σε Αθήνα, Πάτρα & Ηράκλειο να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη #Τσίπρα.Μια ημέρα για #ΔικαιοσύνηΠαντού. ΓΔρ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr