Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» και τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σχέδιο και όχι άθροισμα αποσπασματικών προτάσεων στη ΔΕΘ», επεσήμανε μιλώντας στο ΚΟΚΚΙΝΟ ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης.
Απαντώντας στο ερώτημα εάν το σχέδιο αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί από μια κυβέρνηση που δεν είναι αριστερή απάντησε κατηγορηματικά: «ΟΧΙ».
«Επιμέρους μέτρα θα μπορούσαν να είχαν εφαρμοστεί, όχι όμως το ολοκληρωμένο σχέδιο, γιατί αυτοί υπηρετούν ένα μοντέλο που ξέρουν τα αποτελέσματά του γιατί έχουν ήδη εφαρμοστεί σε χώρες της Λατινική Αμερικής», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.
«Αριστερό στην εποχή μας είναι ό,τι προάγει τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης», τόνισε αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια και προέβλεψε κοινωνική έκρηξη και δράμα εάν δεν εφαρμοστεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση προκρίνει τη δημιουργία ενός ενδιαμέσου δημόσιου φορέα, ο οποίος θα επεξεργάζεται καταρχήν το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια ενώ σε δεύτερη φάση θα εποπτεύει την εφαρμογή και τη διαχείριση των δανείων τα οποία δεν μπορούν να ρυθμιστούν ή να διαγραφούν από τις τράπεζες με απώτερο στόχο να εξασφαλίζεται ότι οι δανειολήπτες δεν θα χάσουν το σπίτι τους.
Επίσης, αναφερόμενος στην συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό κ. Άσμουσεν, ανέφερε πως δεν ήταν επίσημη μα ούτε μυστική και έγινε στο πλαίσιο της διεθνοποίησης του ελληνικού προβλήματος.
Ακούστε τη συνέντευξη εδώ
Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis
3 εβδομάδες πριν
Για τον Αλέκο Φλαμπουράρη
dragasakis.gr
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
3 εβδομάδες πριν
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
2 μήνες πριν
«Η κοινωνική Αριστερά υπάρχει & αναζητά αξιόπιστη εκπροσώπηση σε ένα περιβάλλον οικονομικής πίεσης, θυμού & μεγάλης δυσπιστίας»
dragasakis.gr
Ραδιοφωνική συνέντευξη στον 102FM της ΕΡΤ3, στην εκπομπή «Πανόραμα Επικαιρότητας» με τους Αλέξανδρο Τριανταφυλ...Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
2 μήνες πριν
102FM - ERT εcho
www.ertecho.gr
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εμπόρων Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου «Αγορά Ιστορικού Κέντρου» Δημήτρης Γκούμα...Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
5 μήνες πριν
Η εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα: Μια κρίσιμη καμπή για Ελλάδα και Ευρώπη
dragasakis.gr
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
Latest Twetter Feeds
Could not authenticate you.
Newsletter