«Αν συνεχιστεί η πολιτική της τετραετίας 2019-23, ανησυχώ για το μέλλον της χώρας»

Ραδιοφωνική συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, στην εκπομπή «Ναι μεν, αλλά…» με τη δημοσιογράφο Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Το ηχητικό της συνέντευξης

 

Σημεία από τη συνέντευξη

* Η χθεσινή παρέμβαση για τα δημόσια οικονομικά, του πρώην Υπουργού Οικονομικών, του κ. Αλέκου Παπαδόπουλου, είναι σοβαρή και δεν μπορούμε να μην τη λαμβάνουμε υπόψη. Ο κ. Παπαδόπουλος μιλά ουσιαστικά για «ασύμμετρη πληροφόρηση».

* Εκείνο το οποίο συμβαίνει είναι ότι η κυβερνητική προπαγάνδα παρουσιάζει μια «επικοινωνιακή» εικόνα, μια μονομερή εικόνα. Υπερτονίζοντας τα «θετικά» και αποσιωπώντας τα προβλήματα. Αυτός ο εφησυχασμός θυμίζει το 2008-9, λίγο πριν από τη χρεοκοπία.

* Η Ελλάδα, με τη ρύθμιση του χρέους και την έξοδο από τα μνημόνια που πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018, κέρδισε έναν «διάδρομο ασφαλείας» για 10+ χρόνια. Την τετραετία 2019-23, όμως, αυξήθηκε το χρέος και το παραγωγικό μοντέλο έγινε ακόμη πιο μη βιώσιμο. Σε αυτά «πάτησε» η χώρα και, εν μέσω πανδημίας και μετά πληθωριστικής κρίσης και αύξησης επιτοκίων, δεν ξαναχρεοκόπησε. Αν όμως συνεχιστεί η πολιτική της τετραετίας 2019-23, οι κίνδυνοι δεν είναι δεδομένο ότι θα είναι διαχειρίσιμοι.

* Πριν από λίγες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση. Και τι περιλαμβάνει αυτό; Επενδύσεις στην υγεία και στις μεταφορές, στα νοσοκομεία και τα τρένα. Στη ζωή και την ασφάλεια. Αυτό είναι «κόστος»;

* Ακούμε από διάφορους, σκόπιμα ή μη, «ίδιοι είναι ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ΝΔ». Αλήθεια είναι ίδιοι όσοι θέλουν δημόσια υγεία και όσοι δεν θέλουν; Όσοι θέλουν συλλογικές συμβάσεις και όσοι δεν θέλουν; Τις προάλλες, ένας εργοδότης «συνέστησε» on camera στους εργαζόμενούς του να ψηφίσουν ΝΔ. Δεν τον άκουσε κανείς να λέει «ψηφίστε είτε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είτε ΝΔ». Γιατί, ακριβώς, μόνο ίδιοι δεν είναι. Κι όποιος λέει «ίδιοι είναι» στέλνει κόσμο στα ακροδεξιά, όχι στα αριστερά.

 

Για την ανασύνθεση της Αριστεράς | Άρθρο στις «Παρεμβάσεις» της εφημερίδας «Η εποχή» ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Φανή Πετραλιά. Η Φανή προσωποποίησε με έναν σπάνιο τρόπο τη σύζευξη της χειραφετημένης γυναίκας, της ενεργής διαννοούμενης, της μαχητικής δημοσιογράφου & της ακάματης συνδικαλίστριας. Παιδί μιας εποχής που παρά τις δυσκολίες της ευνοούσε το ταίριασμα του λογισμού με τ' όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο, η Φανή Πετραλιά ήταν πρότυπο & σημείο αναφοράς. Θα τη θυμόμαστε ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Η σκέψη μας στους αγαπημένους της ανθρώπους. ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr