«Κρυφή ατζέντα νέας λιτότητας από τη ΝΔ»

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και στον δημοσιογράφο Νίκο Στραβελάκη.

Το ηχητικό της συζήτησης

 

Σημεία από τη συνέντευξη

* Ο κ. Σκυλακάκης, εχθές έβγαλε μια ανακοίνωση με τη «σφραγίδα» του Υπουργείου Οικονομικών για να «κοστολογήσει», δήθεν, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Με ποια αρμοδιότητα το έκανε αυτό; Και με ποια ιδιότητα; Του υπουργού μιας «εκλογικής» κυβέρνησης ή του υποψήφιου της ΝΔ;

* Προχθές ο κ. Σκέρτσος και ο κ. Μητσοτάκης δήλωσαν ότι υπάρχει, δήθεν, Έκθεση του ΓΛΚ που «κοστολογεί» το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Κάτι που φυσικά δεν υπάρχει. Και κανείς δεν διανοήθηκε να ζητήσει συγγνώμη. Καμία θεσμική ευθύνη στη «χώρα των υποκλοπών». Την ελάχιστη ευθιξία να έχει ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει απόψε στο debate των πολιτικών αρχηγών να ζητήσει συγγνώμη για τα ψέματα που είπε και τη θεσμική κατάπτωση που έχει επιφέρει η κυβέρνησή του.

* Η ΝΔ αποκαλύπτεται πλέον ότι προετοιμάζει μια νέα πολιτική λιτότητας που αυτή τη φορά θα επιβληθεί με «εργαλείο» τον πληθωρισμό, δηλαδή με μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθών και αύξηση των βαρών από τους έμμεσους φόρους.

* Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζητεί ισχυρή λαϊκή εντολή για να αποτρέψει το σχέδιο νέας φτωχοποίησης της κοινωνίας από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ και μια νέα προοδευτική πλειοψηφία να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα για Δικαιοσύνη Παντού.

 

~ Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από έναν #ΣΥΡΙΖΑΠΣ που & ακούει τα «θέλω» της αλλά & τα μετασχηματίζει σε συνεκτικό σχέδιο & εφαρμόσιμες πολιτικές. Για να κερδίσει αξιοπιστία ως κυβερνητικό κόμμα μαζί με την πολιτική του «τι» χρειάζεται & μια πολιτική του «πώς» θα γίνουν όσα προτείνει.~ Ο #ΣΥΡΙΖΑΠΣ πρέπει να αλλάξει πολλά αλλά δεν πρέπει να αλλάξει ράγες. Όπου η Αριστερά θέλησε να υπάρξει απλώς ως μια κιβωτός της αριστερής παράδοσης στην καλύτερη περίπτωση έμεινε στάσιμη, αλλά & όπου επέλεξε να φύγει δήθεν μπροστά με πρότυπο κόμματα όπως το δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ διαλύθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί κάνει θαύματα αν στηριχτεί στις δικές του σημαντικές επιτυχίες, αν διορθώσει τα δικά του λάθη & υπερβεί τις δικές του αδυναμίες, αν αξιοποιήσει δημιουργικά & μετατρέψει σε μαθήματα για το μέλλον τη δίκη του σπάνια, αν όχι μοναδική διεθνώς, εμπειρία.* «Ποιον ΣΥΡΙΖΑ» - Σημερινό άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

2 μήνες πριν

Φωτογραφία εξωφύλλου του χρήστη Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
«Ούτε ώρα για χάσιμο» για τον #ΣΥΡΙΖΑΠΣ | Στην Η Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί σήμερα ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr