«Κρυφή ατζέντα νέας λιτότητας από τη ΝΔ»

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και στον δημοσιογράφο Νίκο Στραβελάκη.

Το ηχητικό της συζήτησης

 

Σημεία από τη συνέντευξη

* Ο κ. Σκυλακάκης, εχθές έβγαλε μια ανακοίνωση με τη «σφραγίδα» του Υπουργείου Οικονομικών για να «κοστολογήσει», δήθεν, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Με ποια αρμοδιότητα το έκανε αυτό; Και με ποια ιδιότητα; Του υπουργού μιας «εκλογικής» κυβέρνησης ή του υποψήφιου της ΝΔ;

* Προχθές ο κ. Σκέρτσος και ο κ. Μητσοτάκης δήλωσαν ότι υπάρχει, δήθεν, Έκθεση του ΓΛΚ που «κοστολογεί» το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Κάτι που φυσικά δεν υπάρχει. Και κανείς δεν διανοήθηκε να ζητήσει συγγνώμη. Καμία θεσμική ευθύνη στη «χώρα των υποκλοπών». Την ελάχιστη ευθιξία να έχει ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει απόψε στο debate των πολιτικών αρχηγών να ζητήσει συγγνώμη για τα ψέματα που είπε και τη θεσμική κατάπτωση που έχει επιφέρει η κυβέρνησή του.

* Η ΝΔ αποκαλύπτεται πλέον ότι προετοιμάζει μια νέα πολιτική λιτότητας που αυτή τη φορά θα επιβληθεί με «εργαλείο» τον πληθωρισμό, δηλαδή με μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθών και αύξηση των βαρών από τους έμμεσους φόρους.

* Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζητεί ισχυρή λαϊκή εντολή για να αποτρέψει το σχέδιο νέας φτωχοποίησης της κοινωνίας από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ και μια νέα προοδευτική πλειοψηφία να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα για Δικαιοσύνη Παντού.

 

Για την ανασύνθεση της Αριστεράς | Άρθρο στις «Παρεμβάσεις» της εφημερίδας «Η εποχή» ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Φανή Πετραλιά. Η Φανή προσωποποίησε με έναν σπάνιο τρόπο τη σύζευξη της χειραφετημένης γυναίκας, της ενεργής διαννοούμενης, της μαχητικής δημοσιογράφου & της ακάματης συνδικαλίστριας. Παιδί μιας εποχής που παρά τις δυσκολίες της ευνοούσε το ταίριασμα του λογισμού με τ' όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο, η Φανή Πετραλιά ήταν πρότυπο & σημείο αναφοράς. Θα τη θυμόμαστε ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Η σκέψη μας στους αγαπημένους της ανθρώπους. ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr