Η Ειδική Έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου «Η Παρέμβαση της Επιτροπής στην Ελληνική Χρηματοπιστωτική Κρίση» είναι εξαιρετικά σημαντική και πρέπει να αξιοποιηθεί, καθώς τα συμπεράσματά της είναι διδακτικά.
Η Έκθεση αναγνωρίζει ότι τα Μνημόνια στερούνταν συνολικής αναπτυξιακής στρατηγικής και όχι μόνο απέτυχαν να επαναφέρουν έγκαιρα τη χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά, αλλά την καθήλωσαν με απώλεια περισσότερου από το 25% του ΑΕΠ της. Συνεπώς, η επικείμενη έξοδος από το Πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία και αυξάνει την ευθύνη μας.
Η έξοδος από το καθεστώς ειδικής επιτροπείας δεν έχει μόνο συμβολική διάσταση, αλλά συνιστά μια πράξη που αναδεικνύει την ουσιαστική δυνατότητα-αφετηρία για τη συγκρότηση ενός νέου παραγωγικού υποδείγματος που θα αντιμετωπίζει τις αιτίες των παθογενειών του παρελθόντος και θα θέτει τις βάσεις για Δίκαιη και Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis
2 εβδομάδες πριν
«Αναστρέψιμος ο κατακερματισμός, η Αριστερά μπορεί να γίνει ξανά πρωταγωνιστική δύναμη»
shorturl.at
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
3 εβδομάδες πριν
Εικόνα
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
2 μήνες πριν
Αριστεροί μύθοι για το 2015
shorturl.at
Δέκα χρόνια μετά, μεγάλο μέρος της συζήτησης για το 2015 αφορά υποθετικά ερωτήματα («τι θα γινόταν αν...») και υπο...Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
2 μήνες πριν
Ανταγωνιστικές αφηγήσεις για το 2015 & ο ΣΥΡΙΖΑ
dragasakis.gr
Οι ιστορικοί μας έχουν διδάξει ότι τα ιστορικά γεγονότα από τη στιγμή που συντελούνται παύουν να είναι μόνα τ...Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
2 μήνες πριν
Εικόνα
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
Latest Twetter Feeds
Could not authenticate you.
Newsletter