«Η ΝΔ έβλεπε “κόστος” στο ΕΣΥ, σήμερα βλέπουμε το ανθρώπινο κόστος από την απαξίωση του ΕΣΥ»

Ραδιοφωνική συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, στην εκπομπή «Καθαροί λογαριασμοί» με τους Γιώργο Παπαγεωργίου και Δημήτρη Κοντογιάννη.

Το ηχητικό της συνέντευξης

 

 

Σημεία από τη συνέντευξη

* Μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση με τη ΝΔ για το «κόστος» των προγραμμάτων μας, όταν ο εκπρόσωπός της πριν από την 21η Μάη περιέφερε ένα πλαστό έγγραφο δήθεν «κοστολόγησης» υποτίθεται από το ΓΛΚ;

* Αλλά και το ζήτημα του «κόστους» χρειάζεται να το δούμε σε νέα βάση. Είχαμε τραγικούς θανάτους τις τελευταίες μέρες λόγω ελλείψεων. Θα πρέπει λοιπόν λόγω «κόστους» να πεθαίνουν οι άνθρωποι στο δρόμο; Ή με όποιο «κόστος» να ενισχύσουμε το ΕΣΥ και να σώσουμε ζωές;

* Ισχυρή και ανθεκτική οικονομία – Δίκαιη κοινωνία – Βιώσιμη παραγωγή πλούτου και δίκαιη διανομή του. Αυτός είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια.

* Η συμμετοχή των έμμεσων φόρων στην Ελλάδα, και να μην υπήρχε πληθωρισμός και ακρίβεια, είναι πολύ υψηλή, γύρω στο 60%. Πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Άρα αυτό πρέπει να αλλάξει.

* Τα περί «φιλολαϊκότητας» των έμμεσων φόρων που ακούστηκαν από προβεβλημένα κιόλας στελέχη της ΝΔ, δεν χωρούν καν σχολιασμό.

* Λέει η ΝΔ «δεν θα περάσει η μείωση του ΦΠΑ στον καταναλωτή». Άρα, να κρατήσουμε την οικονομική αφαίμαξη των πολιτών ως έχει; Επειδή η ΝΔ δεν μπόρεσε και δεν θέλει να θέσει ελέγχους στην αγορά;

* Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια είναι ένας τρόπος έμμεσης «φορολογίας». Και όσο από τη μία δεν μειώνονται οι έμμεσοι φόροι και οι τιμές και από την άλλη δεν αποκαθίσταται η αγοραστική δύναμη των μισθών, τόσο η κοινωνία θα πληρώνει όλο και περισσότερο.

* Άρα, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

  • Μείωση έμμεσων φόρων
  • Αύξηση μισθών
  • Αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης με τιμαριθμική αναπροσαρμογή
  • Μείωση φορολογίας στην εργασία.

* Ο κόσμος ακούει φόρους και είναι καχύποπτος. Και δίκαια. Γιατί η ανταποδοτικότητά τους είναι χαμηλή. Άρα να δούμε για τους φόρους:

  • Πόσους
  • Από ποιους
  • Με ποιον τρόπο και παράλληλα πώς ενισχύουμε την κοινωνική ανταποδοτικότητά τους, με υποδομές και υπηρεσίες.

 

~ Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από έναν #ΣΥΡΙΖΑΠΣ που & ακούει τα «θέλω» της αλλά & τα μετασχηματίζει σε συνεκτικό σχέδιο & εφαρμόσιμες πολιτικές. Για να κερδίσει αξιοπιστία ως κυβερνητικό κόμμα μαζί με την πολιτική του «τι» χρειάζεται & μια πολιτική του «πώς» θα γίνουν όσα προτείνει.~ Ο #ΣΥΡΙΖΑΠΣ πρέπει να αλλάξει πολλά αλλά δεν πρέπει να αλλάξει ράγες. Όπου η Αριστερά θέλησε να υπάρξει απλώς ως μια κιβωτός της αριστερής παράδοσης στην καλύτερη περίπτωση έμεινε στάσιμη, αλλά & όπου επέλεξε να φύγει δήθεν μπροστά με πρότυπο κόμματα όπως το δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ διαλύθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί κάνει θαύματα αν στηριχτεί στις δικές του σημαντικές επιτυχίες, αν διορθώσει τα δικά του λάθη & υπερβεί τις δικές του αδυναμίες, αν αξιοποιήσει δημιουργικά & μετατρέψει σε μαθήματα για το μέλλον τη δίκη του σπάνια, αν όχι μοναδική διεθνώς, εμπειρία.* «Ποιον ΣΥΡΙΖΑ» - Σημερινό άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

2 μήνες πριν

Φωτογραφία εξωφύλλου του χρήστη Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
«Ούτε ώρα για χάσιμο» για τον #ΣΥΡΙΖΑΠΣ | Στην Η Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί σήμερα ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr