«Στις 25 Ιούνη να ηττηθεί η ιδιοκτησιακή αντίληψη για τη χώρα και το κράτος του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ»

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», στην εκπομπή «Αυτή, Αυτός και τα Πειστήρια» με τους δημοσιογράφους Βούλα Κεχαγιά και Νίκο Σβέρκο.

To ηχητικό της συνέντευξης

 

Σημεία από τη συνέντευξη

* Η ΝΔ παραπλανά την κοινωνία, με τη στήριξη του συστήματός της στα ΜΜΕ και σε ό,τι αφορά τους μισθούς και σε ό,τι αφορά στους φόρους. Λέει η ΝΔ:

  • Αυξήσαμε τους μισθούς
  • Μειώσαμε τους φόρους.

Τι ισχύει;

  • Λόγω πληθωρισμού ο πραγματικός μισθός μειώθηκε, όπως πιστοποιούν όλοι οι ευρωπαϊκοί και διεθνείς φορείς
  • Εξαιτίας των έμμεσων φόρων σε συνθήκες πληθωρισμού, τα φορολογικά βάρη αυξήθηκαν.

Αυτά είναι τα fake news της ΝΔ.

* Το μάρκετινγκ και η διαφήμιση υπέρ της ΝΔ έχει ένα αντικειμενικό μέτρο, ένα reality check. Και αυτό είναι οι τιμές στα ράφια με τα τρόφιμα. Εκεί που ο πληθωρισμός και η ακρίβεια κατατρώνε το απροστάτευτο εισόδημα των νοικοκυριών.

* Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαμε πολλαπλά παραδείγματα «ιδιοκτησιακής αντίληψης της χώρας» από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Αυτό όμως που είδαμε on camera με την αδελφή ενός πρώην Πρωθυπουργού να απειλεί μια τοπική κοινωνία για την ψήφο της, είναι πρωτόγνωρο.

* Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ένας Πρωθυπουργός που ούτε από τζάκι ήταν ούτε η διαπλοκή τον επέλεξε. Εδώ και χρόνια το σύστημα έχει κάνει την επιλογή του. Μόνη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο λαός. Και από αυτόν ζητάμε μαζί να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στις 25 Ιούνη.

 

~ Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από έναν #ΣΥΡΙΖΑΠΣ που & ακούει τα «θέλω» της αλλά & τα μετασχηματίζει σε συνεκτικό σχέδιο & εφαρμόσιμες πολιτικές. Για να κερδίσει αξιοπιστία ως κυβερνητικό κόμμα μαζί με την πολιτική του «τι» χρειάζεται & μια πολιτική του «πώς» θα γίνουν όσα προτείνει.~ Ο #ΣΥΡΙΖΑΠΣ πρέπει να αλλάξει πολλά αλλά δεν πρέπει να αλλάξει ράγες. Όπου η Αριστερά θέλησε να υπάρξει απλώς ως μια κιβωτός της αριστερής παράδοσης στην καλύτερη περίπτωση έμεινε στάσιμη, αλλά & όπου επέλεξε να φύγει δήθεν μπροστά με πρότυπο κόμματα όπως το δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ διαλύθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί κάνει θαύματα αν στηριχτεί στις δικές του σημαντικές επιτυχίες, αν διορθώσει τα δικά του λάθη & υπερβεί τις δικές του αδυναμίες, αν αξιοποιήσει δημιουργικά & μετατρέψει σε μαθήματα για το μέλλον τη δίκη του σπάνια, αν όχι μοναδική διεθνώς, εμπειρία.* «Ποιον ΣΥΡΙΖΑ» - Σημερινό άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

2 μήνες πριν

Φωτογραφία εξωφύλλου του χρήστη Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
«Ούτε ώρα για χάσιμο» για τον #ΣΥΡΙΖΑΠΣ | Στην Η Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί σήμερα ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr