«Στις 25 Ιούνη να ηττηθεί η ιδιοκτησιακή αντίληψη για τη χώρα και το κράτος του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ»

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», στην εκπομπή «Αυτή, Αυτός και τα Πειστήρια» με τους δημοσιογράφους Βούλα Κεχαγιά και Νίκο Σβέρκο.

To ηχητικό της συνέντευξης

 

Σημεία από τη συνέντευξη

* Η ΝΔ παραπλανά την κοινωνία, με τη στήριξη του συστήματός της στα ΜΜΕ και σε ό,τι αφορά τους μισθούς και σε ό,τι αφορά στους φόρους. Λέει η ΝΔ:

  • Αυξήσαμε τους μισθούς
  • Μειώσαμε τους φόρους.

Τι ισχύει;

  • Λόγω πληθωρισμού ο πραγματικός μισθός μειώθηκε, όπως πιστοποιούν όλοι οι ευρωπαϊκοί και διεθνείς φορείς
  • Εξαιτίας των έμμεσων φόρων σε συνθήκες πληθωρισμού, τα φορολογικά βάρη αυξήθηκαν.

Αυτά είναι τα fake news της ΝΔ.

* Το μάρκετινγκ και η διαφήμιση υπέρ της ΝΔ έχει ένα αντικειμενικό μέτρο, ένα reality check. Και αυτό είναι οι τιμές στα ράφια με τα τρόφιμα. Εκεί που ο πληθωρισμός και η ακρίβεια κατατρώνε το απροστάτευτο εισόδημα των νοικοκυριών.

* Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαμε πολλαπλά παραδείγματα «ιδιοκτησιακής αντίληψης της χώρας» από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Αυτό όμως που είδαμε on camera με την αδελφή ενός πρώην Πρωθυπουργού να απειλεί μια τοπική κοινωνία για την ψήφο της, είναι πρωτόγνωρο.

* Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ένας Πρωθυπουργός που ούτε από τζάκι ήταν ούτε η διαπλοκή τον επέλεξε. Εδώ και χρόνια το σύστημα έχει κάνει την επιλογή του. Μόνη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο λαός. Και από αυτόν ζητάμε μαζί να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στις 25 Ιούνη.

 

Για την ανασύνθεση της Αριστεράς | Άρθρο στις «Παρεμβάσεις» της εφημερίδας «Η εποχή» ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Φανή Πετραλιά. Η Φανή προσωποποίησε με έναν σπάνιο τρόπο τη σύζευξη της χειραφετημένης γυναίκας, της ενεργής διαννοούμενης, της μαχητικής δημοσιογράφου & της ακάματης συνδικαλίστριας. Παιδί μιας εποχής που παρά τις δυσκολίες της ευνοούσε το ταίριασμα του λογισμού με τ' όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο, η Φανή Πετραλιά ήταν πρότυπο & σημείο αναφοράς. Θα τη θυμόμαστε ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Η σκέψη μας στους αγαπημένους της ανθρώπους. ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr