«Ισχυρή λαϊκή εντολή για προοδευτική κυβέρνηση»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel, στο «Κontra News 9:30» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.

Το βίντεο της συνέντευξης

 

Σημεία από τη συνέντευξη

* Η προεκλογική επιχειρηματολογία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη είναι μια «εικονική πραγματικότητα», όπως ήταν και η τετραετής διακυβέρνησή τους. Πρόκειται για μια επικοινωνιακή φούσκα. Είναι «αμερικανιές» που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

* Λένε Μητσοτάκης και ΝΔ:
• «Μειώσαμε φόρους»
• «Αυξήσαμε μισθούς»
• «Έχουμε ανάπτυξη»

Τι δεν λένε:

  • Τα φορολογικά βάρη αυξήθηκαν την τετραετία 2019-23
  • Οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν λόγω πληθωρισμού
  • Κατά 50 δισεκατομμύρια ευρώ αυξήθηκε το χρέος

* Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζητεί ισχυρή λαϊκή εντολή για να αναλάβει την πρωτοβουλία δημιουργίας προοδευτικής κυβέρνησης προγραμματικής συνεργασίας μακράς πνοής που θα δώσει διέξοδο στις μεγάλες ανάγκες της κοινωνίας.

* Οι δυνάμεις που θέλουν να αυτοχαρακτηρίζονται «αριστερές», «προοδευτικές», «κομμουνιστικές» κ.ά. και την ίδια στιγμή αρνούνται την προοπτική προοδευτικής διεξόδου για τη χώρα, δίνοντας χείρα βοηθείας σε ΝΔ και Κ. Μητσοτάκη, αποποιούνται την πολιτική ευθύνη τους.

 

Για την ανασύνθεση της Αριστεράς | Άρθρο στις «Παρεμβάσεις» της εφημερίδας «Η εποχή» ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Φανή Πετραλιά. Η Φανή προσωποποίησε με έναν σπάνιο τρόπο τη σύζευξη της χειραφετημένης γυναίκας, της ενεργής διαννοούμενης, της μαχητικής δημοσιογράφου & της ακάματης συνδικαλίστριας. Παιδί μιας εποχής που παρά τις δυσκολίες της ευνοούσε το ταίριασμα του λογισμού με τ' όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο, η Φανή Πετραλιά ήταν πρότυπο & σημείο αναφοράς. Θα τη θυμόμαστε ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Η σκέψη μας στους αγαπημένους της ανθρώπους. ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr