«Συνολική λύση για το ιδιωτικό χρέος – Κατοχύρωση του δικαιώματος στην 1η κατοικία»

Συνέντευξη στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ACTION 24 «Πίσω από τις Γραμμές», με τους δημοσιογράφους Γιώργο Πιέρρο και Ελένη Καλογεροπούλου.

Το βίντεο της συζήτησης

 

Σημεία παρέμβασης

* Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δημιουργεί όφελος για την κοινωνία σε συνθήκες διασφάλισης της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας.

* Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναπτύσσεται σε 2 πυλώνες:

  • Στην άμεση ανακούφιση της κοινωνίας από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια με αποκατάσταση του εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης
  • Στη διαμόρφωση των βάσεων για ένα νέο βιώσιμο και ανθεκτικό αναπτυξιακό υπόδειγμα.

* Το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την επόμενη τετραετία περιλαμβάνει τρεις δέσμες πολιτικών και μέτρων:

  • Διαρθρωτικές/θεσμικές παρεμβάσεις
  • Πολιτικές άμεσης χρηματοδότησης
  • Πολιτικές χρηματοδοτημένες από την ανακατανομή πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

* Το ιδιωτικό χρέος είναι ένα «βαρίδι» στα πόδια της κοινωνίας και της οικονομίας. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δίνει διέξοδο και ειδικά για την 1η κατοικία, την αναγνωρίζει ως διακριτό δικαίωμα, για το οποίο και προβλέπει συγκεκριμένες εγγυήσεις και προστασία.

* Ακόμη και αν δεν χρειαζόταν «αριθμητικά», ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα επιδίωκε προγραμματικές συμφωνίες σε προοδευτική κατεύθυνση. Οι ανάγκες της χώρας και οι προκλήσεις της εποχής απαιτούν προοδευτικές πολιτικές με τις ευρύτερες δυνατές προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές συγκλίσεις.

* Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως πρώτο κόμμα θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα δημιουργίας ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας μακράς πνοής στη βάση προγραμματικής συμφωνίας.

* Αυτά που πρόσφατα είπε ο κ. Κουτσούμπας για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα τον «κυνηγούν».

 

Για την ανασύνθεση της Αριστεράς | Άρθρο στις «Παρεμβάσεις» της εφημερίδας «Η εποχή» ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Φανή Πετραλιά. Η Φανή προσωποποίησε με έναν σπάνιο τρόπο τη σύζευξη της χειραφετημένης γυναίκας, της ενεργής διαννοούμενης, της μαχητικής δημοσιογράφου & της ακάματης συνδικαλίστριας. Παιδί μιας εποχής που παρά τις δυσκολίες της ευνοούσε το ταίριασμα του λογισμού με τ' όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο, η Φανή Πετραλιά ήταν πρότυπο & σημείο αναφοράς. Θα τη θυμόμαστε ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Η σκέψη μας στους αγαπημένους της ανθρώπους. ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr