«Συνολική λύση για το ιδιωτικό χρέος – Κατοχύρωση του δικαιώματος στην 1η κατοικία»

Συνέντευξη στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ACTION 24 «Πίσω από τις Γραμμές», με τους δημοσιογράφους Γιώργο Πιέρρο και Ελένη Καλογεροπούλου.

Το βίντεο της συζήτησης

 

Σημεία παρέμβασης

* Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δημιουργεί όφελος για την κοινωνία σε συνθήκες διασφάλισης της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας.

* Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναπτύσσεται σε 2 πυλώνες:

  • Στην άμεση ανακούφιση της κοινωνίας από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια με αποκατάσταση του εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης
  • Στη διαμόρφωση των βάσεων για ένα νέο βιώσιμο και ανθεκτικό αναπτυξιακό υπόδειγμα.

* Το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την επόμενη τετραετία περιλαμβάνει τρεις δέσμες πολιτικών και μέτρων:

  • Διαρθρωτικές/θεσμικές παρεμβάσεις
  • Πολιτικές άμεσης χρηματοδότησης
  • Πολιτικές χρηματοδοτημένες από την ανακατανομή πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

* Το ιδιωτικό χρέος είναι ένα «βαρίδι» στα πόδια της κοινωνίας και της οικονομίας. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δίνει διέξοδο και ειδικά για την 1η κατοικία, την αναγνωρίζει ως διακριτό δικαίωμα, για το οποίο και προβλέπει συγκεκριμένες εγγυήσεις και προστασία.

* Ακόμη και αν δεν χρειαζόταν «αριθμητικά», ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα επιδίωκε προγραμματικές συμφωνίες σε προοδευτική κατεύθυνση. Οι ανάγκες της χώρας και οι προκλήσεις της εποχής απαιτούν προοδευτικές πολιτικές με τις ευρύτερες δυνατές προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές συγκλίσεις.

* Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως πρώτο κόμμα θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα δημιουργίας ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας μακράς πνοής στη βάση προγραμματικής συμφωνίας.

* Αυτά που πρόσφατα είπε ο κ. Κουτσούμπας για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα τον «κυνηγούν».

 

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,907

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Σήμερα στις 19:30#ΔίκαιηΚοινωνία #τώρασυριζαπσ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

1 ημέρα πριν

Φωτογραφία εξωφύλλου του χρήστη Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μαζί - Να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς & στη Δυτική ΑθήναΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας#ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Εχθές ο κ. Σκέρτσος υποτίθεται ότι... αποκάλυψε τα «fake news» του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία & το εισόδημα. Για το πώς οι έμμεσοι φόροι σε συνθήκες πληθωρισμού αυξάνουν τη φορολογική επιβάρυνση το αναλύσαμε εχθές. Σήμερα, ας δούμε πώς ο πληθωρισμός μειώνει το πραγματικό εισόδημα.❌ Ο κ. Σκέρτσος ισχυρίστηκε ότι: «Οι μισθοί αυξήθηκαν δεν μειώθηκαν». ❌ Και για την Έκθεση του ΟΟΣΑ που έλεγε το ακριβώς αντίθετο, ο κ. Σκέρτσος ισχυρίστηκε ότι «Έγινε τον Νοέμβριο του 2022. Όχι τον Απρίλιο του 2023... άρα δεν ήταν επίκαιρη…».📉Αφού δεν τους αρέσει λοιπόν η Έκθεση του ΟΟΣΑ, ας δούμε τι λέει η Έκθεση της Κομισιόν (Country Report) που δημοσιεύτηκε στις 25.5.2023, άρα είναι εντελώς… επίκαιρη. ❗️Το πρώτο που λέει είναι ότι «ο πραγματικός μισθός στην Ελλάδα για το 2022 μειώθηκε κατά 4,7%, γιατί η ονομαστική αύξησή του υπολειπόταν της αύξησης του πληθωρισμού». Άρα επιβεβαιώνει επί της ουσίας την Έκθεση του ΟΟΣΑ. ❗️Το δεύτερο που λέει είναι ότι η αύξηση που δόθηκε εντός Απριλίου αναμένεται να αποκαταστήσει «μερικώς» την περαιτέρω μείωση των πραγματικών μισθών το 2023. 1️⃣ Συμπέρασμα 1ο: Οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν το 2022, & με «τη βούλα» της Κομισιόν, επομένως ο κ. Σκέρτσος ψεύδεται εφόσον υποστηρίζει το αντίθετο. 2️⃣ Συμπέρασμα 2ο: Οι πραγματικοί μισθοί αναμένεται να μειωθούν & το 2023 εάν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής. 3️⃣ Συμπέρασμα 3ο: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον πληθωρισμό ως εργαλείο για να μειώνει αφανώς το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μέσω ανεπαρκών αυξήσεων που δεν καλύπτουν την άνοδο του πληθωρισμού και μέσω των έμμεσων φόρων που «πολλαπλασιάζονται» εξαιτίας της ακρίβειας. Με τους δυο αυτούς τρόπους εγκαθιστά ένα σύστημα εσωτερικής υποτίμησης των μισθών οι συνέπειες της οποίας θα φανούν σωρευτικά τα επόμενα χρόνια. 🚮 Όσο για την… υπόσχεση της ΝΔ για αυξήσεις 25% είναι εντελώς αίολη & απατηλή αφού δεν δεσμεύεται για την αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης των μισθών. 🚫 Αυτή ήταν η πολιτική της ΝΔ για 4 χρόνια & αυτή & χειρότερη θα είναι εάν δεν ανατραπούν οι συσχετισμοί στις 25 Ιούνη. #ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr