«Μόνη ευνοημένη από την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Επόμενη ημέρα» του ACTION24 με τους δημοσιογράφους Σεραφείμ Κοτρώτσο και Ανδριάνα Ζαρακέλη.

 

Το βίντεο της συνέντευξης

 

Σημεία από τη συνέντευξη

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι που μαζί με άλλους φτιάξαμε. Δεν μπορεί λοιπόν παρά να νοιάζομαι γι’ αυτό. Κι από αυτή την έγνοια έστειλα τη, γνωστή πλέον, επιστολή. Δεν διεκδικώ κάτι άλλο, ούτε ρόλους, ούτε αξιώματα.
  • Τη, γνωστή πια, επιστολή την έστειλα στον σ. Πρόεδρο, στα όργανα του κόμματος, στον πρώην Πρόεδρο, στους υποψήφιους και την υποψήφια για την προεδρία. Την έστειλα ως μέλος της ΚΕ. Προφανώς δεν διέρρευσε από εμένα. Αν ήθελα να τη δημοσιοποιήσω, θα το είχα κάνει εξαρχής.
  • Στον ΣΥΡΙΖΑ ζούμε μια ιδιαίτερη συνθήκη. Μια κρίση. Αν δεν είμαστε ειλικρινείς, αν αυτό δεν το αναγνωρίσουμε, ότι δεν είναι μια «συνηθισμένη κατάσταση», δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω.
  • Στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ζούμε μια εσωτερική κρίση εμπιστοσύνης. Είναι δυνατόν να μην κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διαμορφώσουμε συνθήκες αμοιβαίας εμπιστοσύνης;
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει Πρόεδρο εκλεγμένο, αδιαμφισβήτητα. Ανεξάρτητα από τη συμφωνία ή τη διαφωνία του καθενός με τη διαδικασία εκλογής, η αποφασισμένη διαδικασία αυτή ήταν και εκείνος που εξελέγη είναι ο Στέφανος Κασσελάκης.
  • Το είπα και το ξαναλέω. Να μην προχωρήσουν οι διαγραφές και να μην αποχωρήσουν όσοι σκέφτονται να το κάνουν. Να μην γίνουν ενέργειες με ανεπίστρεπτα αποτελέσματα με συνέπειες για όλους. Να βάλουμε στοπ και στο «αν δεν σας αρέσει φύγετε» και το «δεν αντέχω, φεύγω».
  • Η πρότασή μου για διαμόρφωση «κέντρου ευθύνης» στο κόμμα, για υπέρβαση της κρίσης, δεν έχει καμία σχέση με πρόταση για «επιτροπεία» του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει την έννοια διαμόρφωσης συνθηκών λειτουργικής συμβίωσης στο κόμμα. Η οποία σήμερα δεν υπάρχει.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στο 36% στη βάση της αρχής της σύνθεσης των επιμέρους απόψεων και όχι της διαίρεσης. Αν σήμερα επικρατήσει η διαίρεση, οι μόνοι αντικειμενικά ευνοημένοι θα είναι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης. Και είναι άγνωστες οι συνέπειες για όλους μας.

 

Για την ανασύνθεση της Αριστεράς | Άρθρο στις «Παρεμβάσεις» της εφημερίδας «Η εποχή» ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Φανή Πετραλιά. Η Φανή προσωποποίησε με έναν σπάνιο τρόπο τη σύζευξη της χειραφετημένης γυναίκας, της ενεργής διαννοούμενης, της μαχητικής δημοσιογράφου & της ακάματης συνδικαλίστριας. Παιδί μιας εποχής που παρά τις δυσκολίες της ευνοούσε το ταίριασμα του λογισμού με τ' όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο, η Φανή Πετραλιά ήταν πρότυπο & σημείο αναφοράς. Θα τη θυμόμαστε ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Η σκέψη μας στους αγαπημένους της ανθρώπους. ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr