«Ο Προϋπολογισμός του 2019 πιστοποιεί την οριστική έξοδο από τα μνημόνια – Να σχεδιάσουμε το μέλλον»

Ομιλία στη Βουλή στη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού 2019.

 

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Πριν εισέλθω στα θέματα του Προϋπολογισμού θα ήθελα να καταδικάσω την επίθεση που έγινε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους εργαζόμενους του σταθμού.

Προϋπολογισμός 2019

Σε ότι αφορά τώρα τον Προϋπολογισμό του 19, αυτός σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Είναι ο πρώτος μεταμνημονιακός Προϋπολογισμός και θα ήθελα να θυμίσω στον κύριο Βενιζέλο ότι δεν υπάρχει ολίγον έξοδος από τα μνημόνια. Και το δεύτερο μνημόνιο όχι μόνο δεν είχε ολοκληρωθεί, είχε τελματώσει. Και το που θα ήταν η χώρα αν δεν συνέβαινε η αλλαγή του Ιανουαρίου του 15, μπορεί κανείς να το διανοηθεί ότι, είτε μνημόνια θα είχαμε, είτε όπως ο ίδιος είπε, προληπτική γραμμή, δηλαδή μέτρα ισοδύναμα του μνημονίου. Τα πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% που είχαν δεσμευτεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν, ούτε μπορούσαν να εισπραχθούν 50 δισεκατομμύρια ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις.

Η κυβέρνηση τηρώντας την υπόσχεσή της, βγαίνοντας από τα μνημόνια σήμερα, επιτυγχάνοντας την ανάκαμψη της οικονομίας και την αλλαγή της φοράς των πραγμάτων κερδίζει για τη χώρα αξιοπιστία κερδίζει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Παρότι η κληρονομιά της κρίσης είναι ακόμη βαριά, εντούτοις αυτό που λένε οι οικονομολόγοι η τάση εξελίξεων, η φορά των πραγμάτων έχει ήδη αλλάξει.

Χαρακτηριστικά:

  • Η ανεργία, από το 26% περίπου που την παραλάβαμε έχει πέσει στο 18%. Μάλιστα οι επιχειρήσεις που σχεδιάζουν να κάνουν προσλήψεις στον επόμενο χρόνο, καταγράφονται σήμερα στο 70% από μία έρευνα, έναντι 53% που ήταν πέρυσι. Φυσικά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε, αλλά είναι σημαντικό η ανεργία να μειώνεται σταθερά όπως και συμβαίνει.
  • Το εθνικό εισόδημα, Το εθνικό εισόδημα ύστερα από μία βαθιά και παρατεταμένη ύφεση την οποία ορισμένοι λησμονούν, έχει περάσει σε τροχιά ανάκαμψης και φέτος αναμένεται να κλείσει η χρονιά με 2%, ίσως και κάτι περισσότερο.
  • το ισοζύγιο ανάμεσα σε επιχειρήσεις που κλείνουν και τις επιχειρήσεις που ανοίγουν, έχει μεταστραφεί σε θετικό και ειδικά φέτος, όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, για κάθε μία επιχείρηση που κλείνει, τρεις είναι αυτές που ανοίγουν, ενώ παλιότερα συνέβαινε το αντίθετο.

Οι πληγές που άφησε η χρεοκοπία είναι βαθιές και ορισμένες θα πάρουν χρόνο για να επουλωθούν εντελώς. Όμως, με την πολιτική μας κατακτούμε βαθμούς ελευθερίας, κερδίζουμε δημοσιονομικό χώρο και το πιο σημαντικό, αξιοποιούμε αυτές τις δυνατότητες για να ανακουφίσουμε κατά προτεραιότητα αυτούς οι οποίοι επλήγησαν περισσότερο από την κρίση. Και για όσους διαμαρτύρονται για επιδοματική πολιτική θα ήθελα να αναφέρουν ένα επίδομα που θα ήθελα να καταργηθεί. Μήπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που σε αυτή την αίθουσα, πριν από 10 χρόνια και περισσότερο, που είχα φέρει πρόταση το καταψήφισαν όλα τα κόμματα; Μήπως την επιδότηση του ενοικίου για να βοηθήσουμε νέα ζευγάρια να αποκτήσουν κατοικία ;

Η ΝΔ αντιμετωπίζει τον Προϋπολογισμό με προφανή αμηχανία. Τη μια λέει πως ότι δίνεται για την ενίσχυση της κοινωνίας είναι προεκλογικές παροχές που δήθεν βλάπτουν την οικονομία. Την άλλη στιγμή λέει ότι δίνουμε είναι ψίχουλα κι η ΝΔ θα δώσει περισσότερα.

Όμως τα μέτρα και οι δράσεις που προβλέπει ο Προϋπολογισμός, όπως από τη σταδιακή κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μέχρι την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και λοιπά, δεν είναι έκτακτες παροχές, αλλά μόνιμες διαστάσεις του νέου κοινωνικού κράτους που δημιουργούμε και που θέλουμε μάλιστα να κατοχυρώσουμε και συνταγματικά. Και αυτή είναι μία κρίσιμη διαχωριστική γραμμή στην εποχή μας, και στη χώρα μας και στην Ευρώπη. Αν δηλαδή θέλουμε τη συνταγματοποίηση του νεοφιλελευθερισμού, δηλαδή του ελάχιστου Κράτους πρόνοιας, των ιδιωτικοποιήσεων, των ανισοτήτων τελικά, σε βάρος των πολλών, όπως θέλει η ΝΔ ή εάν συνταγματική θωράκιση της κοινωνίας με την κατοχύρωση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, με την προστασία των κοινών και των δημόσιων αγαθών, όπως υποστηρίζει και πράττει η σημερινή κυβέρνηση.

Σχεδιασμός της ανάπτυξης

Κεντρικό καθήκον, μετά τα μνημόνια, είναι να σχεδιάσουμε το μέλλον. Να σχεδιάσουμε πολιτικές που πρέπει να υλοποιήσουμε και μετασχηματισμούς που πρέπει να κάνουμε, σ’ έναν κόσμο που κυοφορεί ο ίδιος μεγάλες αλλαγές και ανατροπές υπό την επίδραση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, την πίεση της κλιματικής αλλαγής, την πρόκληση των διευρυμένων ανισοτήτων, τους κινδύνους που εγκυμονούν εμπορικοί και άλλοι πόλεμοι.

Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα σύστημα δημοκρατικού σχεδιασμού της πορείας της χώρας και της ανάπτυξης. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, θα ήθελα να ενημερώσω ότι η Ιρλανδία μετά την έξοδο της από τα μνημόνια κατάρτισε δεκαετές πρόγραμμα επενδύσεων και ένα  πλαίσιο σχεδιασμού για τη ανάπτυξη της χώρας με ορίζοντα το 2040.

Οι κυβερνήσεις του παρελθόντος, σε μας, όπως άλλωστε συνεχίζει να κάνει και η ΝΔ, παγιδευμένες σε μια αφελή νεοφιλελεύθερη άποψη ότι την ανάπτυξη την κάνουν οι αγορές από μόνες τους, είχαν απογυμνώσει το κράτος από κάθε δυνατότητα σχεδιασμού ή παραγωγής τομεακών ή κλαδικών πολιτικών. Έπρεπε ν’ αρχίσουμε από το μηδέν.

Τα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια που έγιναν σε όλη τη χώρα αποδείχτηκαν μια πολύ καλή πρακτική. Παράλληλα, ολοκληρώσαμε την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική που αποτελεί μια ισχυρή αφετηρία για τα επόμενα βήματα.

Με βάση την Αναπτυξιακή Στρατηγική, τους Στόχους Βιώσιμης της Ανάπτυξης του ΟΗΕ και τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις, διαμορφώνουμε πολυετή τομεακά προγράμματα.

Ήδη, το Υπουργείο Ενέργειας έχει δώσει σε διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, όπου τίθενται συγκεκριμένοι ποσοτικοί στόχοι για το 2030 και μετά. Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης υλοποιεί Εθνική Στρατηγική για τη διοικητική μεταρρύθμιση 2017-2021 και ταυτόχρονα καταρτίζει για πρώτη φορά τετραετές πρόγραμμα προσλήψεων που θα είναι μια τομή για την ορθολογική διαχείριση των ανθρωπίνων πόρων της Δημόσια Διοίκησης. Αντίστοιχα πολυετή προγράμματα υλοποιούνται ή προετοιμάζονται στους τομείς της κυκλικής οικονομίας, των μεταφορών, των logistics, της ψηφιακής στρατηγικής κοκ.

Στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης καταρτίζουμε πολυετές σχέδιο για την αύξηση των εξαγωγών με στόχο την προσέγγιση του 50% του εθνικού εισοδήματος, προετοιμάζουμε μια θεσμική τομή που θα μας επιτρέψει να περάσουμε από τους ετήσιους προϋπολογισμούς δημοσίων επενδύσεων, σε πολυετείς προϋπολογισμούς ή πενταετή αναπτυξιακά προγράμματα. Τέλος σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ διεξάγεται μελέτη με στόχο να μπουν οι βάσεις για ένα Πολυετές Πρόγραμμα Περιφερειακής Σύγκλισης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Πενταετές Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αν και θα είναι υποδεέστερο, από άποψη πόρων, από το ΕΣΠΑ, θα λειτουργεί ως το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο το οποίο θα υλοποιεί την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική και θα εξειδικεύει τους εθνικούς αναπτυξιακούς και κοινωνικούς στόχους, συνθέτοντας τα επιμέρους σχέδια σ’ ένα συνεκτικό πρόγραμμα. Αυτό θα επιτρέψει και τον περιορισμό, αν όχι την κατάργηση, των υπερ-δεσμεύσεων και των υπο-εκτελέσεων που παρατηρούνται στην υλοποίηση των δημοσίων επενδύσεων. Το φαινόμενο αυτό δεν έχει σχέση με τη δημιουργία των πλεονασμάτων, όπως λανθασμένα αναφέρει η αντιπολίτευση, αλλά αποτελεί χρόνιο πρόβλημα που έχει να κάνει με την απουσία σχεδιασμού, αξιολόγησης και ουσιαστικού ελέγχου ως προς τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Ακόμη, προετοιμάζουμε και θα κατατεθεί, σύντομα, προς διαβούλευση και ψήφιση, το σχέδιο νόμου που θα ορίζει τον τρόπο κατάρτισης και ελέγχου των Πενταετών Εθνικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων. Το πρώτο τέτοιο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι έτοιμο προς υλοποίηση την 1.1.2021, οπότε και αρχίζει η νέα προγραμματική περίοδος και το νέο ΕΣΠΑ (2021-2027), το οποίο ελπίζουμε να εγκριθεί σύντομα και να είναι αυξημένο κατά 8% τουλάχιστον, όπως προβλέπει η πρόταση της Επιτροπής.

Νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα

Παράλληλα δημιουργούμε το θεσμικό πλαίσιο για το νέο υπόδειγμα ανάπτυξης, το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της χρηματοδότησης που αντιστοιχεί σε αυτό.

Η ΝΔ ανάγει όλα τα προβλήματα σχετικά με την επιχειρηματικότητα τις επενδύσεις, την ανάπτυξη στο ζήτημα της φορολογίας. Το υπαρκτό ζήτημα της φορολογίας. Δημαγωγεί και λαϊκίζει ασύστολα αποκρύβοντας τη χρεοκοπία της χώρας, απόρροια της χρόνιας υποφορολόγησης που υπήρχε, της φοροδιαφυγής, τη φοροαποφυγής, όπως και τις καταστροφικές συνέπειες του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου. Όμως οι ίδιες οι επιχειρήσεις έχοντας επίγνωση των δημοσιονομικών περιορισμών, όπως έδειξε πρόσφατη μελέτη (PWC), ιεραρχούν, σε ποσοστό 70%, ως κύριο πρόβλημά τους τη γραφειοκρατία και το υψηλό διοικητικό κόστος που αυτή συνεπάγεται. Επίσης, ο οίκος Moody’s θεωρεί ως ένα από τους τέσσερις παράγοντες που επηρεάζουν το αξιόχρεο της χώρας, την ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών ειδικά αυτών που αναφέρονται σε επιχειρήσεις.

Με βάση λοιπόν αυτά τα δεδομένα εμείς:

Αλλάζουμε όχι μόνο την πολιτική αλλά και τη φιλοσοφία. Έπειτα από χρόνια εξαγγελιών κάνουμε πράξη την αρχή «πρώτα αδειοδοτώ, μετά ελέγχω». Ήδη 55.000 επιχειρήσεις έχουν γνωστοποιήσει την ίδρυση τους στη σχετική πλατφόρμα.

Τώρα διαμορφώνουμε το νέο ενιαίο ελεγκτικό μηχανισμό, που είναι συμπλήρωμα ακριβώς αυτού του νέου συστήματος.

Τέλος ψηφιοποιούμε όλες τις διαδικασίες για την ίδρυση, τη λειτουργία, τον έλεγχο και την εποπτεία επιχειρήσεων.

Ήδη, λειτουργεί η ψηφιακή υπηρεσία μίας στάσης, που επιτρέπει την ίδρυση επιχειρήσεων και ήδη ιδρύθηκαν πάνω από 1.000 επιχειρήσεις με αυτόν τον ψηφιακό τρόπο μέσα σε λίγες ώρες ή λίγα λεπτά. Το μέτρο θα επεκταθεί σύντομα σε όλες τις μορφές επιχείρησης. Αυτή η νέα λογική θα επεκταθεί τους επόμενους μήνες σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων.

Αυτές οι αλλαγές, έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του διοικητικού κόστους. Κι αυτό είναι σημαντικό ιδίως για τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες επιβαρύνονται περισσότερο.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι στη θέση της πελατειακής εξυπηρέτησης αποσπασματικών συμφερόντων, συχνά με το «αζημίωτο», δημιουργούμε κανόνες αντικειμενικούς, διαφανείς και καθολικής ισχύος. Αλλάζουμε έτσι τη νοοτροπία και του κράτους και των επιχειρήσεων, προσβλέποντας σε μια νέα σχέση όχι αμοιβαίας καχυποψίας και εχθρότητας αλλά συνεργασίας. Ξεπερνούμε την αναχρονιστική κληρονομία της αμοιβαίας καχυποψίας που κληροδότησαν οι κυβερνήσεις που κατά τα άλλα ήταν υπέρ των επιχειρήσεων και ορκιζόταν στην επιχειρηματικότητα. Και στο μέτρο που το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, προχωρούμε σε στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις, όπως για παράδειγμα η μείωση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων από το 29, στο 25% την επόμενη τετραετία.

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να ντρέπονται για το παρελθόν τους και για την κατάσταση που παρέδωσαν. Παρέδωσαν ένα κράτος που το είχαν μετατρέψει σε κομματικό λάφυρο κι παρέδωσαν έναν αναπτυξιακό νόμο που τον είχαν κάνει προσωπικό πελατολόγιο τους, όπως πιστοποιούν οι Εκθέσεις όλων των ελεγκτικών μηχανισμών, ελληνικών και ευρωπαϊκών, αλλά και εισαγγελικές έρευνες που δεν «λένε» να τελειώσουν, παρόλο που έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε.

Εμείς επιλύουμε τα συσσωρευμένα προβλήματα του παρελθόντος, εμπεδώνουμε καθεστώς διαφάνειας και στη βάση αυτή λειτουργεί ήδη ο νέος Αναπτυξιακός Νομός, χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς πελατειακές ή επιλεκτικές πρακτικές του παρελθόντος.

Παράλληλα, επεξεργαστήκαμε και είναι ήδη σε διαβούλευση ο νέος νόμος, το σχέδιο νόμου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις.

Παράλληλα δημιουργούμε νέες δομές υποστήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και δίνουμε ειδικά κίνητρα για την εγκατάσταση στη χώρα μας, είτε ξένων επενδύσεων, είτε ειδικότερα ενδοομιλικών υπηρεσιών, όπως κέντρα έρευνας και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Στον τομέα της χρηματοδότησης έχουμε δημιουργήσει ή είναι στο στάδιο της δημιουργίας μία δέσμη από 50 περίπου χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα που καλύπτουν χρηματοδοτικά κενά. είναι το παράλληλο τραπεζικό σύστημα που είπαμε κάποτε και εντοπισμένες ανάγκες που κατά κύριο λόγο αφορούν τις μικρές επιχειρήσεις αγρότες και διάφορους επαγγελματίες Από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών έχουμε ολοκληρώσει την επεξεργασία του σχεδίου νόμου για τις μικροπιστώσεις και τις επόμενες μέρες θα αναρτηθεί για διαβούλευση.

Τέλος το Νομοσχέδιο για την Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ολοκληρώνεται με τη τεχνική βοήθεια και συνεργασία της Γαλλικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και με το νέο έτος θα δοθεί σε διαβούλευση.

Θα καταθέσω στα πρακτικά στο τέλος ομιλίας μου, τον κατάλογο με αυτά τα 54 προγράμματα χρηματοδοτικά για ενημέρωση των βουλευτών επειδή δεν είναι αρκετά γνωστά.

Σε ό,τι αφορά τα ΣΔΙΤ, για τα οποία επίσης γίνονται ερωτήματα, είμαστε ανοιχτοί και σε αυτές τις μορφές χρηματοδότησης, προκειμένου να καλύψουμε ταχύτερα κενά σε υποδομές. Με βάση τη διεθνή εμπειρία έχουμε θέσει ένα όριο πληρωμών περίπου στο 20% του Εθνικού προγράμματος Επενδύσεων, Δημοσίων Επενδύσεων. Έχουμε επομένως δημοσιονομικό χώρο να δεχτούμε τέτοια προγράμματα, τα οποία εγκρίνουμε ταχύτατα, μετά βεβαίως από τον αναγκαίο έλεγχο, ώστε να αποτραπούν υπερτιμολογήσεις και να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον.

Σε ό,τι αφορά το ιδιωτικό χρέος το οποίο είναι μία από τις πιο οδυνηρές κληρονομιές της κρίσης είναι και μία προτεραιότητα της επόμενης περιόδου. Έχουμε καταθέσει τροπολογία που θα ψηφιστεί πριν το τέλος του χρόνου για παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού που θα συνοδευτεί από περαιτέρω απλούστευση και διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του.

Σύντομα επίσης θα αποσαφηνιστεί το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και θα έρθει σχετική ρύθμιση στη Βουλή. Στόχος μας είναι η εν λόγω προστασία να επεκταθεί και στην πρώτη κατοικία επαγγελματιών, η προστασία ν’ αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα και να συνοδευτεί από μια ευρύτερη πολιτική στέγασης για όσους δεν έχουν κατοικία.

Το νέο υπόδειγμα ανάπτυξης που δημιουργούμε απαιτεί την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας.

Για το λόγο αυτό, έχουμε εξειδικεύσει στο Υπουργείο την Αναπτυξιακή Στρατηγική σε 142 συγκεκριμένες δράσεις, έχουμε αναρτήσει στο site του Υπουργείου το σχετικό σχέδιο δράσης του. Είμαστε έτσι ανοιχτοί στον έλεγχο της κοινωνίας και αποτελεί αυτό μία μορφή διαρκούς δημόσιας λογοδοσίας.

Θα καταθέσω ελλείψει χρόνου στα πρακτικά τα βασικά νομοσχέδια τα οποία ετοιμάζονται και τα οποία νομίζω αποτελούν τομές για τη χώρα μας και θα απασχολήσουν το κοινοβούλιο τους αμέσως επόμενους μήνες.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η Αναπτυξιακή Στρατηγική γίνεται πράξη.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η έξοδος από τα μνημόνια, επιτρέπει να στραφούμε σήμερα όχι μόνο στα πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας, όπως έπρεπε να κάνουμε μετά το 15, το 16 και λοιπά, αλλά να στραφούμε και στα προβλήματα των ενδιάμεσων στρωμάτων και της μεσαίας τάξης.

Αξιοποιώντας λοιπόν τους βαθμούς ελευθερίας που κερδίσαμε, αξιοποιώντας το δημοσιονομικό χώρο που πετύχαμε με την πολιτική μας, μπορούμε να θέτουμε πιο φιλόδοξους στόχους και πιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευτεί για μία ακόμα τετραετία για να ολοκληρώσουμε ακριβώς αυτούς τους στόχους.

Ευχαριστώ.

 

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης για την υλοποίησης της Αναπτυξιακής Στρατηγικής

 

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,887

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Στο Περιστέρι. Η Δυτική Αθήνα υπερψηφίζει την πρόταση προοδευτικής αλλαγής του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ για #ΔικαιοσύνηΠαντούΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1η ΟΜ Περιστερίου Συριζα Προοδευτική Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πετρούπολης Σύριζα Αιγάλεω ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων 3η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 2η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 5η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου "Νέα Ζωή" Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας Νεολαια Συριζα Περιστεριου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Νεολαία Σύριζα Πετρούπολης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω #εκλογες2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μία ημέρα έμεινε για τις #εκλογές2023.Μιά ημέρα για την 21η Μάη.Με αγωνιστικότητα για την πολιτική αλλαγή.Με αποφασιστικότητα ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις αγωνίες της κοινωνίας.Με αυτοπεποίθηση για την πρόταση προοδευτικής διεξόδου του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.Με σύμμαχο τον λαό.Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις-παράσταση νίκης σε Αθήνα, Πάτρα & Ηράκλειο να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη #Τσίπρα.Μια ημέρα για #ΔικαιοσύνηΠαντού. ΓΔρ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr