«Όφελος για την κοινωνία και την οικονομία το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ»

Ραδιοφωνική συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, στην εκπομπή “GPS” με τον Θάνο Σιαφάκα.

Το ηχητικό της συνέντευξης

 

Σημεία από τη συνέντευξη

  • Έχει «άμυνες» η χώρα σήμερα; Ναι, γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ρύθμισε το χρέος για 10+ χρόνια και έφτιαξε το «μαξιλάρι». Τι έκανε στον αντίποδα η ΝΔ; Ξαναδημιούργησε τα δίδυμα ελλείμματα. Αύξησε το χρέος και έχουμε και πάλι έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών.
  • Η παράταξη που κυβερνά σήμερα έχει στο “dna” της την κοινωνική ανευθυνότητα. Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί ότι όσοι χρεοκόπησαν τη χώρα και την έβαλαν στα μνημόνια, τολμούν να εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που την έβγαλε από τα μνημόνια και την έβαλε σε τροχιά ανάκαμψης;
  • Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τους μισθούς, τις συντάξεις και τα κόκκινα δάνεια είναι πρόγραμμα συνολικού οφέλους για την κοινωνία και την οικονομία. Κόστος είναι η συνέχιση απώλειας αγοραστικής δύναμης, νέα γενιά κόκκινων δανείων και νέα ύφεση.
  • Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για αύξηση των μισθών είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης των εργαζόμενων.
  • Το «μάρμαρο» της φορολογικής πολιτικής της ΝΔ θα το πληρώσουν οι φτωχοί και τα μεσαία στρώματα. Γιατί είναι η πολιτική που κόπτεται για τα υψηλά εισοδήματα, τα υψηλά μερίσματα και τις υψηλές περιουσίες, αλλά υπερφορολογεί την εργασία και αυξάνει τις ανισότητες.

 

Για την ανασύνθεση της Αριστεράς | Άρθρο στις «Παρεμβάσεις» της εφημερίδας «Η εποχή» ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Φανή Πετραλιά. Η Φανή προσωποποίησε με έναν σπάνιο τρόπο τη σύζευξη της χειραφετημένης γυναίκας, της ενεργής διαννοούμενης, της μαχητικής δημοσιογράφου & της ακάματης συνδικαλίστριας. Παιδί μιας εποχής που παρά τις δυσκολίες της ευνοούσε το ταίριασμα του λογισμού με τ' όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο, η Φανή Πετραλιά ήταν πρότυπο & σημείο αναφοράς. Θα τη θυμόμαστε ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Η σκέψη μας στους αγαπημένους της ανθρώπους. ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr