Ομιλία στην εκδήλωση του ΣΥΝ Πρέβεζας_Δημοτικές εκλογές 2006_

Φίλες και φίλοι,

Απέχουμε μόλις ένα μήνα από τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, αλλά αν κανείς ανοίξει την τηλεόραση ή δει τι κυριαρχεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, θα μείνει έκπληκτος από τη σχεδόν πλήρη αποσιώπηση του γεγονότος. Αλλά οι εκλογές αυτές δεν είναι απλά για να γίνει μια καταμέτρηση ψήφων και να εξαχθούν γενικά πολιτικά συμπεράσματα. Κι αυτό είναι σημαντικό. Σημαντικότερο όμως είναι να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα που κάνουν τον πολύ κόσμο να ζει σε κατάσταση ασφυξίας, να δούμε το ρόλο της αυτοδιοίκησης και τι μπορούμε να πετύχουμε μέσα απ’ αυτήν και με ποιες αντιλήψεις και πολιτικές μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο, για τους πολίτες, αποτέλεσμα.

Την πολιτική του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση τη γνωρίσαμε. Την πολιτική της Ν.Δ, τη ζούμε. Αν η χώρα μας έχει την πιο αδύναμη αυτοδιοίκηση σ΄όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, και σε ρόλους και σε πόρους, η πρώτη ευθύνη ανήκει στις δυνάμεις που άσκησαν ή ασκούν τη διακυβέρνηση της χώρας.

Έγιναν ορισμένα βήματα τα τελευταία χρόνια. Άλλα ήταν βήματα προς τα πίσω. Μπήκε και στην Αυτοδιοίκηση και εφαρμόζονται σε πολλούς Δήμους, λογικές ιδιωτικοποίησης και λογικές αγοράς, ενώ θα έπρεπε η Αυτοδιοίκηση να περιφρουρεί και να προστατεύει τα δημόσια και συλλογικά αγαθά. Άλλα ήταν βήματα προς τα μπροστά. Και αυτά όμως ήταν μικρά, αποσπασματικά, ανολοκλήρωτα, δεν άλλαξαν τη διαμορφωμένη ιστορικά υποβαθμισμένη θέση του θεσμού της αυτοδιοίκησης στη χώρα μας. Δόθηκαν αρμοδιότητες και ευθύνες σε δήμους, αλλά όχι και οι αναγκαίοι πόροι. Έγινε ο Καποδίστριας όπως έγινε, αλλά δε στηρίχθηκαν οι νέοι Δήμοι υλικοτεχνικά, θεσμικά και προγραμματικά. Έγινε η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, αλλά ακόμη ψάχνουμε το ρόλο της. Παραμένει το μεγάλο έλλειμμα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Αυτή η κατάσταση μαζί και πολλά λειτουργικά προβλήματα της αυτοδιοίκησης δημιουργούν συγχύσεις ως προς το ρόλο και ως προς τα όρια της αυτοδιοίκησης. Κι επειδή, ερχόμενος εδώ, διάβασα τη Γ.Γ. του ΚΚΕ να εξαπολύει, από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και πάλι, μύδρους κατά του Συνασπισμού, θα μου επιτρέψετε λίγα σχόλια.

Η τακτική του ΚΚΕ απέναντι στο θεσμό της αυτοδιοίκησης, αλλά και το Συνασπισμό, είναι μικροκομματική, μίζερη και κοντόφθαλμη.

• Αντί να κατηγορεί τις δυνάμεις και τις πολιτικές που περιορίζουν και υπονομεύουν το ρόλο της αυτοδιοίκησης και εμποδίζουν την ολοκλήρωσή του στο επίπεδο της περιφέρειας

• Αντί να κατηγορεί αντιλήψεις και πρόσωπα που μεταφέρουν στην αυτοδιοίκηση πολιτικές ιδιωτικοποίησης, λογικές συγκεντρωτικές και πρακτικές πελατειακές, κατηγορεί τον ίδιο το θεσμό της αυτοδιοίκησης ως αντιδραστικό και τους δήμους όλους συλλήβδην ως εστίες διαφθοράς

• Αντί να βλέπει και να αναδεικνύει και να παίρνει σαφή θέση απέναντι στις διαφορετικές αντιλήψεις και πολιτικές που συγκρούονται στο χώρο της αυτοδιοίκησης, καλλιεργεί την εικόνα ενός γκρίζου τοπίου όπου όλοι και όλα είναι τα ίδια χωρίς καμία διαφορά.

Συμβάλλει έτσι το ΚΚΕ, άθελά του πιστεύουμε, σε μια προσπάθεια ιδεολογικής και πολιτικής ισοπέδωσης και γενικευμένης απαξίωσης κάθε θεσμού, κάθε προσπάθειας.

Τέλος, αντί να συγκεντρώνει στην κριτική του στις δυνάμεις και τις αντιλήψεις που θέλουν την αυτοδιοίκησης πιστό αντίγραφο του κεντρικού δικομματικού πολιτικού σκηνικού, αντί να συμβάλλει και αυτό στη στήριξη κοινών υποψηφίων από όλες τις αριστερές δυνάμεις, πολεμά το Συνασπισμό επειδή επιδιώξει αυτήν ακριβώς την κοινή στήριξη και δράση. Και ενώ το ΚΚΕ αρνείται και υπονομεύει με όλα τα μέσα αυτήν την επιλογή, γίνεται και από πάνω τιμητής του Συνασπισμού, όπου και όταν, όπως εδώ στην Πρέβεζα, οι δυνάμεις του επιλέγουν τη στήριξη κοινών υποψηφίων με δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, με κριτήρια αυτοδιοικητικά και προγραμματικά. Από τη μια το ΚΚΕ αρνείται να συμπράξει με το Συνασπισμό και από την άλλη καταγγέλλει τη σύμπραξη του Συνασπισμού με άλλες δυνάμεις. Αν αυτό δεν είναι μικροκομματική πολιτική τότε τι είναι;

Στη δική μας αντίληψη αυτές οι λογικές είναι αδιέξοδες και για την αριστερά και για την αυτοδιοίκηση. Το μέλλον της αυτοδιοίκησης δεν βρίσκεται ούτε στον κομματικό εναγκαλισμό της ούτε στο να λειτουργεί ως αντίγραφο του κεντρικού κράτους, ούτε στο να αναπαράγει τις παθογένειες του κεντρικού δικομματικού σκηνικού.

Γι’ αυτό και ήμασταν , είμαστε και θα είμαστε σε σύγκρουση με εκφραστές αυτής της λογικής είτε βρίσκονται στη Ν.Δ. είτε στο ΠΑΣΟΚ είτε στο ΚΚΕ.

Το μέλλον της αυτοδιοίκησης βρίσκεται :

Πρώτον στην ολοκλήρωσή της στο περιφερειακό επίπεδο που είναι και η πιο κρίσιμη μονάδα για να αποκτήσει η αυτοδιοίκηση ουσιαστικό ρόλο στο στρατηγικό σχεδιασμό της περιφερειακής ανάπτυξης.

Δεύτερον στην ανάδειξη ιδίως της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης σε κύτταρο δημοκρατίας, φορέα ενεργοποίησης, συμμετοχής και ενότητας τον πολιτών, πεδίο εφαρμογής πρωτοπόρων θεσμών λαϊκής συμμετοχής, διαφάνειας, δημοκρατικού προγραμματισμού και νέων ιδεών, όχι με αντιγραφή, αλλά σε αντιπαράθεση με λογικές του κεντρικού και της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Τρίτο στη διεκδίκηση συνολικά από την αυτοδιοίκηση ενός ευρύτερου ρόλου στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της ανάπτυξης, στην κατανομή των πόρων και στον επηρεασμό της κεντρικής πολιτικής.

Αντίπαλοι μας σε μια τέτοια προσπάθεια βρίσκονται αντιλήψεις που βλέπουν το δήμαρχο ως έναν κοινό εργολάβο και την αυτοδιοίκηση ως διεκπεραιωτή και προέκταση του κεντρικού κράτους. Αντίπαλός μας είναι ακόμη η ασκούμενη νεοφιλελεύθερη και συντηρητική ταυτόχρονα πολιτική καθώς και το ισχύον μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται στον υπερδανεισμό του κράτους και των νοικοκυριών, στην εκποίηση κάθε δημόσιας περιουσίας, στην επιβολή περισσότερων αντιλαϊκών φόρων. Ένα μοντέλο που, αν και εδώ και δέκα χρόνια δίνει σχετικά σημαντική αύξηση του εθνικού εισοδήματος, οδηγεί σε τεράστια διεύρυνση των ανισοτήτων, κοινωνικών και περιφερειακών, σε προκλητική αύξηση και υπερσυγκέντρωση των κερδών και του πλούτου, σε μονιμοποίηση της ανεργίας και στην εμφάνιση νέων μορφών φτώχειας, περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

Στα πλαίσια ενός τέτοιου μοντέλου, ο ρόλος της αυτοδιοίκησης είναι δύσκολος. Ωστόσο, η δημοτική αρχή, με επικεφαλής τον Μιλτιάδη Κλάπα, απέδειξε τα τέσσερα αυτά χρόνια πως έχει τη θέληση, την ακεραιότητα, αλλά και τις ικανότητες να αξιοποιεί και να διευρύνει τις όποιες δυνατότητες και να παράγει ένα έργο ζηλευτό που αξίζει να συνεχιστεί.

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,907

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Μαζί - Να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς & στη Δυτική ΑθήναΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας#ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Εχθές ο κ. Σκέρτσος υποτίθεται ότι... αποκάλυψε τα «fake news» του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία & το εισόδημα. Για το πώς οι έμμεσοι φόροι σε συνθήκες πληθωρισμού αυξάνουν τη φορολογική επιβάρυνση το αναλύσαμε εχθές. Σήμερα, ας δούμε πώς ο πληθωρισμός μειώνει το πραγματικό εισόδημα.❌ Ο κ. Σκέρτσος ισχυρίστηκε ότι: «Οι μισθοί αυξήθηκαν δεν μειώθηκαν». ❌ Και για την Έκθεση του ΟΟΣΑ που έλεγε το ακριβώς αντίθετο, ο κ. Σκέρτσος ισχυρίστηκε ότι «Έγινε τον Νοέμβριο του 2022. Όχι τον Απρίλιο του 2023... άρα δεν ήταν επίκαιρη…».📉Αφού δεν τους αρέσει λοιπόν η Έκθεση του ΟΟΣΑ, ας δούμε τι λέει η Έκθεση της Κομισιόν (Country Report) που δημοσιεύτηκε στις 25.5.2023, άρα είναι εντελώς… επίκαιρη. ❗️Το πρώτο που λέει είναι ότι «ο πραγματικός μισθός στην Ελλάδα για το 2022 μειώθηκε κατά 4,7%, γιατί η ονομαστική αύξησή του υπολειπόταν της αύξησης του πληθωρισμού». Άρα επιβεβαιώνει επί της ουσίας την Έκθεση του ΟΟΣΑ. ❗️Το δεύτερο που λέει είναι ότι η αύξηση που δόθηκε εντός Απριλίου αναμένεται να αποκαταστήσει «μερικώς» την περαιτέρω μείωση των πραγματικών μισθών το 2023. 1️⃣ Συμπέρασμα 1ο: Οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν το 2022, & με «τη βούλα» της Κομισιόν, επομένως ο κ. Σκέρτσος ψεύδεται εφόσον υποστηρίζει το αντίθετο. 2️⃣ Συμπέρασμα 2ο: Οι πραγματικοί μισθοί αναμένεται να μειωθούν & το 2023 εάν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής. 3️⃣ Συμπέρασμα 3ο: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον πληθωρισμό ως εργαλείο για να μειώνει αφανώς το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μέσω ανεπαρκών αυξήσεων που δεν καλύπτουν την άνοδο του πληθωρισμού και μέσω των έμμεσων φόρων που «πολλαπλασιάζονται» εξαιτίας της ακρίβειας. Με τους δυο αυτούς τρόπους εγκαθιστά ένα σύστημα εσωτερικής υποτίμησης των μισθών οι συνέπειες της οποίας θα φανούν σωρευτικά τα επόμενα χρόνια. 🚮 Όσο για την… υπόσχεση της ΝΔ για αυξήσεις 25% είναι εντελώς αίολη & απατηλή αφού δεν δεσμεύεται για την αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης των μισθών. 🚫 Αυτή ήταν η πολιτική της ΝΔ για 4 χρόνια & αυτή & χειρότερη θα είναι εάν δεν ανατραπούν οι συσχετισμοί στις 25 Ιούνη. #ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Και με τη «βούλα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής [Έκθεση Μακροοικονομικών Ανισορροπιών, σ.12], ο υψηλός πληθωρισμός στην Ελλάδα πυροδοτείται από τα υψηλά κέρδη. Αυτά που η ΝΔ άφησε ανεξέλεγκτα, χωρίς έλεγχο στις αγορές. Υπερκέρδη που είναι η άλλη όψη της αφαίμαξης του εισοδήματος εξαιτίας των έμμεσων φόρων που η ΝΔ άφησε άθικτους. Αυτή ήταν η 4ετία ΝΔ & Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή & χειρότερη θα είναι μια νέα, αν δεν ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στις 25 Ιούνη#ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr