Συμμετοχή στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η ιστοσελίδα RealPolitik.gr, με θέμα «Η Έκθεση Πισσαρίδη και η εναλλακτική προοδευτική πρόταση».
Το βίντεο της διαδικτυακής συζήτησης
Σημεία από την εισήγηση
- Σήμερα ζούμε μια εποχή πολλαπλών κρίσεων και προκλήσεων (υγειονομικής, οικονομικής, κλιματικής, τεχνολογικής). Η ανάγκη να χτίσουμε γερές άμυνες, για να διασφαλίσουμε βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα στο χρόνο, επαναφέρει την έννοια του σχεδίου και του σχεδιασμού.
- Αυτές οι έννοιες είχαν για δεκαετίες συκοφαντηθεί από τους θιασώτες της παντοκρατορίας των αγορών. Η κρίση που ζούμε ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο της δημόσιας παρέμβασης, των δημόσιων πολιτικών και του συντονιστικού ρόλου του κράτους.
- Η Έκθεση Πισσαρίδη λειτουργεί ως οιονεί κυβερνητικό πρόγραμμα, χωρίς επίσημα να είναι. Πρόκειται όμως για ένα κείμενο «εκτός τόπου και χρόνου».
- Ιδεολογικά και πολιτικά είναι παρωχημένη. Θυμίζει νεοφιλελευθερισμό του ’90. Επαναλαμβάνει μονότονα μονόπλευρες «μεταρρυθμίσεις». Δεν απαντά στις ανάγκες που δημιουργεί ο κορονοϊός. Δεν θέτει στο επίκεντρο το πρόβλημα των ανισοτήτων και της φτώχειας.
Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis
2 εβδομάδες πριν
Εικόνα
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
4 εβδομάδες πριν
Live Stream | ATTICA TV
www.attica-tv.gr
Το καθημερινό πρόγραμμα του Attica TV σε live streaming, ζωντανά 24 ώρες το 24ωροShare on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
2 μήνες πριν
Ούτε ώρα για χάσιμο
dragasakis.gr
Η ευθύνη που έχουμε έπειτα από μια σοκαριστική ήττα, είναι να κρατήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όρθιο και ενωμένο, ώστ...Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
2 μήνες πριν
Εικόνα
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
2 μήνες πριν
Εικόνα
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
Latest Twetter Feeds
Could not authenticate you.
Newsletter