«Πέντε άξονες για μια προοδευτική συμμαχία»

Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε, ευχαριστώ όλους εσάς για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μου δίνετε να είμαι σήμερα εδώ μαζί σας. 

Θέλω να χαιρετήσω το συνέδριό σας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Το παρακολουθούμε με ενδιαφέρον πρώτον, διότι αναζητήσεις και προβληματισμοί που σας απασχολούν υπήρχαν και υπάρχουν και στο χώρο της Αριστεράς και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερον, διότι βρισκόμαστε σε μία νέα φάση της πολιτικής μας ζωής, στη φάση μετά τα Μνημόνια, μετά τα Προγράμματα, μία περίοδο κρισιμων επιλογών, αφού  αποφάσεις που θα πάρουμε το επόμενο διάστημα θα επηρεάσουν, όχι μόνο τους επόμενους μήνες ή τα επόμενα χρόνια μόνο, αλλά ίσως τις επόμενες δεκαετίες, διότι αφορούν το σχεδιασμό του μέλλοντος, την Ελλάδα που θέλουμε να δημιουργήσουμε, ενσωματώνοντας τα μαθήματα από την οδυνηρή εμπειρία της οικονομικής χρεοκοπίας και της κρίσης.

Είναι, νομίζω, εύλογο ότι αυτές οι επιλογές του μέλλοντος και οι συμμαχίες που το αφορούν δεν μπορούν να χωρέσουν σε σχήματα και διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Η αντίθεση, για παράδειγμα, μνημόνιο-αντιμνημόνιο που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με το τέλος των Προγραμμάτων προσαρμογής, με το τέλος των Μνημονίων, κλείνει τον κύκλο της.

Τώρα στο προσκήνιο έρχονται νέες, πιο θεμελιώδεις αντιθέσεις που αφορούν στο μέλλον των δικαιωμάτων, στην τύχη της Ευρώπης, στο εάν θέλουμε να γίνουμε μία περίκλειστη χώρα ή εάν θέλουμε να διεκδικήσουμε έναν χώρο πρωταγωνιστικό στην ευρύτερη περιοχή μας.

Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να καταθέσω ορισμένες σκέψεις πάνω στην κεντρική πρόταση που διατύπωσε ο κ. Θεοδωράκης και το Ποτάμι, στην πρόταση δηλαδή για μία συμμαχία για μία προοδευτική Ελλάδα.

1. Προοδευτική Ελλάδα είναι, μία Ελλάδα που σέβεται τα δικαιώματα, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα όλων, όχι μόνο των Ελλήνων, όχι μόνο των χριστιανών, όχι μόνο των ανδρών, όχι μόνο των λευκών. Τα δικαιώματα όλων όσων επιλέγουν τη χώρα μας ως προορισμό για να ζήσουν, να δημιουργήσουν, μόνιμα ή προσωρινά. Όμως, με αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη και τον κόσμο, για να μπορέσει ο φιλελευθερισμός να παίξει αυτόν τον προοδευτικό του ρόλο, ως δύναμη για υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων, θα πρέπει όχι απλώς να διαχωριστεί, αλλά και να αντιπαρατεθεί στο νεοφιλελεύθερο οικονομισμό, ο οποίος ανάγει τα πάντα στην παντοδυναμία των αγορών. Συμμαχία με το νεοφιλελευθερισμό, με κόμματα που έχουν προγράμματα που εμπνέονται από αυτόν, σημαίνει κατά την άποψή μου ακύρωση αυτού του προοδευτικού ρόλου του φιλελευθερισμού. Και τούτο γιατί αυτές οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, διευρύνοντας τις ανισότητες και στο εσωτερικό των χωρών και στον κόσμο, συνθλίβουν τα δικαιώματα, δημιουργώντας έτσι το έδαφος για την άνοδο της ακροδεξιάς. Και αυτά δεν αποτελούν πρόβλεψη αλλά διαπίστωση, είναι ο απολογισμός του τι έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και αλλού.

2. Ο στόχος για μια προοδευτική Ελλάδα είναι συνυφασμένος, με το στόχο για μια προοδευτική Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι σαν να βρίσκεται σήμερα στη μέση ενός ορμητικού ποταμού. Αν μείνει εκεί, αν δεν κάνει τίποτα, υπάρχει ορατός κίνδυνος να πνιγεί με την επόμενη καταιγίδα. Και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μία νέα καταιγίδα είτε με τη μορφή μιας νέας κρίσης είτε με άλλες μορφές. Εάν γυρίσει πίσω, τότε το κόστος θα είναι βαρύτατο και οι κίνδυνοι μεγάλοι, όχι μόνο για τους λαούς της Ευρώπης, αλλά ίσως και για όλη την ανθρωπότητα. Πρέπει, λοιπόν, να κινηθεί μπροστά με όρους δημοκρατίας και με όρους κοινωνικούς. Γι’ αυτό δεν αρκεί σήμερα να μιλάμε για ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Δεν αρκεί να μιλάμε γενικά για ευρωπαϊκή πορεία. Ποιοι είναι στα αλήθεια σήμερα ευρωπαϊστές; Αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν την αέναη λιτότητα που διαλύει την Ευρώπη; Ή αυτοί που υποστηρίζουν τα κλειστά σύνορα που την ακυρώνουν στην πράξη; Ευρωπαϊστές είναι σήμερα αυτοί που δρουν υπέρ αλλαγών με δημοκρατία και κοινωνική προστασια.

Όμως, όπως είπε πρόσφατα ο Χάμπερμας τα πολιτικά υποκείμενα για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η Ευρώπη δεν υπάρχουν. Τα υφιστάμενα κόμματα που καταστατικά διακήρυξαν αυτόν το στόχο δεν έχουν ανταποκριθεί σε αυτόν. Άρα, το βάρος των αναγκαίων αλλαγών θα τον σηκώσουν νέα πολιτικά υποκείμενα τα οποία μένει να συγκροτηθούν, είτε εξαρχής είτε μέσω συμμαχιών και συνεργασιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται, στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας στην κλίμακα της Ευρώπης. Χωρίς να κρύβουμε ή να αρνούμαστε την ταυτότητά μας, ως ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, αξιοποιούμε ή επιχειρούμε και διανοίγουμε διαύλους επικοινωνίας με τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, για να υπάρξουν αναχώματα στις ακροδεξιές δυνάμεις αλλά και σε κάθε δύναμη η οποία θέλει να γυρίσει την Ευρώπη στις μαύρες εποχές του Μεσοπολέμου. Αλλά και για να συγκεντρωθούν οι αναγκαίες δυνάμεις ώστε να γίνουν οι θετικές αλλαγές.

3. Προοδευτική Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μία περίκλειστη Ελλάδα. Αυτό αντίκειται στον πολιτισμό της χώρας μας, στις παραδόσεις και στην ιστορία μας, αλλά αντίκειται και στα ζωτικά συμφέροντα ασφάλειας. Οι ανάγκες της χώρας μας σήμερα επιβάλλουν να διεκδικήσουμε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή μας και να συβάλουμε ώστε η χώρα μας να γίνει ακόμη περισσότερο -γιατί ήδη είναι- πόλος ειρήνης, σταθερότητας και ισότιμης συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή. H ανάπτυξη της Ελλάδας εξαρτάται σε καθοριστικό βαθμό από μια Συνανάπτυξη των Βαλκανίων. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να αναδειχθούμε διεθνώς σε μία δύναμη επίλυσης των προβλημάτων και εκκρεμοτήτων και όχι ως μία δύναμη που συντηρεί άλυτα τα προβλήματα. Και η Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται, κατά την άποψή μας, προς αυτή την κατεύθυνση. Και είμαι βέβαιος ότι εφόσον έρθει στη Βουλή θα βρει την αναγκαία στήριξη.

4. Προοδευτική Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς μία βιώσιμη και δίκαιη αναπτυξη, μια οικονομία ανθεκτική σε εξωγενείς κρίσεις αλλά και σε ενδογενείς αποσυνθετικές δυναμεις. Σήμερα η κυβέρνηση υλοποιεί μία Αναπτυξιακή Στρατηγική η οποία λειτουργει ως μία γέφυρα μετάβασης, από τα Μνημόνια σε μία φάση όπου πρέπει να αξιοποιήσουμε θετικά και με ευθύνη τους βαθμούς ελευθερίας που έχουμε κατακτήσει. Είναι η πρώτη φορά, που η χώρα διαθέτει μία δίκη της Αναπτυξιακή Στρατηγική. Παράλληλα πρέπει να προετοιμάζουμε το επόμενο βήμα, να σχεδιάσουμε την επόμενη δεκαετία την επόμενη προγραμματική περίοδο, να αξιοποιήσουμε σωστά το επόμενο ΕΣΠΑ, να δούμε τις αλλαγές και τους μετασχηματισμούς που έχουμε να κάνουμε στην Ελλάδα του 2020-2030. Με τρόπο που να τελειώνουμε οριστικά με το παρελθόν και να μπορέσουμε να αναμετρηθούμε με τις νέες προκλήσεις: Με την κλιματική αλλαγή, με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, με τη θωράκιση της χώρας έναντι μελλοντικών κρίσεων.

5. Τελειώνω με ένα ακόμη σημείο. Νομίζω θα συμφωνήσουμε ότι μία από τις αιτίες της κρίσης που ζήσαμε στη χώρα μας και μία από τις αιτίες που η κρίση αυτή ήταν πιο βάναυση απ’ ότι σε άλλες χώρες, ήταν ότι το πολιτικό σύστημα που είχε διαμορφωθεί στην Ελλάδα είχε οδηγήσει, ιδίως τις τελευταίες δύο δεκαετίες, σε μια καρτελοποίηση της πολιτικής. Είχε διαμορφωθεί ένα σκληρό δικομματικό σύστημα, που λειτουργούσε ως ένα κλειστό καρτέλ εξουσίας. Εμείς τότε ως Συνασπισμός, ζήσαμε τη σκληρότητα αυτού του συστήματος. Και είναι ένα θαύμα που επιβίωσε ο Συνασπισμός και στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτές τις πιέσεις. Επομένως, συμφωνώ, να μιλήσουμε σοβαρά για την αποκομματικοποίηση, αλλά στο πλαίσιο ενός τέτοιου καρτέλ; Αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφθούμε σοβαρά το μέλλον του πολιτικού μας συστήματος. Και νομίζω ότι μια προοδευτική Ελλάδα σημαίνει ένα πολιτικό σύστημα που θα το εμπιστεύονται ξανά οι πολίτες. Και για να γίνει αυτό πρέπει να είναι ένα πολιτικό σύστημα ανοιχτό στην ανανέωση, πλουραλιστικό στη σύνθεσή του. Πρέπει, λοιπόν, αντί ενός νέου δικομματισμού, να δούμε το μέλλον με τους όρους ενός διπολισμού όπου δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχει ένα κόμμα – ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν διεκδίκησε αυτό το ρόλο, μιας μονοκομματικής εξουσίας – αλλά μπορεί και πρέπει να είναι αστερισμοί ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων και κομμάτων, στα πλαίσια των οποίων ο ρόλος μικρών κομμάτων μπορεί να είναι πάρα πολύ γόνιμος και σημαντικός.

Φιλες και φίλοι

Οι συμμαχίες και οι συνεργασίες στην πολιτική απαιτούν όχι σβήσιμο και απόκρυψη των διαφορών, αλλά αναγνώρισή τους. Εκείνο που έχει σημασία είναι η σύμπτωση ή η συμπόρευση σε κάποια πεδία, ενώ μπορεί να υπάρχουν διαφορές σε άλλα.

Παρά τις διαφορές, λοιπόν, που υπάρχουν ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι, θέλω να παρατηρήσω ότι αρκετές στιγμές στη Βουλή ψηφίσαμε από κοινού νομοσχέδια που αφορούσαν δικαιώματα ή  συμπέσαμε σε απόψεις που αφορούν κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και του ευρύτερου διεθνούς ρόλου της χώρας. Σας καλώ, λοιπόν, αναγνωρίζοντας τις διαφορές μας, να διαμορφώσουμε ένα χώρο διαλόγου που θα διεκδικεί συνθέσεις και συναινέσεις σε ορισμένα κεντρικά ζητήματα. Άλλωστε, αν έχει μείνει κάτι ελκυστικό και γοητευτικό στην πολιτική, αυτό είναι το απροσδόκητο, το μη συνηθισμένο, το «αλλιώς» όπως λέει το δικό σας σύνθημα. Το να παλεύουμε και να καταφέρνουμε κάτι το ανέφικτο να γίνεται εφικτό, με τη δίκη μας βούληση και δράση.

 

Χαιρετισμός στο συνέδριο του Ποταμιού

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,887

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Στο Περιστέρι. Η Δυτική Αθήνα υπερψηφίζει την πρόταση προοδευτικής αλλαγής του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ για #ΔικαιοσύνηΠαντούΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1η ΟΜ Περιστερίου Συριζα Προοδευτική Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πετρούπολης Σύριζα Αιγάλεω ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων 3η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 2η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 5η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου "Νέα Ζωή" Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας Νεολαια Συριζα Περιστεριου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Νεολαία Σύριζα Πετρούπολης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω #εκλογες2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μία ημέρα έμεινε για τις #εκλογές2023.Μιά ημέρα για την 21η Μάη.Με αγωνιστικότητα για την πολιτική αλλαγή.Με αποφασιστικότητα ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις αγωνίες της κοινωνίας.Με αυτοπεποίθηση για την πρόταση προοδευτικής διεξόδου του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.Με σύμμαχο τον λαό.Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις-παράσταση νίκης σε Αθήνα, Πάτρα & Ηράκλειο να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη #Τσίπρα.Μια ημέρα για #ΔικαιοσύνηΠαντού. ΓΔρ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr