Συνάντηση με τον Πρέσβη του Κατάρ στην Αθήνα

Συνάντηση με τον Πρέσβη του Κατάρ στην Αθήνα, Abdulaziz Ali Al-Naama είχε σήμερα, Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, Λόης Λαμπριανίδης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς οικονομικές σχέσεις, με έμφαση στις προοπτικές ενίσχυσης της επενδυτικής παρουσίας του Κατάρ στην Ελλάδα, στις υποδομές, στην ενέργεια και στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες τόνωσης των εμπορικών σχέσεων και η διείσδυση ελληνικών προϊόντων στην καταρινή αγορά.

Ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε, στη συνέχεια, τον Πρέσβη για την πρόοδο των συζητήσεων επί της Συμφωνίας Αμοιβαίας Προώθησης και Προστασίας των Επενδύσεων (ΣΠΠΕ) η οποία διαμορφώνεται σε εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό πλαίσιο που διέπει τις επενδυτικές συμφωνίες τις οποίες συνάπτουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ με Τρίτες Χώρες.

O Αντιπρόεδρος κάλεσε αντιπροσωπεία της κυβέρνησης και του Επενδυτικού Ταμείου του Κατάρ (Qatar Investment Authority) να επισκεφθούν την Ελλάδα για επιτόπια εξέταση επενδυτικών δυνατοτήτων. Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε αντιπροσωπεία του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης με επικεφαλής το Γ.Γ. Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων να συμμετάσχει στο 18ο Φόρουμ της Ντόχα τον ερχόμενο Δεκέμβριο, με στόχο τον εντοπισμό επενδυτικών πεδίων κοινού ενδιαφέροντος.

Σήμερα, άρθρο στην Εφημερίδα "Η Αυγή" της Κυριακής~ Ανταγωνιστικές αφηγήσεις για το 2015 & ο #ΣΥΡΙΖΑ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
«Δέκα χρόνια μετά, η "πρώτη φορά Αριστερά", όπως ονομάστηκε, αφήνει πίσω της μια ιστορική τομή. Απέδειξε ότι η #Αριστερά στηριζόμενη στην κοινωνία μπορεί να κυβερνά & να αφήνει θετικό αποτύπωμα ακόμη & υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες».«Σήμερα τα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ δείχνουν ότι η υποχώρηση της Αριστεράς προς όφελος της Ακροδεξιάς αποτελεί στόχο των ελίτ των υπερπλουσιων που θέλουν να αναμορφώσουν τον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη σύμφωνα με τα συμφέροντα τους. Στις συνθήκες αυτές πρωταρχικό καθήκον της πολιτικής & της κοινωνικής Αριστεράς, των οργανωμένων & κομματικά ανένταχτων δυνάμεων της, είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για μια νέα μεγάλη συνάντηση των αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων, για μια καινούργια άνοιξη της Αριστεράς & της Δημοκρατίας πριν να είναι αργά».* Άρθρο στην Η Εφημερίδα των Συντακτών Σαββατοκύριακο με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την ανάληψη της κυβέρνησης από τον #ΣΥΡΙΖΑΔιαβάστε το εδώ: dragasakis.gr/istoriki-tomi-to-2015/ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr