«Προοδευτική κυβέρνηση προγραμματικής συμφωνίας και μακράς προοπτικής»

Ραδιοφωνική συνέντευξη «Στο Κόκκινο 105,5», στην εκπομπή «Αυτός, αυτή και τα πειστήρια», με τους δημοσιογράφους Βούλα Κεχαγιά και Νίκο Σβέρκο.

To ηχητικό της συνέντευξης

 

Σημεία από τη συνέντευξη

  • Δυστυχώς, πλέον, αυτή η κυβέρνηση δείχνει «ικανή» για τα πάντα. Μοιάζουν αδίστακτοι και «έτοιμοι» για το «οτιδήποτε» για να ανακόψουν το κύμα αμφισβήτησής τους και αλλαγής.
  • Η χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα κόκκινα δάνεια και οι προτάσεις που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας δίνουν το πλαίσιο της προεκλογικής στρατηγικής αλλά και της κυβερνητικής προοπτικής της νέας προοδευτικής πλειοψηφίας. Την απάντηση στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Και είναι κρίσιμο ότι και για τη διαμόρφωση των προτάσεων αλλά και στην εκδήλωση έγινε διάλογος με την κοινωνία και τους φορείς της. Κι έτσι οφείλει να κυβερνήσει η νέα προοδευτική πλειοψηφία. Σε διαρκή διάλογο με τους πολίτες και τις συλλογικές εκπροσωπήσεις τους.
  • Σήμερα υπάρχουν περισσότερα «κόκκινα» δάνεια απ’ όσα το 2019. Θα είναι ασυγχώρητες οι τράπεζες αν επιτρέψουν νέα γενιά «κόκκινων» δανείων. Και είναι ευθύνη της νέας κυβέρνησης να διαμορφώσει ένα πλαίσιο που θα το αποτρέπει αυτό.
  • Η φορολογική πολιτική της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη όντως ευνόησε κάποιους ουσιαστικά. Πολύ λίγους, ισχυρούς και εύπορους. Κι αυτή είναι η φορολογική πρότασή τους. Παράδεισος» για λίγους «μεγάλους», «κόλαση» για πολλούς, «μεσαίους» και «μικρούς».
  • Η περιβόητη «στρατηγική αυτοδυναμίας» του κ. Μητσοτάκη είναι στρατηγική περιπέτειας για τη χώρα, όχι σταθερότητας. Το δίλημμα, λοιπόν, δεν είναι «αυτοδυναμία ή συνεργασία», αλλά «προοδευτική συνεργασία στη βάση προγραμματικής συμφωνίας» ή «συντηρητική συνεργασία στη βάση αποστασίας» όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται στην πολιτική ζωή του τόπου μας.
  • Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι για προοδευτική κυβέρνηση προγραμματικής συμφωνίας και μακράς προοπτικής. Δεν έχουν θέση στο σχεδιασμό μας και ούτε απαντούν στα προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας «κυβερνήσεις ειδικού σκοπού».

 

Για την ανασύνθεση της Αριστεράς | Άρθρο στις «Παρεμβάσεις» της εφημερίδας «Η εποχή» ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Φανή Πετραλιά. Η Φανή προσωποποίησε με έναν σπάνιο τρόπο τη σύζευξη της χειραφετημένης γυναίκας, της ενεργής διαννοούμενης, της μαχητικής δημοσιογράφου & της ακάματης συνδικαλίστριας. Παιδί μιας εποχής που παρά τις δυσκολίες της ευνοούσε το ταίριασμα του λογισμού με τ' όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο, η Φανή Πετραλιά ήταν πρότυπο & σημείο αναφοράς. Θα τη θυμόμαστε ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Η σκέψη μας στους αγαπημένους της ανθρώπους. ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr