«Τα νέα ψέματα του κ. Μητσοτάκη και η αλήθεια για την Αναπτυξιακή Τράπεζα»

Δήλωση του Γιάννη Δραγασάκη για την Αναπτυξιακή Τράπεζα

 

Ο κ. Μητσοτάκης, από καιρό δείχνει «ικανός για όλα», αλλά ότι σήμερα βρήκε αφορμή να «κατηγορήσει» τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την Αναπτυξιακή Τράπεζα, δείχνει ότι δεν μπορεί καν να ξεπεράσει τον πήχη που ο ίδιος έβαλε τόσο χαμηλά.

Είπε λοιπόν σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ότι «υπάρχουν πολλοί που μπορούν να φανταστούν ότι αυτά τα οποία έγιναν αυτά τα τέσσερα χρόνια στην Αναπτυξιακή Τράπεζα, θα μπορούσαν να τα είχαν κάνει οι προηγούμενοι που μας κυβερνούσαν. Το λέω πολύ απλά, διότι αμφιβάλλω αν θα καταλάβαιναν τα μισά από αυτά τα οποία είπαμε σήμερα, για το πως δουλεύει πραγματικά η οικονομία. Μάλλον θα ήταν κολλημένοι σε ιδεοληψίες και σε λογικές οι οποίες έρχονται από το παρελθόν».

Εκείνος που μιλάει σήμερα τόσο αλαζονικά είναι ο ίδιος που ήταν αντίθετος με τη δημιουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Θυμίζω τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη στις 12 Ιουνίου 2018 στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, όταν έδινε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνει Τράπεζα: «Γι’ αυτό και στο δικό μου σχεδιασμό, μια αναπτυξιακή τράπεζα που κανείς δεν καταλαβαίνει από πού θα χρηματοδοτηθεί, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται τι πολιτικά παιχνίδια μπορεί να παίξει, δεν είναι η πρώτη μου προτεραιότητα».

Αυτή είναι η «αξιοπιστία» του κ. Μητσοτάκη που επί 4 χρόνια επαίρεται ένα ολόκληρο σύστημα υποστήριξής του. Ο ίδιος, λοιπόν, που σήμερα χαρακτήρισε ως «επαναστατικό» εργαλείο την Αναπτυξιακή Τράπεζα, όχι μόνο δεν έχει το θάρρος ν’ αναγνωρίσει ποιος και πότε την ίδρυσε, αλλά αποκρύπτει και ότι ο ίδιος αναγκάστηκε ν’ αλλάξει θέσεις μετά την σχεδόν ομόθυμη στήριξη των κοινωνικών εταίρων στο εγχείρημα.

Επειδή η ιστορία όμως δεν αλλάζει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνη που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια το 2018 και έναν χρόνο μετά, τον Απρίλιο του 2019, εφερε προς ψήφιση τον ιδρυτικό νόμο στη Βουλή.

Και η νέα προοδευτική πλειοψηφία είναι εκείνη θα αναβαθμίσει την Αναπτυξιακή Τράπεζα, δίνοντας χρηματοδοτική διέξοδο σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εκείνες που 4 χρόνια βλέπουν λίγες πολύ μεγάλες επιχειρήσεις να καρπώνονται όλα τα οφέλη ευκαιριών χαμηλότοκου δανεισμού.

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,907

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Σήμερα στις 19:30#ΔίκαιηΚοινωνία #τώρασυριζαπσ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

1 ημέρα πριν

Φωτογραφία εξωφύλλου του χρήστη Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μαζί - Να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς & στη Δυτική ΑθήναΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας#ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Εχθές ο κ. Σκέρτσος υποτίθεται ότι... αποκάλυψε τα «fake news» του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία & το εισόδημα. Για το πώς οι έμμεσοι φόροι σε συνθήκες πληθωρισμού αυξάνουν τη φορολογική επιβάρυνση το αναλύσαμε εχθές. Σήμερα, ας δούμε πώς ο πληθωρισμός μειώνει το πραγματικό εισόδημα.❌ Ο κ. Σκέρτσος ισχυρίστηκε ότι: «Οι μισθοί αυξήθηκαν δεν μειώθηκαν». ❌ Και για την Έκθεση του ΟΟΣΑ που έλεγε το ακριβώς αντίθετο, ο κ. Σκέρτσος ισχυρίστηκε ότι «Έγινε τον Νοέμβριο του 2022. Όχι τον Απρίλιο του 2023... άρα δεν ήταν επίκαιρη…».📉Αφού δεν τους αρέσει λοιπόν η Έκθεση του ΟΟΣΑ, ας δούμε τι λέει η Έκθεση της Κομισιόν (Country Report) που δημοσιεύτηκε στις 25.5.2023, άρα είναι εντελώς… επίκαιρη. ❗️Το πρώτο που λέει είναι ότι «ο πραγματικός μισθός στην Ελλάδα για το 2022 μειώθηκε κατά 4,7%, γιατί η ονομαστική αύξησή του υπολειπόταν της αύξησης του πληθωρισμού». Άρα επιβεβαιώνει επί της ουσίας την Έκθεση του ΟΟΣΑ. ❗️Το δεύτερο που λέει είναι ότι η αύξηση που δόθηκε εντός Απριλίου αναμένεται να αποκαταστήσει «μερικώς» την περαιτέρω μείωση των πραγματικών μισθών το 2023. 1️⃣ Συμπέρασμα 1ο: Οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν το 2022, & με «τη βούλα» της Κομισιόν, επομένως ο κ. Σκέρτσος ψεύδεται εφόσον υποστηρίζει το αντίθετο. 2️⃣ Συμπέρασμα 2ο: Οι πραγματικοί μισθοί αναμένεται να μειωθούν & το 2023 εάν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής. 3️⃣ Συμπέρασμα 3ο: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον πληθωρισμό ως εργαλείο για να μειώνει αφανώς το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μέσω ανεπαρκών αυξήσεων που δεν καλύπτουν την άνοδο του πληθωρισμού και μέσω των έμμεσων φόρων που «πολλαπλασιάζονται» εξαιτίας της ακρίβειας. Με τους δυο αυτούς τρόπους εγκαθιστά ένα σύστημα εσωτερικής υποτίμησης των μισθών οι συνέπειες της οποίας θα φανούν σωρευτικά τα επόμενα χρόνια. 🚮 Όσο για την… υπόσχεση της ΝΔ για αυξήσεις 25% είναι εντελώς αίολη & απατηλή αφού δεν δεσμεύεται για την αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης των μισθών. 🚫 Αυτή ήταν η πολιτική της ΝΔ για 4 χρόνια & αυτή & χειρότερη θα είναι εάν δεν ανατραπούν οι συσχετισμοί στις 25 Ιούνη. #ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr