«Τα νέα ψέματα του κ. Μητσοτάκη και η αλήθεια για την Αναπτυξιακή Τράπεζα»

Δήλωση του Γιάννη Δραγασάκη για την Αναπτυξιακή Τράπεζα

 

Ο κ. Μητσοτάκης, από καιρό δείχνει «ικανός για όλα», αλλά ότι σήμερα βρήκε αφορμή να «κατηγορήσει» τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την Αναπτυξιακή Τράπεζα, δείχνει ότι δεν μπορεί καν να ξεπεράσει τον πήχη που ο ίδιος έβαλε τόσο χαμηλά.

Είπε λοιπόν σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ότι «υπάρχουν πολλοί που μπορούν να φανταστούν ότι αυτά τα οποία έγιναν αυτά τα τέσσερα χρόνια στην Αναπτυξιακή Τράπεζα, θα μπορούσαν να τα είχαν κάνει οι προηγούμενοι που μας κυβερνούσαν. Το λέω πολύ απλά, διότι αμφιβάλλω αν θα καταλάβαιναν τα μισά από αυτά τα οποία είπαμε σήμερα, για το πως δουλεύει πραγματικά η οικονομία. Μάλλον θα ήταν κολλημένοι σε ιδεοληψίες και σε λογικές οι οποίες έρχονται από το παρελθόν».

Εκείνος που μιλάει σήμερα τόσο αλαζονικά είναι ο ίδιος που ήταν αντίθετος με τη δημιουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Θυμίζω τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη στις 12 Ιουνίου 2018 στην Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, όταν έδινε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνει Τράπεζα: «Γι’ αυτό και στο δικό μου σχεδιασμό, μια αναπτυξιακή τράπεζα που κανείς δεν καταλαβαίνει από πού θα χρηματοδοτηθεί, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται τι πολιτικά παιχνίδια μπορεί να παίξει, δεν είναι η πρώτη μου προτεραιότητα».

Αυτή είναι η «αξιοπιστία» του κ. Μητσοτάκη που επί 4 χρόνια επαίρεται ένα ολόκληρο σύστημα υποστήριξής του. Ο ίδιος, λοιπόν, που σήμερα χαρακτήρισε ως «επαναστατικό» εργαλείο την Αναπτυξιακή Τράπεζα, όχι μόνο δεν έχει το θάρρος ν’ αναγνωρίσει ποιος και πότε την ίδρυσε, αλλά αποκρύπτει και ότι ο ίδιος αναγκάστηκε ν’ αλλάξει θέσεις μετά την σχεδόν ομόθυμη στήριξη των κοινωνικών εταίρων στο εγχείρημα.

Επειδή η ιστορία όμως δεν αλλάζει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνη που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια το 2018 και έναν χρόνο μετά, τον Απρίλιο του 2019, εφερε προς ψήφιση τον ιδρυτικό νόμο στη Βουλή.

Και η νέα προοδευτική πλειοψηφία είναι εκείνη θα αναβαθμίσει την Αναπτυξιακή Τράπεζα, δίνοντας χρηματοδοτική διέξοδο σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εκείνες που 4 χρόνια βλέπουν λίγες πολύ μεγάλες επιχειρήσεις να καρπώνονται όλα τα οφέλη ευκαιριών χαμηλότοκου δανεισμού.

Για την ανασύνθεση της Αριστεράς | Άρθρο στις «Παρεμβάσεις» της εφημερίδας «Η εποχή» ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Φανή Πετραλιά. Η Φανή προσωποποίησε με έναν σπάνιο τρόπο τη σύζευξη της χειραφετημένης γυναίκας, της ενεργής διαννοούμενης, της μαχητικής δημοσιογράφου & της ακάματης συνδικαλίστριας. Παιδί μιας εποχής που παρά τις δυσκολίες της ευνοούσε το ταίριασμα του λογισμού με τ' όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο, η Φανή Πετραλιά ήταν πρότυπο & σημείο αναφοράς. Θα τη θυμόμαστε ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Η σκέψη μας στους αγαπημένους της ανθρώπους. ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr