Συνάντηση με τον Πρέσβη του Κατάρ στην Αθήνα, Abdulaziz Ali Al-Naama είχε σήμερα, Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.
Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, Λόης Λαμπριανίδης.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς οικονομικές σχέσεις, με έμφαση στις προοπτικές ενίσχυσης της επενδυτικής παρουσίας του Κατάρ στην Ελλάδα, στις υποδομές, στην ενέργεια και στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι δυνατότητες τόνωσης των εμπορικών σχέσεων και η διείσδυση ελληνικών προϊόντων στην καταρινή αγορά.
Ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε, στη συνέχεια, τον Πρέσβη για την πρόοδο των συζητήσεων επί της Συμφωνίας Αμοιβαίας Προώθησης και Προστασίας των Επενδύσεων (ΣΠΠΕ) η οποία διαμορφώνεται σε εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό πλαίσιο που διέπει τις επενδυτικές συμφωνίες τις οποίες συνάπτουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ με Τρίτες Χώρες.
O Αντιπρόεδρος κάλεσε αντιπροσωπεία της κυβέρνησης και του Επενδυτικού Ταμείου του Κατάρ (Qatar Investment Authority) να επισκεφθούν την Ελλάδα για επιτόπια εξέταση επενδυτικών δυνατοτήτων. Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε αντιπροσωπεία του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης με επικεφαλής το Γ.Γ. Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων να συμμετάσχει στο 18ο Φόρουμ της Ντόχα τον ερχόμενο Δεκέμβριο, με στόχο τον εντοπισμό επενδυτικών πεδίων κοινού ενδιαφέροντος.
Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis
4 ημέρες πριν
Άρθρο του Γιάννη Δραγασάκη στο Nonpapers.gr: Το τέλος της εύθραυστης κανονικότητας
www.google.com
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
1 εβδομάδα πριν
Αριστερή διακυβέρνηση: Από τα όρια της διαχείρισης στην αναγκαία μετασχηματιστική πολιτική
dragasakis.gr
Ομιλία στην παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Ξανθού Το κόκκινο νήμα. Υγεία -κοινωνία - πολιτική (εκδόσεις Θεμ...Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
1 εβδομάδα πριν
Εικόνα
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
1 εβδομάδα πριν
Αυτό το περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή
Αυτό συνήθως συμβαίνει επειδή ο κάτοχος την κοινοποίησε μόνο σε μια μικρή ομάδα ατόμων, άλλαξε ποιος μπορεί ν...Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
3 εβδομάδες πριν
Εικόνα
Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
Latest Twetter Feeds
Could not authenticate you.
Newsletter