Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 30 Απριλίου, με κύριο θέμα συζήτησης την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προκύπτουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (European Fund for Strategic Investment / EFSI), γνωστό και ως «σχέδιο Juncker».
Αποφασίσθηκε η δημιουργία διυπουργικής ομάδας έργου στο πλαίσιο του ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. για το συντονισμό της δράσης της κυβέρνησης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Οικονομίας, του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, καθώς και του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας για την Έρευνα και την Καινοτομία.
Η κυβέρνηση θα επιδιώξει, σε διάλογο με τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς, η τόνωση της απασχόλησης και ιδιαίτερα των νέων να πάρει πρωτεύουσα θέση μεταξύ των κριτηρίων επιλεξιμότητας των έργων.
Η κυβέρνηση ενθαρρύνει την υποβολή προτάσεων από τον ιδιωτικό τομέα και από φορείς του Δημοσίου. Προτεραιότητα θα δοθεί σε προτάσεις που συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση, στην αλλαγή του παραγωγικού προτύπου, στην ενίσχυση των εξαγωγών και στην υποκατάσταση των εισαγωγών, στην αύξηση της απασχόλησης, στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην τόνωση της κοινωνικής οικονομίας και στην πολιτιστική αναβάθμιση της χώρας.
Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis
1 ημέρα πριν
«Το εγχείρημα “πρώτη φορά Αριστερά” οδήγησε στην οριστική έξοδο από τα μνημόνια»
shorturl.at
Συνέντευξη στο CNN Greece και στην δημοσιογράφο Εριφύλη Πετράκου. Το εγχείρημα «πρώτη φορά Αριστερά» εν μέσω οικ...Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
2 ημέρες πριν
Γιάννης Δραγασάκης: Η «Αριστερή Παρένθεση» ήταν στην πραγματικότητα μια συνωμοσία ενάντια στη Δημοκρατία - Dnews
www.dnews.gr
Τι συνέβαλε ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ με ηγέτη τον Τσίπρα να γίνει πηγή ελπίδας και πολιτική έκφραση της κοινωνικής οργής...Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
1 μήνας πριν
Δέκα χρόνια μετά
dragasakis.gr
Καθώς κλείνει η επέτειος για τα πενήντα χρόνια από τη Μεταπολίτευση και προσεγγίζουμε τα δέκα χρόνια από την ...Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
2 μήνες πριν
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε το 2015 την ιστορική πρόκληση της διακυβέρνησης για να στηρίξει την κοινωνία»
shorturl.at
Ομιλία στο θεματικό τραπέζι «Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
2 μήνες πριν
«Ισχυρή Αριστερά σε ένα πλειοψηφικό συνασπισμό προοδευτικών δυνάμεων για τη διακυβέρνηση της χώρας»
shorturl.at
Ομιλία στην παρουσίαση του βιβλίου Ιστόρηση 50 χρόνων. Από τα κέντρα λήψης αποφάσεων ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ των Αντώνη ...Share on Facebook Share on Twitter Share on Linked In Share by Email
Latest Twetter Feeds
Could not authenticate you.
Newsletter