Συνέντευξη στην εφημερίδα “ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ”: “Κανείς καταθέτης δεν είναι πια ασφαλής πουθενά”

Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, με αφορμή την παρουσία του στην Κύπρο, επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον των προτάσεων του κ. Σόιμπλε. Θεωρεί πως οι βαθύτεροι λόγοι της αντιδημοκρατικής πρότασης της ΕΕ στην Κύπρο είναι ο απόλυτος έλεγχος των κεφαλαίων, ακόμη ίσως και η μεταφορά τους σε χώρες που είναι στην σφαίρα επιρροής των Γερμανών. Πιστεύει πως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, ενώ υπεραμύνονται της απόφασης της Κύπρου που απέδειξε “κάτι που δεν τολμήσαμε στην Ελλάδα. Να διεκδικήσουμε τις διπλωματικές δυνατότητες εντός της ευρωζώνης με αξιοπρέπεια”

Η Συνέντευξη δόθηκε στον Βαγγέλη Παπαδημητρίου.

 

• Ύστερα από την απόφαση του κυπριακού κοινοβουλίου, ποια πιστεύετε ότι είναι η επόμενη ημέρα;

Η απόφαση έχει μια ευρύτερη σημασία για την Ευρώπη και τους λαούς της γηραιάς Ηπείρου διότι δείχνει πως ακόμη και μια μικρή χώρα, μπορεί να δίνει και να κερδίζει μάχες και ο κυπριακός λαός κέρδισε μια μάχη για την αξιοπρέπειά του. Όμως ο πόλεμος συνεχίζεται. Σήμερα που είμαστε εδώ, στην Κύπρο, βλέπουμε τα δυο στρατόπεδα:  του φόβου και της κινδυνολογίας. Ενός ιδιότυπου ψυχρού πολέμου. Από την άλλη πλευρά, είναι η προοπτική της ελπίδας από τις υπαρκτές και εναλλακτικές προτάσεις που υπάρχουν και επιτρέπουν στην Κύπρο να αποφύγει μια καταστροφή ανάλογη με εκείνη της Ελλάδας. Ελπίζω πραγματικά να επικρατήσει αυτή η προοπτική.

 

• Διακρίνετε τον κίνδυνο μιας γενικότερης κρίσης στην ευρωζώνη ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Η απόφαση του eurogroup δεν αφορά μόνον την Κύπρο αλλά όλη την Ευρώπη, και είναι μια απόφαση οπισθοδρόμησης. Δηλαδή, συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη στρατηγική η οποία αρνείται την ύπαρξη μιας πανευρωπαϊκής συστημικής κρίσης και αντίθετα αντιμετωπίζει την κρίση ως άθροισμα εθνικών κρίσεων. Τη μια μιλούμε για την ιδιαιτερότητα της Ελλάδας, την άλλη της Κύπρου κλπ. Έτσι, ενώ θα έπρεπε η Ευρώπη να κινηθεί σε ένα σύστημα αξιόπιστης εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων, προχωρά σε μια απόφαση που θα σκορπίσει την ανασφάλεια σε όλη την γηραιά Ήπειρο. Διότι αν οι καταθέσεις δεν είναι ασφαλείς στην Κύπρο κανείς καταθέτης δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής, ιδίως σε χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

 

• Ναι αλλά ο κ. Σόιμπλε επιμένει ότι στην Κύπρο υπάρχει ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς και πρέπει να τιμωρηθούν όσοι το χρησιμοποιούν…

Ο ισχυρισμός αυτός δημιουργεί ανησυχίες. Διότι το φορολογικό καθεστώς που ισχύει στην Κύπρο ήταν αποτέλεσμα ειδικής διαπραγμάτευσης και συμφωνίας ανάμεσα στην Κύπρο και την ΕΕ κατά την ένταξη της. Πριν την ένταξη η Κύπρος είχε φορολογικούς συντελεστές 6% για τις off shore εταιρίες και 20% για τι εγχώριες εταιρίες. Κατόπιν συμφωνίας με την ΕΕ ορίστηκε συντελεστής 20% για όλες. Τώρα το ανακάλυψε ο κ. Σόιμπλε ότι έχει η Κύπρος ειδικό φορολογικό καθεστώς; Οι ισχυρισμοί αυτοί γεννούν ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά διότι δεν είναι μόνον η Κύπρος με ειδικό φορολογικό καθεστώς αλλά είναι και το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, η Ιρλανδία, ακόμη και η Αυστρία έχει ειδικές ρυθμίσεις. Γιατί ο κ. Σόιμπλε ζητάει την τιμωρία αποκλειστικά και μόνον της Κύπρου; Μήπως ο πραγματικός λόγος είναι να μεταφερθούν τα κεφάλαια από την Κύπρο στην Γερμανία ή σε χώρες που το τραπεζικό τους σύστημα ελέγχεται από την Γερμανία;

 

Τέλος εμείς, όπως και άλλες δυνάμεις της αριστεράς, χρόνια τώρα, ζητούμε να καταργηθούν οι φορολογικοί παράδεισοι τουλάχιστον στο εσωτερικό της Ε.Ε.. Γιατί το αρνείται ο κ. Σόιμπλε και η κυβέρνησή του;

 

• Λέει όμως ο κ. Σόιμπλε ότι το μοντέλο της Κύπρου δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να αλλάξει…

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Πρώτον μόνον της Κύπρου δεν είναι βιώσιμο; Γιατί ειδικά της Κύπρου; Δεύτερον αν η Κύπρος δεν έχει ανάγκη άλλο μοντέλο, αυτό δεν πρέπει να το αποφασίσει ο κυπριακός λαός και δεν θα πρέπει η κυπριακή κοινωνία, όπως και κάθε κοινωνία να συζητήσει ποιο μοντέλο επιθυμεί να αλλάξει; Γιατί δεν αξιοποιείται η πρόταση της Ρωσίας και προσωπικά και του κ, Πούτιν για μια πολιτική συμφωνία και συνεργασία ανάμεσα στην Ρωσία την Κύπρο και την ΕΕ για την συντονισμένη και με σχέδιο αντιμετώπιση πτυχών του προβλήματος, στο οποίο αναφέρεται ο κ. Σόιμπλε; Πολύ φοβούμαι πως τέτοιες δηλώσεις αντανακλούν μια αυτοκρατορική λογική που θυμίζουν άλλες λογικές και δείχνουν ότι η Ευρώπη είναι τελικά ένα πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε δυο λογικές: τη λογική της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης και τη λογική της αυταρχικής επιβολής της θέλησης των ισχυρών για την αξιοποίηση υπαρκτού ή και ανύπαρκτων προβλημάτων. Αυτό είναι το βαθύτερο νόημα της σύγκρουσης που γίνεται στην Κύπρο, στην Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη.

 

• Τι θα γίνει όμως με τους μεγάλους καταθέτες; Δεν πρέπει να πληρώσουν; Ακούγεται το νούμερο για 100 χιλιάδες ευρώ…

Είναι γεγονός ότι αυτό είναι το πανευρωπαϊκό όριο των εγγυημένων καταθέσεων και δεν πρέπει να πειραχτεί. Θα μπορούσαν να συζητηθούν  λύσεις, υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό πρόγραμμα θα οδηγούσε πράγματι σε έξοδο από την κρίση και όχι σε φαύλο κύκλο λιτότητας και ύφεσης, όπως στην Ελλάδα.

 

Δεύτερον πρέπει να επισημάνω πως και η Ρωσία ενδιαφέρεται να ελέγξει τα κεφάλαια που βρίσκονται σε offshore τοποθετήσεις. Επομένως και το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με τη συμμετοχή και της Ρωσίας και της Κύπρου και της ΕΕ, έτσι ώστε να μην πληγούν οι οικονομικοί δεσμοί ανάμεσα στην Κύπρο και την Ρωσία που αποτελούν συστατικό στοιχείο της οικονομίας της μεγαλονήσου.

 

• Φοβάστε την επέκταση του προβλήματος και στην Ελλάδα;

Σίγουρα αυτό που γίνεται στην Κύπρο δεν αυξάνει την ασφάλεια στους Έλληνες καταθέτες. Θα έλεγα ότι επιτείνει ένα προϋπάρχον πρόβλημα. Δεύτερον, ακόμη και αν δεν λάβει οξύτερες μορφές το συγκεκριμένο πρόβλημα, η απόφαση αυτή επιβαρύνει την ελληνική οικονομία ποικιλοτρόπως, αφού θα πρέπει να απορροφηθούν τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών και αφού η όποια τάση αύξησης των καταθέσεων είναι πολύ πιθανόν να ανακοπεί. Άρα, το έτσι και αλλιώς οξύ πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν αποκλείεται να επιδεινωθεί. Όμως, όπως τόνισα, εάν αυτή η απόφαση δεν ανακληθεί, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερους βαθμούς ανασφάλειας σε όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και επομένως, σε μελλοντική κρίση, μπορούμε να δούμε καταστροφικά αποτελέσματα.

 

• Από τις μέχρι τώρα συναντήσεις σας διακρίνατε πως υπάρχει εναλλακτική βιώσιμη λύση;

Το ισχυρό χαρτί του κυπριακού λαού είναι ότι υπάρχουν λύσεις εναλλακτικές.

Πρώτον οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης φαίνεται να είναι πολύ μικρότερες από τους αριθμούς που αναφέρονται.

Δεύτερον, εντοπίζεται το όλο πρόβλημα στον τραπεζικό χώρο και όχι στον δημοσιονομικό χώρο, που είναι υπό έλεγχο.

Τρίτον, υπάρχουν εσωτερικοί πόροι και άρα δυνατότητες εσωτερικού δανεισμού που μπορούν να αξιοποιηθούν και, τέταρτον, υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης ειδικών ομολόγων με μελλοντικά έσοδα από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων. Και, τέλος, υπάρχουν δυνατότητες μέσα από την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ασκεί η Κύπρος παραδοσιακά.

 

• Πολλοί εκτιμούν πως η απόφαση της Κύπρου απέδειξε αυτό που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ότι ποτέ δεν διαπραγματευθήκαμε….

Προφανώς. Οι εξελίξεις στην Κύπρο επιβεβαιώνουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αποδεικνύουν πως το πρόβλημα δεν ήταν αμιγώς ελληνικό, αλλά πανευρωπαϊκό. Στα πλαίσια της ευρωζώνης, μια μικρή χώρα έχει ισχυρές διαπραγματευτικές δυνατότητες, που οι κυβερνήσεις της Ελλάδας ούτε αξιοποίησαν ούτε αξιοποιούν. Δείχνουν γιατί μια χώρα δεν πρέπει να εκποιεί ή να εγκαταλείπει εργαλεία που μπορεί να φανούν χρήσιμα κάποια στιγμή. Για παράδειγμα, η κυβέρνηση ζητά από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να αναλάβει τις τρεις κυπριακές τράπεζες,  όταν πριν από λίγο ζητούσε να το πουλήσει.

• Εκτιμάτε πως μπορεί να υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα;

Πιστεύω πως οι εξελίξεις στην Κύπρο θα επιταχύνουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ακριβώς γιατί στην Ελλάδα έχουμε μια κυβέρνηση που αποτελείται από πολιτικές δυνάμεις παραιτημένες  από κάθε διεκδίκηση και παραδομένες  σε μονόδρομο καταστροφής. Αυτό σήμερα γίνεται πιο φανερό, πιο ανάγλυφο, και πιστεύω πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα επηρεάσει τις εξελίξεις.

Από εκεί και πέρα, επίσης, οι εξελίξεις στην Κύπρο κάνουν πιο έντονη την ανάγκη για μια ευρύτερη συμπαράταξη των λαών του ευρωπαϊκού Νότου και γενικότερα όλων των λαών που υποφέρουν από ανάλγητες πολιτικές λιτότητας, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής σε ευρωπαϊκή κλίμακα, που διαλύει κοινωνίες, καταστρέφει οικονομίες και οδηγεί ολόκληρη την Ευρώπη σε αδιέξοδο.

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,888

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Στο Περιστέρι. Η Δυτική Αθήνα υπερψηφίζει την πρόταση προοδευτικής αλλαγής του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ για #ΔικαιοσύνηΠαντούΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1η ΟΜ Περιστερίου Συριζα Προοδευτική Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πετρούπολης Σύριζα Αιγάλεω ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων 3η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 2η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 5η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου "Νέα Ζωή" Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας Νεολαια Συριζα Περιστεριου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Νεολαία Σύριζα Πετρούπολης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω #εκλογες2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μία ημέρα έμεινε για τις #εκλογές2023.Μιά ημέρα για την 21η Μάη.Με αγωνιστικότητα για την πολιτική αλλαγή.Με αποφασιστικότητα ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις αγωνίες της κοινωνίας.Με αυτοπεποίθηση για την πρόταση προοδευτικής διεξόδου του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.Με σύμμαχο τον λαό.Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις-παράσταση νίκης σε Αθήνα, Πάτρα & Ηράκλειο να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη #Τσίπρα.Μια ημέρα για #ΔικαιοσύνηΠαντού. ΓΔρ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr