Συνέντευξη στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”_Τους υποσχόμαστε να γίνουμε ακόμα πιο ενοχλητικοί_

1. Υπονομεύεται το έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού;

Όταν η Επιτροπή αποφασίζει αυτεπάγγελτα να ερευνήσει τον Κλάδο των Τραπεζών και ο αρμόδιος Υπουργός δηλώνει ότι δεν υπάρχει καρτέλ Τραπεζών, αυτό, μόνο στήριξη του έργου της Επιτροπής δεν είναι.

2. Γνωρίζετε κι άλλες περιπτώσεις πλην αυτής της ακύρωσης προστίμου σε ακτοπλόους λόγω ολιγωρίας του δημοσίου;

Το θέμα αυτό είναι υπό διερεύνηση. Το βέβαιο είναι ότι  έχουμε ελαχιστοποίηση προστίμων μέσω δικαστικών αποφάσεων.

3. Τι θα διασφάλιζε τη διαφάνεια στη λειτουργία της Επιτροπής ανταγωνισμού;

Για να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, απαιτείται αποφασιστικότητα της ίδιας της Επιτροπής, ευρύτερη πολιτική και κοινωνική στήριξη και αδέκαστη δικαιοσύνη.

4. Τι πρωτοβουλίες θα αναλάβει ο ΣΥΝ;

Συγκεντρώνουμε στοιχεία και καταγγελίες, τα οποία θα υποβάλουμε στην Επιτροπή για περαιτέρω έρευνα. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, αυτό μας εξασφαλίζει “έννομο συμφέρον”, δυνατότητα την οποία θα αξιοποιήσουμε.

5. Η περιπέτεια που ζήσατε στο αεροδρόμιο του Παρισιού, όταν λόγω … παρεξήγησης σας συνέλαβαν, έχει τελειώσει;

Η δική μου ναι. Του κόσμου όχι. Χιλιάδες ταλαιπωρούνται κάθε μέρα ποικιλοτρόπως στα αεροδρόμια.

6. Εν τέλει ποιες ήταν οι επίσημες εξηγήσεις που σας έδωσαν;

Η Air France αναγνώρισε τα λάθη της.

7. Σας ικανοποιούν;

Για τις χειροπέδες ακόμη περιμένω εξηγήσεις.

8. Τι σας απάντησε η Air France;

Πολλά συγγνώμη και μια πρόταση για αποζημίωση.

9. Και πώς θα αποζημιωθείτε;

Μου πρότειναν ένα εισιτήριο (οικονομικής θέσης) Αθήνα – Παρίσι – Αθήνα!

10. Θα το χρησιμοποιήσετε;

Όχι βέβαια. Το αστείο είναι ότι τους είχα πει πως την όποια αποζημίωση θα την έδινα σε κάποια κοινωνική ή φιλανθρωπική οργάνωση. Η μόνη λύση είναι να βγάλω το εισιτήριο αυτό σε πλειστηριασμό…..

11. Στον ΣΥΝ δίνετε αυτόνομα τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Τι περιμένετε;

Και αυτόνομα και με συνεργασίες. Ήδη, έχουμε θετικά μηνύματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις περιμένω να πάμε καλά έως πολύ καλά.

12. Πώς θα πάει η υποψηφιότητα Τσίπρα;

Έχει ευρύτερο ενδιαφέρον. Ένας νέος άνθρωπος με μοναδικό όπλο την ειλικρίνεια, το κέφι, την αυθεντικότητα και τις ριζοσπαστικές ιδέες, υπερέβη αντιξοότητες και κερδίζει ήδη μια ευρύτατη αναγνώριση, και όχι μόνο στους νέους.

13. Και η υποψηφιότητα Πανούση;

Επειδή υπήρξα για χρόνια Νομαρχιακός Σύμβουλος, μπορώ να διαβεβαιώσω τους Αθηναίους και τις Αθηναίες ότι η παρουσία του κ. Πανούση και των συνεργατών του στη Νομαρχία, θα δώσει ποιότητα και δύναμη σ’ έναν αδύναμο και υποβαθμισμένο θεσμό.

14. Γιατί δημιουργούνται εντάσεις  γύρω από τα ψηφοδέλτια;

Ε όχι και εντάσεις. Δε βλέπετε τι γίνεται στα άλλα κόμματα;

15. Τι θα κάνει ο ΣΥΝ στο β’ γύρο;

Θα το δούμε μετά τον πρώτο γύρο.

16.  Και μετά τις δημοτικές τι;

Έχουμε να σκεφτούμε και να κάνουμε πολλά. Η κοινωνία, στις συνθήκες που διαμορφώνονται, ζητά πιο ισχυρή, πιο ριζοσπαστική και καινοτόμα παρουσία της Αριστεράς.

17. Πώς θα διασφαλίσει ο ΣΥΝ την είσοδό του στη βουλή;

Ο ΣΥΝ είναι στη βουλή, όπως είναι και στα κοινωνικά κινήματα. Ξέρουμε ότι αυτό ενοχλεί. Ξέρουμε και τα κέντρα που ενοχλούνται. Τους υποσχόμαστε να γίνουμε ακόμη πιο ενοχλητικοί στο μέλλον.

18. Πώς βλέπετε το Κ.Κ.Ε.;

Για την εμπάθεια που καλλιεργούν κατά του Συνασπισμού, τους βάζω άριστα. Για τα υπόλοιπα, ας τα κρίνουν μόνοι τους.

19. Σας ανησυχούν οι δημοσκοπήσεις;

Το αντίθετο. Η πλειοψηφία της κοινωνίας εκφράζει δυσαρέσκεια για την ασκούμενη πολιτική και ζητά άλλη πολιτική. Από εκεί αρχίζουν οι δικές μας δυνατότητες και ευθύνες.

20. Θα είστε υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές;

Ο χώρος της Αριστεράς έχει πολλούς νέους ανθρώπους που θα μπορούσαν να την εκπροσωπήσουν επάξια στη Βουλή. Εγώ έχω κάνει ήδη δύο πλήρεις θητείες και δε με ενθουσιάζει η … μονιμότητα. Αυτά, όμως, είναι θέματα που θα τα  δούμε συλλογικά.

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,793

Βουλευτής | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

* Το 2014 η χώρα δεν πληρούσε καμία προϋπόθεση για έξοδο από τα Μνημόνια. Γι’ αυτό ο κ. Σαμαράς & η ΝΔ «δραπέτευσαν» & άφησαν τη χώρα στον γκρεμό. Οι προϋποθέσεις εξόδου διαμορφώθηκαν μόνο με την κυβέρνηση #ΣΥΡΙΖΑ ως το 2018, όποτε & πράγματι βγήκαμε από τα μνημόνια.* Σήμερα & με την ανεύθυνη πολιτική του κ. Μητσοτάκη, βασικός στρατηγικός στόχος της Aριστεράς πρέπει να είναι η πρόληψη, πώς δεν θα βρεθούμε ξανά ούτε εμείς ούτε ο λαός σε αυτήν την ανάγκη, πώς θα αποτρέψουμε δηλαδή τη δημιουργία συνθηκών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια νέα χρεοκοπία & σε νέους καταναγκασμούς.→ Σημεία από την ομιλία στην εκδήλωση του ENA Institute for Alternative Policies «Μεταρρυθμίσεις προς ποια κατεύθυνση; Από τους καταναγκασμούς των μνημονίων στον δρόμο για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη» με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Σερεμέτη «Οι Μνημονιακές Μεταρρυθμίσεις» ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Σήμερα στον Οικονομικό Ταχυδρόμο στο Tovimagr για τις δομικές αλλαγές που απαιτεί η δομική κρίση που ζούμε 👇🏻 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis
"Βάζοντας τέλος στους αντι-ΣΥΡΙΖΑ μύθους για το 2015" | Παρέμβαση στην εκδήλωση του @ENA_Institute "Μεταρρυθμίσεις… https://t.co/vhPc5j1iBw
RT @atsipras:«Πεταμένα λεφτά οι ΜΕΘ» έλεγαν και «φέρτε μου μια έρευνα που να δείχνει ότι εκτός ΜΕΘ πεθαίνουν» προκαλούσε ο ΠΘ στ… https://t.co/oDy6ahSycD
Σήμερα & με την ανεύθυνη πολιτική του κ. Μητσοτάκη, βασικός στρατηγικός στόχος της Αριστεράς πρέπει να είναι η πρόλ… https://t.co/UtF70KDHq3
Το 2014 η χώρα δεν πληρούσε καμία προϋπόθεση για έξοδο από τα Μνημόνια. Γι’ αυτό ο κ. Σαμαράς & η ΝΔ «δραπέτευσαν»… https://t.co/R1Z69RU6SO
RT @ENA_Institute:Έφη Αχτσιόγλου, Γιάννης Δραγασάκης & Γιώργος Σταθάκης στην εκδήλωση "Μεταρρυθμίσεις προς ποια κατεύθυνση; Aπό τα μν… https://t.co/ApHCFX6FdA

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr