Συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών: “Η Αριστερά δεν πρέπει να νοιώθει αμηχανία στο ενδεχόμενο να αναλάβει τη διακυβέρνηση”

 

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.» εκφράζει φόβους ότι με την τακτική του πρόωρου και χωρίς έλεγχο δανεισμού από τις αγορές δεν αποκλείεται να οδηγηθούμε σε νέα χρεοκοπία.

 • Κύριε Δραγασάκη, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο στις αγορές. Συμμερίζεστε αυτόν τον ενθουσιασμό;

Όχι, δεν μπορώ να τον συμμεριστώ. Πρώτον, διότι ενθουσιασμοί και πανηγύρια αποτελούν ύβρη για τον κόσμο που υποφέρει. Δεύτερον, διότι, όπως διαβάζουμε στον διεθνή Τύπο, η «έξοδος» αυτή ήταν, όπως διπλωματικά λέγεται, «υποστηριζόμενη», δηλαδή ήταν στηριγμένη σε ξένα δεκανίκια και σε δεσμεύσεις που θα γίνουν γνωστές μετά τις εκλογές. Τρίτον, οι υπαρκτές δυνατότητες ρευστότητας που προσφέρει η παγκόσμια συγκυρία δεν αξιοποιούνται προς όφελος της κοινωνίας, αλλά υποτάσσονται σε βραχυπρόθεσμα κερδοσκοπικά παιχνίδια και σε μικροπολιτικές προεκλογικές σκοπιμότητες. Και δεν αναφέρομαι βεβαίως εδώ στον ΟΔΔΗΧ, τον Οργανισμό Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους, οι άνθρωποι του οποίου κάνουν μια σημαντική δουλειά σε τεχνικό επίπεδο, αλλά στην κυβέρνηση.

 

• Κατά τη γνώμη σας, τι ακριβώς επιδιώκει η κυβέρνηση με την κίνηση αυτή;

 

Στόχος της κυβέρνησης και ορισμένων εγχώριων και ξένων κερδοσκοπικών λόμπι που την περιβάλλουν είναι να δημιουργήσουν -αν μπορέσουν- μια, έστω και βραχύβια, χρηματοπιστωτική φούσκα και στη συνέχεια αυτό το γεγονός να το παρουσιάσουν παραπλανητικά -το κάνουν ήδη- ως «έξοδο από την κρίση» και αφετηρία ενός νέου αναπτυξιακού κύκλου επί κοινωνικών ερειπίων. Ολο αυτό το εγχείρημα δεν απαντάει ούτε στις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας ούτε στο εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα. Αντίθετα, περικλείει τον κίνδυνο μιας αρνητικής παλινδρόμησης, αφού είναι έρμαιο των αγοραίων κινήσεων των βραχυπρόθεσμων κερδοσκοπικών κεφαλαίων.

 

• Σχετικά με τον χρόνο, μήπως επιχειρείται πρόωρα η έξοδος στις αγορές;

 

Δεν είναι θέμα χρόνου, αλλά προϋποθέσεων και όρων. Το να μπορεί κάποιος να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίων συνιστά στην εποχή μας μια σημαντική δυνατότητα. Αλλά το πώς χρησιμοποιεί ένα κράτος αυτή τη δυνατότητα είναι πιο σημαντικό. Και έχουμε ως χώρα πικρή εμπειρία επ’ αυτού.

 

Η δυνατότητα, λοιπόν, αυτή πρέπει να αξιοποιείται με φειδώ και σύνεση, συμπληρωματικά προς εγχώριες πηγές, διαφορετικά θα οδηγηθούμε σύντομα σε νέα χρεοκοπία. Δεύτερον, ο δανεισμός έχει νόημα αν χρησιμοποιείται για αναπτυξιακούς σκοπούς -άρα πρέπει να υπάρχει ένα σαφές αναπτυξιακό σχέδιο- και όχι για να εξοφλούνται παλαιά χρέη, διότι έτσι τα δάνεια δεν δημιουργούν εισόδημα για την αποπληρωμή τους. Τρίτον, η έξοδος στις αγορές δανεισμού θα έχει νόημα εφόσον προηγηθεί κούρεμα και διακανονισμός του παλαιού χρέους, έτσι ώστε η πρόσβαση στις διεθνείς αγορές να είναι διατηρήσιμη.

 

• Η διαπραγμάτευση για το χρέος είναι πλέον νεκρό γράμμα για την κυβέρνηση;

 

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν διαπραγματεύεται για το χρέος αλλά έχει παραχωρήσει την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων στους πιστωτές που θέτουν και τους όρους.

 

• Άρα το χρέος είναι μη βιώσιμο, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην αναδιάρθρωσή του και προτείνει ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος…

 

Νομίζω πως μέρα με την ημέρα επιβεβαιώνεται η ορθότητα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ελληνικό χρέος. Μέσα από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης διεκδικούμε «κούρεμα» μεγάλου μέρους του χρέους, αναστολή πληρωμής των τόκων μέχρις ότου επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και ρήτρα ανάπτυξης ώστε η αποπληρωμή του υπόλοιπου χρέους να μη γίνεται σε βάρος των βασικών κοινωνικών αναγκών αλλά και της ίδιας της οικονομίας.

 

• Η στήριξη της κ. Μέρκελ στον Αντ. Σαμαρά, εκτός από τον ευθύ οικονομικό συμβολισμό της, υποκρύπτει και αντίστοιχο πολιτικό. Το σύνθημα του Αλ. Τσίπρα «ή με τη Μέρκελ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ» αποτυπώνει το διακύβευμα των ευρωεκλογών;

 

Δεν υπάρχει μία Ευρώπη, αλλά δύο τουλάχιστον. Από τη μία είναι η Ευρώπη των αγορών, του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας, που εκφράζει κατεξοχήν η κ. Μέρκελ. Από την άλλη, είναι η Ευρώπη των αγώνων, της αλληλεγγύης, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, της κοινωνικά δίκαιης και αειφόρου ανάπτυξης, που εκφράζουν τα κοινωνικά κινήματα η ευρωπαϊκή Αριστερά. Η κ. Μέρκελ με την επίσκεψή της έδειξε τις προτιμήσεις της. Τον τελικό λόγο όμως έχει ο ελληνικός λαός.

 

• Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με χτυπήματα και «κάτω από τη μέση». Το κλίμα πόλωσης που φαίνεται να καλλιεργείται συμφέρει πολιτικά το κόμμα σας;

 

Την αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. δεν πρέπει να την εντάσσουμε στο πλαίσιο του παραδοσιακού δικομματισμού που ζήσαμε για περίπου 40 χρόνια. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζονταν για μια διαφορετική διαχείριση, εντός όμως του ίδιου μοντέλου. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την αλλαγή υποδείγματος και όχι απλά του τρόπου διαχείρισής του. Ειδικά σήμερα λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ, ως έκφραση της νέας Αριστεράς του 21ου αιώνα, και η Ν.Δ., υπό την ακροδεξιά ηγεσία της, εκπροσωπούν δύο ανταγωνιστικά αξιακά πρότυπα και αντιλήψεις για τη δημοκρατία, την κοινωνία, την Ευρώπη και τον κόσμο. Ως εκ τούτου, η ένταση και η σύγκρουση μεταξύ τους έχει αντικειμενικό κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο. Όμως εμείς θέλουμε να χτίσουμε ευρύτερες συναινέσεις στη βάση των πραγματικών και των κύριων αντιθέσεων της εποχής μας. Εμείς θέλουμε διακίνηση και αντιπαράθεση ιδεών, επικοινωνία, διάλογο, ακόμη και μεταξύ αντιπάλων, και όχι εμπάθεια, μίσος, ανυπέρβλητα τείχη και τεχνητούς διαχωρισμούς μέσα στον λαό. Γι’ αυτό και η πόλωση δεν είναι επιλογή μας.

 

• Το σκάνδαλο Μπαλτάκου, η εκκωφαντική απουσία του πρωθυπουργού από τη Βουλή, νέα σχήματα και σχεδιασμοί για πιθανή κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου δείχνουν κλίμα επιστροφής στο παρελθόν;

 

Όλα αυτά τα φαινόμενα θυμίζουν βέβαια και παρελθόν, κυρίως όμως αποτελούν εικόνες από το μέλλον. Κοινή τους συνισταμένη είναι η προσπάθεια αφαίρεσης από τη δημοκρατία λειτουργιών που διασφαλίζουν λαϊκή κυριαρχία, την εκπροσώπηση και τη λογοδοσία. Πρόκειται για μια γενικότερη επικίνδυνη τάση. Θέλουν, υποτίθεται, να σώσουν τη χώρα σκοτώνοντας τη δημοκρατία. Ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός, στη φάση της δομικής κρίσης του, καταφεύγει στην οργανωμένη βία του κράτους και σε παρακρατικούς μηχανισμούς για να επιβληθεί. Διαμορφώνεται έτσι ένα αντιδημοκρατικό έκτρωμα που έχει τη μορφή ενός «κρατικού νεοφιλελευθερισμού» ή «νεοφιλελεύθερου κρατισμού». Γι’ αυτό και ο αγώνας για τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία αποτελεί σήμερα προτεραιότητα.

 

• Ένα κομμάτι της Αριστεράς, τμήμα του υπάρχει και στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για Τσολάκογλου, για κυβέρνηση δωσίλογων, και ξορκίζει το ενδεχόμενο να πάει μια κυβέρνηση της Αριστεράς σε «νέες Βάρκιζες». Γιατί αυτή η επιμονή σε μια ορολογία που παραπέμπει στον εμφύλιο;

 

Διατυπώνονται, πράγματι, απόψεις που θεωρούν πως η κρίση και η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική είναι εξωγενείς και αποτέλεσμα ξένης εισβολής και επιβολής. Όμως, εκείνο που πράγματι συμβαίνει είναι ότι ο ξένος παράγοντας αξιοποιεί τη «δική μας» κρίση, το «δικό μας» χρέος και τη «δική μας» άρχουσα τάξη για να επιβάλει από κοινού με την τελευταία ένα πιο βάρβαρο κοινωνικά και πιο αυταρχικό νεοφιλελεύθερο μοντέλο, αλλά και για να προωθήσει τους ιδιαίτερους στόχους του σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας. Γι’ αυτό και η ανατροπή πρέπει να αρχίσει από τα μέσα, στην κάθε χώρα ξεχωριστά και στην Ευρώπη συνολικά.

 

Σχετικά με τις αναφορές για «νέες Βάρκιζες», η Αριστερά δεν θα πρέπει να νιώθει αμηχανία μπροστά στο ενδεχόμενο να αναλάβει τις ευθύνες της διακυβέρνησης της χώρας, αλλά να βγει μπροστά δοκιμάζοντας στην πράξη τις αξίες και τις προτάσεις της, επινοώντας νέες λύσεις, φιλοδοξώντας να ηγεμονεύσει με τις ιδέες της στις μεγάλες συγκρούσεις και αλλαγές της εποχής μας.

 

—————————————————————————-
http://www.efsyn.gr/?p=191073

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,887

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Στο Περιστέρι. Η Δυτική Αθήνα υπερψηφίζει την πρόταση προοδευτικής αλλαγής του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ για #ΔικαιοσύνηΠαντούΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 1η ΟΜ Περιστερίου Συριζα Προοδευτική Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πετρούπολης Σύριζα Αιγάλεω ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων 3η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 2η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου 5η ΟΜ Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Περιστερίου "Νέα Ζωή" Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας Νεολαια Συριζα Περιστεριου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου Νεολαία Σύριζα Πετρούπολης Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω #εκλογες2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Μία ημέρα έμεινε για τις #εκλογές2023.Μιά ημέρα για την 21η Μάη.Με αγωνιστικότητα για την πολιτική αλλαγή.Με αποφασιστικότητα ν’ ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις αγωνίες της κοινωνίας.Με αυτοπεποίθηση για την πρόταση προοδευτικής διεξόδου του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ.Με σύμμαχο τον λαό.Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις-παράσταση νίκης σε Αθήνα, Πάτρα & Ηράκλειο να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη #Τσίπρα.Μια ημέρα για #ΔικαιοσύνηΠαντού. ΓΔρ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr