Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ” για το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού έτους 2010

 

• Καλωσορίζουμε τον κο Δραγασάκη, συντονιστή της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του Συνασπισμού. Κε Δραγασάκη έχετε διαβάσει πολλούς προϋπολογισμούς στη ζωή σας, έχετε τοποθετηθεί επίσης σε πολλούς. Χθες είχαμε την κατάθεση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού της νέας κυβέρνησης. Ποια είναι η δική σας  άποψη, ποιο είναι το στίγμα που θέλετε να δώσετε;

 

 

Δυστυχώς δε βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι διαφορετικό, δηλαδή δεν έχουμε έναν διαφορετικό προϋπολογισμό ούτε ως προς τη διαδικασία ούτε ως προς το περιεχόμενο.

 

 

Για μια ακόμη φορά μιλάμε για έναν προϋπολογισμό ετήσιο, χωρίς να έχουμε ένα πρόγραμμα τετραετές, πενταετές, ένα μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, για να ξέρουμε πού εντάσσεται αυτός ο προϋπολογισμός. Κι αυτό σήμερα είναι σοβαρό, διότι όλοι αναγνωρίζουν ότι τα προβλήματα πια δεν είναι πρόσκαιρα, δεν είναι ετήσια.

 

 

Το δεύτερο είναι ότι η διαδικασία κατάρτισης του προϋπολογισμού πάλι είναι μια αδιαφανής διαδικασία, δεν υπήρξαν διαβουλεύσεις, δεν υπάρχουν θεσμοί ελέγχου του προϋπολογισμού. Θα πρέπει για μια ακόμη φορά λοιπόν να διαβάζουμε γρίφους και να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι κρύβεται πίσω από τους αριθμούς.

 

 

• Υπάρχουν και λογιστικές σιωπές οι οποίες παραπέμπουν σε νέα μέτρα …

 

 

Επισημαίνω μόνο ότι αυτό το πρόβλημα, ενώ ακούγεται ως μια διαδικαστική πτυχή του θέματος, είναι ένα πρόβλημα ουσίας και δημοκρατίας, όπου και το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση αναγνώριζε ότι όπως γίνεται ο προϋπολογισμός, που ούτε η βουλή γνωρίζει πώς γίνεται ο προϋπολογισμός ούτε κανείς άλλος, δηλαδή η εκτελεστική εξουσία αποφασίζει, η εκτελεστική εξουσία ελέγχει, η εκτελεστική εξουσία εκτελεί. Δεν υπάρχει δηλαδή αυτό που λέμε «άλλο μάτι».

 

 

• Πάμε τώρα στα ουσιαστικά. Η πρώτη υπόσχεση που δίνει η κυβέρνηση ότι έρχεται το φορολογικό νομοσχέδιο, και σίγουρα επειδή προβλέπει περίπου  2 δις € επιπλέον έσοδα από άμεσους φόρους, θα υπάρχει μια διαφορετική κλίμακα σίγουρα για τα φυσικά πρόσωπα, γιατί στα φυσικά πρόσωπα ιδιαίτερα οι άμεσοι φόροι είναι αυξημένοι κατά 500 εκ. ενώ είναι μειωμένοι στα νομικά πρόσωπα. 

 

 

Αν μου επιτρέπετε, πριν πάμε στο φορολογικό, κοιτώντας το προσχέδιο, εφόσον μείνει έτσι, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρόωρη διάψευση προσδοκιών για όσους περίμεναν κάτι διαφορετικό από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή έχουμε μια δυσάρεστη έκπληξη. Και αναφέρομαι κυρίως στο εξής: ότι ο προϋπολογισμός αυτός περικόπτει τις πρωτογενείς δαπάνες κατά 1,6 δις €. Δυστυχώς, απ’ ό,τι βλέπω, το 1,2 περικόπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα υπόλοιπα 400 εκ. από την κατάργηση του ταμείου για τη φτώχεια που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, αυτές ήταν οι σπατάλες που έλεγαν ότι θα καταργήσουν;

 

 

• Λίγο πριν ζητήσαμε επ’ αυτού κάποιες διευκρινήσεις από τον κο Κουτρουμάνη. Αυτό το 1,2 δις το απέδωσε αφενός στη δέσμευση που προβλέπεται στο ότι δε μπορεί να είναι η επιχορήγηση του ΙΚΑ πάνω από το 1% του ΑΕΠ, και δεύτερον ότι η εξοικονόμηση θα προέλθει κυρίως από το σκέλος της φαρμακευτικής – νοσηλευτικής δαπάνης, μια διαδικασία που θα ξεκινήσει άμεσα για να αποδώσει αυτά τα 800 εκ. €. 

 

 

Το θέμα θα το συζητάμε όλο το 2010. Να σας πω απλά, ότι κοιτώντας στο προσχέδιο πού γίνεται περικοπή δαπανών, βλέπουμε ότι αυτή γίνεται στα ασφαλιστικά ταμεία, κοινωνική προστασία και το ταμείο για τη φτώχεια. Και θέτω το ερώτημα: όταν μιλούσαν για σπατάλες και για αναδιανομή αυτά εννοούσαν;

 

 

Το άλλο που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι, εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα, ο προϋπολογισμός αυτός δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αλλά το κρύβει και το μετακυλύει αλλού, κάτι το οποίο έχει γίνει και στο παρελθόν. Δηλαδή και η προηγούμενη κυβέρνηση έλεγε ότι μειώνει το έλλειμμα και αποδείχτηκε τελικά ότι απλά το έκρυβε, το μετακύλυε σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, έβαζε τον ΟΣΕ και δανειζόταν, έβαζε τα ταμεία να μην πληρώνουν τα νοσοκομεία και φτάσαμε να μιλάμε για το χρέος των νοσοκομείων. Άρα, η γενική εικόνα είναι πολύ προβληματική και φοβάμαι ότι, αν δεν αλλάξει, τότε πρέπει να μιλήσουμε για έναν προϋπολογισμό αδιεξόδων, με απρόβλεπτες προοπτικές για το 2010. Εννοώ δηλαδή ότι, όπως φαίνεται, δε νομίζω ότι είναι υλοποιήσιμος αυτός ο προϋπολογισμός.

 

 

• Το δεύτερο είναι ότι αν δεν είναι υλοποιήσιμος αυτός ο προϋπολογισμός, τότε θα έχουμε ένα δεύτερο πρόβλημα, δεδομένου ότι πολλές προσδοκίες έχουν επενδυθεί στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

 

 

Ακριβώς. Να ολοκληρώσω όμως το σχόλιό μου στο κοινωνικό κομμάτι και με την παρατήρηση ότι τελικά το επίδομα αλληλεγγύης το περιβόητο, που τόσο συζητήθηκε, είναι εν μέρει η κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης και ο μηδενισμός των αυξήσεων στο ΕΚΑΣ, πράγμα που σημαίνει ότι η αγοραστική δύναμη του ΕΚΑΣ, αφού δεν έχουμε ονομαστική αύξηση, θα είναι μειωμένη.

 

 

Στο αναπτυξιακό σκέλος, περίμενα πιο σημαντική αύξηση του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων. Πρέπει να σας πω ότι ο μέσος όρος του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, ήταν 4,5% του ΑΕΠ.  Αυτό που προβλέπει το προσχέδιο είναι 4,2%. Δηλαδή στην ουσία είμαστε στα ίδια. Θα περίμενα και με όσα έχει πει το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, αλλά και με όσα επιβάλουν οι συνθήκες της οικονομίας μια πιο ισχυρή προσπάθεια να έχουμε μεγαλύτερο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και βέβαια να δούμε μετά και τη διάρθρωσή του.

 

 

Το ζήτημα που θέσατε με τα έσοδα, να κάνω ένα σχόλιο σε ό,τι αφορά το 2009, δεν έχουμε κατάρρευση των  εσόδων τελικά. Δηλαδή, αν δείτε την εικόνα που παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης, έχουμε μια δραματοποίηση της κατάστασης που μπορεί να υποθέσει κανείς ότι έγινε για να διευκολυνθεί η εκλογική επιτυχία του ΠΑΣΟΚ, να δημιουργηθεί έτσι μια εικόνα χάους, να φουσκώσει το έλλειμμα ίσως και περισσότερο απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα και να εμφανιστεί μετά, το 2010, μια μείωσή του ως επιτυχία της νέας κυβέρνησης. Το λέω αυτό διότι τελικά το πρόβλημα από τη μεριά των εσόδων είναι μια παρακράτηση του ΦΠΑ, κάτι που έγινε και το 2005, κατά περίπου 2 δις €, και το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις πλήρωσαν μικρότερους φόρους διότι έχουν μειωθεί οι φορολογικοί συντελεστές. Οι αποκλίσεις στο έλλειμμα δηλαδή είναι συγκεκριμένες. Προέρχεται από τον ΦΠΑ που παρακρατήθηκε, έχουμε δηλαδή, αν θέλετε, μια κλοπή του ΦΠΑ και τους μειωμένους φόρους που πλήρωσαν οι επιχειρήσεις λόγω μείωσης των φορολογικών συντελεστών.

 

 

Στο σκέλος των δαπανών, θα προσέξατε και εσείς ότι 1 δις € δαπάνες είναι το πρόσθετο κόστος του δανεισμού, τα αυξημένα επιτόκια, δηλαδή αυτό το 1 δις € το πήραν οι τράπεζες. Διότι οι τράπεζες είναι αυτές οι οποίες δανείστηκαν με 1% επιτόκιο και δάνεισαν το κράτος με 4% ή 5%. Πέραν αυτού, υπήρξε βεβαίως ένας εκτροχιασμός των δαπανών κατά 6 δις € περίπου, οι οποίες θα άξιζε τον κόπο να αναλυθεί το πού πήγαν και το τι αποτελέσματα είχαν. 

 

 

• Κύριε Δραγασάκη υπάρχει ένα κομμάτι σε σχέση με το δανεισμό που ακόμη παραμένει ασαφές. Δηλαδή δεν ξέρουμε πόσα έχουμε δανειστεί, πόσα θα δανειστούμε ακόμη και πόσα είναι τα τοκοχρεολύσια.

 

 

Ακριβώς. Άρα, θα περίμενε κανείς από τον προϋπολογισμό μια πιο ισχυρή πρόβλεψη για την αύξηση του ΦΠΑ, διότι ναι μεν το εθνικό εισόδημα δεν αυξάνει και άρα μπορεί να πει κανείς ότι δεν έχουμε περιθώρια μεγάλης αύξησης, αλλά δεδομένης της μεγάλης φοροδιαφυγής που υπήρχε και δεδομένης της παρακράτησης του ΦΠΑ το 2009, θα περίμενε κανείς να γίνει μια προσπάθεια τουλάχιστον, μια πρόβλεψη, να έχουμε μια σημαντικότερη αύξηση στην είσπραξη του ΦΠΑ.

 

 

• Και τώρα ως προς το βασικό στόχο που είναι η αύξηση του ΑΕΠ, να γυρίσει σε θετικό πρόσημο, αλλά κι αυτό οριακό 0,3% – 0,4%. Τι εκτιμάτε γι’ αυτό το στόχο;

 

 

Δε θα μπορέσει να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Διότι από πού θα προέλθει η ζήτηση; Οι αυξήσεις στους μισθούς είναι στα όρια του πληθωρισμού, η ανεργία αυξάνει. Επομένως, η απώλεια εισοδήματος λόγω της ανεργίας και λόγω της μείωσης της αγοραστικής δύναμης, διότι υπάρχει η ακρίβεια παρά ύφεση, δε δείχνουν δυνατότητες ανάκαμψης από την εσωτερική ζήτηση. Από την εξωτερική ζήτηση πάλι δεν υπάρχουν δυνατότητες, αφού ούτε εξαγωγές προβλέπεται να αυξηθούν,  ο δε τουρισμός παρουσιάζει μείωση, γεγονός που επιτείνεται από τις προβλέψεις για τη συνέχιση της ύφεσης για την παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομία.

 

 

Άρα, γι’ αυτό και μείς επιμείναμε και προεκλογικά ότι ο δρόμος της ανάκαμψης για την Ελλάδα ειδικότερα, περνάει μέσα από την ανάκαμψη της απασχόλησης. Ο προϋπολογισμός δεν αναφέρει τίποτε για την ανάκαμψη της απασχόλησης. Δεν έχουμε τίποτε το δεσμευτικό για νέες θέσεις εργασίες οι οποίες θα δημιουργούν και νέα προστιθέμενη αξία. Άρα, απασχόληση, δημόσιες επενδύσεις, μισθοί και συντάξεις, αυτές είναι οι πηγές για την ανάκαμψη. Αν σ’ αυτούς τους τομείς δε δούμε πολιτικές που να μας πείθουν ότι κάτι ζωντανεύει, δε θα μπορέσει να υπάρξει βιώσιμη ανάκαμψη της οικονομίας ούτε το 2010.

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis

12,907

Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών | ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Μαζί - Να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς & στη Δυτική ΑθήναΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας#ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Εχθές ο κ. Σκέρτσος υποτίθεται ότι... αποκάλυψε τα «fake news» του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία & το εισόδημα. Για το πώς οι έμμεσοι φόροι σε συνθήκες πληθωρισμού αυξάνουν τη φορολογική επιβάρυνση το αναλύσαμε εχθές. Σήμερα, ας δούμε πώς ο πληθωρισμός μειώνει το πραγματικό εισόδημα.❌ Ο κ. Σκέρτσος ισχυρίστηκε ότι: «Οι μισθοί αυξήθηκαν δεν μειώθηκαν». ❌ Και για την Έκθεση του ΟΟΣΑ που έλεγε το ακριβώς αντίθετο, ο κ. Σκέρτσος ισχυρίστηκε ότι «Έγινε τον Νοέμβριο του 2022. Όχι τον Απρίλιο του 2023... άρα δεν ήταν επίκαιρη…».📉Αφού δεν τους αρέσει λοιπόν η Έκθεση του ΟΟΣΑ, ας δούμε τι λέει η Έκθεση της Κομισιόν (Country Report) που δημοσιεύτηκε στις 25.5.2023, άρα είναι εντελώς… επίκαιρη. ❗️Το πρώτο που λέει είναι ότι «ο πραγματικός μισθός στην Ελλάδα για το 2022 μειώθηκε κατά 4,7%, γιατί η ονομαστική αύξησή του υπολειπόταν της αύξησης του πληθωρισμού». Άρα επιβεβαιώνει επί της ουσίας την Έκθεση του ΟΟΣΑ. ❗️Το δεύτερο που λέει είναι ότι η αύξηση που δόθηκε εντός Απριλίου αναμένεται να αποκαταστήσει «μερικώς» την περαιτέρω μείωση των πραγματικών μισθών το 2023. 1️⃣ Συμπέρασμα 1ο: Οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν το 2022, & με «τη βούλα» της Κομισιόν, επομένως ο κ. Σκέρτσος ψεύδεται εφόσον υποστηρίζει το αντίθετο. 2️⃣ Συμπέρασμα 2ο: Οι πραγματικοί μισθοί αναμένεται να μειωθούν & το 2023 εάν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής. 3️⃣ Συμπέρασμα 3ο: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον πληθωρισμό ως εργαλείο για να μειώνει αφανώς το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μέσω ανεπαρκών αυξήσεων που δεν καλύπτουν την άνοδο του πληθωρισμού και μέσω των έμμεσων φόρων που «πολλαπλασιάζονται» εξαιτίας της ακρίβειας. Με τους δυο αυτούς τρόπους εγκαθιστά ένα σύστημα εσωτερικής υποτίμησης των μισθών οι συνέπειες της οποίας θα φανούν σωρευτικά τα επόμενα χρόνια. 🚮 Όσο για την… υπόσχεση της ΝΔ για αυξήσεις 25% είναι εντελώς αίολη & απατηλή αφού δεν δεσμεύεται για την αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης των μισθών. 🚫 Αυτή ήταν η πολιτική της ΝΔ για 4 χρόνια & αυτή & χειρότερη θα είναι εάν δεν ανατραπούν οι συσχετισμοί στις 25 Ιούνη. #ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Και με τη «βούλα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής [Έκθεση Μακροοικονομικών Ανισορροπιών, σ.12], ο υψηλός πληθωρισμός στην Ελλάδα πυροδοτείται από τα υψηλά κέρδη. Αυτά που η ΝΔ άφησε ανεξέλεγκτα, χωρίς έλεγχο στις αγορές. Υπερκέρδη που είναι η άλλη όψη της αφαίμαξης του εισοδήματος εξαιτίας των έμμεσων φόρων που η ΝΔ άφησε άθικτους. Αυτή ήταν η 4ετία ΝΔ & Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή & χειρότερη θα είναι μια νέα, αν δεν ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στις 25 Ιούνη#ΣΥΡΙΖΑΠΣ#ξεκινάμε_πάλι_μαζί#εκλογές2023 ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
"Τα μηνύματα της κοινωνίας & ο κρίσιμος αγώνας που έχουμε μπροστά μας"H 21η Μάη ήταν ένα σοκ για όλες & όλους μας. Και ήταν ένα σοκ όχι τόσο γιατί «έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις» ή γιατί τις «διαβάσαμε λάθος», αλλά γιατί η επαφή με την κοινωνία, η ζωντανή επικοινωνία με τους ανθρώπους μάς έδινε δύναμη & ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.Το βλέπαμε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ & του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο & σε όλη την Ελλάδα. Αλλά & προσωπικά, στην καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας εκφραζόταν έντονα η ανάγκη για πολιτική αλλαγή.Η πρόταση προοδευτικής διεξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αφετηρία ακριβώς τις ανάγκες &τις αγωνίες αυτές. Δεν έπεισε όμως. Κι αυτό μένει στο τέλος της ημέρας. Και για αυτό πρέπει να γίνει η αφετηρία έρευνας & συζήτησης που δεν πρέπει να μείνει στα ρηχά & προφανή αλλά να πάει σε βάθος. Πολλά πρέπει να αλλάξουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και θα αλλάξουν.Προέχει όμως η άμεση μάχη της 25ης Ιούνη, που είναι κρίσιμη για τη χώρα & για την προοπτική της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στη λαϊκή ετυμηγορία & αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της. Όμως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διαγράφει, ούτε αμνηστεύει εγκλήματα που διαπράχτηκαν κατά της δημοκρατίας & του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ούτε εξαλείφει τις συνέπειες της προκλητικά άνισης κατανομής & κατασπατάλησης δημόσιων πόρων. Και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πως μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιο ανεξέλεγκτη αυτή τη φορά, συνεπάγεται νέες απειλές για το κοινωνικό κράτος δικαίου. Άλλωστε όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από στελέχη της, αν αποκτούσε μια πλειοψηφία 180 βουλευτών στη νέα Βουλή, η ΝΔ θα την αξιοποιούσε για την αλλαγή του Συντάγματος με μονομερή τρόπο & σε συντηρητική κατεύθυνση. Είναι ευθύνη μας να επισημάνουμε τους κινδύνους & καλούμε σε δημοκρατική συστράτευση για την αποτροπή τους. Οι εκλογές της 25ης του Ιούνη είναι κρίσιμες και για το μέλλον της Αριστεράς & της προοδευτικής παράταξης. Πέρα από λάθη & αδυναμίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδήγησαν σε εκλογική απομάκρυνση ανθρώπους που τον στήριξαν προηγούμενα, τα κόμματα της ήσσονος αριστερής & προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής, την απόρριψη ακόμη & συζήτησης για προγραμματική συνεργασία & τη μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διευκόλυναν αντικειμενικά την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Για την απόκρουση όμως των κινδύνων & για την ήττα της Δεξιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί αναγκαία την οικοδόμηση προϋποθέσεων, μέσα στην κοινωνία, για μια ευρεία συμπαράταξη αριστερών & προοδευτικών δυνάμεων. Και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για αυτή.Η άμεση μεγαλύτερη δυνατή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι, συνεπώς, επιτακτική για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη από αριστερή & προοδευτική σκοπιά, & για την οργάνωση από καλύτερες θέσεις της προοδευτικής ανατροπής των πολιτικών σχηματισμών, & την προοδευτική διέξοδο.Ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν και να συζητηθούν σε βάθος οι αιτίες της ήττας. Αλλά σημασία έχει από πια σκοπιά & με ποιο τρόπο θα «διαβάσουμε» & θα αντιμετωπίσουμε την ήττα. Υπάρχει η επιλογή του ατελείωτου πένθους & της παραίτησης, της συγκάλυψης των προβλημάτων ή της επιδερμικής ενασχόλησης με αυτά. Υπάρχει όμως & η επιλογή να αξιοποιήσουμε την ήττα ως πηγή μάθησης & δύναμης για το μέλλον. Και είναι η μόνη που ταιριάζει στην Αριστερά & η μόνη που έχει δικαιωθεί ιστορικά. Αυτή η «αξιοποίηση» είναι που αξίζει για τον «κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», που από το 2012 μέχρι σήμερα μας κατέστησε δύναμη ανανέωσης αλλαγής στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά & ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, τον τόπο & τους ανθρώπους του. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η παραμονή στη κορυφή των λαϊκών προτιμήσεων αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την κατάκτησή της. Και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον: με ποιες ταξικές αναφορές, ποιες κοινωνικές συμμαχίες, ποιες οργανωτικές, δικτυακές & θεσμικές μορφές, ποιο πολιτικό σχέδιο & ποιες μεθόδους επικοινωνίας μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες & τις προσδοκίες του κόσμου της εργασίας, της δημιουργίας & της νέας γενιάς; Μπροστά μας, λοιπόν, έχουμε την πιο κρίσιμη μάχη, τη μάχη που θα κρίνει πολλά τόσο για τη χώρα όσο & για την Αριστερά & τον προοδευτικό κόσμο. Η εύλογη απογοήτευση & η στενοχώρια που από χθες κυριαρχούν, πρέπει να γίνουν βούληση & αποφασιστικότητα για δράση. Να απευθυνθούμε με ευκρίνεια & ειλικρίνεια, στον αριστερό & προοδευτικό κόσμο, για να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει, ώστε πιο ταπεινά, πιο ταξικά, πιο συστηματικά να χτίσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις προϋποθέσεις του μετασχηματισμού που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Να δημιουργήσουμε ξανά το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα, ιδεών, συλλογικών πρωτοβουλιών, πολιτισμικής & κοινωνικής δράσης που διέσωσε την κοινωνία στα πιο κρίσιμα χρόνια της, που έδωσε δημοκρατική διέξοδο στην κρίση το 2015 & πρέπει να μπορέσει να εκφράσει πλειοψηφικά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας σήμερα. Όλα αυτά όμως πρέπει να σχεδιαστούν & να γίνουν τώρα στις νέες κοινωνικές & πολιτισμικές πραγματικότητες που πρέπει να κατανοήσουμε σε βάθος. Ο κόσμος κρίνει τους ανθρώπους και τα κόμματα «στα δύσκολα». Είμαστε ξανά υπό τη κρίση των εργαζόμενων, της νεολαίας & της κοινωνίας. Και ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε αυτή την νέα δημιουργική δοκιμασία είναι η 25η Ιούνη.ΥΓ: Όλον αυτόν τον καιρό στη Δυτική Αθήνα είχα την τύχη να συναντήσω παλιούς αγωνιστές & αγωνίστριες, να συνομιλήσω με πολίτες που έβλεπα για πρώτη φορά, να συναντηθώ με τις αγωνίες αλλά & το πάθος των νέων για ένα κόσμο φτιαγμένο με διαφορετικά αξιακά υλικά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες & όλους που μου προσέφεραν αυτές τις ζωογόνες εμπειρίες & ξεχωριστά σε όσους και όσες με τίμησαν & με την ψήφο τους για μια ακόμη φορά.ΣΥΡΙΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr