«Τα ψέματα της ΝΔ για φορολογία και μισθούς»

Συνέντευξη στην εκπομπή EΡΤ Talks του EPT News, με τον δημοσιογράφο Απόστολο Μαγγηριάδη.

 

Σημεία της συνέντευξης

* Ποια είναι η βαριά κληρονομιά της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη;

  • Αυξημένο χρέος κατά 50 δισεκατομμύρια ευρώ
  • Αύξηση του κατά κεφαλή χρέους/Έλληνα πολίτη από 33.000 ευρώ σε 38.000 ευρώ.

* Η κυβέρνηση σήμερα «πανηγυρίζει» για την οικονομία με τρόπο που θυμίζει τη «θωρακισμένη Ελλάδα» του 2009. Η συνέχεια είναι γνωστή. Αν στην κάλπη δεν ψηφιστεί αλλαγή πολιτικής, η κατάσταση για τη χώρα θα είναι εξαιρετικά ανησυχητική.

* Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητεί καθαρή εντολή για για τη δυνατότητα σχηματισμού ευρείας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας μακράς προοπτικής. Απαραίτητη προϋπόθεση υλοποίησης αυτού του σχεδίου είναι η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην κάλπη της 21ης Μάη.

* Την τετραετία 2019-23 η κοινωνία στην Ελλάδα πλήρωσε 2,8 δισ. ευρώ/έτος περισσότερους φόρους κατά μ.ο. σε σχέση με την τετραετία 2015-19. Αυτό δεν οφείλεται στην «ανάπτυξη» όπως δήθεν επαίρεται η ΝΔ, αλλά στο ότι ο πληθωρισμός φτωχοποίησε τους πολίτες μέσω των έμμεσων φόρων.

* Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζει εαυτόν δήθεν «συνεπή» σε ό,τι αφορά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του το 2019 για τον κατώτατο μισθό. Μα σήμερα ο ονομαστικός μισθός έχει αυξηθεί σε συνθήκες πολλαπλάσιου πληθωρισμού. Άρα τα χαμηλά εισοδήματα είναι ακόμη χαμηλότερα.

* Η ΝΔ θεωρεί «επένδυση» κάθε ιδιοκτησιακή αλλαγή μιας επιχείρησης ή μια εξαγορά στο real estate. «Χρήσιμες» και αυτές, όμως παραγωγικές επενδύσεις, πραγματικά ωφέλιμες για την οικονομία και τους εργαζόμενους, είναι αυτές που ενισχύουν την παραγωγική βάση της χώρας.

 

Όλη η συζήτηση

 

Για την ανασύνθεση της Αριστεράς | Άρθρο στις «Παρεμβάσεις» της εφημερίδας «Η εποχή» ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Φανή Πετραλιά. Η Φανή προσωποποίησε με έναν σπάνιο τρόπο τη σύζευξη της χειραφετημένης γυναίκας, της ενεργής διαννοούμενης, της μαχητικής δημοσιογράφου & της ακάματης συνδικαλίστριας. Παιδί μιας εποχής που παρά τις δυσκολίες της ευνοούσε το ταίριασμα του λογισμού με τ' όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο, η Φανή Πετραλιά ήταν πρότυπο & σημείο αναφοράς. Θα τη θυμόμαστε ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Η σκέψη μας στους αγαπημένους της ανθρώπους. ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr