«Ποιος έβαλε και ποιος εβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια κ. Μητσοτάκη;»

Δήλωση του Γιάννη Δραγασάκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιου βουλευτή στο Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Ο κ. Μητσοτάκης γι’ άλλη μια φορά εχθές δεν δίστασε να καταφύγει στο ψέμα, ακριβώς γιατί είναι φοβισμένος και αισθάνεται ανήμπορος.

Το 2014 ο κ. Σαμαράς, στην κυβέρνηση του οποίου ήταν υπουργός ο κ. Μητσοτάκης, επέλεξε να επισπεύσει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ακριβώς επειδή δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την τότε αξιολόγηση. Κι όχι μόνο απέδρασε από την ευθύνη του, αλλά και άφησεκαμένη γη με άδεια ταμεία και ένα πρόγραμμα που έληγε μόλις έναν μήνα μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου. Στήνοντας έτσι το σχέδιο «αριστερή παρένθεση».

Ευτυχώς για τη χώρα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δημοκρατική επιλογή του ελληνικού λαού και ανέλαβε την ευθύνη να την οδηγήσει από το χείλος του γκρεμού το 2015, εκτός μνημονίων, με ρυθμισμένο χρέος έως το 2030 και με μαξιλάρι ασφαλείας 36 δισ. ευρώ το 2019.

Αυτή τη χώρα παρέλαβε ο κ. Μητσοτάκης και τολμά σήμερα να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έφερε τα μνημόνια». Εκείνος που ήταν στο πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε τη χώρα.

Η ιστορία δεν αλλάζει και στις 21 Μάη θα τεθούν οι βάσεις για την απαλλαγή από το «καθεστώς Μητσοτάκη» και την προοδευτική αλλαγή στη χώρα.

 

Για την ανασύνθεση της Αριστεράς | Άρθρο στις «Παρεμβάσεις» της εφημερίδας «Η εποχή» ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Φανή Πετραλιά. Η Φανή προσωποποίησε με έναν σπάνιο τρόπο τη σύζευξη της χειραφετημένης γυναίκας, της ενεργής διαννοούμενης, της μαχητικής δημοσιογράφου & της ακάματης συνδικαλίστριας. Παιδί μιας εποχής που παρά τις δυσκολίες της ευνοούσε το ταίριασμα του λογισμού με τ' όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο, η Φανή Πετραλιά ήταν πρότυπο & σημείο αναφοράς. Θα τη θυμόμαστε ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Η σκέψη μας στους αγαπημένους της ανθρώπους. ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr