«Αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς και να ξανακάνουμε την πρότασή μας πλειοψηφική»

Συνέντευξη στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και την Χριστίνα Βίδου.

Το βίντεο της συζήτησης


 

Σημεία από τη συνέντευξη

* Η ΝΔ για τέσσερα χρόνια ήταν εύκολη στο ψέμα και δύσκολη στη συγγνώμη.

❌ Ψέμα 1: Υπάρχει «κοστολογημένη» Έκθεση του ΓΛΚ για το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
❌ Ψέμα 2: Όλα τα προεκλογικά μέτρα της ΝΔ περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που εκείνη κατέθεσε ως κυβέρνηση.

* Ο ΟΟΣΑ είπε ότι το πραγματικό εισόδημα μειώθηκε στην Ελλάδα. Το ίδιο και η Κομισιόν. Η ΝΔ επιμένει να μιλά για «ονομαστικές αυξήσεις» που έγιναν. Που είναι όμως χαμηλότερες του πληθωρισμού και λόγω ακρίβειας εν τέλει ήταν μειώσεις αγοραστικής δύναμης.

* Λέει η ΝΔ «να μην μειώσουμε τον ΦΠΑ γιατί δεν θα περάσει στον καταναλωτή». Επειδή δηλαδή η ΝΔ δήλωνε ανίκανη να ελέγξει την αισχροκέρδεια και τον πληθωρισμό, να αφήσουμε τους έμμεσους φόρους επί αυξημένων τιμών να τρώνε το εισόδημα των πολιτών.

* Τι ακριβώς έκανε η ΝΔ για την πάταξη της φοροδιαφυγής επί τέσσερα χρόνια; Απολύτως τίποτα. Έμεινε πιστή σε αυτό που on camera είχε πει ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά το 2019, ότι «δουλειά του κράτους δεν είναι να στέλνει το ΣΔΟΕ για ελέγχους».

* Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι η δύναμη που νίκησε τη ΝΔ στα πιο δύσκολα χρόνια της πρόσφατης ιστορίας του τόπου. Και ο Αλέξης Τσίπρας ο πρώτος πρωθυπουργός της Αριστεράς. Και αγωνιζόμαστε και πάλι για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς και να ξανακάνουμε την πρότασή μας πλειοψηφική.

 

~ Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από έναν #ΣΥΡΙΖΑΠΣ που & ακούει τα «θέλω» της αλλά & τα μετασχηματίζει σε συνεκτικό σχέδιο & εφαρμόσιμες πολιτικές. Για να κερδίσει αξιοπιστία ως κυβερνητικό κόμμα μαζί με την πολιτική του «τι» χρειάζεται & μια πολιτική του «πώς» θα γίνουν όσα προτείνει.~ Ο #ΣΥΡΙΖΑΠΣ πρέπει να αλλάξει πολλά αλλά δεν πρέπει να αλλάξει ράγες. Όπου η Αριστερά θέλησε να υπάρξει απλώς ως μια κιβωτός της αριστερής παράδοσης στην καλύτερη περίπτωση έμεινε στάσιμη, αλλά & όπου επέλεξε να φύγει δήθεν μπροστά με πρότυπο κόμματα όπως το δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ διαλύθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί κάνει θαύματα αν στηριχτεί στις δικές του σημαντικές επιτυχίες, αν διορθώσει τα δικά του λάθη & υπερβεί τις δικές του αδυναμίες, αν αξιοποιήσει δημιουργικά & μετατρέψει σε μαθήματα για το μέλλον τη δίκη του σπάνια, αν όχι μοναδική διεθνώς, εμπειρία.* «Ποιον ΣΥΡΙΖΑ» - Σημερινό άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

2 μήνες πριν

Φωτογραφία εξωφύλλου του χρήστη Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
«Ούτε ώρα για χάσιμο» για τον #ΣΥΡΙΖΑΠΣ | Στην Η Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί σήμερα ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr