«Μόνο ο ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει τους συσχετισμούς και να οργανώσει την προοδευτική εναλλακτική»

Συνέντευξη στο Attica TV στην εκπομπή Colpo Grosso, με τον Ιάσονα Σχινά και τον Γιάννη Μπασκάκη.

To βίντεο της συνέντευξης

 

Σημεία από τη συνέντευξη

* Το τραγικό γεγονός έξω από την Πύλο δείχνει με τον πιο οδυνηρό τρόπο ότι η Ευρώπη θα πρέπει ριζικά να αλλάξει πορεία στο προσφυγικό.

* Είναι φοβερό από ανθρώπινη σκοπιά ότι για ώρες ένα υπερφορτωμένο πλοίο παρακολουθούνταν από την ανθρωπότητα να βρίσκεται σε μια πορεία με ενδεχόμενη κατάληξη αυτή που εν τέλει είχε.

* «Ανοιχτά σύνορα» δεν υπάρχουν. Εκ των πραγμάτων τα σύνορα υπάρχουν για να φυλάσσονται. Οπότε όσα λέει σχετικά η ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι φθηνός λαϊκισμός. Το θέμα όμως είναι, και το είδαμε προχθές, ότι η λύση δεν είναι οι φράκτες.

* Η Ευρώπη χρειάζεται κοινή πολιτική για το προσφυγικό, με ενωσιακή αλληλεγγύη, αναλογική ανάληψη βαρών και διαδρόμους ασφαλούς διέλευσης.

* Η πολιτική δύναμη που μπορεί να ανατρέψει τους συσχετισμούς και έχει τη δυνατότητα να ανασυγκροτήσει μια προοδευτική εναλλακτική απέναντι στη ΝΔ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Γι’ αυτό είναι κρίσιμο να είναι όσο πιο ισχυρός γίνεται το βράδυ της 25ης Ιούνη.

 

Για την ανασύνθεση της Αριστεράς | Άρθρο στις «Παρεμβάσεις» της εφημερίδας «Η εποχή» ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Φανή Πετραλιά. Η Φανή προσωποποίησε με έναν σπάνιο τρόπο τη σύζευξη της χειραφετημένης γυναίκας, της ενεργής διαννοούμενης, της μαχητικής δημοσιογράφου & της ακάματης συνδικαλίστριας. Παιδί μιας εποχής που παρά τις δυσκολίες της ευνοούσε το ταίριασμα του λογισμού με τ' όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο, η Φανή Πετραλιά ήταν πρότυπο & σημείο αναφοράς. Θα τη θυμόμαστε ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Η σκέψη μας στους αγαπημένους της ανθρώπους. ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr