«Μόνο ο ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει τους συσχετισμούς και να οργανώσει την προοδευτική εναλλακτική»

Συνέντευξη στο Attica TV στην εκπομπή Colpo Grosso, με τον Ιάσονα Σχινά και τον Γιάννη Μπασκάκη.

To βίντεο της συνέντευξης

 

Σημεία από τη συνέντευξη

* Το τραγικό γεγονός έξω από την Πύλο δείχνει με τον πιο οδυνηρό τρόπο ότι η Ευρώπη θα πρέπει ριζικά να αλλάξει πορεία στο προσφυγικό.

* Είναι φοβερό από ανθρώπινη σκοπιά ότι για ώρες ένα υπερφορτωμένο πλοίο παρακολουθούνταν από την ανθρωπότητα να βρίσκεται σε μια πορεία με ενδεχόμενη κατάληξη αυτή που εν τέλει είχε.

* «Ανοιχτά σύνορα» δεν υπάρχουν. Εκ των πραγμάτων τα σύνορα υπάρχουν για να φυλάσσονται. Οπότε όσα λέει σχετικά η ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι φθηνός λαϊκισμός. Το θέμα όμως είναι, και το είδαμε προχθές, ότι η λύση δεν είναι οι φράκτες.

* Η Ευρώπη χρειάζεται κοινή πολιτική για το προσφυγικό, με ενωσιακή αλληλεγγύη, αναλογική ανάληψη βαρών και διαδρόμους ασφαλούς διέλευσης.

* Η πολιτική δύναμη που μπορεί να ανατρέψει τους συσχετισμούς και έχει τη δυνατότητα να ανασυγκροτήσει μια προοδευτική εναλλακτική απέναντι στη ΝΔ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Γι’ αυτό είναι κρίσιμο να είναι όσο πιο ισχυρός γίνεται το βράδυ της 25ης Ιούνη.

 

~ Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από έναν #ΣΥΡΙΖΑΠΣ που & ακούει τα «θέλω» της αλλά & τα μετασχηματίζει σε συνεκτικό σχέδιο & εφαρμόσιμες πολιτικές. Για να κερδίσει αξιοπιστία ως κυβερνητικό κόμμα μαζί με την πολιτική του «τι» χρειάζεται & μια πολιτική του «πώς» θα γίνουν όσα προτείνει.~ Ο #ΣΥΡΙΖΑΠΣ πρέπει να αλλάξει πολλά αλλά δεν πρέπει να αλλάξει ράγες. Όπου η Αριστερά θέλησε να υπάρξει απλώς ως μια κιβωτός της αριστερής παράδοσης στην καλύτερη περίπτωση έμεινε στάσιμη, αλλά & όπου επέλεξε να φύγει δήθεν μπροστά με πρότυπο κόμματα όπως το δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ διαλύθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί κάνει θαύματα αν στηριχτεί στις δικές του σημαντικές επιτυχίες, αν διορθώσει τα δικά του λάθη & υπερβεί τις δικές του αδυναμίες, αν αξιοποιήσει δημιουργικά & μετατρέψει σε μαθήματα για το μέλλον τη δίκη του σπάνια, αν όχι μοναδική διεθνώς, εμπειρία.* «Ποιον ΣΥΡΙΖΑ» - Σημερινό άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

2 μήνες πριν

Φωτογραφία εξωφύλλου του χρήστη Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
«Ούτε ώρα για χάσιμο» για τον #ΣΥΡΙΖΑΠΣ | Στην Η Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί σήμερα ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr