Άρθρο στην εφημερίδα “ΑΥΡΙΑΝΗ”_Αδιαφάνεια, ντόπινγκ και ειδικοί λογαριασμοί_

Τα όσα αποκαλύφθηκαν ως τώρα σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησης του σωματείου «Αίας» δείχνουν ότι η έρευνα για το ντόπινγκ δε θα προχωρήσει σε βάθος αν δε ριχτεί αμέσως φως στο καθεστώς διαχείρισης δημόσιου χρήματος μέσω ειδικών λογαριασμών. 

Όποιος ισχυρίζεται ότι ζητά «κάθαρση» στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού οφείλει τώρα – αν είναι ειλικρινής – να υψώσει την φωνή του για να υποστηρίξει το αίτημα αυτό.

Να έχουμε συγχρόνως υπόψη μας ότι η υπόθεση του «Αίαντα», μέσω του οποίου ο κος Τζέκος και οι πρωταθλητές Κεντέρης και Θάνου απολάμβαναν ειδικών επιχορηγήσεων από το υπουργείο Πολιτισμού, δεν είναι παρά μόνο κορυφή του παγόβουνου αδιαφανών χρηματοδοτήσεων.

 Είναι συγχρόνως και μια καλή ευκαιρία να ανοίξει για τα καλά το πολύ ευρύτερο ζήτημα των ειδικών λογαριασμών.

Ο ειδικός λογαριασμός 234372/1 που διατηρεί το Υπουργείο Πολιτισμού στην Τράπεζα της Ελλάδας είναι αυτός από τον οποίο επιχορηγούνται διάφοροι αθλητικοί και πολιτιστικοί φορείς ή φυσικά πρόσωπα, με ανεξέλεγκτα κριτήρια επιλογής.   Ιδρύθηκε από τους κους Δρυ και Βενιζέλο με κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 31/5/01 που ορίζει ότι το ετήσιο ύψος του δεν μπορεί να είναι κάτω των 75 δις. δραχμών.

Στο λογαριασμό αυτό, που έχει την ονομασία «Ε.Δ.–Κατάθεση μερίσματος από τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΠΑΠ», κατευθύνονταν κάθε χρόνο τα τεράστια ποσά που δικαιούται το

Δημόσιο από τα κέρδη του ΟΠΑΠ. Το ποιοι συγκεκριμένοι οργανισμοί ή άτομα επιχορηγούντο το αποφάσιζε ο εκάστοτε υπουργός Πολιτισμού με τους αρμόδιους υφυπουργούς χωρίς να οφείλει να δώσει λογαριασμό σε κανένα.

 Δεν μιλάμε για μικροποσά. Το ποσό των 75 δις, διαθέσιμο για κάθε αδιαφανή χρήση, είναι εφάμιλλο με την τακτική επιχορήγηση του υπουργείου από τον κρατικό προϋπολογισμού

Άλλο παράδειγμα, για να πάρουν οι αναγνώστες μια εικόνα για την τάξη μεγέθους των ποσών για τα οποία κουβεντιάζουμε.

Τα επίσημα στοιχεία που διαθέτουμε δείχνουν ότι τα έτη 2001 και 2002 δαπανήθηκαν μέσω του Ε.Δ. 234372/1 170 δις δραχμές (525 εκατ. ευρώ).

Για το 2003-04 ακόμα δε διαθέτουμε στοιχεία αλλά λογικά περιμένει κανείς ότι, εν όψει Ολυμπιακών αγώνων, τα αντίστοιχα ποσά θα είναι ακόμα μεγαλύτερα.

Αυτό σημαίνει ότι κατά την τετραετία 2001-2003 δαπανήθηκαν μέσω του συγκεκριμένου ειδικού λογαριασμού 234372/1 πάνω από 300 δις δρχ., ήτοι συνολικό ποσό πολύ μεγαλύτερο από το κόστος κατασκευής της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου!

Παίρνοντας υπόψη ότι το Σύνταγμα της χώρας ορίζει ότι «όλα τα έσοδα και έξοδα του κράτους εγγράφονται στον κρατικό προϋπολογισμό» και ότι ο Ε.Δ. 234372/1 δεν είναι παρά ένας από εκατοντάδες ειδικούς λογαριασμούς -την ύπαρξη των οποίων είχε αποκαλύψει από το περυσινό φθινόπωρο ο Συνασπισμός μέσω του βουλευτή του Π. Λαφαζάνη- θα καταλάβετε το μέγεθος του συνολικού προβλήματος αδιαφάνειας στη διαχείριση δημόσιου χρήματος.

 

 

Η υπόθεση του ντόπινγκ, έχοντας τραβήξει την προσοχή των πολιτών είναι αφορμή να χυθεί φως στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος από προηγούμενες κυβερνήσεις και να αποτελέσει λύδια λίθο των προθέσεων της σημερινής κυβέρνησης σχετικά με την πολυδιαφημισμένη πια πρόθεσή της για διαφάνεια.

Μη ξεχνάμε και τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας που, έξη μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, όχι μόνο σιωπά αλλά διατηρεί και συνεχίζει να διαχειρίζεται το κραυγαλέα αδιαφανές καθεστώς των ειδικών λογαριασμών.

Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει αμέσως τις ευθύνες της.

Εμείς από την πρώτη Σεπτέμβρη καταθέσαμε σχετική ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και υπουργό πολιτισμού και τον υπουργό οικονομίας και οικονομικών.

Εκεί καλούμε την κυβέρνηση να ρίξει άπλετο φως στις δοσοληψίες του ειδικού λογαριασμού 234372/1 και να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του εντάσσοντας τις αναγκαίες συναλλαγές στον τακτικό προϋπολογισμό.

Πολύ συγκεκριμένα, οι δύο υπουργοί ερωτώνται: Ποιοι φορείς (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) και με ποια ποσά χρηματοδοτήθηκαν από τον Ε.Δ. 234772/1 του Υπουργείου Πολιτισμού κατά τα έτη 2003 και 2004, αν έχει ελεγχθεί ο λογαριασμός από το Ελεγκτικό συνέδριο (και αν ναι, να κατατεθούν οι εκθέσεις ελέγχου) και αν σκοπεύει η σημερινή κυβέρνηση να καταργήσει τον Ε.Δ. 234772/1 εντάσσοντας τις σχετικές συναλλαγές στον τακτικό προϋπολογισμό.

Πρόεδρε, σήμερα είπες "Δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το μαξιλάρι του κ. Τσακαλώτου".Επίτρεψέ μου λοιπόν, κάποιες αναγκαίες επισημάνσεις:• Ο Αλέξης Τσίπρας επανειλημμένα έχει δηλώσει υπερήφανος για το μαξιλάρι, θεωρώντας το επίτευγμα του #ΣΥΡΙΖΑ.Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν απόφαση κάποιου υπουργού, αλλά συλλογική κυβερνητική επιλογή. Το μαξιλάρι δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, αλλά αναγκαίο μέτρο για να διευκολύνουμε την έξοδο της χώρας στις αγορές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι επιλογές που είχαμε ήταν "μαξιλάρι ή προληπτική πιστωτική γραμμή" που ζητούσε πχ ο Γιάννης Στουρνάρας & προϋπέθετε νέο μνημόνιο.• Ο επίσημος δε απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2012-19, ο πρώτος & μόνος που έχει κάνει κυβερνητικό κόμμα στην Ελλάδα, μιλούσε για το επίτευγμα του μαξιλαριού, με το οποίο ανακτήθηκε η δημοσιονομική κυριαρχία της χώρας. Ο Απολογισμός ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από την ΚΕ του κόμματος.Πρόεδρε, σου προτείνω να διαβάσεις τις συγκεκριμένες σελίδες (σ.σ. 72-74). Και γενικότερα εφόσον θέλεις ν' αναφέρεσαι στο κυβερνητικό έργο, είναι απαραίτητο να διαβάσεις τον Απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι & να μη δίνεις λαβή στη ΝΔ με τα συκοφαντικά επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Σε κάθε περίπτωση να μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 υπό την καθοδήγηση & την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα. Συλλογικό άθλο που διέσωσε τη χώρα & είναι ιστορικό κεκτημένο & παρακαταθήκη της Αριστεράς για το μέλλον. ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Πριν από λίγες ημέρες απηύθυνα, θεσμικά, στον πρόεδρο του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ επιστολή με συγκεκριμένες προτάσεις για μια ενωτική διέξοδο από την κρίση του κόμματος. Ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να μην απαντήσει ποτέ στην επιστολή μου. Ούτε αυτή έφτασε, θεσμικά, στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας & της Κεντρικής Επιτροπής, όπως είχα ζητήσει από τη γραμματεία του κόμματος. Πρόκειται για νέα αντιδημοκρατικά ήθη & αλαζονικές συμπεριφορές που με κάνουν να πιστεύω ότι ο νέος πρόεδρος έχει κάνει τις επιλογές του & αυτές είναι βαθιά διχαστικές & τραυματικές. Ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη τυπικά δημοκρατικά, αλλά πορεύεται ουσιαστικά αντιδημοκρατικά. Η ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για κάθε δημοκρατικό πολίτη, καθώς φαίνεται να αγνοεί βασικές αρχές της δημοκρατίας & του νομικού πολιτισμού. Η αποχώρηση μου από τη συνεδρίαση της ΚΕ, μαζί με πολλά άλλα μέλη, ήταν επιβεβλημένη πράξη αξιοπρέπειας. Δεν ξέρω πόσα περιθώρια υπάρχουν ακόμη, ώστε να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κόμμα της Αριστεράς. Εκείνο πάντως που έγινε σαφές το διήμερο αυτό είναι ότι η «νέα ελπίδα» που με αγωνία επιζητούν η κοινωνία & η χώρα μπορεί να αναγεννηθεί μόνο μέσα από την ανασύνταξη & ανασύνθεση του ευρύτερου αριστερού & προοδευτικού χώρου. Στη φάση που είμαστε, αυτό απαιτεί αυτενέργεια, συλλογικές πρωτοβουλίες & συντονισμένες δράσεις μέσα κι έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ & κυρίως μέσα στην κοινωνία. ΓΔρ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr