«Εθνικά και θεσμικά ανεύθυνη η στάση του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ»

Συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι της Ναυτεμπορικής.

 

Το βίντεο της συνέντευξης

 

Σημεία από τη συνέντευξη

* Εθνικής σημασίας σφάλμα του κ. Μητσοτάκη όσα κάνει σε σχέση με τη Ροδόπη και θεσμικά και εθνικά ανεύθυνη η στάση του ίδιου και της ΝΔ.

* Δεν μπορεί όμως και ο κ. Ανδρουλάκης να τηρεί μονίμως και σε όλα τα ζητήματα στάση «ίσων αποστάσεων». Τα ίδια που λέει τώρα η ΝΔ για τον ΣΥΡΙΖΑ, τα έλεγε άλλοτε για το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορείς, λοιπόν, μπροστά στην εθνική ανευθυνότητα να μην λαμβάνεις θέση.

* Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ μιλούν αυθαίρετα για «μελλοντικές» αυξήσεις μισθών. Τι δεν λένε; Ότι σε συνθήκες πληθωρισμού, η όποια ονομαστική αύξηση, αν δεν υπερκαλύπτει την ακρίβεια, τότε δεν είναι παρά μείωση της αγοραστικής δύναμης.

* Το πολιτικό διακύβευμα σε συνθήκες πληθωρισμού είναι το εξής: Με τις τιμές αυξημένες, θα αποκαταστήσουμε την αγοραστική δύναμη των μισθών ή όχι; Και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι εκείνη που εγγυάται τη δύναμη του μισθού.

* Με δύο τρόπους η πολιτική ΝΔ τρώει τον πραγματικό μισθό:

  • Με την ακρίβεια που φέρνει ο πληθωρισμός και που υπερκαλύπτει την όποια ονομαστική αύξηση αμοιβών
  • Κρατώντας τους έμμεσους φόρους επί των υψηλών τιμών αμείωτους.

* Η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις που ενισχύουν και διευρύνουν την παραγωγική βάση της χώρας και αυξάνουν μακροχρόνια την παραγωγικότητα στους τομείς που είναι κρίσιμοι για το μέλλον.

~ Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από έναν #ΣΥΡΙΖΑΠΣ που & ακούει τα «θέλω» της αλλά & τα μετασχηματίζει σε συνεκτικό σχέδιο & εφαρμόσιμες πολιτικές. Για να κερδίσει αξιοπιστία ως κυβερνητικό κόμμα μαζί με την πολιτική του «τι» χρειάζεται & μια πολιτική του «πώς» θα γίνουν όσα προτείνει.~ Ο #ΣΥΡΙΖΑΠΣ πρέπει να αλλάξει πολλά αλλά δεν πρέπει να αλλάξει ράγες. Όπου η Αριστερά θέλησε να υπάρξει απλώς ως μια κιβωτός της αριστερής παράδοσης στην καλύτερη περίπτωση έμεινε στάσιμη, αλλά & όπου επέλεξε να φύγει δήθεν μπροστά με πρότυπο κόμματα όπως το δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ διαλύθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί κάνει θαύματα αν στηριχτεί στις δικές του σημαντικές επιτυχίες, αν διορθώσει τα δικά του λάθη & υπερβεί τις δικές του αδυναμίες, αν αξιοποιήσει δημιουργικά & μετατρέψει σε μαθήματα για το μέλλον τη δίκη του σπάνια, αν όχι μοναδική διεθνώς, εμπειρία.* «Ποιον ΣΥΡΙΖΑ» - Σημερινό άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

2 μήνες πριν

Φωτογραφία εξωφύλλου του χρήστη Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
«Ούτε ώρα για χάσιμο» για τον #ΣΥΡΙΖΑΠΣ | Στην Η Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί σήμερα ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr