«Εθνικά και θεσμικά ανεύθυνη η στάση του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ»

Συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι της Ναυτεμπορικής.

 

Το βίντεο της συνέντευξης

 

Σημεία από τη συνέντευξη

* Εθνικής σημασίας σφάλμα του κ. Μητσοτάκη όσα κάνει σε σχέση με τη Ροδόπη και θεσμικά και εθνικά ανεύθυνη η στάση του ίδιου και της ΝΔ.

* Δεν μπορεί όμως και ο κ. Ανδρουλάκης να τηρεί μονίμως και σε όλα τα ζητήματα στάση «ίσων αποστάσεων». Τα ίδια που λέει τώρα η ΝΔ για τον ΣΥΡΙΖΑ, τα έλεγε άλλοτε για το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορείς, λοιπόν, μπροστά στην εθνική ανευθυνότητα να μην λαμβάνεις θέση.

* Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ μιλούν αυθαίρετα για «μελλοντικές» αυξήσεις μισθών. Τι δεν λένε; Ότι σε συνθήκες πληθωρισμού, η όποια ονομαστική αύξηση, αν δεν υπερκαλύπτει την ακρίβεια, τότε δεν είναι παρά μείωση της αγοραστικής δύναμης.

* Το πολιτικό διακύβευμα σε συνθήκες πληθωρισμού είναι το εξής: Με τις τιμές αυξημένες, θα αποκαταστήσουμε την αγοραστική δύναμη των μισθών ή όχι; Και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι εκείνη που εγγυάται τη δύναμη του μισθού.

* Με δύο τρόπους η πολιτική ΝΔ τρώει τον πραγματικό μισθό:

  • Με την ακρίβεια που φέρνει ο πληθωρισμός και που υπερκαλύπτει την όποια ονομαστική αύξηση αμοιβών
  • Κρατώντας τους έμμεσους φόρους επί των υψηλών τιμών αμείωτους.

* Η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις που ενισχύουν και διευρύνουν την παραγωγική βάση της χώρας και αυξάνουν μακροχρόνια την παραγωγικότητα στους τομείς που είναι κρίσιμοι για το μέλλον.

Για την ανασύνθεση της Αριστεράς | Άρθρο στις «Παρεμβάσεις» της εφημερίδας «Η εποχή» ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε την Φανή Πετραλιά. Η Φανή προσωποποίησε με έναν σπάνιο τρόπο τη σύζευξη της χειραφετημένης γυναίκας, της ενεργής διαννοούμενης, της μαχητικής δημοσιογράφου & της ακάματης συνδικαλίστριας. Παιδί μιας εποχής που παρά τις δυσκολίες της ευνοούσε το ταίριασμα του λογισμού με τ' όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο, η Φανή Πετραλιά ήταν πρότυπο & σημείο αναφοράς. Θα τη θυμόμαστε ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Η σκέψη μας στους αγαπημένους της ανθρώπους. ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μητροπόλεως 1
10557, Αθήνα

e-mail
ydragasakis@parliament.gr