«Η ΝΔ μας γυρίζει στην Ελλάδα του ’50 και του ’60, των πιστοποιητικών φρονημάτων και των αποκλεισμών»

Συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.

To βίντεο της συνέντευξης

 

Σημεία από τη συνέντευξη

* Μετά τις εκλογές βλέπουμε «γυμνή» την αλαζονεία της ΝΔ. Και ότι χρησιμοποιεί το αποτέλεσμα της 21ης Μάη ως «συγχωροχάρτι» για όσα έκανε τέσσερα χρόνια. Επόμενη επιδίωξή της η 25η Ιούνη να είναι «λευκή επιταγή». Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρέπει να ανατρέψει τους συσχετισμούς.

* Η ΝΔ είναι προφανές ότι μετά τις 21 Μάη επιδιώκει να μην συζητάμε τίποτα. Από την οικονομία και τα κοινωνικά προβλήματα, μέχρι το ότι σχεδόν κάθε μέρα πια έχουμε και από μια «δολοφονία με ερωτηματικά».

* Αυτό που on camera είπε η κυρία Μπακογιάννη είναι συγκλονιστικό. Τι είπε επί της ουσίας; «Εμείς θα είμαστε κυβέρνηση, άρα εμείς θα ελέγχουμε το κράτος, οπότε από εμάς θα πρέπει να “περάσετε”, αλλιώς θα ναι δύσκολα, για σας, τα πράγματα».

* Ο κ. Σκέρτσος με τις δηλώσεις του μας γυρίζει στην Ελλάδα του ’50 και του ’60, στην Ελλάδα των πιστοποιητικών φρονημάτων και των αποκλεισμών.

* Η ΝΔ είναι που αναιρεί την εθνική γραμμή της ισοπολιτείας και της ισονομίας. Και που αποκαθηλώνει το Σύνταγμα από εγγυητή των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών, ανάγοντας σε κριτήριό τους την κομματική ψήφο υπέρ της ΝΔ.

 

~ Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από έναν #ΣΥΡΙΖΑΠΣ που & ακούει τα «θέλω» της αλλά & τα μετασχηματίζει σε συνεκτικό σχέδιο & εφαρμόσιμες πολιτικές. Για να κερδίσει αξιοπιστία ως κυβερνητικό κόμμα μαζί με την πολιτική του «τι» χρειάζεται & μια πολιτική του «πώς» θα γίνουν όσα προτείνει.~ Ο #ΣΥΡΙΖΑΠΣ πρέπει να αλλάξει πολλά αλλά δεν πρέπει να αλλάξει ράγες. Όπου η Αριστερά θέλησε να υπάρξει απλώς ως μια κιβωτός της αριστερής παράδοσης στην καλύτερη περίπτωση έμεινε στάσιμη, αλλά & όπου επέλεξε να φύγει δήθεν μπροστά με πρότυπο κόμματα όπως το δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ διαλύθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί κάνει θαύματα αν στηριχτεί στις δικές του σημαντικές επιτυχίες, αν διορθώσει τα δικά του λάθη & υπερβεί τις δικές του αδυναμίες, αν αξιοποιήσει δημιουργικά & μετατρέψει σε μαθήματα για το μέλλον τη δίκη του σπάνια, αν όχι μοναδική διεθνώς, εμπειρία.* «Ποιον ΣΥΡΙΖΑ» - Σημερινό άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

2 μήνες πριν

Φωτογραφία εξωφύλλου του χρήστη Γιάννης Δραγασάκης - Yannis Dragasakis ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook
«Ούτε ώρα για χάσιμο» για τον #ΣΥΡΙΖΑΠΣ | Στην Η Εφημερίδα των Συντακτών που κυκλοφορεί σήμερα ... ΠερισσότεραΛιγότερα
Προβολή στο Facebook

Latest Twetter Feeds

YDragasakis @YDragasakis

Could not authenticate you.

Επικοινωνία

Μέγαρο Βουλής
10021, Αθήνα

τηλ (+30) 210 – 370 7299
(+30) 210 – 370 7972

e-mail
ydragasakis@parliament.gr